Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 56 sonuç

Konu: Sigaraya zam geldi

Default Sigaraya zam geldi

2013 Sigara Zamları Oranları Belli oldu
    Bakanlar Kurulu, 2013 yılında uygulanacak vergileri belirledi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararla nispi vergi oranı yüzde 65′ten yüzde 65.25′e yükseldi. Asgari maktu tutarı enflasyon oranında artırılarak paket başına 2.9 liradan 3 lira 15 kuruşa çıkarıldı. Ayrıca paket başına 9 kuruş daha maktu vergi getirildi. Böylece devletin bir paket sigara üzerinden aldığı vergi yükü yüzde 80′den yüzde 81.6′ya çıkmış oldu. 8 liralık sigaradan devletin aldığı vergi 5 lira 22 kuruştan 6 lira 53 kuruşa yükseldi.
    Sigara fiyatlarını ve alternatif çözümleri belirtelim arkadaşlar.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Zamdan sonra almadım henüz sigara paket bitmediği için ama sanırım 9 lira olmuş Marlboro Light.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Önerebileceğim en iyi şey ' içmeyin '

Ben içmiyorum pek birşey kaybettiğimide düşünmüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Oh oh çok iyi olmuş Keşke daha da fazla olsa da kimse içmese, biz de içmeyenler olarak mekanlarda, sokaklarda rahat rahat dolaşsak ve otursak. Otobüslerde milletin pis ağız kokusunu çekmesek
    FM Gazetesi

Nesil
    2007

Bence de içmemek en mantıklısı. 9 lira deniyor yazık günah o paralara.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ben de mutlu oldum.

Öneri : Azaltın veya hiç içmeyin. Hiçbir şey kaybetmediğinizi göreceksiniz.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Her gün bir paket içtiğini düşün 9 liradan ayda 270 lira yapar Yirmi dördüne gireceğim daha hiç içmedim. İçen çok arkadaşım var ve bunlar öğrenci adamlar. Adam iki gün içmeyince sinir,stres yapıyor Bu zıkkımı başladığın gibi bırakamıyorsun oda var tabi ama bir şekil bırakmaya çalışın.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bir şey kazandığımızı iddia etmiyoruz ki canım Hem maddi hem de sağlık açısından zararlı olduğunun da bilincindeyim, ama 16 yaşında bir başladım, maalesef hala içiyorum. Ama caydırıcı olmamış, yani milleti düşünerek zam yapılsa, en az ikiye katlamalılar fiyatı
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

6 ay önce bıraktım şu anda iyiyim içtiğim zamanlarda boşunaymış gibi şu anki dönemde bana

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben 2 aydır tütün kullanıyorum ayda 80 TLye çözüyorum o işi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Bir şey kazandığımızı iddia etmiyoruz ki canım Hem maddi hem de sağlık açısından zararlı olduğunun da bilincindeyim, ama 16 yaşında bir başladım, maalesef hala içiyorum. Ama caydırıcı olmamış, yani milleti düşünerek zam yapılsa, en az ikiye katlamalılar fiyatı
    16 mı? Ne ettin sen Coşkunum
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İçen sayısında azalma olacağını sanmıyorum, pek birşey değişmemiş çünkü. Ben içmiyorum, rahatım. İçen düşünsün.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sadece bu meret nasıl bir şeydir diye deneme amaçlı kullanmıştım bir daha da hiç kullanmadım, Amcam sigara yüzünden geçen sene 54 yaşındayken hayatını kaybetti Babam ise şuan sigara yüzünden kalp hastası, gençken vücut zinde diye bazı şeyler fark edilmiyor ama orta yaşların sonuna doğru aniden kayıp gidiyorsunuz, kullanmamanızı tavsiye ederim.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Sigaraya zam gelmesinin en büyük sebebi.Devletin göğüs hastalıklarında baktığı hastalar olduğunu tahmin ediyorum.Sigara'dan akciğer kanseri,astım, ve bin bir türlü hastlığı olanlar devlet bakıyor.Bunun masrafını sigara içenlerden alıyor.

En son Yedikule Göğüs Hastalııkları hastanesine gittiğimde 65 yaşında bir dede.Öksüre Öksüre.Sesi kısık bir şekilde."SİGARA İÇME EVLADIM SAKIN SİGARA İÇME" demişti.

Bırakmak istiyenlere Allah yar ve yardımcısı olsun.İçmiyorsanız hiç başlamayın.

Devlet halkını çok düşünüyor da hastalara bakıp içmesinler diye sırf zam yapıcak yani. yok öyle bir dünya

Vergi yemekten doymayan hükümet yine yüklenmiş halka. Bu durumdan sonra kaçak içince suçlu biz oluyoruz, kaçağa devam...

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Başlayanların çogu lisede baslıyor zaten normal.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Viceroy'a kadar düşmüştüm önceki zamlardan sonra o bile 6 Lira oldu o yüzden bırakmanın zamanı geldi sanırım.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Sorma Görkem, arkadaşlarla başlamıştık iyi bir halt ediyormuş gibi. Şimdi 3-5 saat içmesem olay çıkarıyorum Bırakmak şart ya.

Quote Originally Posted by tolga10r View Post
    Devlet halkını çok düşünüyor da hastalara bakıp içmesinler diye sırf zam yapıcak yani. yok öyle bir dünya

Vergi yemekten doymayan hükümet yine yüklenmiş halka. Bu durumdan sonra kaçak içince suçlu biz oluyoruz, kaçağa devam...
    Ya bu kaçağı nasıl bulcaz ? benim aylık sigara masrafım 250tl falan olacak bu zamlarla. Uşakta bir ev kirası 250 tl ya hehe o da ayrı bir güzel geliyor tabi istanbul'dan sonra

Bir de güzel tütün önerebilecek var mı ?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

3 gün sabredin,nikotin'in etkisi 3 günmüş,3 gün sonra aramıyormuşsunuz.Sigara yüzünden benim harçlıklarda da azalma olacak büyük ihtimal.Evden toplam aylık 800 lira sigara parası çıkıyordur o parayı biriktirsem 2 ayda bir PS 3 + LCD tv alırım Ben içmiyorum ama pasifliğin dibine vurdum yemin ediyorum,bıktım artık her şeyim sigara kokuyor.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    3 gün sabredin,nikotin'in etkisi 3 günmüş,3 gün sonra aramıyormuşsunuz.
    Yalan o ya denedim ben olmuyor.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Asıl nokta o değil ki zaten.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Vallaha o nikotin 3 gün olayı yalan 3 gün sonra sokakta is kokusunu sigara kokusu sanarsın.Ayrıca sigara parasına onu bunu alırsınız diye bir şey de yok hazıra dağ mı dayanır.O parayı alıp içmeyenin var mı onlardan kendisine ait dediklerinden.Ama hem maddi hem sağlık yönünden en kötü şeylerden.İçmeyin,içirmeyin.Tabii içen birinin tavsiyesi ne kadar etkli olur bilemem
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    Ya bu kaçağı nasıl bulcaz ? benim aylık sigara masrafım 250tl falan olacak bu zamlarla. Uşakta bir ev kirası 250 tl ya hehe o da ayrı bir güzel geliyor tabi istanbul'dan sonra

Bir de güzel tütün önerebilecek var mı ?
    İzmirde olsaydın çok yer var önerirdim sana ama Kocaelindesin sanırım orayı bilmiyorum

tütün olarak bulabilirsen eğer golden virginia iyidir

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

al 10 liraya bir tütün makinesi,400 tane falan da boş sigara al,1 kilo da adıyaman tütünü alıp sarar sarar içersin
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Bırakalı 3 ay oldu iyiki de bırakmışım diyorum.Halı sahada futbol oynarken 20 dakikada nefes nefese kalıyordum.Şimdi ise çok daha iyiyim hem sağlığa hem cebe zarar

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Bende bırakmayı düşünüyorum.AMa sadece düşünüyorum.Henüz teoriyi pratiğe dönüştüremedim.Şu okul bir bitsinde ondan sonra bakayım diyorum çaresine.Çünkü okul zamanı sigara olmazsa olmuyor.Alışmışız bir kere ders aralarında çıkıp sigara içmeye veya sınava çalışırken kahve+sigara yapmaya.Şimdi bırakmaya kalksam dersler gider.Ama bakacağım birşekilde icabına.Günde 6 buçuk lira para gidiyor.Çok koyuyor insana.Onun yerine o parayı biriktirip 1 ayda güzel bir saat alabilirim ama ben ne yapıyorum saat almaya para bulamazken hergün 6 buçuk lira veriyorum.Yanlış yani

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Kuzenim benden büyüktür ona eşlik ediyodum yazın ancak hiç bağımlılığım olmadı.

Koca yaz içtim ve bağımlılık falan olmadı.Nikotinmiş falan takmayın bunlara herşey kafada ben düzenli 15-20 gün içtim sonrasında anında bıraktım hiç de eksiklik hissetmedim

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Kuzenim benden büyüktür ona eşlik ediyodum yazın ancak hiç bağımlılığım olmadı.

Koca yaz içtim ve bağımlılık falan olmadı.Nikotinmiş falan takmayın bunlara herşey kafada ben düzenli 15-20 gün içtim sonrasında anında bıraktım hiç de eksiklik hissetmedim
    2 ay iç

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by davidvilla View Post
    2 ay iç
    15-20 gün ile 2 ay arasında bir fark olduğunu sanmıyorum madem bu kadar etkili bir bağımlılık olayı var.20 günde de olur, bırakmak istemeyenlerin kaçış taktiği bence

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri