Editör'den yapın 16 bir deneyin bakalım ne oluyor![]()
Editör'den yapın 16 bir deneyin bakalım ne oluyor![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Geçen sene oynayan Stoch bir kenara , bu sene ki Stoch bir kenara.
Şimdi şöyle sorayım ;
1) Geçen sene bu adam ne yaptı da -atıyorum- long shot özelliği fm12'de 13 olarak çıktı karşımıza ?
2) Bu sene geçen seneye göre yaptıkları ortadayken long shot özelliği artmaz artamaz aman diyim sakın artırmayın diyenlerin artmamasına gerekçesi neler ?
3) Stoch'un FM12'deki değerlerini giren kişi hata mı yaptı da long shot ' ına 13 verdi ? Hata yapmadıysa değişiklik aşikâr çünkü , sadece son 8 günde attığı 2 mükemmel golle değil sezon başından beri attığı uzaktan golleri görmüyorsanız birşey diyemem.
4. ve sonuncusu , long shot bir konu mankenidir , söz konusu değer pace veya dribbling de olabilirdi , en çok göze çarpan ve en çok burada tartışılan özelliği long shot olduğundan onun üzerinden gittim.
Teşekkürler.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
bu 2 mesaj birbirine çok zıt. Ronaldo yla kıyaslamak doru iken Riera ile kıyaslamak yanlış olur diyorsun.
aynen ben de böyle düşünüyorum.
bu oyunda neler oluyor neler. ben sercan a 20 üzeri gol attırdım. bienvenu ye 30 küsür gol attırdım. onlar atabiliyorsa Stoch da atar. bu oyunda beklediğimi alamadığım futbolcuların başında gelir Stoch.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
stoch uzun sut 16 mı? ronaldo'nun ki 29 olmalı o zaman..
Hayır bende o kadar şut denesem elbet biri gol olur.Emre bi maçta 2 tane uzaktan gol attı bak bakalım kaç kişi emre'nin uzun şutu 16 olsun dedi.Madem galatasaray'lılarla kıyaslıyosunuz.Selçuk İnan'dan daha mı iyi şut çekiyor?
Oğuzhancım buna Türkçe de ne diyorlar o zaman çok merak ediyorum. hayır kıyaslaman yanlış demiyorum ama kendinle çelişiyorsun.Cristiano Ronaldo'nun uzaktan şutları 17 iken Stoch'un ki 16 mı olacak
Cristiano Ronaldo , Stoch'un attığı yerden sene de 20 tane gol mu atıyor ? bana göre özellikleri ne olursa olsun ama Stoch o golleri oyunda atsın, şuanki haliyle atmıyor. ve Stoch hep aynı tip gol atıyor , o yüzden yaratıcılığının fazla olmasına da karşıyım. yaptığı şeyler sınırlı ama yaptığı şeyleri en iyi şekilde yapıyor. en iyi özelliği şutları. ve long shots 13 .. bana göre çok az.. finishing diyecekseniz benim bildiğim finishing ceza sahası için geçerli ama stoch un şutları ceza sahasının az da olsa dışında.. neyse Cengiz abi gerekeni yapacaktır zaten.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Stoch çok deniyor diye bir eleştiri var sezon başı çok deniyordu evet ama son maçlarda daha az ve rahat vurabileceği yerlerde deniyor. İBB maçında 3 şut atmış 2'si isabetli , MİY maçında 3 şut atmış 1'i isabetli.
Konudaki bana göre en mantıklı ve pozitif yorum bu. Tüm derdimiz bu zaten bizimde. Amacımız oyun içinde gerçeğine yakın oyuncular yaratmak. Bunu yaratmak için bazen bir oyuncuya 20 long shots verirsin bazen de ötekine 15 ama dengede tutuyoruz.
Yani bir oyuncu hızlı diye direkt olarak Pace 19-20 yapıştırmıyoruz.
Öte yandan sizlere bir soru.
Siz Stoch'un oyunda da uzaktan güzel goller atmasını mı istersiniz ?
yoksa
Stoch'un long shoots değerinin yüksek olmasını ama oyunda ne yaparsa yapmasını mı ?
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Yani oyunda 10 gol atıyor nasıl olsa diye hiç ellemeyelim mi? Oyunda 40 gol atan vasat forvetleri ne yapacağız o zaman? Ben oyuncunun hakettiği değeri almasına bakarım, ha o değer maç motoruna yanlış yansıtılmışsa bu yapımcıların hatası, beni ilgilendirmez ki böyle bir şey olduğunu sanmıyorum.
First touch, balance arttırılmalı ayrıca fazla uzaktan gol atmıyor dıyorsunuz madem yakın o zaman bızde fınıshıng ısterız![]()
Bu görüş sadece Stoch için olmamalı , senin görüşün yani.Birinin defans arkasına iyi kaçıyor diye off the ball ının arttırılacağının tartışıldığı , birinin arkadaşlarını pozisyona sokuyor diye creativity sinin arttırılacağının tartışıldığı..vesaire ortamlarda bu şekilde uzaktan gol atan bir oyuncunun da bu özelliğinin oyuna iyi yansıtılmasının tartışılması çok normal.
-----------------************-----------------
Ayrıca , bazı yerlerde istatistik önemli değil deyip oyuncu kıyaslamalarında istatistiği kıstas olarak almazken , bazı yerlerde bir oyuncuda özellik artışı bekleyen kesime istatistikleri gösterip "istatistikler böyle" diyemezsiniz.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Bir kere şunu söyleyeyim, fiziksel değerlerinde, teknik açıdan long shot ve passing, mental olarakta work rate, konsantrasyon ve flair artmalı kesinlikle.
Oyuna ise şöyle yansıtılabilir. Taktiklerde uzaktan çekme şıkkını often yaparsınız sürekli dener. Bu kadar basit.
İkinci olan, ilk kaybedendir.
Ayrton Senna da Silva
Anlaşılamayan nokta var, Stoch oyunda 15 gol atıyor, uzaktan şut arttırılırsa bu 20 olur 25 olur mantığı kabul edilemez.
Oyunda Dia'ya mesela 25 gol attırdım ben, gerçekte bu performansa ulaşabilir mi? Hayır. Stoch'un da üzerinde durdum, aynı gerçekte oynadığı gibi oynatmaya çalıştım 10 civarı gol attı ama hiç de gol dağılımına baktığımızda gerçeğe uygun değildi.
Yani demek istediğim, oyunda bir oyuncunun üzerine düşerseniz, onu kral yapabilirsiniz. Görüyoruz 50 gol atan oyuncuları bolca kariyerlerde, hani gerçekte nerede 50 gol atan oyuncular?
Stoch oyunda da bu gollerden bolca atsın, yani Stoch attığı gollerin %80-90'ını bu şekilde atıyorsa ve oyunda o sezon 25 gol attıysa, bunun 20 tanesini böyle atması gerekiyor. Eğer bazı verileri, istatistikleri ele alacaksak böyle düşünmeliyiz. Stoch 10 gol attıysa 8-9 tanesini bu şekilde atmalı çünkü gerçekte Stoch'un ceza sahası dışından gol/toplam gol oranı budur.
Bu eğer 17 değeriyle sağlanacaksa 17 olmalı, 10 ile sağlanacaksa 10 olmalı ki tek bir değere göre de bu olmayacaktır muhtemelen.
İstatistik basit, yukarıda yazdığım gibi, gerçek hayatta Stoch'un ceza sahası dışından gol/toplam gol oranı oyunda da bir şekilde sağlanmalı.
Sonuçta bu oyun, gerçekçi olmasını ne kadar beklesek de, gerçek olmayacaktır. Defans adamının 20 gol attığı nerede görülmüş? O nedenle ben bu oyunda Stoch'a 50 gol attırabiliyorsam 40 tanesi bu şekilde atılmış gol olmalı, 5 tane attırabiliyorsam 4 tanesi bu şekilde olmalı.
"YÜCE ATATÜRK"
cristianı ronaldo'yu örnek gösterip, ironi yapmaya çalışanlar var.
stoch, finishing, shooting tarzı goller atmasa kimse buraya gelip de yazmaz, şu özellikler artsın demez zaten.
ama millet gelip gördüğünü yazıyor.
ne yapalım şimdi?
ne kadar izan dışı adam var forumda yav.
(/s)
17'de ısrarcıyım. Şutları gerçekten isabetli ve mükemmel oluyor. 13 çok çok az. Ha 17'de çok diyorsanız kesinlikle ama kesinlikle 15 olmalıdır en az.
isterseniz 20 yapın uzun şutları, bazı değerleri tam olarak vermesseniz yine isabetsiz şutlar vurabilir. Maksat long shotsı yükseltmek değil gerçeğe yakın profil yapmak. long shots 16 , ppv ve kararlar eklenirse gerçekteki gibi stochu izleyebilirsiniz ben izlediğim kadarıyla bir profil yaptım şuanda deniyorum
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
stoch'un ozellikleri artmayacak da kimin ki artacak?
kucuk bir artisi gectim buyuk bir artis bekliyorum
adam uzaklardan 5-6 gol atmis, avrupa'dan bircok futbolcu bile bu kadar atamaz siz hala stoch'a laf atiyorsunuz
PPM'e Shoots from distance eklenirse uzaktan daha çok gol atar diye düşünüyorum.Bu PPM'e sahip Musa Çağıran(long shots 11) 20 maçta 3 gol attı 25 30 metreden defansif MC oynattım istatistik az ama defansif MC için iyi.Stoch'un da 13-14 olursa kurtarır gibi bu PPM ile.
Biseswar'da bu PPM'e sahip(long shots 17) bir maçta 2 gol attı uzaktan hemen ceza sahasının dışından, sol kanat oynattım tıpkı Stoch tarzı attı.Tek maçla değerlendirilmez tabi ama milli takım tek maç oynadım daha![]()
PPM'e shoots from distance değil de places shoots eklenirse daha mantıklı olur, çünkü abanarak vurmuyor teknik vuruyor.
Abanarak plase vuruyor.![]()