Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 32 sonuç

Konu: Alex

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Default Alex

Profil alabilirmiyiz .

Last edited by LaigLeNoiR : 08.Mart.2012 at 03:19

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Profil eklendi.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Teamwork Takim oyunu neden dusuk acaba 15 hak ediyor..

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Bence de takım oyunu 17-18 yapılabilirmiş. fiziksel olarak da daha güçlü yapılabilirmiş gibi.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Fiziksel duruma daha önce değinmiştik yaşı bahane gösterip arttırılmadı bu saatten sonrada birşey değişmez,artık fiziksel kısmı görmezden gelip profile öyle bakıcaz gerçi oyunda fizik yoksa birşey olmuyor ama yapacak birşey yok adam efsane ya

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Hadi tüm fiziksel özelliklere neyse diyelim ama Jumping'in 7 olması çok ilginç.Teamwork hakkında zaten birşey diyemiyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Hadi tüm fiziksel özelliklere neyse diyelim ama Jumping'in 7 olması çok ilginç.Teamwork hakkında zaten birşey diyemiyorum.
    Jumping' in boy ile alakalı olduğu defalarca söylendi.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

2011 de 2.sezonda pert oluyodu bu sezonda öyle ama adam her sene takır takır oynuyor bi çelişki var ama ne anlamadım teknik bilgisizliğimden de kaynaklanıyor olabilir

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

sakatlanma eğilimi 7 fazla.

2 ya da 3 olmalı.

Alex en son ne zaman sakatlandı dersem kim cevap verebilir?

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Muazzam bir profil olmuş, tek bir özelliğe bile düşük veya yüksek diyemem elinize sağlık.

11. Default

Quote Originally Posted by attirson View Post
    Jumping'ten ziyade Alex kafa vuruşlarını ve gollerini anticipation, off the ball ve heading'le yapıyor.

Alex Çok Uzağa Gitmeye Gerek Yok 17.Haftada Sakatlandı

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Quote Originally Posted by BaGa TaRKaN View Post
    Alex Çok Uzağa Gitmeye Gerek Yok 17.Haftada Sakatlandı
    Belinden sakatlandı ki bel çok hassas bir bölge.

Fenerbahçe'nin oynadğı son 68 maçta sadece 3 maçta oynayamadı. 1 hafta belinden sakatlandı o da o kadar muhım bir sakatlık değildi. Hoca onu riske etmeyip Ordu maçında oynatmadı.

Diğer 2 maç ise kırmızı kart yüzündendi

Daha da derine inersem emin ol 140-150 maçta 5-6 kez oynayamamıştır en fazla sakatlık yüzünden.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    2011 de 2.sezonda pert oluyodu bu sezonda öyle ama adam her sene takır takır oynuyor bi çelişki var ama ne anlamadım teknik bilgisizliğimden de kaynaklanıyor olabilir
    Oyun ne olursa olsun 30+ üzerinde her sezon yavaş yavaş oyuncuları fiziksel geriletip mental ilerletiyor. En az seviyede gerileyecek şekilde ayarlamıştık, belki Natural Fitness'ı biraz yükseltebiliriz bunun için.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Muazzam bir profil olmuş, tek bir özelliğe bile düşük veya yüksek diyemem elinize sağlık.
    profile bakinca güzel fakat önemli olan profilin nasil göründügü degil mac motorunda oyuncunun etkisi, alex daha gecen sezon gol krali oldu oyunda ise zar zor 5 gol attirabiliyorsun adama en fazlada 10 asist yapiyor.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    profile bakinca güzel fakat önemli olan profilin nasil göründügü degil mac motorunda oyuncunun etkisi, alex daha gecen sezon gol krali oldu oyunda ise zar zor 5 gol attirabiliyorsun adama en fazlada 10 asist yapiyor.
    Doğru olması gereken bu düşünce tarzı ama şu ana kadar bunun pek uygulandığını görmedim. Türkiye liginden birçok isim sayabiliriz gerçeği ile profili aynı olmayan ama biz hep çok daha iyi performans göstersin istiyoruz. Alex istisna olmuş sanırım gerçeğinden kötü performans gösteren tek kişi olarak. Doğru olan profildeki değerlerin gerçekçi olmasıysa Alex iyi yapılmış, yok performans ise evet kötü yapılmış. Ancak 2.şıkkı seçersek diğer 15 gol 20 asist yapan oyuncuları ne yapacağız o ayrı bir sorun.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Takım oyunu 13 olması bence komik olmuş. Alex'in de takım oyunu 13'se diğer oyuncuları düşünemiyorum. Tuhaf buldum açıkçası.
    FM Gazetesi

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    Oyunda denemedim ama dediğin doğru, gerçekle kıyaslayarak o yorumu yaptım. O yüzden haklısın, oyunda gerçekteki performansını ne ölçüde yansıtabildiği konusunda bir fikrim yok.

Ancak şunu da ekleyeyim, kendi kariyerinizdeki performansı değilde başka bir takımı aldığınızda yani Fenerbahçe'yi bilgisayar yönettiği zamanki performansı baz alınmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü oyuncu platformunda da dikkat edersen örneğin Quintero yorumlarında bazı arkadaşlar oyuncudan çok yüksek verim aldıklarını, leblebi gibi gol attığını söylerken bazıları ise "ya bir tek verim alamayan ben miyim" gibisinden yorumlar yazıyor. Dolayısıyla oyuncuların performansı -taktiksel farklılıklara bağlı olarak- kişiden kişiye değişiyor.

Son olarak tekrar edeyim; senin dediğin doğru, daha gerçekçi bir oyun için önemli olan profillerin maç motorundaki yansıması olmalıdır.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Takım oyunu 13 olması bence komik olmuş. Alex'in de takım oyunu 13'se diğer oyuncuları düşünemiyorum. Tuhaf buldum açıkçası.
    Teamwork, Quaresma gibi kafasına göre iş yapan futbolcularda düşük bir değer: Saha içinde pek kimseyle yardımlaşma ihtiyacı hissetmez, maçtan önce "şu şekilde oyna" dersin, gider tam tersini yapar vs.

Alex pek öyle bir oyuncu sayılmaz: Mesela, bir Aragones gelir, "seni orta yuvarlağa çekiyorum, pas dağıtacaksın" der, Alex de efendi efendi kalenin 50 metre uzağında ne yapabiliyorsa onu yapar.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Teamwork, Quaresma gibi kafasına göre iş yapan futbolcularda düşük bir değer: Saha içinde pek kimseyle yardımlaşma ihtiyacı hissetmez, maçtan önce "şu şekilde oyna" dersin, gider tam tersini yapar vs.

Alex pek öyle bir oyuncu sayılmaz: Mesela, bir Aragones gelir, "seni orta yuvarlağa çekiyorum, pas dağıtacaksın" der, Alex de efendi efendi kalenin 50 metre uzağında ne yapabiliyorsa onu yapar.
    Anlamadım demek istediğini. Benim demek istediğim şu; Alex, takım oyunu çok yüksek olan bir oyuncu. Quaresma mesela 2-3 ise onunda en az ama en az 15 olması lazım ki bence 15 bile az. Alex'i hepimiz tanıyoruz. Saha içerisinde sürekli pas alır ve pas dağıtır. Bencil bir oyuncu olmadı hiç. İlk tercihi hep yardımlaşma ve pas atmaktan yana oldu.
    FM Gazetesi

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Ben bir an tam tersini kastediyorsun zannettim, affet. Öyle bir kalıp var ya hani; "Alex koşmuyor, pres yapmıyor, amuda kalkıkken kafasıyla top sektirmiyor". 3-5 sene önceki Alex, açıkçası 10'un altında bir teamwork değerini hakediyordu. Aklım oralara gitti benim.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Oyunda denemedim ama dediğin doğru, gerçekle kıyaslayarak o yorumu yaptım. O yüzden haklısın, oyunda gerçekteki performansını ne ölçüde yansıtabildiği konusunda bir fikrim yok.

Ancak şunu da ekleyeyim, kendi kariyerinizdeki performansı değilde başka bir takımı aldığınızda yani Fenerbahçe'yi bilgisayar yönettiği zamanki performansı baz alınmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü oyuncu platformunda da dikkat edersen örneğin Quintero yorumlarında bazı arkadaşlar oyuncudan çok yüksek verim aldıklarını, leblebi gibi gol attığını söylerken bazıları ise "ya bir tek verim alamayan ben miyim" gibisinden yorumlar yazıyor. Dolayısıyla oyuncuların performansı -taktiksel farklılıklara bağlı olarak- kişiden kişiye değişiyor.

Son olarak tekrar edeyim; senin dediğin doğru, daha gerçekçi bir oyun için önemli olan profillerin maç motorundaki yansıması olmalıdır.
    oyunu az önce 2 yıl ileri attım. işsiz menajer olarak Alex'in istatistikleri... ama bence kendiniz oynatınca çok daha iyisini yapıyor.

Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Ben bir an tam tersini kastediyorsun zannettim, affet. Öyle bir kalıp var ya hani; "Alex koşmuyor, pres yapmıyor, amuda kalkıkken kafasıyla top sektirmiyor". 3-5 sene önceki Alex, açıkçası 10'un altında bir teamwork değerini hakediyordu. Aklım oralara gitti benim.
    Estafrullah. Fenerbahçe araştırmacısı arkadaşın fikrini merak ediyorum ama bu konuda. Neye göre 13 verdi acaba.
    FM Gazetesi

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    oyunu az önce 2 yıl ileri attım. işsiz menajer olarak Alex'in istatistikleri... ama bence kendiniz oynatınca çok daha iyisini yapıyor.
    2011/12 sezonu için gol sayısı düşük, asist sayısı ise -şu ana kadarki istatistiklere göre- normal.
    2012/13 sezonunda 36 yaşında olacak bir oyuncunun 7.56 AvR ortalaması yakalaması ise çok çok iyi.

Yani ben hala yerinde bir profil olduğu görüşündeyim. Belki fiziksel özelliklerde (hız, hızlanma ve kondisyon) 1'er-2'şer puanlık artışlarla 2011/12 sezonunda gol sayısı bakımından daha gerçeğe yakın bir performans gösterebilmesinin sağlanması hedeflenebilir (ne acayip bir cümle oldu yahu ).

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

bana kalırsa az 6 gol 7 asist. bu adam geçen sezon hem gol kralı hem de asist kralı oldu ama dediğim gibi Alex'i oynatınca oynatabiliyorsunuz, bundan çok çok daha iyisi oluyor.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

efsanaye bi efsane profili yakışırdı zaten fiziksel özellikleri bence gayet normal bir tek natural fitness yüksek yapılmalı diye düşünüyordum öylede olmuş

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

bugün de gördük alex in ppmine comes deep to get ball eklenmesi lazım

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Baya bi gerçekçi.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Klavooz View Post
    Baya bi gerçekçi.
    "Bunun olmasi gercekci degil bence. Onune gecmek icin birseyler yapabilirseniz iyi olur." seklinde bir mesaj daha iyi olurdu sanki.

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    "Bunun olmasi gercekci degil bence. Onune gecmek icin birseyler yapabilirseniz iyi olur." seklinde bir mesaj daha iyi olurdu sanki.
    Seni mi kıracağım

Bence bunun olması hiç gerçekçi değil, bu sorunun aşılması lazım.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri