Seneye de Ancelotti olursa takımın başında Milan zor geçer Inter'i.Ayrıca en büyük kulübü nasıl oluyor?
Kesinlikle..
Arsenal maçında ki tempoya nasıl dayanacaklar merak ediyorum.Saha kenarında 4-5 ambulans bulunsa iyi olur..
Seneye de Ancelotti olursa takımın başında Milan zor geçer Inter'i.Ayrıca en büyük kulübü nasıl oluyor?
Kesinlikle..
Arsenal maçında ki tempoya nasıl dayanacaklar merak ediyorum.Saha kenarında 4-5 ambulans bulunsa iyi olur..
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bu rakamlar La Gazzetta Dello Sport'tan alındı.
Gazzetta'yı tanımak için
Gazetenin genel müdürü Carlo Bore aynı zamanda inter'in ikinci başkanı olarak görev yapıyor.
Gazetenin baş editörü ve şefi Verdelli ile Cannavo inter kulübünün hissedarları.
Şimdi tarafsız bir yayın organı olan canali.libero.it'in yayınladığı gerçek rakamlar
Hakemlerin puanlamaya etkisi
Juventus (-13)
Milan (-7)
Roma (-7)
Lazio (-5)
Inter (+6)
Bu tablo Inter lehine olsa böyle bir konu açmazdın dimi?![]()
Juve bu sezon umduğunu bulamadı. Bu yıl şampiyon olabileceklerini sanmıyorum. Tabii son sözü İtalyan Mafyası söyleyecek gene. Nedense Juve'nin kazanması İtalyan Mafyası'nın işine gelmiyor.
İtalya ligi hep böyle bir takımın egemenliğinde gidiyor.Bundan dolayı hiç zevkli bir lig değil..Bir zamanlar Juve'nin yaptıklarını unutmamak lazım.Juve sütten çıkmış ak kaşık değil..Ama bu İnter'in yaptıklarının doğru olduğunu göstermez.Kısacası İtalya liginde adelet olmadığı sürece hiç bir zaman zevkli olmayacak..
Last edited by GeNç KaRTaL : 06.Şubat.2008 at 21:07
So what?
Saike
Hep bir ağlamaklı haller artık sıkmaya başladı yahu. Bu kadarda fukara edebiyatı yapan bir takıma ömrümde rastlamadım. Her takım hakem hatalarından puanlar kaybetmiş şampiyonluklar kaçırmıştır ama artık bu iş kabak tadı vermeye başladı bana göre.
Juve zaten gönüllerin şampiyonu ne yapsınlar Serie A şampiyonluğunu.![]()
İtlya Ligi çok kötü oldu artık
-
1-0 Toni (Min 46)
Click Here for Video
2-0 Pirlo (Min 50)
Click Here for Video
2-1 Quaresma (Min 78)
Click Here for Video
3-1 Quagliarella (Min 79)
Click Here for Video
Önemli anlar
Italya sayılmayan gol (Min 4)
Click Here for Video
Palladino'nun direkten dönen şutu
Click Here for Video
Di Natale kaçan gol(Min 28)
Click Here for Video
İtalya Avrupa şampiyonasının da en büyük favorisi bana göre oturmuş sistemi ve mükemmel defans anlayışı ile habire oyuncu deneyen değiştiren tüm milli takımlardan bir adım önde....
Son Dünya Kupası şampiyonu İtalya bir aksilik olmazsa Euro 2008'inde en büyük favorisidir..
So what?
Saike
Ronaldo'lu Portekiz gruplardan zor çıktı çeyrek finalden öteye gidemez kaldıki grubu kolay geldi.
Eğer Ronaldo'nun başına birşey gelirse Portekiz turnuva başlamadan havlu atar. İtalya ise her zamanki gibi mutlak favorim.![]()
I'm back...
Portekiz iyi oynadı bence ama sonuca yansıtamadı.İtalya ise çok iyiydi.
İtalyanın yeni logosu ve forması çok hoş olmuş ...
Mutlaka biri açardı.
İtalyan futbolunda olaylara yön veren bir mafya yok.Yani var ama klasik siyah takım elbiseli,eli silahlı mafya yok.Sponsorlar var.Düzenin çarpıklığı ligin ana sponsorlarının yönetiminin ile hissedarlarının ve o ligde oynayan bir takımın(inter) hissedarlarının aynı kişiler olması.Bunun dışında bir çeşit mafya daha türedi son zamanlarda,medya.Medyadaki çarpıklıkta tirajı en yüksek iki gazetenin sahipleri ile bu ligde mücadele eden iki takımın(inter,milan) sahiplerinin aynı kişiler olması.
La Gazzetta dello Sport'un 2006 yazında halkı Juventus'un şlke yaptığına inandırmak için telefon kayıtlarını değiştirilmiş bir biçimde yayınladığını, inter'in mali usülsüzlük nedeniyle 2004-2005 sezonunda ligde oynama izni alamaması gerektiğinin ortaya çıktığını, TIM(ligin ana sponsoru olan telefon şirketi) kuruluşunun iki en üst düzey güvenlik görevlisinin casusluk ve delilleri yok etmek suçundan tutuklandığını ve moratti'den emir aldıklarını itiraf ettiklerini, inter ve milan'ın vergi kaçırmak ve muhasebede sahtecilikten suçlu bulunduğunu ve bu olayın daha önceki örnekleri olan torino ve salernitana kulüplerinin küme düşürülmüş olmasına rağmen inter ve milan'ın küme düşürülmemesi için hemen yeni bir yasa çıkarıldığını,yine aynı şekilde Juventus'un şike yaptığına dair bir bilgiye ulaşamayan mahkemenin o anda Juventus'u küme düşürmek birkaç yasayı kesip yapıştırıp birbirine ekleyerek bu işi başardığını kaç kişi biliyor? Kimse bilmiyor,doğaldır çünkü İtalyan medyasının %80'i bu kişilerin elinde.İtalya medyasının şu anda güvenilirlik ve basın özgürlüğü açısından Botswana ile birlikte 79.sırada yer aldığını da hatırlatmak isterim.Diğer yabancı basınlarda tüm haberleri direk bu gazetelerden çevirdiği için kimsenin bunlardan haberi olmayacak.
Hakem ''hatalarına'' gelirsek.Eğer 3-5 puanın hesabını yaparsak insanın hata yapabileceği gerçeğini inkar etmiş oluruz.Ama eğer rakamların söylediği gibi bir tarafın 13 puanı uçmuş diğer taraf hakemler tarafından uçurulmuş ise bunun hakem hatası değil ocean's eleven hatta grand theft auto olduğunu biliriz![]()
Bu konu kapanmalı. Biz sahadaki futbolu konuşalım. Bırakın arkada ne çevirirlerse çevirsinler. Skor ne olursa olsun, sahada 22 kişi oynuyor futbolu. Bunu aklımızdan çıkarmayalım.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Kapatalım ama futbolun asla sadece futbol olmadığını da aklımızdan çıkarmayalım.
Dün maçı NTVSPOR banttan verdi güzel maçtı İtalya daha iyi oynadı.İlk golden önce Ronaldo ile Quaresma 2 ya 1 pozisyon kaçırdılar dönen atak gol oldu.
Ayrıca firma çok özel bir beyaz formada hazırladı.. Eee İtalya adamlara Dünya Şampiyonluğu ilk kez kazandırdı olsun artık o kadar İtalyanlara çalışsınlar...
Bu arada gecen gün bir konuda inş. portekize italya gelir demiştim Ronaldoyu kitlerler ahanda bu örneği İtalya bu yılda şampiyon olur Totti, Nesta yok yinede süperler...
Milan’ın yıldız futbolcusu Filippo Inzaghi, kariyerini 300. golünü atmadan noktalamak istemediğini söyledi.
Gerd Muller’in rekorunu kırarak Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcu ünvanını alan 34 yaşındaki futbolcu, İtalyan futbolunun en büyük golcülerinden biri olarak kabul ediliyor.
Muhteşem kariyeri boyunca toplam 279 gol atan İnzaghi, amacının 300 gol barajını aşmak olduğunu söyledi. Tuttosport’a konuşan oyuncu, “Şu ana kadar 279 gol attım o yüzden hedefim 300 barajını aşmak. Kardeşim Simone bir keresinde Şampiyonlar Ligi´nde oynadığı bir maçta dört gol birden atmıştı. O rekoru da egale etmek isterim," dedi.
Milan
2 ay süren sakatlığından kurtulan Fillippo, takım olarak ligi ilk dört içerisinde bitirmek istediklerini de ifade ederek, “Ligi ilk dört içerisinde bitirmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Tek bir amacımız var: Bundan sonraki 3 maçta 9 puan toplamak," dedi.
Paloschi
Milan, bu Pazar Siena ile oynayacağı maça sakatlık ve cezalar nedeniyle forvet oyuncularının tümünden yoksun çıkacak. Bu yüzden 18 yaşındaki genç oyuncu Alberto Paloschi kadroya dahil edildi. İnzaghi genç futbolcuya olan desteğini ise şu sözlerle dile getirdi: "Paloschi hem saha içinde hem de dışında bende iyi bir izlenim yarattı. Çok akıllı ve alçakgönüllü bir çocuk, yanı zamanda öğrenmeye de hevesli."
"Ronaldinho´ya İnter Lâzım"
Julio Cesar, milli takımdan da arkadaşı olan Ronaldinho’yu İnter Milan’a davet etti ve Brezilyalı oyuncunun bittiğini söyleyenlere cevap verdi.
Hem saha içinde hem de saha dışında oldukça zor bir sezon geçiren Ronaldinho sezon sonu Barcelona’dan ayrılacak gibi görünüyor. İtalyan basınının haberine göre İnter ve Milan kulüpleri 27 yaşındaki oyuncuya imza attırabilmek için kıyasıya bir yarışa girdiler.
Julio Cesar da Ronaldinho’yu İnter’e gelmesi konusunda ikna edebilmek için elinden geleni yapıyor ve Brezilyalı´nın İnter’e gelmesi halinde yeniden eski günlere dönebileceğini öne sürüyor.
İnterli kaleci “Onun hakkında futbolculuk kariyerinin bittiğini söyleyenler futboldan anlamıyor. Onun gibi biri her zaman farkını ortaya koyabilir ve bunu tekrar başaracaktır. Ona tavsiyem İnter’e gelmesi ve yeniden mutlu günlerine dönmesidir” diyerek Ronaldinho’yu açıkça İnter’e davet etti.
Premier Lig takımlarından Chelsea’nin de bu yarışın içinde olan diğer bir takım olduğu söyleniyor.
06.02.2008 - 2354 | Kaynak: Yurt Dışı Ajanslar
So what?
Saike
Hiç gerek yok.Sonra nasıl bir takıma geldim diyerek Adriano gibi kendini içkiye vurur.
İyi transfer olur İnter için
inter onu bir süre sonra harcar bir çoğuna yaptıgı gibi sonra ronaldinho'yu bir kaç sezon sonra 30unda 31inde kendi liginde yada avrupanın futbola liderlik yapmayan ülkelerinde oynamasını istemem açıkçası
Diego: "Juventus’a Gitmek İstiyorum"
Werder Bremen’in yıldız futbolcusu Diego, İtalyan ekibi Juventus’a gitmek istediğini ve bu transferin yazın gerçekleşebileceğine inandığını söyledi.
Almanya liginde yüksek formuyla dikkat çeken ve gol krallığı sıralamasında Bayern Münih’li Luca Toni ile birlikte zirveyi paylaşan Diego, yaratıcı bir orta saha oyuncusu arayan Juventus’a göz kırptı.
Brezilyalı yıldız, Gazzetta dello Sport’a yaptığı açıklamada, “Juventus beni istiyor ve benimle iliglendikleri için gurur duyuyorum. İnter’in beni istediği yolunda çıkan haberler doğru değildi ancak Juventus ile görüşmelerimiz sürüyor,” dedi.
Diego ayrıca Bremen kulübü ile arasının bozulmasını istemediğini ancak transferin gerçekleşeceğinden emin olduğunu da ifade ederek, “Juventus yönetimi benim Bremen’de mutlu olduğumu ve transfer için kulübü karşıma almayacağımı bilmeli. Burada Diego oldum ve 2012 yılına kadar sözleşmem var, o yüzden kulübüme yanlış yapamam. Juventus kulübüm Werder’le görüşmeli, iki taraf anlaşırsa ortada sorun kalmaz. Torino’ya gitmek istiyorum ve ücretimle ilgili de sorun çıkarmam,” diye konuştu.
Bu transferdeki tek sorun, Bremen’in talep ettiği 26 milyon avroluk bedelin yüksekliği gibi görünüyor. Zira İtalyan kulübünün bu transfer için sadece 16 milyon avro ayırdığı belirtiliyor.
08.02.2008 - 20:40:53 | Kaynak: Yabancı Basın
So what?
Saike
Onlar 26 istiyor ama Juve 16 veriyor.Artık karşılığında oyuncu falan vermek lazım.
20 avro ortada bi rakam.arada buluşurlar![]()
Cattivo Roma!(Kötü Roma)