Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 119 sonuç

Konu: Bu Oyun Ne Hale Geldi Sorumlusu Kim.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Default Bu Oyun Ne Hale Geldi Sorumlusu Kim.

Çok değerli benim gibi FM hayranı arkadaşlarım adım Ersoy 33 yaşında bir avukatım bu oyunu ilk sürümlerinden beri oynuyorum yaşımızı başımız aldık çoluık çocuğa karıştık ancak bu oyuna olan sevigimiz bitmedi yalnız son zamanlarda en son sürümden sonra oyun artık şirazesinden çıktı bizlerden 30-40 Euro para alan oyun yapımcıları sesimizi duysun yada bizim araştırma ekibimiz bunu bizim adımıza yapsın yoksa oyun artık oynanmaz hale geldi...evde sinir bozukluğu ile geziyorum resmen...

araştırma ekibimizi beğenirim taktir ederim sorumluluk onlardamı yani daha doğrusu sorunlar onlardanmı kaynaklanıyor yoksa genel bir sorunmu var bilmiyorum ama her iki halde de ekibimiz bizim dertlerimizi dinlemeli

1- oyun artık rezil seviyede sakatlık veriyor rezalet tek kelimeyle rezalet başka bir şey diyemiyorum tabi bazı arkadaşlar haliyle bunu yazdıktan sonra başlıyolar şöyle antrenman yaptır şöyle fizyo ile çalış ben şöyle yaptım hiç sakatlık olmadı geçiniz bunları geçiniz efendim diyorumya size yaklaşık 11 yıldır oynuyorum bu oyunu bu sürümdeki kadar sakatlık görmedim bir oyunda 60 kişilik kadromu yapayım ..oyunu internetten orijinal satın almışım defalarca oyun açtım defalarca antrenman değiştirdim en iyi psho ile çalıştım aynı ....ben şöyle yaptım oldu ile minimal örneklerle bu iş geçiştirlemez araştırma ekibi oyun yapımcılarına anlatacak nedir bu ya sayın yapımcılar önüne gelen 2 ay 3 ay sakatlanıyor ..şimdiki teknik imkanlarla ayağı kırılsa anca 2 ay 3 ay uzak kalıyor bir oyuncu futboldan hiçmi futboldan anlamıyorsunuz yapımcılar diyecek....

2- FM de en fazla değişen, yenilik yapılan hususlardan biri antenman sistemidir. hiç görmediysem birbirine hiç benzemeyen 5-6 ayrı model gördüm CM ve FM de ama bu senekinden bir halt anlamadım hukuk fakültesi mezunu kamu hukukndan master yaptım 33 yaşında avukatım 10 yaşından beri futbol hastasıyım ben bunların antrenman sistemi ne alnatıyor anlamadım yok yok Varsayılan odaklanma yok varsayılan yoğunluk sonra kondisyon 1 hafta kondisyonmu çalşır yada bir hafta taktikmi çalışır bir takım... zaten forumda antrenman kısmında yazlılanlara baktım anladım diyende bişey anlamamış var olanları tekrar etmişler ama onları suçlamıyorum bir şey anlaşılmıyor şimdiye kadarki en kötü ama en kötü antrenman sistemi...

3- son olarakta bu hadi benim beceriksizliğim olsun 11 yıllık FM oyuncusuyum şunu anladım son zamanlarda oyunun araştırmacıları gerçekliğe daha fazla yaklaşsın diye sanırım en son hali neyse ona göre bir takım ve araştırma oluşturuluyor ama zaman içinde meydana gelebilecek değişiklikler sanırım şimdiki imkanlar ile yansıtılamıyor mesela Fenerbahçe bu sezon deplasmanda ilk yarıda zor kazanıyordu doğru 1 tek galibiyeti vardı bunu şimdi oyuna yansıtmışlar 5 sene sonra lige başlıyorum 1 tane deplasmanda maçı rahat kazanamıyoruz bu nedir ya... hadi bakalım a liginci yarısıda fener her depkasmanı kazandı..şimdi olcak..yani sene başında bir takım böyle gitti diye sanırım dış saha REPini anasının düğününe çevirmenin bir anlamı yokki bu Fenerbahçe yarım sezon deplasmanda kötüydü diye ben 20 sezon aynı kaderimi yaşamalıyım ya...

4- son olarak oyun rayından çıkmış durumda tad vermiyor sakatlıklar saçma sapan antrenman sistemi vs. ile birlikte oyun oyun olmaktan çıkmış benden uyarması...
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Çok haklısın . Sonuna kadar hak veriyorum

Nesil
    2012
    Yer
    Wien/Vienna

ben oyunu kac gundur acmiyorum acsam bile bikiyorum ki 10 dk sonra yeniden kapaticam daha dogru düzgün bir sezon bitirmedim...

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

13 tam bir rezalet oldu güncellemeler ile bile oyunu kurtaramadılar ve yorumlara katılıyorum oyuna derinlik katmak için bazı şeyleri batırmışlar.

Sakatlık konusunda kesinlikle katılıyorum, Sivasspor ile üçüncü yılıma giriş yaptım ve her defasında kilit oyuncularımdan biri mutlaka sezonun yarısını kaçırıyor. Grosicki ayağı kırıldığı için 5-6 ay, Adem Koçak 3 ay sakatlandı. Şu an oyuna girmeye korkuyorum mutlaka oyuncularımdan biri sakatlanacak ve bir sezonu daha boşa geçireceğiz.

Bende yaklaşık 8-9 yıldır bu oyunun müptelası olmama rağmen CM03-04 serisinden sonra antrenmanlarla ilgilenmez oldum. Mutlaka hatırlıyorsunuz güzelim oyunda günün belli etaplarına istediğimiz çeşit çalışmalarına oyuncularımıza uygulatabiliyorduk ve gayet anlaşılırdı. Bu yıl ise yabancı sitelerde adamların önerilerini okuyarak yapıyorum, hücum hareketleri ve varsayılan odaklanma falan anlaşılmaz işler.

Fenerbahçe ile 4 yıl oynadım ama dediğiniz husus bana pek uğramadığı için yorum yapmam sağlıklı değil. Fakat ilk sezon seyircisiz maçlar yüzünden evimizde kazanamadığımız gerçeği ve rotasyon yapıldığı taktirde Anadolu ekiplerine karşı kazanılamaması garip gitti. Sow, Krasic, Emre kenara geldiği an karşılaşmaları güç bela kazanıyoruz. Evimizde Gaziantepspor'a karşı Sezer, Topal, Meireles orta saha üçlüsünün bence başa baş oynaması, bir kademe ağır basması gerekli.

Maçta olur olmaz penaltıların verilmesi, üstüne bitiricilik-soğukkanlılık-penaltı özellikleri 14'ün altında olmayan adamların bir maçta iki penaltı birden kaçırması gibi olayları kenara bıraktığımda sırf futbol ve yönetme aşkından dolayı oyundan vazgeçemiyoruz işte ne yapalım hocam.

Düzeltme: Dün iki buçuk saat taktik+antreman inceledim ve Barcelona takımına yakın bir sistemi Fenerbahçe'ye oturtmaya çalışıyorum. Galatasaray'ı kupada 10 kişi yendik, Motherwell'i eledik derken (hiç bir sakat vermeden) durduk yerde crash dumps hatası çıktı. Orjinal oyunlarda hani çıkmıyordu bu hata? Tam şevke geldiğimizde bu tür hataların olması caydırıyor insanı.

Sizdeki sakatlık sorununu hiç yaşamadım desem yeri var, 16 kişilik amatör kadromla neredeyse 50 maç oynadım sıkışık sezonda. Ama 5-6 kez sakatlık ya oldu ya olmadı, olanlar da maç içinde.

Yalnız crash dump konusunda kendini aşmış durumda oyun. dmp uzantılı 7 dosya uzanmış yatıyor şu an ilgili klasörde ve bunları 2,5 gün içinde verdi. Sebepsiz yere crash alır oldum, ne grafik, ne editör eklentim var Bi' heves başlıyorsun, bir saçma ve kaynağı belirsiz hata bütün hevesini isteğini alıyor götürüyor... Son yıllardaki en kötü FM olduğu kanısındayım bende.

Antrenman ile ilgili, eskiden slider'lar vardı hem taktikte hem antrenmanda. Artık taktikleri daha pratik yapabiliyoruz tc sayesinde(tactic creator), sanırım antrenmanı da benzer kalıba koymak istiyorlar. Ki bunda haklı gerekçeleri de olduğunu düşünüyorum. Daha pratik, daha anlaşılır ve herkesin kavrayabileceği bir şekle getiriyorlar. Böylece oyuna yeni başlayacak kitleyi de çabuk bir şekilde oyuna adapte etmek istiyorlar. (benim görüşüm böyle, gerçeği nedir bilmem )

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Ben bu oyunu 2010 serisinden başlayarak oynamaya başladım. Önceki serileri hiç oynamadım. CM falan oynamışlığım yoktu. Ama önceki serileri de denedim. Son serilere göre daha sade bir oyunmuş. Oyunda bu sadelik zamanla kaybolmuş. Oyun çıkan son serilerde dahada detaya indirgenmiş. Yeni özellikler eklendikçe oyun iyice batıyor. Oyunda her ne kadar mantık dışı bir şeyler olsa da oynanılıyor işte bir şekilde kopamıyorsun. Oynadığım serilerde en kötüsü bu seriydi diyebilirim. Her çıkan güncelleme yaptığım taktikleri bozdu. Bu seride 2,3 kez taktik oturttum. Her yaptığım taktik güncellemeden dolayı patladı. Önceki serilerde güncellemeler bu kadar etki etmiyordu mesela. Sakatlıklara değinmeye bile gerek yok. Sakatlık şans işi olmuş bu seride. Bir bakıyorsun çok az sakat veriyorsun, bir bakıyorsun her maç bir oyuncun sakatlanıyor. Böyle garip bir durum var.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Şuana kadar hiç bir oyunumda çok fazla uzun sakatlık yaşamadım. Fakat şu konuda hak veriyorum sakatlanan bir oyuncunun sakatlık süresi cok uzun oluyor. Mesela Mbamba sakatlandı takımımda 3 ay gitti. Mbilla sakatlandı 2 ay gitti. Bu kadar uzun süre sakatlanmaları gerçekten saçma.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Geçen bi ekran görüntüsü koymuştum açtığım başlıkta. Bir maçta 6 şutum direkten döndü. Her şeyden önce maç motoru rezalet. Kanat ataklarına çözüm bulamıyorum vs. Ve antrenman sistemi çok saçma..

Serwan, Antalyaspor-Bursaspor maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi, 3 top var direkten dönen

deplasmanlarda mac kazanılmıyor ben werder bremenım Bayer munıchı evımde 2-0 rahat yenıyorum deplasmana gidince ya 6-0 yenılıyorum yada ne az 3-0 deplasmanların....!!!!

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Genel olarak serinin sıkıntısı daha büyük kesimi hedeflemek için oyun detayını daha basit seviyeye çekip, daha kolay oynanabilirliğini sağlamaya çalışmaları. İnsanlar detaylarda boğulup sıkılmasın, direkt açıp 5dk içinde maç yapmaya başlayabilsinler diye her yıl oyunun "yenilik" adı altında daha basitleştirildiğini düşünüyorum.

Yani düşünün ki cm 01-02 oyununda taktik ekranında on ball ve off ball şeklinde 2 çeşit taktik formasyonu kullanabiliyorken şuan hücum oyuncumun antrenmanda ne kadar şut ya da ne kadar defans çalışacağını belirleyemiyorum. Oysa ki Fm serisinde en hoşuma giden özelliklerden biri örneğin kanat oyuncusunun defans antrenmanı yaptırmayarak tackling değerini düşürmesini sağlayıp, buradan gelen Ca fazlalığını tekniksel özelliklerde kullanmasıydı.

Maç motorundaki saçmalıklara, senaryolara falan hiç girmek istemiyorum ancak geniş kesime hitap etme kaygısıyla oyunun simülasyondan çıkmasına yani efsanenin yavaş yavaş ölmesine çok üzülüyorum. Sports Interactive nasıl olsa bu oyunu 10 yıldır oynayan insanlar ne yaparsak yapalım oyunu alacaklar, madem öyle biz de popülariteye uyarak satış kitlemizi genişletelim gibi günü düşünen sığ bir pazarlama mentalitesinde. Yıllardan beri herkesin vardığı ortak kanı gibi, bu oyuna dişli bir rakip gelmedikçe bu düzen değişmeyecek gibi görünüyor.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Abi artık şöyle gerçek hayattan örnek vermeyin nereye konu açsak yok şu oyuncu şu maçta 3 penaltı kaçırdı yok şu maçta 6 tane direkten döndü yok bak işte şu oyuncu boş kale atamadı abi şöyle örneklerden vazgeçin artık . Burada biz oyun oynuyoruz oyunda bir maçta 3 direk döner ama bu her maçta sürekli topun direkten dönmesi anlamına gelmez ayriyetten bir maçta penaltı kaçar ama bu sürekli her maçta kaçacağı anlamına gelmez ama oyunda bu sürekli oluyor onu anlatmaya çalışıyoruz burada sürekli örnek veriyosunuz bak boş kale kaçırdı bilmem ne vermeyin örnek biz bilmiyormuyuz kaçabileceğini direkten döneceğini biliyoruz kaçabilir sorun bunun sürekli olması .

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

2-0 galip geliyoruz, maç sonu sakince güzel galibiyet diyorum adam kırmızı renk odağını kaybetmiş yazıyor. Ya sevin ya tepki gösterme odağını kaybetmek nedir kimi zaman da sönük görünüyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Sakarya

Beşiktaş'la antremanları çok yüksek seviyesinde yaptırıyordum ve maçları full tempolu oynatıyordum her hafta 1 kişi sakatlanıyordu..

Şimdi sakaryaspor ile oynuyorum maçta tempo 0 antreman seviyeside ortalama..1 sezonda en fazla 2 oyuncu 3 4 aylık sakatlanıyor onun dışında 2 3 ggünlük sakatlıklar hep.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Serwan, Antalyaspor-Bursaspor maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi, 3 top var direkten dönen
    maçı izlemedim de aynı takımın mı? ben daha hiç aynı takımın 90 dakikada 6 topunun direkten döndüğüne şahit olmadım. ayrıca bi takımın sezondaki maçlarının %90'ında mutlaka en az 1 topunun direkten döndüğünü de görmedim

Ben dört-beş elit takım haricinde bir sezon içinde onlarca kez 5 gol ve üzeri skor üreterek galip gelen takım da görmedim. Aynı şekilde bir maçta %60-70 üzerinde topla oynayabilen takım sayısı kaçtır acaba sezon boyunca? Oyunun gerçekçiliğinin hep olumsuz yönden bakarak değerlendirilmesi de 'gerçekçi' değil. Oyunda işler istenildiği gibi gidince sorgulanmıyor çok fazla gerçeklik

Biraz şeye benziyor, sınavdan yüksek puan alınca "ben aldım", düşük puan alınca "hoca verdi".
    Last edited by Deus Dominus : 22.Nisan.2013 at 21:27

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Öğlenciler yapmıştır.

ek: 2013 fiyaskoydu, 2014'e az kaldı artık umutlar ona
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Cogu yorumu okumadim uzun uzun ama bu sene oyun ilk ciktigindan felaketti belki de fm serisinin en kötü mac motoruna sahipti ama son updatelerle birlikte ben oyunu keyifle oynuyorum. Ne asiri sakatlik ne penalti ne de mac icinde sacma sapan hatalarla karsilasiyorum.

Fm ilk basta ciktiginda cok kötü oldugu icin bence herkes su an seride hata aramaya baslyior. Kesinlikle bir önyargi olustu gibi geliyor bana.

Kimisinde asiri sakatlik vs olurken diger arkadaslarda olmamasi ilginc bisey.

arandıgımız ıcınmı sakatlanıyor yanı oyuncular hocam .

nasıl bır algorıtmayla olusuyor bılmıyorum ama oyunun hıc bır stabıllıgı yok.oyunun bazı seylerı cok sacma.dısarı atma taca vurma fln yok ılla ayaklarında tutup kaybedecekler.topu ıskalamak ne..defans oyuncum her sezon en az 10 tane top ıskalıyor adamın onune dusuyor gol.bunun taktıkle uyumla fln alakası yok.premıerlıg yada superlıg sevıyesındekı oyuncu yapmaz az yapar nadırdır.halısahada bıle o kadar olmuyor.ben 10 yıldır 2 volkan bıde servetın ıskaladıgı top harıcınde gerıye yerden atılan pası ıskalıyanı gormedım.en kotu dıkersın gıder.dırekten donme meselesıde 1 sezonda bır macta 10tane bıle doner dırekten.ama 1 sezonda her mac 2 ser 3 er donmez yanı..topla oynama yuzdelerı uzaktan sutların fazlalıgı sacma hepsı.kazanırken cok kazanıyorsun.kaybederken cok kaybedıyorsun .hele klasık taktıkle bıkac mac oynayın 3 boyutun ne kadar sıradısı oldugunu gorursunuz..

2boyuta hıc gırmıyorum 2012 de ne guzeldı tam ekran donusumlu oluyordu bunda hem yarım ekrana mecbur bırakılıyorum hemde balon gıbı top ve oyuncularla ızlemek zorunda kalıyorum.hızlarıda bır turlu ıstedıgım gıbı olmuyor top ve oyuncular arasında hız orantısızlıgı var.

bu serıde benım en uzuldugum sey 2b un bana keyıf vermemesı.
    Last edited by steave : 23.Nisan.2013 at 04:45

2-3 tane kendı yaptıgım taktıgım var hangı lıge hangı takıma gıdersem gıdeyım onları kullanınca basarılı oluyorum.yok oyle bı dunya.farklı fantastık varyasyonlar fln deneyım dıyınce kovuluyorum .oyunun bu sene az keyıf verme nedenlerınden bırı de bu.fener yada gs ne taktıkle cıkarsa cıksın 5-0 6-0 yenemez bı real ı barcayı mevcut kadrolarla normal sartlarda.o taktıklerle yenıyorum.oyun bıttı.

son olarak si bu işte tekel oldukça gelişim olmaz.az olur.sacma olur.kımse bısey dıyemez.el mahkum .

steve kardesım her takımda basarılı olan taktıgını yayınlarmısın ıncelemek ıstıyorumda ben öyle bi taktık olusturamadım

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

hiçbiri FM2005'in tadını vermedi.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ben bu oyunda birçok şeyi görmezden geldiğim için bana zevk veriyor. Direklerin hepsini normalde dışarı çıkmış gibi düşünyorum, sakatlıklar bazen abartı oluyor ama bazen de normal seviyede gerçekleşiyor, artık her sene 3-4 oyuncuyu sene başından kayıp olarak düşünüyorum. Takımda taktiği oturttuktan sonra zaten saçma hareketler azalıyor, arada olanları da normal olaymış gibi kabullendim.

Benim düşüncem oyundan zevk alanlar olayları bu şekilde kabul edebilenlerdir, alamayanlarda beklentileri fazla olanlar. Oyunu Kasım ayında aldım ve saçma olaylar yüzünden 3 ay kadar oynamak için bekledim, o kadar saçma olay vardıki oynamak zevk vermiyordu.

Barca ve Real'a 5, 6 atma olayı galiba birtek bana olmadı tam tersi onlar sürekli bana 5 atıyordu. Hatta bu takımlara karşı ilk galibiyetimi 4. yılımda birçok oyuncu takviyesi ile aldım. Bütün millet nasıl bu şekilde galibiyet alıyor anlamış değilim. Benim oyunumda bu tarz saçma galibiyetler de olmadığı için ben zevk alıyorum. Zaten saçmalıklar olsa uzun süre oynayamam hemen sıkılıp yeni kariyer açarım.

Arkadaşa katılmamak ne mümkün. Basit bir örnek sunayım. Bu istatistiklerle maç kaybetmek insanın sinirini bozuyor en azından benimkini

hayatımda ilk kez orjinal fm aldım bu da fiyasko çıktı. Henüz her hangi bir takımla başarı yakalayamadım. İşler çok iyi gidiyor bazen 9-10 maç yenilmiyorum ve 6-7 si galibiyetle bitiyor fakat ne oluyorsa birden 7 maç boyunca felaket ki hiç bir değişiklik yapmamışım. transferi olsun antrenmanı olsun ve maç motoru olsun rezalet bir oyun tam bir fiyasko !

abartmayın arkadaşlar tamam belki fm versiyonlarının en iyisi değil ama fiyasko demek acımasızlık olur hele maç moturuna laf söylemek zırvalık.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Gerçek futboldada bunlar oluyor anlamıyorum neden şikayet ediyorsunuz ?

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    abartmayın arkadaşlar tamam belki fm versiyonlarının en iyisi değil ama fiyasko demek acımasızlık olur hele maç moturuna laf söylemek zırvalık.
    maç motoruna laf söylemek zırvalık ?? Önce güncellemeleri say, sonra paylaşılan şaka gibi maç görüntülerini otur izle dostum. Bu kadaaar oyuncu zırvaladı oyun çıktığından beri öyleya... Sensin!

Quote Originally Posted by excaliburuA View Post
    Bilmiyorum kaç yaşından beri CM-FM oynuyorsun ? Ya da yaş önemli değil hangi seriden itibaren oynamaya başladın ? Ben 01-02 den beridir oynarım bu oyunu. Hepsinde de kendi taktiğimle oynamışımdır. Arada bende Diablo , tackkiller falan denedim ama genelde kendi taktiğimle kariyerler yaptım. 2 ve 3 boyut olayına geçildiğinden beri , en kötü maç motoruna sahip Fm veya cm hangisi dersen kesinlikle FM 13 derim. Ayrıca zırvalık deyip saygısızlık yapmaya da hiç hakkın olmadığını söylemeliyim. Ortada zırvalayan birileri varsa onlarda oyunu yapanlardır. Evet bu oyun bu serinin tam bir zırvasıdır.

Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri