Muazzam bir profil olmuş, tek bir özelliğe bile düşük veya yüksek diyemem elinize sağlık.
Muazzam bir profil olmuş, tek bir özelliğe bile düşük veya yüksek diyemem elinize sağlık.
Doğru olması gereken bu düşünce tarzı ama şu ana kadar bunun pek uygulandığını görmedim. Türkiye liginden birçok isim sayabiliriz gerçeği ile profili aynı olmayan ama biz hep çok daha iyi performans göstersin istiyoruz. Alex istisna olmuş sanırım gerçeğinden kötü performans gösteren tek kişi olarak. Doğru olan profildeki değerlerin gerçekçi olmasıysa Alex iyi yapılmış, yok performans ise evet kötü yapılmış. Ancak 2.şıkkı seçersek diğer 15 gol 20 asist yapan oyuncuları ne yapacağız o ayrı bir sorun.
Football is simple,but Football Manager is not
Oyunda denemedim ama dediğin doğru, gerçekle kıyaslayarak o yorumu yaptım. O yüzden haklısın, oyunda gerçekteki performansını ne ölçüde yansıtabildiği konusunda bir fikrim yok.
Ancak şunu da ekleyeyim, kendi kariyerinizdeki performansı değilde başka bir takımı aldığınızda yani Fenerbahçe'yi bilgisayar yönettiği zamanki performansı baz alınmalıdır diye düşünüyorum. Çünkü oyuncu platformunda da dikkat edersen örneğin Quintero yorumlarında bazı arkadaşlar oyuncudan çok yüksek verim aldıklarını, leblebi gibi gol attığını söylerken bazıları ise "ya bir tek verim alamayan ben miyim" gibisinden yorumlar yazıyor. Dolayısıyla oyuncuların performansı -taktiksel farklılıklara bağlı olarak- kişiden kişiye değişiyor.
Son olarak tekrar edeyim; senin dediğin doğru, daha gerçekçi bir oyun için önemli olan profillerin maç motorundaki yansıması olmalıdır.
2011/12 sezonu için gol sayısı düşük, asist sayısı ise -şu ana kadarki istatistiklere göre- normal.
2012/13 sezonunda 36 yaşında olacak bir oyuncunun 7.56 AvR ortalaması yakalaması ise çok çok iyi.
Yani ben hala yerinde bir profil olduğu görüşündeyim. Belki fiziksel özelliklerde (hız, hızlanma ve kondisyon) 1'er-2'şer puanlık artışlarla 2011/12 sezonunda gol sayısı bakımından daha gerçeğe yakın bir performans gösterebilmesinin sağlanması hedeflenebilir (ne acayip bir cümle oldu yahu).