13. hafta maçında, toparlanmak için bulabileceğimiz en iyi maçı bulmuştuk! Ligin vasat ekiplerinden Dagenham&Redbridge'i kendi sahamızda konuk ediyorduk ve hedef mutlak galibiyetti.
Maça çok iyi başlamıştık ancak, olmadı; gol orucumuz devam etti. Kendi sahanda kötü bir takıma karşı 2 net, 2 de ortalama gol şansı buluyorsan birini atacaksın abi. Adamlar tek yan topta işi bitirdi. Bu kadroyu sildim artık, sonraki maça yepyeni bir kadroyla çıkacağım.
Malumunuz gidişat kötü. Dag&Red maçının ertesi günü, sabah antremanında oyuncuları topladım yanıma, memnuniyetsizliğimi ifade ettim. Başta kaptan olmak üzere oyuncular da hatalarının farkında olduklarını, bunu düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Toplantıdan mutsuz ayrılan olmadı, tüm oyuncular çok iyi reaksiyon gösterdi.
14. hafta maçında ligin güçlü ekiplerinden, kupada da yenildiğimiz Gillingham'la karşılaşıyorduk. Hedef bu zorlu deplasmanda, 11 kişiden 9'u değişmiş kadroyla en azından 1 puan alabilmekti.
Malesef hiçbir varlık gösteremedik ve yenildik. Bu sonuçta daha maçın 15. dakikasında 3 oyuncu değişiklik hakkımızı da zorunlu olarak kullanmamız etkili oldu, oyuna hamle hakkımız kalmadı. Buna rağmen defansif olarak çok diri olduğumuzu söyleyebilirim. Maçta sadece 1 topta hata yaptık, kafa topunda biri öne diğeri arkaya doğru hamle yapan 2 savunma oyuncumuz birbiriyle çarpıştı ve top arkadaki oyuncuya düştü, oyuncu da altıpastan affetmedi. Ofansif olaraksa hiçbir varlık gösteremediğimiz bir hayal kırıklığı maçı oldu.
15. hafta maçı, erteleme maçımızdı. Ligin ne yapacağı belli olmaz ekiplerinden Chesterfield deplasmanına konuk oluyorduk.
Kara biberim, vur kadehlere! ''Kara'' oyuncuları takıma kazandırdık resmen! İlk 45 dakikadaki etkisiz oyundan sonra ikinci yarıda oyuna aldığımız Bignall, ligdeki ilk golünü attı, Kenya milli takımıyla 3 maça çıkan Osano sağ bekte şov yaptı, orta sahadaki lakaytliğe Frankie Merrifield son verdi! Bizim açımızdan tam bir aydınlanma maçı oldu. Kadro seçiminde bazı oyunculara ne kadar da haksız davranmışım meğerse. Bu üç zenci neler yaptı öyle. Deplasmanda oynadığımız maçı tam 4 net gol şansıyla bitirdik. Beybi!
Bir ara bayağı ümitsizliğe kapılmıştım vallahi. Görevimden istifa etmeyi düşünmüş, LEMANS, Bochum gibi takımlara teknik direktörlük için göz kırpmıştım. Ama şimdi durumumuza bir daha bakıyorum ve ligin dandik ekiplerinden Bradford'la oynayacağımız eksik maçımızı kazanırsak 6. sıraya yükselip Play-Off potasına gireceğimizi görüyorum. Gidişat hiç de fena değil, içim yeniden umutla doldu desem yeridir.
BAŞARININ ARKASINDAKİ SIR: AŞURE!
Chesterfield maçında özlenen AFC'yi yeniden sahaya yansıtan kadronun başarısının sırrı ortaya çıktı. Oyunculara biraz haksız davrandığını fark eden ve antremana paket paket aşureyle gelen teknik sorumlu Aydemir, jestinin karşılığını sahada aldı. ''Mm, wonderful!'', ''Oh my god, delicious!'' ve ''Cizıs!'' nidaları eşliğinde aşureleri bitiren oyuncular, ertesi günkü maçta şov yaptı ve toparlanma sürecine girdi. - BBC