Sivasspor oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Sivasspor oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Sivasspor başkanı basın toplantısında açıkladı.Anadolu Üsküdar 1908'i pilot takımları yapmışlar.
Evet Anadolu Üsküdar ile geçen yılda pilot takım anlaşmaları vardı. Bu sene de devam ediyor. Bir de Mohamed Ali' ye dikkat çekmek istiyorum yıllarca Lig A' nın en iyi 3 oyunucusundan biri olan ve oynadıgı takımları 1. lige çıkartan Mohamed Ali, Sivasspor' ta bu sezon çok iyi işler çıkartıyor. Gerçekten fizik olarak olmasa da oyun zekası ve teknık olarak çok büyük bir yetenek. Futbolunun son yıllarında zirvede.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Anadolu Üsküdar 1908 Spor ile ilgili pilot takım uygulaması veritabanında ayarlanmış arkadaşlar.
Ayrıca Mohamed Ali Kurtuluş'ta ufak bir artırım yaptım.
Bilgilerinize
Murat Sözgelmez' e shots with power ve try the long range freekicks eklenmeli. Hakkı Hocaoğlu gibi uzaklardan çok sert firikikler deniyor. Bu sene böyle bir golü var. Long shots, freekicks biraz yükseltilebilir. Bir de bu sene sürekli ilk 11 de ca ona göre ayarlanılabilir.
Mehmet Yıldız'ı tekrar güncellemekte yarar var. Tabi fiziksel açıdan. Murat Sözgelmez için Burak'ın yazdığına katılıyorum.
Murat' ın ca' sının su an oyunda kaç oldugunu bilmiyorum ama ilk 11 de düzenli oynayacak düzeye çekilmeli ve gerçekten güçlü bir oyuncu.
Yasir Elmacı' nın da tekniğine ve pas özelliklerine ekleme yapılabilir. Topla oynayabilen çalım yapabilen bir ön libero. Top ayağına yakışıyor.
Mehmet Yıldız' ın ca' sı şu an kaç bilmiyorum ama 128-130 düzeyine çıkabilir. Sivas' ın her topu ona oynamasına rağmen hala diri kalabiliyor dayanıklılığı çok iyi.
Abdurrahman: O da çok iyi maçlar çıkarıyor hızlanması ve hızı iyi
mehmet yıldızıın hızı 14 hızlanması 12 gücü 18 dayanıklılığı 18kafası 14 sıçraması 14 bitiriciliği 12yapılmalı ca da 130 olmalı sinan kaloğlu 138 ca yapılıyorsa mehmet yıldız 140 bile yapılır ama işte bu araştırmacı arkadaşların fanatikliğinden başka bişey değildir
Fikirlerim burada
Sinan Kaloglu'nun CA 125, Mehmet Yildiz'in da CA 125. Birisinin ozellikleri bir forvet icin daha yuksek (bitiricilik, dripling, hiz, hizlanma - Sinan), digerinin fiziksel ozellikleri on planda ama teknik ozellikleri zayif (Mehmet Yildiz).. Ikisinin de benzer CA'lara sahip olmasi gayet mantikli.
Mehmet' in Ca: 125 miş Ömer' e verdiği bilgi için teşekkür ederim. Henüz oyun elimde olmadığından sizden yardım istiyorum bu şekilde. Bence 130 eviyesine çekilebilir. Mehmet Yıldız topla da ileri doğru kat edebiliyor yani dribling özelliği de hiç fena değil. Sinan la aralarında da finihing olarak çok fark olduguna inanmıyorum. Yalnız Mehmet Yıldız tam bir yurdum insanı son vuruşunun kötü olmasından ziyade composure özelliğinin bir hayli düşük olması lazım gerçekten hiç soğukkanlı değil. İdmanda atabildiklerini maçlar atamıyormuş.
Maclarda Mehmet'in cok iyi vurus teknigi gerektiren sutlari denedigini bile gozlemleyemiyorum. Vucudu ile kendine alan yaratiyor ve kaleye dogru bir turlu yuvarliyor topu genelde.
Sinan'in stili daha farkli. Vucut vucuda mucadeleye girmeyi sevmiyor pek. Ancak ceza alani icinde kaleyi gordugu zaman, cesitli yerlerden inanilmaz vuruslarla goller atabiliyor.
Zaten bitiriciligin anlami da bu degil mi? Oyunda Kezman'in veya Umit Karan'in inanilmaz acilardan, pozisyonlardan goller attigini izlemissinizdir. Sinan da bu acidan pek farkli degil gercek hayatta da. Mehmet Yildiz ise vucudu ile rakibin dengesini bozarak kendisinin kolay pozisyonda bitirici vurus yapabilmesini sagliyor. Cok iyi bitirici vurus ile gol attigini henuz ben izlemedim.
Bu nedenle de CA'nin bence yukselmesine de simdilik gerek yok.
diğer söylediklerine gerçekten katılıyorum ancak mehmet yılmaz haketti değerde değil gibi ben 130 ile 133 arası yapardım
bir forvet oyuncusu için en önemli iki özellik belkide bitiricilik ve soğukkanlılıktır mehmet bu yönlerden zayıf olabilir ancak bu özellikler tecrübeyle gelişebilir
onun dışında fiziksel ve zihinsel özellikleri ise harika durumda kendisini cristian vieriye benzetiyorum ve izlerken acayip zevk alıyorum gücü 18 olupta hızıda 14 olabilecek (böylesine fizik kurallarına karşı koyabilecek nadir oyunculardan) kadar şahane bir fiziğe sahip aynı zamanda zıplaması 15 olabilir
buna keza bu adam hem kapalı savunmaları açmada bire bir hemde contra atak yapmayı iyi biliyor
sırf bu sebeblerden ötürü ca sı 125 dahi olsa pa sı ileride türkiye liginin en iyi forveti olabilecek kadar iyi olmalı
Fikirlerim burada
Yalnız şunu da belirtmek isterim 2 sezon önce İstanbulspor formasıyla 15 maçta 16 ya da 16 maçta 17 gol atmıştı. Bu golleri sadece 2. devre maçlarında atmıştı. Vuruş tekniği iyi 15 finishing yapalım demiyorum tabi ki ama kötü de değil. 13 uygun olabilir. Tabi bu benim fikrim. Bir de istatistik verdim. Karşı fikirlere açığım. Benim düşüncem ca 128-130 civarında olmalı.
Sinan Kaloğluna gelince bence bitirici vuruşu 15 kesinlikle olamaz ve Mehmet Yıldız' dan çok ta iyi olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene bjk maçında kaçırdığı inanılmaz gollerle takımını İnönüdeki olası bir galibiyetten etmişti. Bu tip gol kaçırmaları yüzünden de BJk' dan uzaklaştırılmadı mı?
FM 2007 zamanında Mehmet Yıldız hakkında dediklerimi çok abartılı bulmuştunuz ama Sivasspor'un şimdiki durumu karşısında umarım hak verirsiniz. Mehmet Yıldız'ın CA 125-130 arasında değişiyor ki bence Sinan Kaloğlu'yla kıyaslanmamalı bile. Sinan Beşiktaş gibi üst düzey bir takımda şansını denemiş ama yetenekleri kısıtlı olduğu için gönderilmiş bir oyuncudur. Aynı şans Mehmet'e de verilse iyi kullanır kaldı ki Mehmet daha üstün nitelikli bir oyuncu.
Off The Ball 15
Teamwork 14
Finishing 13 veya 14
Imp. Matches 16 olmalı...
Ayrıca mesela Free Kick, Marking, Tackling gibi yetenekleri aşırı düşük olduğu için CA'sı biraz da ondan düşük onlar da genel olarak 1-2 puan yükseltilmeli... CA'sı 135'lere çıkmalı.
Burakcigim.. Su anda oynadigim oyunda Mehmet'in yaptiklarini anlatayim.
Lig'de 15 mac, 11 gol, 5 asist, ortalama 7.40 (ki bu oyunda ortalamalar oldukca dusmus durumda) 5 defa macin adami olmus ve bu konuda 5 oyuncu ile beraber lider. Gol kralliginda da Gokhan Unal'in arkasindan ikinci sirada.
Kupa'da 2 macta 2 gol, 1 asis ortalama 7.50.
Ote yandan oyunda Sinan'a bakarsak Sinan'in 10 macta 1 golu ve de 1 asisti var. 6.60 ortalama ile oynamis. Ayrica 1 kupa macinda da oynamis, gol veya asist yok.
Mehmet Yildiz'in bitiriciligini, veya CA'sini yukseltirsek kac gol atacak acaba Mehmet oyunda? Mehmet su anki hali ile ligimizdeki butun defans oyuncularina fiziksel ustunluk kurabilecek kapasitede. Bu sayede de bol bol gol buluyor zaten.
Bir cok oyuncunun CA'sinin dustugunu ancak Mehmet Yildiz'in CA'sinda herhangi bir dusurme yapilmadigini da goz onunde tutmamiz lazim.
Evet.Geçen sezonki Fenerbahçe-Sivas maçındaki kaçırdığı gollerde bunu görebiliriz.Finishing çok iyi değil Mehmet'te.Daha çok Vücudunun yardımı ile gol buluyor.Buna yine en iyi örnek bu sezonki Fenerbahçe maçı.Tam hatırlamıyorum.Gol mü olmuştu yoksa direkten mi dönmüştü.?Cok iyi bitirici vurus ile gol attigini henuz ben izlemedim.
Bu nedenle de CA'nin bence yukselmesine de simdilik gerek yok.
So what?
Saike
135 Ca şu durumda abartılı olacaktır. En iyisi 128-130 arası olur.
Hmm bunu msn' de de konuşmuştuk sorun yok o zaman. Zaten finishingine 13 vermişiz o da yeterli.
Bu aradaa Mohamed Ali Kurtuluş lig a' nın kralı süper ligte de kariyerinin en iyi performansına ulaştu bu sezon. Gözlerim yaşarıyor çok büyük topçu![]()
hehe uzun şut 17 frikik 16 yaratıcılık 15 özel yetenek 14 söz geçirme 18 olabilir ayrıca sivassporun favorite personaline eklenebilir mohammed ali kurtuluş
Fikirlerim burada
Mohammed gecen sene Diyarbakirsporu Burhan ile sirtlamisti,Play-offlara cikarmisti.Müthis bir oyuncu gercekten.Extensorun dediklerine katiliyorum,hatta frikik 17-18,özel yetenek 15 bile olabilir.
Sadece Diyarbakır' ı değil zamanında Sakaryaspor' u ve Sivasspor' u süper lige çıkaran en önemli oyuncudur Mohamed Ali forum haricinde lig a yazılarımı takip edenler bilirler M. Ali' yi ne kadar beğendiğimi gerçeğe yakın bir şekilde oyuna aktarılmıştır. Tekrar güncellenecektir. Çok klas bir oyuncu ve Sivas'ın favorilerine eklenebilir. Geçen sezon devre arasında ağır bir sakatlık yaşadı o sakatlık olmasa çok daha iyi olurdu.
Bir iki adet oyuncu bilgisi.
Mohamed Ali Kurtulus: "Hasta denecek kadar Galatasaraylıyım" demis. Ayrica sevdigi bir diger kulubun Sivas olmasi da dogru olur saniyorum. Ayrica Belcika dogumlu ancak dogum yeri olarak Ankara girilmis oyunda. Dogdugu yeri bulamadim.
Balili: Ertugrul saglam ile arasinda kotu iliski olmasi lazim, tam emin degilim ama Kayserideyken galiba aralarinda birseyler olmus. Bu nedenle Besiktas'dan transfer teklifi gelse bile kabul etmeyecegini soylemis.Mohamed: Hasta Galatasaraylıyım
Ligde attığı 8 golle krallıkta zirveye oturan Sivas'ın yıldızı, G.Saraylı olduğunu ama profesyonellikten taviz vermediğini söyledi..
Uzun yıllardır Sivas forması giyen ve performansıyla bu sezon gol krallığında ilk sırada bulunan Mohamed Ali Kurtuluş'ta sorularımıza samimi cevaplar verdi. Hiçbir takımdan teklif almadığını söyleyen oyuncu, "Sivasspor'da forma giydiğim için çok mutluyum. Hayatımın en güzel dönemini yaşıyorum. Hasta denecek kadar Galatasaraylıyım. Fakat profesyonel bir oyuncu olduğumu asla unutmuyorum. Sivasspor'dan para kazanıyorum ve gollerimi burada sıralıyorum" dedi. Beş yaşında Belçika'da futbola başladığını ve iyi bir altyapı dönemi geçirdiğini söyleyen oyuncu, 'Belçika doğumlusun. İsmin niye Muhammed değil de Mohamed?' sorusu üzerine "Belçika doğumlu olduğumdan oradaki nüfus memuru Mohamed yazdığı için ismim öyle kaldı. Yazım hatasından kaynaklanan bir olay" dedi. Her antrenman sonrası frikik çalıştığını söyleyen Mohamed, "Bu sezona kendimi iyi hazırladım. Bana destek veren arkadaşlarıma çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Alinti-Sabah
http://www.sporx.com/detail.php?Type...m=115&go=87584
Yasir' in ca' sı kesin artmalı bildiğimiz hamal önliberolardan değil zaten bu sene MC oynuyor ama teknik kapasitesi de iyi bir oyuncu.
Muhammet Ali Nin Set Piciesi Ve Mehmet Yıldızın Hızı Ve Calımları Guclendirilmeli
yasir yanında devranın oynamasıda yasir in rahat pas yapmasını sağlıyor burak çapa olarak görevlendirilmediği için bu kadar top tekniği yüksek görülebilir
Mehmet Yıldız oyunda her yönden çok zayıf. Bitiricilik, saldırganlık, çalışma oranı, hız ve hızlanma, top sürme, yaratıcılık, özel yetenek gibi birçok özelliği arttırılabilir. Fizik gücünü çok iyi kullanması ve topu ayağından çok zor kaptırması da oyuna aktarılmalı.
Mehmet yıLdızın özeLLikLerine; Rakibi yorar,KanaLLar arası çapraz koşuLar ekLenmeLi.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...