Kulüpten haberler:
İyi gidişattan memnun bir vaziyette teknik heyetle 5 çayımızı içerken, asistan menajerim Michael Hamilton, koçluk kariyerinde ''Kıtasal B Lisansı'' almak için kurslara başladığını bize bildirdi. Bu gelişmeden ziyadesiyle memnun oldum. Teknik ekibimde eğitilmiş elemanın fazla olması her alanda kulübe olumlu yansır. Ayrıca Hamilton, kurs süresince harcanacak 1.2k poundu da cebinden ödeyeceğini söyledi. Buna da ayrı bir memnun oldum tabii, kulübün ekonomisi önemli
Yedek sağ bekimiz Curtis Osano, ülkesi Kenya milli takımına çağrıldı! 2 maçlık periyodun ikisinde de oynayan oyuncumuz çok mutlu olduğunu medyaya yaptığı açıklamada belirtti. Umarım sene sonu kendisini elden çıkarırken bu özelliği bize bonservis kazandırır
Önceki post'ta da bahsettiğim gibi, Johnstone's Paint Trophy'de Gillingham deplasmanındaydık.
Gereksiz bir turnuvadan daha başarıyla elenmiş olduk. Maçta yedek kadromuz sahadaydı. Açıkçası bu maçla ilgili daha fazla bir şey söylemeye gerek duymuyorum, bizim için tam bir formalite maçıydı çünkü. Tek kötü yan orta saha oyuncumuz Dan Hart'ın 5 ay gibi bir süreyle sakatlanması oldu. Zaten kendisini gelişime açık oyuncu olarak almıştık; e 5 ay sakatlıktan sonra nereye gelişiyorsun? Rezerve takıma yolladık talihsiz futbolcuyu.
5. hafta maçında, düşme potasının hemen üstünde bulunan Plymouth'u evimizde konuk ediyorduk. Lig Kupası'ndan elendikten sonra ligde de mağlup olmuştuk; aynı senaryo yaşanır mı diye tereddüt etmedim değil ama yine de takımımdan galibiyet bekliyordum.
Çok dengeli bir oyun oynayarak 3 puanı almasını bildik! Rakip 10 kişi kaldıktan sonra çok rahatladık. Golü de o kısımda yememiz şanssızlıktı, rakibin uzaktan şutu çok falso aldı ve ağlarımıza gitti. Ama 2-0'dan sonra maçı alacağımızdan emindim açıkçası, öyle de oldu. Mutluyuz.
6. haftada, en net şekilde şöyle ifade edebilirim: korkuyordum! Rakip, 6 maçta 16 puan almış, 15 gol atmış ve sadece 1 gol yemiş lider Rotherham'dı! Santforları Nardiello 6 maçta 6 gol 4 asistle ligin tozunu attırıyordu. Maçtan önce oyuncularıma ''0-0'a oynayacağız dostlarım, ama bu gol atarsak kabul etmeyeceğiz demek de değil tabii ki!'' diyordum ancak puan alacağımıza esasında ben de inanmıyordum. Bu şartlar altında maç başladı.
Sansasyonel bir galibiyet aldık! Çok güçlü rakibimize sadece 1 net ve 1 ortalama gol şansı tanıyarak mükemmel bir iş başardık! Dakika 75'te Midson'un yerine oyuna giren Bignall'ın harika pasında Yussuff topu kalecinin yanından ağlara yuvarladı ve sevinçten bütün yedek kulübesini ayağa kaldırdı! İşte oynattırmak istediğim futbol bu, bu maç bunun en güzel örneği!
''Lider avcısı'' takımımız, 7. haftada ligin orta sıra takımlarından Aldershot'u kendi evinde ağırlayacaktı. Geçen haftadan gazı almışım tabi, kadroyu hiç bozmadım.
Yine ''gereken futbol''u mükemmel bir profesyonellikle oynayarak galibiyet serimizi 3, yenilmezlik serimizi 6 maça çıkardık! Midson ve Banton inanılmaz oynadı. Yediğimiz gol de duran top organizasyonundan geldi.
7 hafta sonucunda puan tablosundaki yerimizden ziyade taktiksel olarak antrenörüne müthiş derecede bağlı bir takım izliyoruz. Aşırı mutluyum.
Defence rulez!! (Henüz 7 maç oynadığımızı belirtmek isterim.)
Önümüzdeki hafta Accrinton'u kendi sahamızda ağırlayacağız. Hedef, formda takımımızın sahadan gol yemeden galip ayrılması. Skor tahminim: 2-0, goller Midson ve Suat Usta!