Sayfa 2 / 10 İlkİlk 1234 ... SonSon
31 ile 60 arası toplam 272 sonuç

Konu: Ajax'ta Alman ekolü: Hedef 1995! | 2. Sezon

1. Default

Güzel kariyer hocam. Yerinde olsam fazla transfer yapmam zamanı gelince sadece altyapıyı oynatırdım
    BEŞİKTAŞ'ın taraftarıyız. Futbolcuların değil !

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Taktik anlamında birçok kişiye örnek olabilecek birisin,PSV maçının istatistikleri ortada harika bir başlangıç

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

KaRaBükLü KraL, nuwanda1925, LeoN48, Trabzonspor, samasti, grjonny ve Namzet. Burada olduğunuz ve güzel dilekleriniz için sağolun. Futbol benim uyuşturucum, onca iş arasında hem oyunu oynamak hem de sizlerle güzel bir kariyer paylaşmaya çalışıyorum.

grjonny, valla hangi çocuğa baksam özellikleri belli bir değerin üstünde kimi yetiştireceğimi şaşırdım İçlerinden özellikle 2-3 tanesini seçtim diğerlerini personelin tavsiyesiyle kiraya gönderdim. Bu kadar adamın gelişimiyle ben ilgilenemem kendileri gelişsin gelsinler Ama hepsinin yıldız olma potansiyeli yok.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İnsanın altyapısı yıldız yuvası olunca kariyeri daha farklı bir boyut kazanıyor tabii.. Bu arada antreman tesisleri, genç yetiştirme, altyapı gibi özellikler son düzeyde mi takımda?

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Eredivisie 1. Hafta

Güneşli bir Amsterdam gününde bu sezon maceramınızın ilk adımını atmış olduk. Rakip Venlo hakkında pek bir fikrim yoktu ama PSV maçından sonra endişelerimi bir kenara bırakmıştım. İlk yarıda Sigporsson ve T. Alderweireld'in golleriyle maçı sağlama aldık. İkinci yarı beklediğim baskı kurulmadı. Kazandık ama çok mu memnun kaldım? Hayır.

.
    .

Eredivisie 2. Hafta

Tam manasıyla havamı söndüren bir maç oldu. Kepazelik! Sahada işini yapmayan futbolcular, lakayit bir oyun sergilediler. Sarı kart görüp üstüne bir de sinirli hareketlerine devam eden Drenthe'yi 20nci dakikada oyundan aldım. Çıkarken bana el kol hareketi yaptı. Zaten futbolcular henüz bana gereken saygıyı duymuyorlar. Onlarla maç öncesi taptığım konuşmalarda geri dönüş alamıyorum. Kulübün ve Hollanda'nın her yerinde benim bir çaylak olduğum ve en önemlisi Alman olduğum konuşuluyor. Ama benim bir Alman'dan ziyade Türk olduğumu unutuyorlar, ben bu oyunu bozarım!

Golümüz yine forvet Sigporsson'dan geldi.

Erdem J. D. : Hatalarımızdan ders alacağız.

Alıcaz tabi. Böyle 10 maç oynasın takım istifa ederim. Hemen bütün personel ekibini topluyorum ve bana Alman 10 numaralarının raporlarını getirmesini istiyorum. Eriksen'in performansından memnun değilim. Bir yerde hata yapıyor olabiliriz. Götze, Müller, Kroos, Özil raporları bana gösteriyor ki C. Eriksen'i alışık olmadığı "10 Numara" rolünde oynatmak zorunda değilim. Ona Oyun Kurucu görevi de verebiliriz.

Bununla birlikte sistemin forvetlerini de incelemeye alıyorum. Lewandovski, Mandzukiç, Mario Gomez, Miroslav Klose. Çalışkanlık ve Cesaret değerleri öne çıkıyor. Ayrıca hepsi hava toplarına da hakim futbolcular. Sigporsson bu rol için yüzde yüz olmasa da uygun denilebilir. Yeni forvetimiz Helenius'da 1.95!lik bir dev zaten. (Ama kafa vuramıyor!)

Ve bununla birlikte bu kadar taktik konuştuğumuz yeter diyerek Antreman programını neredeyse tamamına yakınını "Takım Çalışması" yapıyorum. Hollandalı gibi bireysel değil, Alman gibi takım oyunu oynamayı öğrenecekler.

.
    .

Eredivisie 3. Hafta

Tüm bu ayarlamalardan sonra maçtan önce işi sıkı tutarak AZ maç kasetlerini izledim ve pas trafiği kim yönlendiriyorsa ona pres yapmayı notlarıma yazdım.

Maça korkunç hızlı başladık ve ilk 25 dakikada skor 2-0 lehimizeydi ve 10 kişiydik! Öyle hızlı başladık ki Bolatti hızını alamayıp iki sarı karttan oyundan atıldı. Buna raümen maç boyunca oyunun kontrolünü rakibe vermedik. İkinci yarı onlarda 10 kişi kaldı ve boşbeleş bir gol buldular.

Goller Sigporsson ve C.Eriksen'den geldi. Eriksen 9.0 puan alarak şimdiye kadar benim yönetimimdeki en iyi maçını oynadı. Demek ki bir şeyleri doğru yapınca oluyormuş.

.
    .

Eredivisie 4. Hafta

C. Eriksen bu maçta da 8.1 oynadı. Goller ilginç bir şekilde C.Poulsen'in şutlarından geldi. Callejon'a ilkonbirde şans verdim.

.
    .

Şampiyonlar Ligi Kura Çekim

İlk iki takıma diyeceğim bir şey yok da son torbadan B.Dortmund gelir mi be kardeşim! ŞL için evimize geri dönüyoruz. J. Klopp'un karşısına bu kadar çabuk ve hazırlıksız çıkmak istemezdim.

.
    .

Eredivisie 5. Hafta

3 gün sonra oynanacak Valencia maçını düşünerek kadroda revizyona gitti. İdeal onbirde yer almayan ama iyi olduğunu düşündüğüm oyuncuları sahaya sürdüm. Sonuç olarak bu sezonki transferimiz N. Helenius hattrick yaptı. Diğer iki gol de Paletta'dan.

.
    .

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

2.haftada şanssızlık yaşamışız,ama diğer mac sonucları cok iyi abi,gruptan çıkacağına inanıyorum

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ligde pek başın ağrımayacak gibi duruyor, ama eleştirilerde çok acımasız olma, takımın uyumu bazen yarım sezon alabiliyor, lig için Sigporsson ve C.Eriksen kilit oyuncuların olacak sanırım, tabi Avrupa'da performanslarını değerlendirmek daha objektif olacak, CL'de bildiğin ölüm grubuna düşmüşsün, işin zor.

Bu arada taktik dizilimini gösteren bir ekranı paylaşırsan sevinirim.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Merhaba,

Ben SS'leri göremiyorum acaba benim bilgisayarımda mı bir problem var :S

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by LeoN48 View Post
    Ligde pek başın ağrımayacak gibi duruyor, ama eleştirilerde çok acımasız olma, takımın uyumu bazen yarım sezon alabiliyor, lig için Sigporsson ve C.Eriksen kilit oyuncuların olacak sanırım, tabi Avrupa'da performanslarını değerlendirmek daha objektif olacak, CL'de bildiğin ölüm grubuna düşmüşsün, işin zor.

Bu arada taktik dizilimini gösteren bir ekranı paylaşırsan sevinirim.
    Lig için henüz erken, başım ağrıyabilir. Twente ve PSV'de sürekli kazanıyor. Hedefi 1995 yaptığımız için kariyeri yayınlamaya devam edebilirsem bir yandan da ŞL için çırpınacağız. Dortmund gelmese iyiydi de bu şekilde olmadı.

Taktik en başta söylediğim gibi 4231. AMC ve Forvet için NEC maçından sonra rol değişikliğine gittim. Orjinali resimdeki gibi Trequartista ve Poacher. Son hali APlaymaker ve AForward. Maç içinde bile değişiyorum şimdilik.

Takım ayarlarında da varsayılan olmayan yerleri ilk mesajlarımda göstermiştim.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by Namzet View Post
    2.haftada şanssızlık yaşamışız,ama diğer mac sonucları cok iyi abi,gruptan çıkacağına inanıyorum
    Sağol namzet, ben inanmıyorum Steam'den davet geldi ama yüklemiyor bi türlü halledice.

samasti f5 yaparak dener misin? Hala gelmiyorsa bi sıkıntı var demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Transfer sezonu bitmeden bu WBL arkadaşı aldık, onu unutmuşuz. Aslında boşa aldım altyapı genç kaynıyo dikkat etmediğimden kiaya vermişim. En iddialıları Boiselli sakat olduğu için gözümden kaçmış yoksa direkt 11 oyuncusu. İki iyi arasından Hollandalı olana forma veririm şahsen

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Akşam büyük maç var. Amsterdam Arena'da Valencia'yı ağırlayacağız. Sanal hayattan çıkıp biraz iş yapalım. Ama acayip bir şekilde maç stresi bastı beni hehh 4-1-4-1 m, oynasak bildiğimiz gibi mi oynasak diye. Maç anında karar veririm artık.

Rakibin oynanmış maçını göremediğimden sadece kağıt üstünde değerlendiriyorum. Tahminim 2-1 yener ya da yeniliriz, yazın kuponlarınıza Gece görüşmek üzere, selamlar.

.
    .

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

handikap 0 diyorum

Nesil
    2010
    Yer
    Karabük

Çok güzel bir kariyer oluyor , takipteyim. Bence maçı alırız.

Nesil
    2011
    Yer
    Erzincan

FM13 ü ön siparişten alıp, forum yorumlarında ki eleştirilerden dolayı rafa kaldıran ve FM12 ye devam eden bir FM hastası olarak...FM13 kariyer hikayelerinden, Wolfsburg, Newcastle, Wimbeldon, Bilbao, Gençlerbirliği... gibi birkac konuyu daha sessizce ve hayranlıkla takip etmekteyim.

Neden bu kariyere bu mesajı yazıyorum? Cevabı kariyerin sahibinde "onca iş arasında hem oyunu oynamak hem de sizlerle güzel bir kariyer paylaşmaya çalışıyorum."

Okurken kariyerleri hep aynı soruyu sormuşumdur kendime:" Oyunu oynamaya zaman ayırıp, ayrılan zamana eşdeeğer bir zaman dilimi içinde de forumda kariyeri, bu denli özenli paylaşmak!..." Nasıl yapıyorsunuz bunu?.. çok merak ediyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by Duka View Post
    FM13 ü ön siparişten alıp, forum yorumlarında ki eleştirilerden dolayı rafa kaldıran ve FM12 ye devam eden bir FM hastası olarak...FM13 kariyer hikayelerinden, Wolfsburg, Newcastle, Wimbeldon, Bilbao, Gençlerbirliği... gibi birkac konuyu daha sessizce ve hayranlıkla takip etmekteyim.

Neden bu kariyere bu mesajı yazıyorum? Cevabı kariyerin sahibinde "onca iş arasında hem oyunu oynamak hem de sizlerle güzel bir kariyer paylaşmaya çalışıyorum."

Okurken kariyerleri hep aynı soruyu sormuşumdur kendime:" Oyunu oynamaya zaman ayırıp, ayrılan zamana eşdeeğer bir zaman dilimi içinde de forumda kariyeri, bu denli özenli paylaşmak!..." Nasıl yapıyorsunuz bunu?.. çok merak ediyorum.

Ben zaten ağır ilerlerim, bir sezonu 3-4 günde bitiremem. Geçen sene burada paylaştığım kariyerin başlığı "Ferguson gibi 4-4-2 oynamak" idi sanırım. Tüm yıl boyunca oyunu oynamaya vaktim yok oynadım mı da kendime bir rol biçiyor ve eğlenceli hale getirmek için onun üstüne gidiyorum. Tek başıma deli gibi bu işi yapamayacağım için forumda hikayeyi paylaşıyorum. Sağolsun arada arkadaşlar güzel şeyler yazıyor. Böylece oyun başında geçen zamana da değiyor biraz.

Geçen sezon İngiliz gibi 4-4-2 oynamaya çalıştık bu sene Alman gibi 4-2-3-1 oynamaya çalışıyoruz. FM serüvenim 2-3 sezon anca sürecek o da güzel geçsin bari. Sizi de beklerim

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .

.
    .

.
    .

Çekinerek maça 4-1-4-1 başladım. DMC'yi beklerin arasına soktum. Bu geriye yaslanmanın sonucunda Tino Costa ve Banega önü açık şut pozisyonları bulmaya başladılar. Tam taktik değişikliğine gidiyordum ki Tino Costa doksana çaktı topu. Alıştığımız düzene dönünce hemen oyunu kontrol etmeye başladık fakat ilk yarı yeterince yaratıcı olamadık.

Devre arası oyunculara fırçayı bastım ve sahaya yolladım. Çok güzel bir atakla golü erken bulduk, yüklendik yüklendik. Bu arada Valencia'da uzaktan şut atmaya devam ediyordu Sigporsson ve yerine giren Helenius önemli golleri kaçırdılar ve Valencia kalecisi de gayet iyi günündeydi. Bundan sonra kendi sahamda defansif bir taktikle çıkmam, bildiğim futbolu oynarım.

Valencia bize top kapmada bariz üstünlük sağladı. Sahanın her yerinde çok sayıda top kaptılar ve bu toplarla kalemize şutlar çektiler. Bu güç ve tecrübe eksikliğine rağmen maçı alacak dirayeti ikinci yarıda gösterdik. 1 puan iyi değil futbol iyi gibi.

.
    .

.
    .

Evet ŞL maçlarına böyle özel sayfa açmayı düşünüyorum. Ne de olsa kariyerin hedefi belli 1995 yılını tekrar etmek. Gruptan çıksak hiç fena olmaz

.
    .

.
    .

Nesil
    2011
    Yer
    Ankara - Eskişehir

Kazanacağını düşünüyordum olsun beraberlikte iyidir

sakary Ali Misafir

Herkes gibi bende kariyerinize açık ara hayran kaldım.Mükemmel bir anlatım yapıyorsunuz gerçekten.Ayakta alkışlıyorum.

JK ile eşleşmek her açıdan kötü olmuş.O istediğiniz Alman futbolunun zirvesindeki takıma karşı iyi bir deneyim olacak.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by Namzet View Post
    Kazanacağını düşünüyordum olsun beraberlikte iyidir

2-1 kazanmaya çok yakındık. Maçtan önce verdiğim skor tutacaktı bende burada havamı atacaktım ama olmadı

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Herkes gibi bende kariyerinize açık ara hayran kaldım.Mükemmel bir anlatım yapıyorsunuz gerçekten.Ayakta alkışlıyorum.

JK ile eşleşmek her açıdan kötü olmuş.O istediğiniz Alman futbolunun zirvesindeki takıma karşı iyi bir deneyim olacak.
    Böyle düşünmene çok sevindim, beraber eğlenirsek ne mutlu. Jürgen haliyle benden çok daha iyi bir takıma sahip. İlk maç Porto'dan 4 yemeleri beni üzdü. Bir sonraki maç Almanya'ya gidiyoruz. Galibiyet rüya gibi olurdu.

Nesil
    2011
    Yer
    Erzincan

FM serilerinde dikkatimi çeken bir nokta; ilk sezon bi hayli karmakarışık geçer, sonraki sezonlar her karışık kırışıklıklar bir bir ütülenir.

Jürgen'i evinde bi ters iki düz edersen hiç şaşırmam. Sebebi; senin taktik anlayışında ki incelikler ve ters oyun düzenin..kolay ya da denk rakiplere kapanmak,süpriz mağlubiyetleri; zor rakiplere açık ve cesur oynamak da bazen supriz galibiyetleri getirebilmekte.

Nacizane fikri tavsiyem: Dortmundun en etkili olduğu mevkiler kanat bek ve ileri uç kanatlar. İleri uç kanatları bir şekilde kontrol altına alırsan, gol bulmakta zorlanacağını düşünmüyorum.

Zaman buldukça takip etmeye, şevk ve merakla devam edeceğim..bu şekilde bir sunumla devam ettiğin müddetçe başarılar.

Takip etmesi keyifli bir kariyer. Kanat oyuncuları sağlam, Başarılar.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Taktik dizilmini paylaştığın için teşekkürler kaptan. Valencia maçı bildiğin denk güçlerin çarpışması olmuş, deplasmandaki maçı merak ediyorum. Tam yerinde oynatmasan da Bolatti'den memnun musun? Ligi iyi bir sırada bitirememesine karşın Dortmund bana karşı bariz üstün ve ters gelen takımların başındaydı, Lewandowski'yi 2 adamla tutsan bile kendini kurtarmayı başarıyor, çözemedim bu adamı..

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Bolatti şimdiye kadar 2-3 kere maçın adamı seçildi. Orda oynayan oyuncunun fazla çalışkan olmasının yanında hücuma-skora da katkı vermesi gerekiyor. Mesela bir maçta C. Poulsen attı maçın iki golünü de.

Yeni oyun motorunda hem doğru hem yanlış işler var. Barcelona maçlarından biraz fazla etkilenmişler gibi Rakipler oldukça iyi kapanıyor ve bu duvarı açacak pozisyon üretmek de kolay değil. Böylece top sürekli ceza sahasının hemen dışında orta saha oyuncularıyla buluşuyor ve onlarda sürekli şut çekiyorlar. Mesela Valencia'nın bana attığı gol.

Bence bu doğru bir hamle. Hemen hemen ceza sahası çizgisine kadar geri çekilmiş bir takıma öyle her atakta ara pas geçiremezsiniz. Ben bu sene oyunun daha gerçekçi olmak üzere bazı atılımlar yapmak istediğin görüyorum. Her genç oyuncuyu bedavaya kapatamamak da güzel bir gelişme, gerçekçiliği çok arttırıyor. Elin PA 8-9 çocuklarını almak kolay mı günümüz dünyasında?

Ama bununla beraper bu pas trafiğinin abartılması ve oyuncuların orta yapmak da fazla nazlı oluşları gibi sıkıntılar var. Rakip kapanırsa uzun boylu santraforunu oyuna sokar, havadan orta talimatı verirsin. Maç motorunda bu henüz -tam anlamıyla- mümkün değil.

Dortmund karşısında açık oynamak mantıklı mı değil mi bilmiyorum. Alacağım her puan önemli, belki İtalyan işi bir şeyler yapabiliriz

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by yigittok View Post
    Takip etmesi keyifli bir kariyer. Kanat oyuncuları sağlam, Başarılar.
    Ben o kadar memnun değilim. Babel bir maç varsa üç maç yok. Callejon yeni ısınıyor bari o biraz katkı gösterirse iyi olur. Vitesse'de çok iyi AMR bi genç çocuk var. 17-18 yaşlarında falan. Barcelona altyapısında yetişmiş. AMR bi de sol ayaklıydı galiba. Adını unuttum dileyenler kendi kariyerleri için ilgilenebilir.

Abi kes Babel'i kötü oyunuyorsa ekinde Viktor Fischer gibi bir yetenek var.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

nasıl can atıyorum şu AMR ve AML oyuncuları oynatmak için ama benim taktiğimde kanat oyuncusu yok

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by Dennis Bergkamp View Post
    Abi kes Babel'i kötü oyunuyorsa ekinde Viktor Fischer gibi bir yetenek var.
    İlk mesajlarımda belirttiğim gibi bir numaralı genç onbir adayım. Her maç mutlaka 10 dk bile olsa oyuna alıyorum. Ama daha alacak yolu var, bu sene olmaz.

Quote Originally Posted by samasti View Post
    nasıl can atıyorum şu AMR ve AML oyuncuları oynatmak için ama benim taktiğimde kanat oyuncusu yok
    Sende de 3 forvet var mis gibi

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Eredivisie 6.Hafta

Valencia maçı sonrası özellikle defans oyuncularımızın iyi performans sergilediği maçta deplamanda 3 puan aldık. Dİkkat ediyorum 4-3-3 oynayan takımlara karşı topa sahip olma avantajımızı biraz kaybediyoruz. Üstüne bütün Hollanda'da bunu oynuyor nerdeyse Ama buna rağmen efektif oynayan taraf biziz. Goller Callejon ve Paletta'dan.

.
    .

Kupa

Den Bosch karşısında şans bulamayan genç oyuncularla çıktım ve penaltılarla elendim. Penaltılarda Den Bosch 5te1, ben 4de1 atmıştım ve son penaltıda Drenthe kendisinden bekleneni yaptı, penaltıyı kaçırdı. Altıncı penaltılarda da elendik. Haa bizim takım elenmeyi fazlasıyla haketmişti aslında. Benim üzüldüğüm kupa değil, bu mücadele boyunca şans vereceğim gençlerin gelişim/deneyim fırsatını kaçırması oldu. Maç sonunda gerek soyunma odasında gerekse basına verdiğim röportajda oyunculara performansından dolayı verdim veriştirdim. Moral bozukluğu umrumda değil. Ayıp deen bişey var

.
    .

Eredivisie 7.Hafta

Bu maçtan önce beni ikinci hafta yenmeyi başarıp kendime gelmemi sağlayan NEC, PSV'yi de deplasmanda 2-0 yendi ve galibiyet halinde bize lider olma şansı doğdu. Maçtan 3 gün sonra Dortmund'la oynayacağımız için aklımda rotasyon vardı fakat bizi Almanya'ya uğurlamaya gelmiş 50bin taraftara as takımı izletmeye karar verdim.

Ayrıca Jürgen Klopp için hazırladığım sürprizi denemek de istedim. Sürprizden ŞL maç öncesi kuşağımızda bahsedeceğiz Hemen maçın başında gol atan Sigporsson sakatlık problemi yaşadığı için oyundan aldım. Maç tamamen ve tamamen bizim üstünlüğümüzde geçti. Her şey iyi giderken Christian Eriksen 2-3 ay sürecek bir sakatlıkla sahadan ayrıldı. Hiç bir şeye yanmıyorum, Dortmund maçı için ona verdiğim özel role yanıyorum. Ama takım bunu atlatabilir. Bizim goller Sigporsson, Paletta ve Helenius'dan.

.
    .

Bu akşam Dortmund'la maçımız var, Jürgen Klopp'un yardımcısı eve dönüyor. Şölen!

.
    .

Nesil
    2010
    Yer
    istanbul

Hocam kariyer gerçekten etkiliyici anlatım ve detaylar olsun ama oyunun butür liglerde malesef dezavantajı var ligi bir kaç yıl sonra sürklase etmeye başlıyorsun yani tek hedef şampiyonlar ligi kalıyor en azından eski serilerde o şekilde oluyordu bu seride henüz bu liglerde hiç oynamadım umarım ligde seninle sürekli kapışacak bir PSV , Twente izleriz kariyer ilk başta ilgimi çekmedi ama anlatım ve detaylar çok iştah kabartıcı olduğu için biraz geç oldu ama takipdeiym umarım uzun soluklu ve heyecanlı olur, başarılar.

Sayfa 2 / 10 İlkİlk 1234 ... SonSon

Mesaj Yetkileri