bobo sezeon başında fransa liginden bir takım 7 milyonavro önermişti. bu doğru mu ?? Ayrıca bu oyuncu beşiktaşta geleciği olan bir futbolcu olarak düşünülüyor potansiyeli sizce ne kadar olur ???
bobo sezeon başında fransa liginden bir takım 7 milyonavro önermişti. bu doğru mu ?? Ayrıca bu oyuncu beşiktaşta geleciği olan bir futbolcu olarak düşünülüyor potansiyeli sizce ne kadar olur ???
İnşaata ruhsat çıktı
Beşiktaşımız'ın Başkanı Yıldırım Demirören ve Asbaşkanımız Levent Erdoğan, BJK İnönü Stadı’nın inşaası için ruhsat iznini aldı. Başkan Demirören, genel sekreter Kenan Öner ve Av.Levent Erdoğan, BJK İnönü Stadı’nın tarihi bir yapı olduğu için Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan inşaat yapılmasına izin alındığını açıkladılar. Başkan Demirören, İnönü Stadı’nı büyütme inşaatının 19 Mayıs’ta başlatılacağını açıkladı.
Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, İnönü Stadı’nın deniz tarafındaki tribünlerde tarihi doku olması nedeniyle korunacağını vurgulayarak şöyle konuştu: "Deniz tarafı tarihi yapısıyla korunacak olan stat, yeni açık tribünün arka tarafındaki İETT arazisine doğru büyütülecek. Daha sonra büyüyen bölüm ile diğer tribünler birleştirilecek. Eski açık tribünün ön bölümü konser alanı olacak. Stat 50 bin kapasiteli olacak."
Bunuda Ekleyelim.
İnönü stadyumu büyütme projesi 2010 yılı içinde bitirilecek şekliyle oyuna aktarılmıştır.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Beşiktaş'ın şampiyonluk sayısı hakkında
TFF sitesindeki bu yazıyı lütfen okuyun
"Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN
1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır. "
şampiyonluk sayıları olarakta
FB 17 GS 16 BJK 12 TS 6 = TOPLAM 51 verilmiş
Liglerin 1959 da başlandığı yazılı burada
2007-1959 = 48 oysa toplam şampiyonluk sayısı 51
Yani aslında toplam şampiyonluk sayısı toplam lig sezonu sayısından 3 fazla
peki TFF neden 2 fazla diye yazıyor utanmadan.
Bunu geçelim
bu fark nasıl oluyor ona bakalım o zaman.
TFF sayfasında 1959 şampiyonu olarak FB gözüküyor dikkat edin sadece 1959!!
yani o yıl başladı ve bitti mi?
oysa 1959-1960 şampiyonu Beşiktaş ise FB nasıl 1959 şampiyonu oluyor peki?
aynı sezona 2 şampiyon olur mu?
Oraya o yazılmasa da detaylı aradığınızda FB nin şampiyonluğunun 1958-1959 yılındaki federasyon kupası şampiyonluğu olduğunu anlıyorsunuz tıpkı bizim 1956-1957 ve 1957-1958 şampiyonluklarımızla aynı statüde oynananarak kazanılmış bir şampiyonluk.
Şimdi bu şampiyonluğu FB ye yazacaksın.. millet çakmasın diye ligler 1959 da başladı diye Resmi sitene utanmadan 1958-1959 yazamayıp 1959 şampiyonu diyeceksin üzerinede 1959-1960 şampiyonu Beşiktaş yazacaksın sonra diyeceksin ki Beşiktaş itiraz etti o yüzden şampiyonluk sayısı toplam sezaon sayısından 2 fazla..
TFF nin resmi sitesinde millete yerse yapıyorlar..
Kimse de FB 1959 şampiyonuysa eğer 1959-1960 şampiyonu nasıl Beşiktaş oluyor demiyor..
Yazı: Beşiktaşk.net'ten Hakan Pekbilgin'e aittir...
Beşiktaş'ın Şampiyonluk Sayısı Hakkında
TFF sitesindeki bu yazıyı lütfen okuyun
"Türkiye 1.Liginin başladığı tarih TFF tarafından 1959 yılı olarak kabul edilmesine karşın, TFF Tahkim Kurulunun 09.05.2002 tarih, 2002/52E ve 2002/68K sayılı kararı tahtında BEŞİKTAŞ KULÜBÜNÜN
1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında Türkiye Ligi şampiyonu olduğuna ve bu şampiyonlukların TFF Yıldız Kriterine dahil edileceğine karar verilmesi sebebi ile toplam şampiyonluk sayısı, toplam lig sezonu sayısından 2 fazladır. "
şampiyonluk sayıları olarakta
FB 17 GS 16 BJK 12 TS 6 = TOPLAM 51 verilmiş
Liglerin 1959 da başlandığı yazılı burada
2007-1959 = 48 oysa toplam şampiyonluk sayısı 51
Yani aslında toplam şampiyonluk sayısı toplam lig sezonu sayısından 3 fazla
peki TFF neden 2 fazla diye yazıyor utanmadan.
Bunu geçelim
bu fark nasıl oluyor ona bakalım o zaman.
TFF sayfasında 1959 şampiyonu olarak FB gözüküyor dikkat edin sadece 1959!!
yani o yıl başladı ve bitti mi?
oysa 1959-1960 şampiyonu Beşiktaş ise FB nasıl 1959 şampiyonu oluyor peki?
aynı sezona 2 şampiyon olur mu?
Oraya o yazılmasa da detaylı aradığınızda FB nin şampiyonluğunun 1958-1959 yılındaki federasyon kupası şampiyonluğu olduğunu anlıyorsunuz tıpkı bizim 1956-1957 ve 1957-1958 şampiyonluklarımızla aynı statüde oynananarak kazanılmış bir şampiyonluk.
Şimdi bu şampiyonluğu FB ye yazacaksın.. millet çakmasın diye ligler 1959 da başladı diye Resmi sitene utanmadan 1958-1959 yazamayıp 1959 şampiyonu diyeceksin üzerinede 1959-1960 şampiyonu Beşiktaş yazacaksın sonra diyeceksin ki Beşiktaş itiraz etti o yüzden şampiyonluk sayısı toplam sezaon sayısından 2 fazla..
TFF nin resmi sitesinde millete yerse yapıyorlar..
Kimse de FB 1959 şampiyonuysa eğer 1959-1960 şampiyonu nasıl Beşiktaş oluyor demiyor..
Beşiktaşk.net sitesinden Hakan Pekbilgin'den alıntıdır...
Çok güzel bir tespit Beşiktaş'ın 10 şampiyonluğu olduğunu iddaa edenlere...
İnönü projesinde sona doğru!
İnönü Stadı projesinde sona yaklaşılıyor. Aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu’ndan da onayı alınan proje hakkında son karar, önümüzdeki haftaki yönetim kurulu toplantısında verilecek. Yönetimin büyük çoğunluğu stadın bölüm bölüm yıkılması fikrinde birleşirken, Başkan ise daha hızlı olacağı gerekçesiyle İnönü’nün tamamen yıkılıp yapılmasını düşünüyor. Projeye göre eski açık onarılacak, diğer tribünler ise tamamen yıkılıp zemin aşağı indirilecek. Yeni stadın kapasitesi 55 bin olacak.
Kaynak: Fanatik
1. 1959 sezonunda iki grupta 14.er mac oynandi ve grup liderleri final oynayip sampiyon belirlendi. Bu musabakalar da 1959 yilina dustu.
2. Yukarida uzun uzun yazdim nedenlerini nicinlerini. Bunlari lutfen okuyun. Ozellikle TFF'nun konu hakkindaki basin bildirisindeki
kismini.Türkiye Profesyonel Liglerinin 1959 yılında başlamış olduğundan tereddüt yoktur. Bu dönemden önce mahalli ligler ve 1956-1959 yılları arasında da ülke çapında "Federasyon Kupası Şampiyonası" oynanmıştır.
1956-1957, 1957-1958, 1958-1959 sezonlarında gerçekleşen "Federasyon Kupası Şampiyonası"nın 1959 yılından sonra devam eden lig şampiyonası veya Türkiye Kupası'Bu şampiyona bölgesel yarışmalarda başarılı olan kulüplerin yarıştıkları sui generis (nev-i şahsına münhasır) nitelikli bir şampiyonadır.
Bu sebeple bu şampiyonada iki defa birincilik kazanmış Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile bir kere birincilik kazanmış Kasımpaşa Kulübünün bu başarılarının Türkiye Profesyonel Ligi şampiyonluğu olarak kabulü mümkün değildir.
Ancak bu müsabakaların Federasyonumuzca ülke çapında düzenlenmiş olması, düzenlendikleri dönemde ayrıca ulusal bir lig organizasyonunun mevcut olmaması ve birincilerine ülkemizi uluslar arası yarışmalarda temsil etme hakkı tanınmış olması sebeplerinin hepsi bir arada değerlendirilerek bu kulüplerimizin anılan turnuvalarda aldıkları birinciliklerin Ligler Statüsünün
29/b (10/1) (2001) fıkrasında ön görülen hak açısından gerekli sayı hesabına dahil edilmesine karar verilmiştir.
Daha once de yazdigim gibi, eger SI bizden artik devam ettirilmeyen sampiyonalarin gecmislerini girmemizi isterse, pekala Federasyon Kupasi Sampiyonasi altinda bu kupayi Besiktas'in kazandigi eklenebilir.
beşiktaşın şampiyonluk sayısı 12 dir...
Şampiyonluk sayısı olayına girmeyelim
Ömer abi malesef haklı bu durumda
Soner Ergençay , sezon sonuna kadar İstanbulspor'a kiralanmıştır.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
delgado'nun consistency ve important matches özellikleri kaç olcak acaba?
Ki olması gereken değerler.
Bobo hakkında bir iki birşey de ben eklemek istiyorum. Ben Bobo'nun composure özelliğinin vasat olduğunu düşünüyorum. 11-12 civarında bir değer almalı. Bobo bence doğru vuruşu yapabilme tekniği hususunda usta bir futbolcu, ancak gereken zamanda gereken soğukkanlılığı gösteremiyor bence. Composure 11, finishing 16 olarak ayarlanırsa daha iyi yansıtır Bobo'yu. Ayrıca determination 16, strength 16 olmalı.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Sıçrama(Jumping) ve Kafa (Heading) 14 olabilir.
Ben Bobo konusunda öyle düşünmüyorum, Bobo'nun hiçbir zaman panik halinde apartopar bir topa vurduğunu görmedim. Örnek olarak Marsilya ve Liverpool maçında dahi attığı gollerde ne kadar rahat hareket ettiği aşikar. Hatta son Gaziantepspor maçına bile bakacak olursak ilk yarı henüz maçın başında aldığı bir topta kaleye vurmayıp iki kişiyi yatırdı ve sol ayağıyla vurduğu top auta gitti, yine 2.yarı Delgado'nun sağdan ortasında Nobre'nin ayağının altından seken topla buluştu kontrol etti fakat plasesi kalecinin ayaklarından döndü. Aslında böyle 1-2 maçta ortaya konan hareketlerle futbolcu değelendirmeye karşıyım ama Bobo'nun durumu her maç aynı ve bunu anlatabilmek için örnek verdim. Soğukkanlılığının iyi olduğunu fakat son vuruşlarının kötü olmasa da çok da iyi olmadığını düşünüyorum. Ümit Karan'ın yine geçtiğimiz hafta Ankaragücü'ne attığı golü hatırlayalım, bu Ümit Karan'ın o tarzda attığı ne ilk gol ne de muhtemelen son gol olacak, arada göz ile görülür bir finishing farkı var, o yüzden Bobo'yu da Ümit Karan seviyesinde bir finishing'e çekmek ne derece doğru olur bilemiyorum? Bobo'nun o pozisyonda topla buluştuğunu hayal edersek Ümit Karan gibi gelişine vurmak yerine önce kontrol edeceğini sonra gol vuruşunu yapacağını tahmin etmek benim adıma çok da zor değil. Bence bu da Bobo'nun finishing'ine kendisinin de çok güvenmediğini veyahut kontrol edip daha rahat bir vuruş yapmaya çalışması da soğukkanlılığının iyi olduğunu göstermeye yeter bile.
Bobo'nun güçlü bir oyuncu olduğu da çok açık, strength 14 balance 16 vermişim. Determination konusunda da bilinçli olarak ve içim çok rahat bir şekilde indirime gittim, 13 yaptım. Zaten Bobo hakkında eleştirilebilecek ve Beşiktaş camiasının, taraftarının memnun olmadığı tek şey onun saha içindeki azimsizliği, maçı kazanmak adına onda eksik olan o istek.
Heading: 13 Jumping: 15 olarak girmişim ama dediğin gibi jumping 14e indirilebilirmiş.
Koraycığım aslında dediklerinde hakkın var, ancak aynı Antep maçında kimi pozisyonlarda gereken rahatlığı gösteremeyip bazen rakibe nişanladı, bazen de auta atabildi. Tek maçla değerlendirmek elbette yanlış, ama ben gözlemimi sundum.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Rüştü'nün değerleri nasıl olacak ben onun iyi bir CA'yı hakettiğini düşünmemeye başladımda.
Ever Aras doğru söylemiş bobo güç 16 olursa Nonda ve M. Yıldız 20 olur. Ben Bobo' nun güçünün 16 olacağına katılmıyorum.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Nonda çok güçlü bir oyuncu değilki.Bobo'nun güç değeri 16 olabilir
Bence zayıftan güçlüye ; bobo-nonda-M. Yıldız olur. Nonda Bobo' dan güçlü bir oyuncu. Göz var nizam var.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
Bobo gücünü iyi kullanan bir oyuncu bence. 16 vermek hiç de mantıksız olmaz. Ki benim gördüğüm Mehmet Yıldız 17-18 civarında bir strength değeri alır. Nonda bence Bobo'dan güçlü değil.
Bobo'nun Nonda'ya oranla daha güçsüz olduğunu düşünmüyorum ama Nonda'yı Bobo kadar izlemediğimi de belirteyim, çok dikkat ettiğimi söyleyemeyeceğim. Bobo ise kesinlikle güçsüz bir oyuncu değil, 16 olmaz onu ben de kabul ediyorum zaten güç özelliğine 16 değil 14 verdim. 16 verdiğim özellik balance yani denge özelliği.
Bence her iki oyuncu da, Bobo ve Nonda, dengelerinin iyi oldugundan daha güclü gözüküyorlar. Nonda hava toplarinda cok etkili ve cogunu kazanabiliyor. Bunu bence dengesi iyi oldugundan basarabiliyor. Bobo da benzer durumda. Koray´in verdigi degerlere katiliyorum.
Aydın Karabulut konusunda ne düşünüyorsun koray_capello?
Aydın'ın topla haşır neşir olduğu her özellik pas atma, orta açma, uzaktan şut, dribbling gibi yaşına göre iyi sayılabilir, fakat gerek saha içinde aldığı kararlar gerekse fizik olarak zayıf zira hem ağır bir oyuncu hem de zayıf, açıkçası şuan için sıradan bir futbolcu olmaktan ileriye gidebileceğini düşünmüyorum. Tabii yaşıda genç olduğu için ve fazla forma şansı da bulamadığı için ileride daha fazla izleyip görüşlerimin değişme ihtimali de var ayrıca kendini geliştirebilme şansı da var bunu hepimiz biliyoruz. Tigana onda iyi bir gelecek gördüğünü birkaç belirtmişti ayrıca çok isteyerek sanırım H.Berlin takımından Beşiktaş'a getirtti. Birkaç sene sonra Avrupada iyi bir klube transfer olabilir bile demişti tabi bunlar insanın kafasını karıştırıyor ama benim görüşüm yukarıda belirttiğim gibi.
Şubat yamasında çıkacak yamada 90 CA ve -7 PA ile olacak. Bu değerleri sanırım hakediyor PA konusunda -6 ve -7 arasında bir müddet kararsız kaldım fakat Tigana faktörüyle -7'yi tercih ettimÖzellik olarak da yine dediğim gibi teknik özellikleri iyi mental açıdan zayıf, fizik olarak da hızlı olmayan bir şekilde düşündüm.
Ben de Serdar Özkan'a benzer bir oyuncu olduğunu düşünmüştüm.Koşan,çalım deneyen bir oyuncu olarakYazını okuyunca hak verdim.Keşke PAF'taki gibi oynasalar bu gençler.Güvensizlik var heralde oradaki oyunu A Takımda sergileyemiyorlar.
Bobo'nun finishingi ilgili fikrimi degistirdim. finishing max 15 olur, composurede 14.
Nonda'ya bir baktigmizda, Nonda cok gezinen, ortasahaya top almaya gelen, hava toplarinda etkili, bitirilicigi yüksek, dengesi iyi oldugundan fizik özelliklerini daha iyi kullanan bir oyuncu.. yaani modern tek forvet olabilecek bir oyuncu.
Bobo'ya baktigmizda, Bobo pek fazla gezinmeyen, bitirici vuruslari iyi yapan, fizik acidan belkide Türkiye standartlarinin üstünde olan, Posizyona girmeyi bilen bir oyuncu. eger Bobonun arkasinda Alex,Lincoln gibi oyuncu olursa, Bobo gollerini 2'ye katlayabilir.