Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 33 sonuç

Konu: FM'nin Veritabanını Kullanan Kulüpler

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Default FM'nin Veritabanını Kullanan Kulüpler

Daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama Miles Jacobson bir açıklama yapmıştı. Oyunun veritabanını bazı kulüplere satıyoruz ama anlaşma gereği onların isimlerini açıklayamayız. İçlerinde gerçekten büyük kulüpler var demişti. Bana göre de FM'nin veritabanı keşfedilmemiş oyuncular için bir bilgi kaynağı olabilir.

Ben özellikle Porto ve Shakhtar'dan şüpheleniyorum. Tamam iki takımın da iyi scoutları olduğunu kabul ediyorum ama bu yıl oyunda sürekli ismini gördüğüm, oynadığım takımlara aldığım oyuncuların bu kulüplere sene sonu gitmesi şaşırtıcı. Shakhtar, Gremio'lu Fernando ve Fluminense'den Wellington Nem'i aldı. Zaten gerçekte de iyi oynuyorlar ama Fm'de bu isimler daha göz önünde. Porto'ya gelirsek daha az duyulmuş bir isim olan Mauro Caballero'yu aldılar. Onu Fierro ile gittiğim her takıma alırım. 17 yaşında Porto gidip alıyor. Oyunda 5-6 yıl sonra mevkisinin en iyilerinden oluyor. Porto bunu yıllardır yapıyor. Daha önce Eliaquim Mangala'yı da bu yaşlarda almıştı ve yine aldıkları sene FM'de keşfetmiştim.

Porto ve Shakhtar bu işin ustası. Çok iyi bir altyapıları yok ama scout sistemiyle işi hallediyorlar. Futbol dünyası bana göre 3'e ayrılıyor. Birincisi Barcelona gibi kendi oyuncularını yetiştiren, Porto gibi potansiyelli oyuncuyu alıp belli bir yaşa kadar yetiştiren, PSG-Monaco gibi parayı basıp potansiyeline ulaşan oyuncuları kadrosuna katan kulüpler.

FM'den mezun olup daha önce teknik direktör olanı da gördük gözlemci de. Benim merak ettiğim şey Türk kulüpler için de bu veritabanı bir kaynak olabilir, belki de kullanan vardır. Kim bilir ?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Bizim ülke de kullanan olduğunu sanmıyorum ben ancak Porto elbet kullanmıştır.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Önder Özen FM biliyor gibi geliyor bana. Ama ne kadar kullanıyor bunu bilemem.
    FM Gazetesi

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Önder Özen FM biliyor gibi geliyor bana. Ama ne kadar kullanıyor bunu bilemem.
    Özellikle bizim takım için çok önemli bu tarz gençleri alıp onlardan gelir elde etmek. Önder Özen'in transfer anlayışı gelecek vadeden oyunculardan oluşuyor. Porto'dan arta kalanları alsak gene iyi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bence de Porto oyunun veritabanını almıştır.Çünkü Dünya Çapında 500 scoutları var diye duymuştum ben.Ve bu 500 scoutla olacak bir şey değil.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Everton aldıysa daha tam anlamıyla kullanamamışlar demekki. Etkili kullanıldığında çok yararlı olabilir bu sistem. Sonuçta her ülkenin kendine ait araştırmacıları tarafından yapılıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    https://t.me/pump_upp

Büyük kulüplerin buna ihtiyacı olduğunu sanmam. İngiltere'deki bir takımın, Türkiye 3. liginde potansiyelli biri olsa oyundan önce haberi olur izlemeye başlar.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by HeracLes View Post
    Futbol dünyası bana göre 3'e ayrılıyor. Birincisi Barcelona gibi kendi oyuncularını yetiştiren, Porto gibi potansiyelli oyuncuyu alıp belli bir yaşa kadar yetiştiren, PSG-Monaco gibi parayı basıp potansiyeline ulaşan oyuncuları kadrosuna katan kulüpler.
    4 diyelim bide bizim gibi hiçbirşey yapamayanlar
    Bende kullanılması taraftarıyım zaten bunlar bizim ülkemizde olduğu gibi belli kişiler tarafından inceleniyor.O yüzden ufak hatalar tarzı şeyler hariç sorun çıkmaz.Senede 1tane alsan 5senede 5tane oyuncu eder bunlardan 1tanesi hulk çıksa hiç fena olmaz.

Nesil
    2013
    Yer
    sinop

bence aston villa kullanıyo çünkü aldığı adamlara bakın geçen yıl benteke bu yıl tonev helenius okore bacuna gibi yetenekler buldular hatta http://www.fourfourtwo.com.tr/2013/0...rler-fmden-mi/

Everton'da kullanıyo diye biliyorum

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Everton ile olan sözleşme sona erdi, şu anda kullanan yok diye biliyorum, ama güzel bir bilgi kaynağı olduğu aşikar
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Question

Quote Originally Posted by pele96 View Post
    4 diyelim bide bizim gibi hiçbirşey yapamayanlar
    Bende kullanılması taraftarıyım zaten bunlar bizim ülkemizde olduğu gibi belli kişiler tarafından inceleniyor.O yüzden ufak hatalar tarzı şeyler hariç sorun çıkmaz.Senede 1tane alsan 5senede 5tane oyuncu eder bunlardan 1tanesi hulk çıksa hiç fena olmaz.
    Çok doğru

Bizim kulüplerde Allah'a çok şükür Scout bile yok

Liverpool'un yöneticileri oynuyor galiba.Saçma sapan adamlara milyonlar veriyorlar,oyunda olduğu gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Everton ile olan sözleşme sona erdi, şu anda kullanan yok diye biliyorum, ama güzel bir bilgi kaynağı olduğu aşikar
    Mustafa abi sözleşme olmasa bile sonuçta oyunu açıp göremiyor mu? Veritabanını satın alınca ne gibi avantaj oluyorki?
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Porto ve Shaktar'dan ben de çok şüpheleniyorum. Özellikle Porto'dan ama. Shaktar yine brezilyada konuşulan, piyasası olan oyuncuları topluyor. Porto dünyanın her tarafından oyuncuları alabiliyor. Gerçi onların da ağırlığı güney amerika tabii. Otamendi, James Rodriguez, Iturbe, Alex Sandro, Walter son olarak Caballero ve Diego Reyes. Ve eminim atladıklarım vardır baya. Direkt olarak oyundan bakıp transfer yapmasalar bile oyundaki sivrilen bu tarz oyuncuları özellikle gidip scout edip ona göre beğenirlerse alıyorlardır diye düşünüyorum ben.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Mustafa abi sözleşme olmasa bile sonuçta oyunu açıp göremiyor mu? Veritabanını satın alınca ne gibi avantaj oluyorki?
    Benim bildiğim veritabanına bağlı özel bir yazılımı var ve bunu kullanıyorlar
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Porto'nun olayı biraz farklı diye biliyorum. Portekiz ve hepsi olmasa da çoğu Güney Amerika ülkesinde futbolcuların bonservisini şirketlerde alabiliyor Porto'da ki çoğu oyuncunun bonservisinin yarısı veya bir miktarı şirketlere ait Porto'ya bu oyuncuları getirenlerde menajerler oluyor genelde.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Benim bildiğim veritabanına bağlı özel bir yazılımı var ve bunu kullanıyorlar
    Bir de veritabanını satın alma gerekliliği zamandan kaynaklanıyor. Oyun bildiğiniz gibi kasım ayında çıkıyor. Transfer sezonu o zamana kadar çoktan bitmiş oluyor. Oyun çıkmadan önce veritabanını kullanmak için satın alıyorlar diye biliyorum.

Aston Villa'nın yaptığı transferleri görmemiştim. Özellikle Bacuna ve Okore, Fm'de dikkat çeken isimler.

17 yaşında 3-5 oyuncu getirsek 22 yaşında Türk vatandaşlığını elde eder. Milli takım için de yararlı olabilir. Fm'de uzun vadede denediğim şeyler bunlar. Özellikle Brezilya gibi oyuncu havuzu büyük olan ülkelerden oyuncuları getiriyorum. Zaten ne kadar iyi oynarsa oynasın kolay kolay milli takıma seçilemiyorlar. Bu dediğimi de Danimarka kulüpleri iyi yapıyor. Nasıl yazılıyor tam bilmiyorum ama Midtjylland ve Nordsjallend, Afrika'dan sürekli oyuncu getiriyorlar. Okore'de olduğu gibi oyuncuları hemen devşiriyorlar.

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Football Manager İle Anlaşan Tek Kulüp Watford Kulübü

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by urwrdskkn View Post
    Football Manager İle Anlaşan Tek Kulüp Watford Kulübü
    Bahsettiğin ayrı bir şey. Forma anlaşması o.
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Everton Fellaini'yi FM'den keşfetmiştir. Daha sonra 20 milyon € basıp almışlardı Standard Liege'den. Şu an satsalar 40-50 milyon € rahat eder piyasası.

Nesil
    2010
    Yer
    İZMİR

Bahsettiğin ayrı bir şey. Forma anlaşması o.
    a özür dilerim konuya fransız kaldım

Ben yıllardır düşünürüm bunu çevremdekilere anlatırım. Ulan belirle her sene 20 tane wonderkid git hepsini yerinde izle,izlettir.Bunların bir çoğu zaten şişirilmiş balondur.Ama aralarında illaki işine yarayacak,yıldız olabilecek adamlar vardır.1 tanesini satın al kardeşim her sene ya.Örneğin Bony Wilfred'i 2-3 senedir her fm oyuncusu bilir.Adamın yıldızı bu sene tam anlamıyla patladı.Al şimdi alabilirsen.Sen bu oyunda görüp Sparta Prag'tan izlesen 1-2 milyona alabilirdin.Şimdi Carlos Fierro'lar Eric Torres'ler Kurt Zouma'lar vb.bi sürü adam var.Gerçekten takımlara büyük katkı sağlar.Veritabanı almana bile gerek yok.Oyunu oyna forumları gez yeter.

elbette kullanıyordur. zamanında ersun yanal için de oynuyor diye çıkmıştı bu tarz haberler ama haber çıkmasına gerek yok mutlaka bir çok t.direktör, antrnör, scout kullanıyordur...

Ama bunu romantiklik yapıp, "keşke biizimkilerde yapsa yaa" dememek lazım çünkü yabancı sınırı denen lanet bir şey var. 17 18 yaşında oyuncular porto ya da shaktar'a gelirken ilk 2-3 ay bocalarım ama elbet " A takımda oynar ve piyasa yaparım " diye geliyor. Türkiye'de bu oyuncuları alacak takımlar belli, kadroları belli, hedefleri belli; sen o genç yeteneği yedeklere bile alamazsın 6+0+4 muhabbeti yüzünden.
    A2'de oynatırız? diyen de olur ama türkiye'ye mi gelir adam ya da portekiz'e mi gider?
    Konuyu açan ve yorum yapan herkese saygım var ama bence o dediğiniz şey türkiyede olmaz(KEŞKE OLSA)

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Everton MiraLLas ve Jelavic`i de bu sistem sayesinde transfer etti. Hatta Rangers`a gitmeden önce aLacakLardı JeLavic i ama biraz neler yapacağı görmek istediler ve daha sonrasında parayı basarak aLdıLar yinede.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2003

FM veritabani yerine cok daha kapsamli http://wyscout.com/clients/ bir cok kulup tarafindan kullaniliyor.

Turkiye'den Galatasaray, Antalyaspor, Besiktas, Boluspor, Bursaspor, Eskisehirspor, Fenerbahce, Gaziantepspor, Genclerbirligi, IBB, Karabukspor, Orduspor, Samsunspor, Trabzonspor, Akhisar Bld ve Futbol Federasyonu bunu kullaniyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Transfer piyasasında dönen transferleri, isimleri ve paraları görünce FM'nin etkinliği yine ön plana çıkıyor, durum o dur ki Wilfried, Facunda Ferreya, Sanago, Paulinho, Douglas Santos, Josip Radosevic, Jherson Vergara, Tin Jedvaj, Ishak Belfodil gibi Fm'den tanıdığımız genç ve kaliteli olarak oyuna yansıtılmış oyuncular bu transfer döneminde büyük liglere ve büyük kulüplere gitti.

FM her ne kadar da iyi ve sağlam bir veri kaynağı olmasa da en azından doğruyu gösterebilmede bir adım önde, En azından oyunda bu denli parlak yansıtılan oyuncuları incelemeye alarak araştırmak daha kolay bir yol olabilir. Mesela Koskoca Fenerbahçe, forvete oyuncu transfer edecek ve Dünya üzerinde Cardozo dışında ilişebileceği 2. bir forvet yok, çünkü bizde bu işler oldukça amatör, her şey menajerlerin eline bakıyor. Menajerler çalıyor kapını sen ona göre yön belirliyosun, Bir ara üç büyüklerde oynayan yabancı oyuncuların çoğunun Menajerleri ve Menajerlik şirketleri aynıydı, bu kadar aciz bir politika olabilir mi ?
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Transfer piyasasında dönen transferleri, isimleri ve paraları görünce FM'nin etkinliği yine ön plana çıkıyor, durum o dur ki Wilfried, Facunda Ferreya, Sanago, Paulinho, Douglas Santos, Josip Radosevic, Jherson Vergara, Tin Jedvaj, Ishak Belfodil gibi Fm'den tanıdığımız genç ve kaliteli olarak oyuna yansıtılmış oyuncular bu transfer döneminde büyük liglere ve büyük kulüplere gitti.

FM her ne kadar da iyi ve sağlam bir veri kaynağı olmasa da en azından doğruyu gösterebilmede bir adım önde, En azından oyunda bu denli parlak yansıtılan oyuncuları incelemeye alarak araştırmak daha kolay bir yol olabilir. Mesela Koskoca Fenerbahçe, forvete oyuncu transfer edecek ve Dünya üzerinde Cardozo dışında ilişebileceği 2. bir forvet yok, çünkü bizde bu işler oldukça amatör, her şey menajerlerin eline bakıyor. Menajerler çalıyor kapını sen ona göre yön belirliyosun, Bir ara üç büyüklerde oynayan yabancı oyuncuların çoğunun Menajerleri ve Menajerlik şirketleri aynıydı, bu kadar aciz bir politika olabilir mi ?
    Bunlara Šime Vrsaljko'ı da eklemek gerek Genoa'ya gitti kendisi.

Ben anlamıyorum, o kadar adam geziyor ortada neden bir tane klübümüz almıyor bu adamları örneğin Beşiktaş'ın bek'e ihtiyacı var. Bu adamı alamaz mıydı yani ?

Bence çok rahat bir şekilde alırdı. Bilic de bence yakından tanıyordur kendisini çünkü vatandaşı ama yok arkadaş illa 30 yaş üstü adamlar alacağız..

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

veri tabanını bilmem ama Süleyman Hurma transfer sezonu başlamadan evvel 3-4 sezon bitiriyor bence.
    başka türlü anlamlandıramıyorum yaptığı transferleri.

birde Beşiktaş'ta tam fm takımı olmaya başladı Önder Özen'de bir iki sezon bitirdi sanırım imzayı atmadan evvel.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri