1 ile 30 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Hollanda'nin VVV takiminda oynayan 15 yasindaki Anil Gulner'e bile 3-4 PPM veriliyor da bizim genclere neden verilmicek onu anlayabilmis degilm hem burada onceki mesajlarda hem de SI forumlarinda fikrimi bu konuda belirtim. Semih Kaya, Irfan Basaran, Emre Colak, Cem Sultan gibi genclerde duzenleme yenileme olucak mi cunku olmasi gerek. Hem burada hem de SI forumlarinda fikirlerime azlasi ile belirttim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    SI oyunda ayni lig'de olup bag kuran kuluplerin sezon sonunda ayni lig'de kalmari uzerine bu baglarin iptal olmasini duzelti mi? Ayrica artik ayni lig'lerde olan kulupler bag kurabilicek mi? umarim 4 buyuk'ler arasinda bag kurulma gibi veya birbirine dusman olan kuluplerin bag kurmasi gibi bi bug olmaz SI buna cok dikkat etsin.
    Last edited by licentia : 22.Ocak.2008 at 21:49 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Hollanda'nin VVV takiminda oynayan 15 yasindaki Anil Gulner'e bile 3-4 PPM veriliyor da bizim genclere neden verilmicek onu anlayabilmis degilm hem burada onceki mesajlarda hem de SI forumlarinda fikrimi bu konuda belirtim. Semih Kaya, Irfan Basaran, Emre Colak, Cem Sultan gibi genclerde duzenleme yenileme olucak mi cunku olmasi gerek. Hem burada hem de SI forumlarinda fikirlerime azlasi ile belirttim.
    1. PPM vermek icin bir oyuncuyu oldukca uzun sure izlemek gereklidir. Cunku oyuncunun yaptigi hareketin bir taktik nedeniyle mi yaptigini yoksa icgudusel olarak mi yaptigini belirlemek zordur. Ozellikle pozitif PPM'ler icin bu cok gecerlidir. Ancak nefatif PPM'ler oyunculara eklenebilir (mesela dwells on ball, argues with referees vs. vs.)

2. Genc yasta PPM verilen bir oyuncu icin ilerleyen yaslarda bu PPM gecerli olmayabilir. Mesela 16 yasindayken yas grubunda teknik kapasitesi en yuksek oyuncuya dictates tempo verilebilir gibi gorunebilir ancak bir ust yas grubunda veya A takiminda bu rolu ustlenemeyebilir. Negatif PPM'ler bile zamanla, oyuncu olgunlastikca veya futbolu gelistikce degisebilir.

Hollanda'da bir arastirmacinin bu dusuncelere aykiri bir sekilde PPM vermesi de pek emsal tesgil etmez. Ancak bu da demek degildir ki genc oyunculara PPM verilmesin. Genc oyunculara PPM verilecekse eger, bu genc oyuncularin 1-2 senedir her macini takip etmek gereklidir ki duzgun bir sekilde degerlendirilebilsin.

SI oyunda ayni lig'de olup bag kuran kuluplerin sezon sonunda ayni lig'de kalmari uzerine bu baglarin iptal olmasini duzelti mi? Ayrica artik ayni lig'lerde olan kulupler bag kurabilicek mi?
    Bu konuda gelisme olup olmadigi konusunda bilgim yok. Sadece Turkiye ligini degil, butun oyunu ilgilendiren bir durum ve hatalar arasinda yerini almis durumda. Ne zaman duzeltilir bilmiyorum.

umarim 4 buyuk'ler arasinda bag kurulma gibi veya birbirine dusman olan kuluplerin bag kurmasi gibi bi bug olmaz SI buna cok dikkat etsin.
    Boyle bir hata varmiydi ki?

Mesaj Yetkileri