Originally Posted by
eloy
Son olarak

U18 takımına Muhammed Demirci gibi özel yetenekler unutulmamalı...
Muhammed oyunda olmayacak bunun nedeni de Beşiktaş klubüyle henüz profesyonel kontrat imzalamamış olması, bildiğiniz gibi sadece profesyonel kontratı olan oyuncuları oyuna aktarabiliyoruz. Muhammed hala amatör, bu sene prof kontrat imzalamış 7-8 oyuncu çıkacak karşımıza ve bunlardan biri de 14 yaşında olan Cumali Bişi. Muhammed'in olmayıp Cumali'nin olmasının nedeni Muhammed paftan çıkma bir futbolcu ve dediğim gibi henüz prof kontrat imzalamamış ama Cumali transfer olarak Beşiktaş'a geldiği için otomatikman prof kontratı oluyor ve bu sayede oyunda çıkacak. Tabii wonderkid olarak değil 

Originally Posted by
elhadji
Sevgili Koray senin araştırmacı kimliğini ve gözlemciliğini kim ne derse desin ben çok beğeniyorum. Mantıklı yazıyorsun, iyi değerlendiriyorsun. Bobo için 13-14 uygundur. Sen de 14 vermişsin zaten. Güçü şöyle düşünelim omuz omuza da rakibini yıldırması saf dışı bırakması. Vücuduyla rakıbını ne kadar itiyor. Bobo' ya 16 M. Yıldız' a 17 demek M. Yıldız' ın hiç izlenmediği anlamına geliyor bence. Neyse uzun uzadıya burada tartışma açmak istemiyorum. Serbest alan isteyen istediğini söyler istersen bobo güç 20 dersin mehmet yıldız 1 dersin ben kalkıp kimseye iş öğretmeyi kovalayacak değilim. Bana saygısızlık yapmadığı sürece herkese saygım var. Koray tebrik ederim seni. Bu arada sana katılmadığım mevzulardan biri Tello' dur haberin olsun.

Burak, Tello konusunda hangi konuda katılmıyorsun bana merak ettim.
Ömer Abiyle de bazen uzun uzun konuşuyorum, yaptığım profillerinden aslında hepsinden de memnun değilim, ama gerek ligdeki denge yani uymamız gereken kriterler gerek insanların ortak beklentilerinden dolayı bazen kendi düşüncelerimin ister istemez dışına çıkmak zorundayım. Daha dün gece söyledim Ömer Abiye, bana kalsa ben bu takımın yıldızlarını yine Delgado, Tello ve Cisse diye sıralarım ama 150-145-145 gibi CA'lar ile değil 140-135-135 gibi CA'lar ile yapmak isterim. Ama dedim ya bunu yapamıyoruz, Tello'ya 145 vermek istemiyorum ama aynı zamanda diğer takımlardaki benzer oyunculardan daha iyi olmasına rağmen onlardan daha kötü görünmesini de istemiyorum, zaten Ömer Abi'nin hazırladığı kriterler bunun önüne geçiyor ve ligi dengede tutuyor.
Sıkıntı Tello'nun Portekiz'den gelen profilinde yarım sezon gibi kısa bir zamanda 20-25 gibi büyük bir CA arttırımı ise bunu da kabul ediyorum, fakat Portekizden gelen Tello profili çok kötüydü, özellikleri bile doldurulmadan 120küsür gibi bir CA ile geldi, o yüzden eski CA sını dikkate almıyorum. Mesela Higuain CA sında büyük bir düşüş yapmayı planlıyordum, hatta yapmıştım daha sonra Ömer Abiyle konuştuğumda bunun şuan için çok uygun olmayacağını söyledi. Gerçekten de öyleydi, fazla izleme şansımız da olmamıştı, uyum sorunu da olabilirdi, ayrıca en azından Higuain özellikleri filan hepsi olmasa da girilmişti yani adamlar en azından bir Higuain profili hazırlamıştı, bana da 3-5 maç izlediğim Higuain'dense adamların yaptığı profile itimat etmek daha mantıklı geldi, fazla düşüş yapmadım. Sadece agresiflik ve cesaret anlamında düşüş yaptım çünkü iki özelliği de 17üstü gibi bir şeydi, bu da gerçekçi değildi, iki ülkenin cesaret ve agresiflik kelimelerinden anladığı farklardan kaynaklanıyordu sanıyorum.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..