Sayfa 13 / 14 İlkİlk ... 311121314 SonSon
361 ile 390 arası toplam 420 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması 2008

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    Ben de Serdar Özkan'a benzer bir oyuncu olduğunu düşünmüştüm.Koşan,çalım deneyen bir oyuncu olarakYazını okuyunca hak verdim.Keşke PAF'taki gibi oynasalar bu gençler.Güvensizlik var heralde oradaki oyunu A Takımda sergileyemiyorlar.

Aydın, Serdar Özkan kadar olmasa da çalım deneyen kaybettiği top peşinden defansa kadar gelip topu kazanma hırsı olan bir oyuncu...

Hızlı değil denmiş ama yavaş bir futbolcu da değil... Ayrıca sert ve isabetli ortalar yapan bir futbolcu...

Bir de bence Delgado da geçen senelere oranla fizik olarak biraz daha güçlü gibi...

Son olarak U18 takımına Muhammed Demirci gibi özel yetenekler unutulmamalı...

Freddy Adu'yu da aynı yaşta wonderkid olarak fm sayesinde tanımıştık...

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Bobo'nun Nonda'ya oranla daha güçsüz olduğunu düşünmüyorum ama Nonda'yı Bobo kadar izlemediğimi de belirteyim, çok dikkat ettiğimi söyleyemeyeceğim. Bobo ise kesinlikle güçsüz bir oyuncu değil, 16 olmaz onu ben de kabul ediyorum zaten güç özelliğine 16 değil 14 verdim. 16 verdiğim özellik balance yani denge özelliği.
    Sevgili Koray senin araştırmacı kimliğini ve gözlemciliğini kim ne derse desin ben çok beğeniyorum. Mantıklı yazıyorsun, iyi değerlendiriyorsun. Bobo için 13-14 uygundur. Sen de 14 vermişsin zaten. Güçü şöyle düşünelim omuz omuza da rakibini yıldırması saf dışı bırakması. Vücuduyla rakıbını ne kadar itiyor. Bobo' ya 16 M. Yıldız' a 17 demek M. Yıldız' ın hiç izlenmediği anlamına geliyor bence. Neyse uzun uzadıya burada tartışma açmak istemiyorum. Serbest alan isteyen istediğini söyler istersen bobo güç 20 dersin mehmet yıldız 1 dersin ben kalkıp kimseye iş öğretmeyi kovalayacak değilim. Bana saygısızlık yapmadığı sürece herkese saygım var. Koray tebrik ederim seni. Bu arada sana katılmadığım mevzulardan biri Tello' dur haberin olsun.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eloy View Post
    Son olarak U18 takımına Muhammed Demirci gibi özel yetenekler unutulmamalı...
    Muhammed oyunda olmayacak bunun nedeni de Beşiktaş klubüyle henüz profesyonel kontrat imzalamamış olması, bildiğiniz gibi sadece profesyonel kontratı olan oyuncuları oyuna aktarabiliyoruz. Muhammed hala amatör, bu sene prof kontrat imzalamış 7-8 oyuncu çıkacak karşımıza ve bunlardan biri de 14 yaşında olan Cumali Bişi. Muhammed'in olmayıp Cumali'nin olmasının nedeni Muhammed paftan çıkma bir futbolcu ve dediğim gibi henüz prof kontrat imzalamamış ama Cumali transfer olarak Beşiktaş'a geldiği için otomatikman prof kontratı oluyor ve bu sayede oyunda çıkacak. Tabii wonderkid olarak değil

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Sevgili Koray senin araştırmacı kimliğini ve gözlemciliğini kim ne derse desin ben çok beğeniyorum. Mantıklı yazıyorsun, iyi değerlendiriyorsun. Bobo için 13-14 uygundur. Sen de 14 vermişsin zaten. Güçü şöyle düşünelim omuz omuza da rakibini yıldırması saf dışı bırakması. Vücuduyla rakıbını ne kadar itiyor. Bobo' ya 16 M. Yıldız' a 17 demek M. Yıldız' ın hiç izlenmediği anlamına geliyor bence. Neyse uzun uzadıya burada tartışma açmak istemiyorum. Serbest alan isteyen istediğini söyler istersen bobo güç 20 dersin mehmet yıldız 1 dersin ben kalkıp kimseye iş öğretmeyi kovalayacak değilim. Bana saygısızlık yapmadığı sürece herkese saygım var. Koray tebrik ederim seni. Bu arada sana katılmadığım mevzulardan biri Tello' dur haberin olsun.
    Burak, Tello konusunda hangi konuda katılmıyorsun bana merak ettim.

Ömer Abiyle de bazen uzun uzun konuşuyorum, yaptığım profillerinden aslında hepsinden de memnun değilim, ama gerek ligdeki denge yani uymamız gereken kriterler gerek insanların ortak beklentilerinden dolayı bazen kendi düşüncelerimin ister istemez dışına çıkmak zorundayım. Daha dün gece söyledim Ömer Abiye, bana kalsa ben bu takımın yıldızlarını yine Delgado, Tello ve Cisse diye sıralarım ama 150-145-145 gibi CA'lar ile değil 140-135-135 gibi CA'lar ile yapmak isterim. Ama dedim ya bunu yapamıyoruz, Tello'ya 145 vermek istemiyorum ama aynı zamanda diğer takımlardaki benzer oyunculardan daha iyi olmasına rağmen onlardan daha kötü görünmesini de istemiyorum, zaten Ömer Abi'nin hazırladığı kriterler bunun önüne geçiyor ve ligi dengede tutuyor.

Sıkıntı Tello'nun Portekiz'den gelen profilinde yarım sezon gibi kısa bir zamanda 20-25 gibi büyük bir CA arttırımı ise bunu da kabul ediyorum, fakat Portekizden gelen Tello profili çok kötüydü, özellikleri bile doldurulmadan 120küsür gibi bir CA ile geldi, o yüzden eski CA sını dikkate almıyorum. Mesela Higuain CA sında büyük bir düşüş yapmayı planlıyordum, hatta yapmıştım daha sonra Ömer Abiyle konuştuğumda bunun şuan için çok uygun olmayacağını söyledi. Gerçekten de öyleydi, fazla izleme şansımız da olmamıştı, uyum sorunu da olabilirdi, ayrıca en azından Higuain özellikleri filan hepsi olmasa da girilmişti yani adamlar en azından bir Higuain profili hazırlamıştı, bana da 3-5 maç izlediğim Higuain'dense adamların yaptığı profile itimat etmek daha mantıklı geldi, fazla düşüş yapmadım. Sadece agresiflik ve cesaret anlamında düşüş yaptım çünkü iki özelliği de 17üstü gibi bir şeydi, bu da gerçekçi değildi, iki ülkenin cesaret ve agresiflik kelimelerinden anladığı farklardan kaynaklanıyordu sanıyorum.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Koray abi Higuain ile ilgili bir şey söylemek istiyorum.Fazla izleyemedim.Ondan dolayı özellikleriyle fazla oynamadım dedin.Haklısın ama bu adamın sadakatini 20 yapabilirsin gönül rahatlığıyla.(Kaç olduğunu bilmiyorum)Fenerbahçe maçındaki hareketleri ve aşağıdaki foto bence bu puanı hak ettiğini gösteriyor.

Bu arada Koray abi soyadın Gür mü?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ve giderken söylediği sözler..
    Last edited by GeNç KaRTaL : 03.Şubat.2008 at 17:58 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Tello ile ilgili görüşlerimi ca tartışma alanında araştırma ofisinde belirtmiştim. Bence de Tello kaliteli ve iyi bir oyuncu. Portekiz araştırmasının başarısızlığı zaten aşikar Deivid' i ST yapmalarından da belli. Ama dediğim gibi Tello Sporting' de rotasyon oyuncusuydu. Şu an çok formda, kaliteli oyuncu da ama 25 ca' lık artış bilemiyorum.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet Şemsi, soyadım Gür.

Higuain'in bu fotoğrafı beni de çok etkilemişti, hatta sırf bu fotoğraf da değil her maçta neredeyse gollere en çok sevinen isim, yedek kalmasına rağmen ve bu takıma yeni gelmesine rağmen bir bakıyorsun Higuain. Yada Fenerbahçe maçında kaleci Volkan'a çıkışı yılların Beşiktaşlısı gibi. Kiralık giderken söyledikleri yine takım hakkında çok önemli, belli ki Beşiktaş'ı sevmiş ve geri dönüp birşeyleri ispat etmek isteyecektir.

Ama sadakat konusu bu kadar basit değil, hele 20 vermek büyük bir hamle olur. Çünkü sadakati 20 olan bir adam sadık demektir hem de dünyanın en sadık futbolcusu demektir ve sadakat takımdan takıma değişmez, kişinin karakterinde olur. E o zaman 20 sadakatli birisinin de Beşiktaş'tan teklif gelir gelmez kendi ülkesinde oynadığı takımı bırakıp hiç bilmediği bir ülkeye belki biraz daha fazla kazanma adına belki Avrupa'ya kendini gösterme adına gelmesi ne derece doğru? Sadakati 20 olan adam parayı pulu, şöhreti bir kenara koyup takımda kalma adına elinden geleni yapar, belki de adamı kapı önüne koymadan da o takımdan ayrılmaz. E şimdi dediğim gibi Higuain'in yanlış yaptı demiyorum, doğru olanı yapmıştır, Avrupa'da top oynaması daha fazla kazanması tabi ki mantıklı sonuçta profesyonel adam, ama dediğim gibi sadakati çok yüksek adam zaten çok da profesyonel olmaz, onun takıma gönülden bağı olur.

Neyse zaten Higuain kiraya verildi, umarım seneye takıma döndüğünde daha hazır olur ve Beşiktaş'ta forma giymeye başlar. O zaman yine tekrar izleriz, bu tarz samimi hareketlerini görürsek tekrar düşünürüz ama dediğim gibi sadakat takımdan takıma değişmez o yüzden sadakati çok yükseltmek yerine Higuain'in favori takımlarına Beşiktaş'ı ekleyebiliriz belki.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Koray abi Beşiktaş'a transfer olmasını örnek göstermişsin ama biz Higuain ile anlaşıp kulübüne baskı yaparak almadık ki.Önce kulübüyle anlaştık.Kulübü razı olunca oda kabul etti.Keza yine bizden giderkende kulübü tarafından gönderildi.Yani transferlerinde kendi isteği baş rol oynamamış.Ama dediğin gibi 20 verilmesi abartı olabilir.Bizden daha büyük bir kulüp isteyince gitmek isteyebilir.Bunları bilemeyiz.Bende senin gibi bu samimi davranışlarından etkilendiğim için böyle bir şey söyledim.Sen bu konuda tabii ki benden daha tecrübelisin.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Şunuda eklemek isterim.Kulübünün kararlarını itirazsız uygulamasıda bir sadakat örneği değilmidir?
    Last edited by GeNç KaRTaL : 03.Şubat.2008 at 18:31 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Evet Şemsi, soyadım Gür.

Higuain'in bu fotoğrafı beni de çok etkilemişti, hatta sırf bu fotoğraf da değil her maçta neredeyse gollere en çok sevinen isim, yedek kalmasına rağmen ve bu takıma yeni gelmesine rağmen bir bakıyorsun Higuain. Yada Fenerbahçe maçında kaleci Volkan'a çıkışı yılların Beşiktaşlısı gibi. Kiralık giderken söyledikleri yine takım hakkında çok önemli, belli ki Beşiktaş'ı sevmiş ve geri dönüp birşeyleri ispat etmek isteyecektir.

Ama sadakat konusu bu kadar basit değil, hele 20 vermek büyük bir hamle olur. Çünkü sadakati 20 olan bir adam sadık demektir hem de dünyanın en sadık futbolcusu demektir ve sadakat takımdan takıma değişmez, kişinin karakterinde olur. E o zaman 20 sadakatli birisinin de Beşiktaş'tan teklif gelir gelmez kendi ülkesinde oynadığı takımı bırakıp hiç bilmediği bir ülkeye belki biraz daha fazla kazanma adına belki Avrupa'ya kendini gösterme adına gelmesi ne derece doğru? Sadakati 20 olan adam parayı pulu, şöhreti bir kenara koyup takımda kalma adına elinden geleni yapar, belki de adamı kapı önüne koymadan da o takımdan ayrılmaz. E şimdi dediğim gibi Higuain'in yanlış yaptı demiyorum, doğru olanı yapmıştır, Avrupa'da top oynaması daha fazla kazanması tabi ki mantıklı sonuçta profesyonel adam, ama dediğim gibi sadakati çok yüksek adam zaten çok da profesyonel olmaz, onun takıma gönülden bağı olur.

Neyse zaten Higuain kiraya verildi, umarım seneye takıma döndüğünde daha hazır olur ve Beşiktaş'ta forma giymeye başlar. O zaman yine tekrar izleriz, bu tarz samimi hareketlerini görürsek tekrar düşünürüz ama dediğim gibi sadakat takımdan takıma değişmez o yüzden sadakati çok yükseltmek yerine Higuain'in favori takımlarına Beşiktaş'ı ekleyebiliriz belki.
    Sadakat 20, kime verile bilir? Belki Hakan Sükür'e verilebilir. Bence Higuain icin en az 14 verilebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Muhammed oyunda olmayacak bunun nedeni de Beşiktaş klubüyle henüz profesyonel kontrat imzalamamış olması, bildiğiniz gibi sadece profesyonel kontratı olan oyuncuları oyuna aktarabiliyoruz. Muhammed hala amatör, bu sene prof kontrat imzalamış 7-8 oyuncu çıkacak karşımıza ve bunlardan biri de 14 yaşında olan Cumali Bişi. Muhammed'in olmayıp Cumali'nin olmasının nedeni Muhammed paftan çıkma bir futbolcu ve dediğim gibi henüz prof kontrat imzalamamış ama Cumali transfer olarak Beşiktaş'a geldiği için otomatikman prof kontratı oluyor ve bu sayede oyunda çıkacak. Tabii wonderkid olarak değil

Muhammed'le 10 yıllık özel bir sözleşme yapılmıştı federasyondan izin alınarak yanlış hatırlamıyorsan Gerçi profesyonel sözleşme değil haklısın

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bobo'nun fiziksel özellikleri bence üst düzey. Gözüm kapalı 16 veririm strength'e. Balance 16 iyidir.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şemsi, aslında çok da farklı düşünmüyoruz, Higuain'in sadakat konusunda iyi olduğunu henüz pek gözlemlemiş olmasam da yüksek olduğunu hissediyorum. Ben zaten 20 değeri hakkında konuştum, 20 en üst seviye olduğu için, bu değeri bu konuda abartmış, belki de manyaklaşmış kişilere vermek gerek. Örneğin, Totti bu yaşından sonra zaten transfer olmaz ama bu güne kadar ara sıra hep büyük takımların transfer listesine girdi, bir aralar Roma onu R.Madrid'e satmayı da düşünmüştü sanıyorum ama o hiç bir zaman Roma'yı bırakmayacağı tavrını net bir şekilde belli etti. Yada Beşiktaş açısından Pascal Nouma örneği verilebilir, Nouma da net bir şekilde artık Beşiktaş'ın profesyonel futbolcusu olmaktan çıkıp fanatik bir taraftarı havasına bürünmüştü (Helal olsun sana Pascal Nouma ) Nasıl ki fanatik bir taraftar takımına son seviyede sadık ise o da o derece sadıktı ve Beşiktaştan başka bir Türk takımında oynamayacağını bir çok kez açıkladı. 20'in üstünde değer olmadığı için onu çok extreme adamlara vermek lazım, Higuain için şuana kadar böyle bir durum söz konusu değil, ama o potansiyel var onda onun da farkındayım

Takımın her kararına uyması bence sadakatin dışında profesyonellik ile ilgili. Bu cümleyi sevmiyorum ama sonuçta klubün kontratlı futbolcusu o klubün malıdır ve klup ona kontratında vaadettiklerini yerine getirdiği sürece ileride onun için alacağı her karara da uymak zorundadır.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Koray abi açıklamaların için teşekkür ederim öncelikle.Dediklerin çok doğru.Açıklamanı okuduktan sonra soruma cevabımı net olarak almış oldum.Dediğin gibi Higuain için 20 vermek abartı olur.Bunu ilerleyen senelerde daha net gözlemleyebiliriz.
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo nun finishing i 14 ayarLamak Bu adamın hiç bir iş yapmadığını, bu adamdan birşey oLamayacağını göstermek demektir bence. Kriter, vs vs nedir bu yahu. Adam hakediyor işte. Bana haLa sayfaLarca yazdınız bir açıkLama yapamadınız. Neden 14. güç ve dengesi 16 oLmayı hakettiği gibi bitiriciLiğide bu değeri hakediyor.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Bobo nun finishing i 14 ayarLamak Bu adamın hiç bir iş yapmadığını, bu adamdan birşey oLamayacağını göstermek demektir bence. Kriter, vs vs nedir bu yahu. Adam hakediyor işte. Bana haLa sayfaLarca yazdınız bir açıkLama yapamadınız. Neden 14. güç ve dengesi 16 oLmayı hakettiği gibi bitiriciLiğide bu değeri hakediyor.
    Katılıyorum Bobo Türkiye liglerindeki en kaliteli forvetlerden biri... Ve istikrarlı bir futbolcu... Mesela Bobo'nun bitiriciliğinin 14 de çekilmesinden bahsediliyorsa Nobre'nin bitiriciliğini 10 a çekmek gerekir... Nobre'nin topa vuruşlarına bakarsanız dediğimi biraz daha iyi anlarsınız...

Bobo'nun hiç bir zaman dağınık ve telaş içerisinde şut çektiğini görmedim... Tek kötü tarafı bencilliği olabilir ki o da her forvette var

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

İşte bu da zaten oLan Bobo nun özeLLikLeri. Bobo nun özeLLikLeri bu şekiLde oLması gerekiyor zaten ve Koray aşağıda ki Bobo yu yaratan adam sensin. Bu adam çok kötü performans mı gösterdi de sen özeLLikLerini düşürüyorsun adamın. Adam zaten 16 hakettiği finishing te. Yani ne kadar çok seviyorsunuz adamLarın özeLLikLerini kırpmayı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hayrettin abi, Bobo konusu haftada bir güncellenip tekrar tekrar önümüze çıkıyor Bu konuda senin de kararların benim de kararlarım pek değişmeyecek gibi gözüküyor, ama kimse adam akıllı açıklama yapmıyor demene üzüldüm biraz, aksine her konuda yetişebildiğimce açıklama yapmaya ve orta yolu bulmaya çalışıyorum. Ama bir adamın bitiriciliğinin çok da üst düzey olmadığını daha nasıl anlatabilirim ki?

Madem bariz örnekler istiyorsun o zaman söyleyeyim. Bir futbolcunun maçta attığı yada atamadığı bir golle örnek vermek istemezdim ama sen öyle istiyorsun napalım. Bobo her hafta golleri açtır çatır kaçırmaya devam ediyor, yeteneği var rahat pozisyon bulabiliyor, bunu önsezilerinin ve topsuz alan özelliğinin yüksek olmasına borçlu, e soğukkanlı adam, panik futbolu oynamıyor peki bu gollerin kaçmasının nedeni ne olabilir sence? Finishing'in çok da iyi olmaması (Bakın kötü demiyorum çok da iyi olmaması diyorum, 14 iyi bir puandır) Bir de buna ek olarak yeterince cesur olamaması. Yalnız dediğim gibi birkaç maçlık performans çok da önemli değil, Bobo şanssızlığını kırıp gollerini atmaya başlarsa benim de düşüncem otomatik olarak değişecek değil.

Finishing'ine 14 verilmiş adamdan hiç bir şey olmaz diye düşünmek de nereden çıktı? Bu kesinlikle düşünülemez, Bobo'ya verdiğimiz CA ve PA zaten ondan halihazırda iyi bir topçu olduğunu gösterir. Zaten şuanda Türkiye liginin en iyi forvetlerinden birisi, bu kadar büyütülecek durum nedir inan anlamakta zorluk çekiyorum.

Şunu iyice bir farkedebilmek lazım, 14 rakamı iyi bir rakamdır özellikle Türkiye ligi için çok iyidir. Bobo'ya bakacak olursak Bobo'nun finishingi iyidir Türkiye ligi sınırları içerisinde çok iyidir. Yani hakettiği değeri vermişiz. Bundan fazlasını istemek dolaylı yollardanda olsa Bobo Avrupanın en iyi son vuruş yapan forvetlerinden birisidir demektir. Eğer gerçekten öyle olsaydı, 2.sınıf bir ligde, hem de o ligin en büyük takımlarından birinde oynuyorsan ve Beşiktaş 3 forvet oynamaya başlayalı ligin en çok pozisyona giren takımı, yani her türlü avantaj senin yanındayken bırak her maç 1-2 net gol kaçırmayı peynir ekmek gibi gol atardı.

14 finishing Bobo için iyidir, ben zaten 14 vermeyi hiçbir zaman düşünmedim, 13 verdim fakat oyunun malum hatasından dolayı 1-2 puan yükselebiliyor.

Umarım açıklayabilmişimdir.

Quote Originally Posted by eloy View Post
    Bobo'nun hiç bir zaman dağınık ve telaş içerisinde şut çektiğini görmedim... Tek kötü tarafı bencilliği olabilir ki o da her forvette var
    Evet, haklısın ben de görmedim, bunu iyi olan soğukkanlılığına borçlu.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Hayrettin abi şunu belirteyim, resmini eklediğin Bobo profilini yapan ben değilim, yazın kişisel işlerim nedeniyle pek ilgilenemediğim için İlhan (peluk) arkadaşım sağolsun Beşiktaş araştırmasını yapmıştır.
    Last edited by koray_capello : 03.Şubat.2008 at 23:55 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bu geçen yıLki araştırmayı da sen yapmış sandım o yüzden profiLi de yapan seni sanıyordum bu konudan doLayı özür diLerim.

Diğer dedikLerini de okudum. Sonuçta herkesin kendine göre fikirLeri var senin düşünceLerine de her zaman sonuna kadar saygı duydum. Serdar özkan düşünceLerine, TeLLo düşünceLerine hatta çok eLeştirdiğim DeLgado yu biLe tam isteniLen seviyeye getirdin. Ama şu Bobo nun bitiriciLiği konusunda nedense hiç bir zaman tamfikir oLamadık seninLe.

SağLık oLsun napaLım Sonuçta son kararı siz vericeksiniz. ÖyLe uygun görüLdüyse öyLe oLsun. Ama ben bu profiLdeki gibi kaLsa haLa daha iyi oLur kanısındayım

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bobo konusunda Koray'la ayrıldığım nokta, onun finishing zaafından çok gol kaçırdığını belirtmesi, benim de composure ve concentration zaaflarından çok gol kaçırdığını belirtmem.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Rüştü,Gökhan Zan,İbrahim Toraman,Baki Mercimek,İbrahim Kaş nasıl olacak Koray_Capello?Ben içlerinden Baki Mercimek dışında çok iyi durumda olan birini görmedim.Beşiktaş'taki ilk yıllarındaki gibi oynamıyorlar(Gökhan Zan,İbrahim Toraman'ın gösterdiği oyun için).Karşılaşmada oynayan kendileri değilmiş gibiler.Çok soğuklar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Rüştü,Gökhan Zan,İbrahim Toraman,Baki Mercimek,İbrahim Kaş nasıl olacak Koray_Capello?Ben içlerinden Baki Mercimek dışında çok iyi durumda olan birini görmedim.Beşiktaş'taki ilk yıllarındaki gibi oynamıyorlar(Gökhan Zan,İbrahim Toraman'ın gösterdiği oyun için).Karşılaşmada oynayan kendileri değilmiş gibiler.Çok soğuklar.

Biraz sabır, tahmin ediyorum 1 hafta 10 gün içinde belki daha önce yama çıkacaktır, orada hepsini göreceksiniz. Tek tek buraya profillerini aktarmak şuan için gereksiz, yine de eklerdim ama daha üzerinde tartışıp değişiklik yapma şansımız yok o yüzden çıkacak yamada hepsini görürsünüz, katılmadığınız noktaları yine bu başlık altında tartışır ona göre gerekli müdaheleleri yaparız.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Yanlış anlaşıldım.Yalnızca değiştirilecekler arasında onlar var mı?diye sordum.

ibrahim kaş değiştirilecektir heralde. randomdu zaten çoğu özelliği

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bobo Beşiktaş a transfer oLduktan sonra zamanın Corinthias hocasının bir kaç cümLesi ''Çok erken eLimden ayrıLıyor. Eğer bir kaç yıL daha kaLsaydı Avrupanın en büyük kLüpLerinden oynayacak potansiyeLe erişme imkanını yakaLamasına daha da yardımcı oLabiLirdim. Kendisini çok hızLı geLiştiren bir isim. Çok özeL yetenekLere sahip. Beşiktaş çok büyük bir geLeceği kadrosuna kattı.'' Dunga da onun için ''SürekLi oLarak geLişimini ve yetenekLerini takip ettim. İLeri de zamanı geLince MiLLi takım formasını giyebiLecek bir potansiyeLde.''

İki hocanında söyLemLeri tamı tamına tuttu.

bobo milli takıma çağırıldı sakatlanan pato yerine bu arada. pek yeri diil ama çok sevindim öyle yazıyim dedim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bobo'nun Milli takıma çağırılmasına ben de sevindim. Bobo çıkacak yamada Nonda ile beraber Türkiyedeki en iyi forvet olacak, Ü.Karan ve Kezman'ın üstünde. Ayrıca gerekli potansiyelde verildi ona yani hocalarının dediği seviyeye gelecek, ama şuanda gelişim çağında ve tamam Bobo oldu diyemeyiz. Yaşi genç oyunda zaten zamanla kendini geliştirip istediğiniz seviyeye gelecektir, ama pat diye oyun açılır açılmaz çok üst düzey bir Bobo istemek de beklemek de gerçekçi olmaz. Ama dediğim gibi zaten şuan bile ligin en iyi forveti konumunda

çok doğru olmuş bence bobo=nonda>ümit-kezman sıralaması.
    holosko konusunda naptınız acaba?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yanlış anlaşıldım.Yalnızca değiştirilecekler arasında onlar var mı?diye sordum.
    Tabiki de herkes ile ufak tefek oynamalar yaptık.

Kısaca G.Zan, Servet'ten ufak bir farkla Türkiyedeki en iyi yerli stoper.

Toraman bu ikiliden sonra geliyor sanırım, Baki de gerçekçi bir durumda. Kaş yetenekli ve gelişince İbrahim Toraman'ı göreceksiniz onda

Quote Originally Posted by heimdall View Post
    çok doğru olmuş bence bobo=nonda>ümit-kezman sıralaması.
    holosko konusunda naptınız acaba?

Holosko'ya müdahele etme şansım yok, yeni transfer olduğu için eski takımındaki araştırmacının yaptığı şekilde olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Holosko da olması gerektiğine yakın şekilde olacak, zaten bu konu arşivleneceği için isteklerinizi yeni konudan belirtirsiniz, dikkate alınır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Holosko da olması gerektiğine yakın şekilde olacak, zaten bu konu arşivleneceği için isteklerinizi yeni konudan belirtirsiniz, dikkate alınır.
    Şimdi test aşamasındaki yamaya baktım açıkçası oyuncu özellikleri içime çok sindi, gerçekçi bir takım yaptığımı düşünüyorum. Umarım tüm Beşiktaşlıları memnun ederiz. İlhan senin de beğenmene mutlu oldum, senin fikirlerin çok önemli benim için. Ömer Abi'ye datayı gönderdikten sonra bir kaç özellikle oynamak istedim onları Ömer abi dataya tekrar ekledi fakat onların değişip değişmeyeceği çok net değil, çok da önemli değişiklikler değildi zaten ama umarım eklenmiş olurlar.

Holosko profili açıkçası beni çok tatmin etmedi fakat Manisaspor araştırmasını kim yapıyor bilmiyorum onunla görüşme şansım olmadı, Manisaspor sayfasına Holosko profilini görmeyi istediğimi belirttim ama cevap gelmedi. Neyse onu da artık seneye inşaallah gözden geçiririz, hem o zamana kadar daha fazla izleme şansımız olur.

Bu arada oyunda birden sürpriz olmasın diye belirteyim Tello'nun CAsı 146dan 135 indirildi Şili şeflerinin isteği doğrultusunda. 130 olmasını istemişler ama Ömer Abi sağolsun direterek 135te karar kılmışlar. Bu iyi olmadı tabiki şimdi hem Beşiktaş takımı içinde hem de Türkiye ligi içinde Tello'dan daha iyi olmayan bazı oyuncular ondan daha iyi olacaklar. E tabi mecburen 135 CA ya uydurmak için özelliklerinde kısılmalar oldu.

Buda geçenlerde yaptığım Beşiktaş değerlendirmem;

BEŞİKTAŞ

Başkan: Yıldırım Demirören

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam [ca == 130, pa == 155]

Asistan Antrenör: Mutlu Topçu [ca == 95, pa == 120]

Kaptan: İbrahim Toraman

Yıldız Oyuncular: Matias Delgado, Rodrigo Tello, Ricardinho

Potansiyel Genç Oyuncular: Bobo, Filip Holosko, Serdar Özkan

KALECİLER

1.Rüştü Reçber [ca == 139, pa == 167]
    2.Hakan Arıkan [ca == 121, pa == 140]