Mademki iddia ettik evinize kutup serinligi tasiyacagiz diye. Once gidecegimiz yeri tanitalim kisaca.

Iste Trondheim yani Rosenborg un evi

Aslinda haritalarda kuzey kutbuna o kadar yakin gozukmese de Trondheim in kuzeyinde sadece penguenler yasadigi icin....
Ozgur2: Abi penguenler guney kutbunda yanlis oldu eskimo dicektin.
Tamam olum sirasi deil simdi aksam konusuruz seninle.
Neyse ne diyodum ha kutup. Aslinda bu trondheime yakindan bakinca hic fena gozukmuyo deniz kenari, manzara, kizlar falan kendimi evimde izmirimde gibi hissettim valla

Resimdeki adada ev kiraladim Iversene komsu oluyom..

Norvec kizlarla ilgili tek giyinik fotograf buydu netteki

Kutuplari tanidiktan sonra simdi gelelim futbol atesine.

Rosenborg bu yil daha dogru oyundaki gelecek yil 90. yilini kutlayacak. 2yildiz 20 lig sampiyonlugunu simgeliyor. Bunlarin 13 u ustuste alinan sampiyonluk bu seriye gecen sene Valerenga son vermis biz de insallah bu sene tekrar basliyoz.

Bu kadromuz. En ust sirada sagdan ikinci steffen iversen ne guzel gulmus. Allah aglatmasin. Yanindaki zenci de braaten. Bizim milli takim grubunu takip edenler bilir cok yetekli. Ama zenci hem de norvecli yeni carew gibi bisey.

Bu da evimiz ocagimiz Lerkendal stadi. 21 166 kisilik. tabii ki alttan isitmali koltuklari bile.. 150 bin kisilik sehir icin mukemmel stad zaten fule yakin cekiyoz.

Valla klubun tarihiyle de ilgili bi seyler anlatcaktim ama resmi site sadece norvecce ben de az biliyom norvecce kisa ozet geceyim.
Anladigim kadariyla Bu trondheim da 1917 ye kadar yapilan tek spor kayakmis. Kaymasini pek beceremeyen trondheimli bir kac sportmen genc futbol oynamak amaciyla bu klubu kurarlar ancak buz kapli sahada oynamaya calistiklari futbol beklenmedik bir sekilde sehirde buz hokeyinin gelismesi saglar. Kuresel isinmanin etkisini gostermesiyle sahalarin buzu cozulur ve futbol oynanmaya baslanir ardindan da basarilar pesi sira gelir. Ancak avrupa da basarilara hasret kalan klub yeni bir arayis icine girer bizim hikayemiz de burada basliyor..

AZ SONRA

Vaernes havalimanina inis ve film basliyor....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Quote Originally Posted by Atakan38 View Post
anLatım kLasık oLmus yanı basıt bıLınen esprıLer,konusmaLar faLan ben pek begenmedım kusura bakma

basarıLar ıkısını yapabıLıcenmı
Niye kusura bakayim kardes elestiriye her zaman acigim. Devam edecem ama biraz yavas ilerler herhalde.