Sayfa 14 / 14 İlkİlk ... 4121314
391 ile 420 arası toplam 420 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması 2008

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by Bahadır Akdeniz View Post
    Buda geçenlerde yaptığım Beşiktaş değerlendirmem;

BEŞİKTAŞ

Başkan: Yıldırım Demirören

Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam [ca == 130, pa == 155]

Asistan Antrenör: Mutlu Topçu [ca == 95, pa == 120]

Kaptan: İbrahim Toraman

Yıldız Oyuncular: Matias Delgado, Rodrigo Tello, Ricardinho

Potansiyel Genç Oyuncular: Bobo, Filip Holosko, Serdar Özkan

KALECİLER

1.Rüştü Reçber [ca == 139, pa == 167]
    2.Hakan Arıkan [ca == 121, pa == 140]

DEFANS

1.İbrahim Toraman [ca == 136, pa == 147]
    2.Gökhan Zan [ca == 142, pa == 162]
    3.İbrahim Üzülmez [ca == 131, pa == 148]
    4.Ali Tandoğan [ca == 130, pa == 138]
    5.Serdar Kurtuluş [ca == 126, pa == 143]
    6.Baki Mercimek [ca == 115, pa == 132]
    7.İbrahim Kaş [ca == 115, pa == 146]

ORTA SAHA

1.Rodrigo Tello [ca == 144, pa == 150]
    2.Matias Delgado [ca == 148, pa == 158]
    3.Ricardinho [ca == 143, pa == 170]
    4.Eduard Cisse [ca == 135, pa == 148]
    5.Mehmet Yozgatlı [ca == 118, pa == 140]
    6.Mehmet Sedef [ca == 105, pa == 135]
    7.Serdar Özkan [ca == 122, pa == 151]

FORVET

1.Bobo [ca == 141, pa == 162]
    2.Marcio Nobre [ca == 129, pa == 145]
    3.Federico Higuain [ca == 118, pa == 141]
    4.Filip Holosko [ca == 138, pa == 161]

bahadır kardeş fenerbahçe ve galatasaray değerlendirmelerini çok beğendiğimi söylemiştim ama hrhalde en fazla beşktaş araştırması konusunda yanlış yaptığını düşünüyorum..fenerbahçe ve galatasaraya verdiğin değerlere ki onları ilgili yerlere yazmıştım bir kaç ufak detay hariç 10 numara çalışma olmuştu...ama beşiktaş konusunda malesef sana katılamayacağım noktaların sayısı braz daha fazlaca neyse farklı düşünmesek daha iyisine ulaşamayız zaten..

öncelikle belirteyim... vermiş olduğun CURRENT ABİLİTY değerlerinin tamamı bence doğru hiç bir sözüm yok...ama

ilk başlayacağım isim mehmet sedef..hani daha öncede tartışmıştık genç oyunculara eksili değerlermi verelim yoksa sabit bir potansiyelmi diye ama ben şu kadar söyleyim mehmet sedefe bence eksili değer vermek adeta br zorunluluk çünkü bu cocuk gerçekten çok kaliteli bir kumaş..ertuğrul hocanında gözün gireceğinden şüphem yok..hakketende şimdi pace dripling vs..tek tek yazsam yazı çok uzayacak onuda yaparım belki ama SEDEF için 135 PA çok zayıf kalmış..

şimdi bu PA değerlerinn anlamlarını yazmışlardı 135 PA demek mehmet sedef hiçbir zaman büyük takımın yıldız oyuncusu olamayacaktır demektir..olsa olsa anadolu takımlarının iyi bir oyuncusu veya büyük takımların sıradanın bir gıdım üstü orta bir oyuncusu demektir..mehmet te yıldız potansiyelini açıkcası ben görüyorum..

şimdi fenerde ALEX cimbomda LİNCOLN bu konuda tereddüt yokki orta sahasının en iyi oyuncuları..peki beşiktaşta kim RİCARDNHO ...eminmisin bu konuda acaba bir çok beşiktaşlı orta sahada beyin olarak orta sahasının en iyi oyuncusu olarak DELGADOYUMU TELLO yumu yoksa RİCARDİNHO yumu görüyür...brezilya milli takımına kadar yükselmiş bir oyuncu RİCARDİNHO ama eğer gerçekçi bir oyun oynayacaksak...ben beşiktaşın FM de menejeri olduğumda gerçek futbolda satılık listesindeki adam oyundaki en iyi oyuncum olmamalı sanırım...

tello konusuna ayrı bir parantez açalım..beşiktaşın son yıllardaki BOBO ile birlikte altın madeni..bakalım 150 pa lar ona yetecekmi..tabi şuan için çok az değil ama bu sezonun sonunu bi beklemek lazım..

açıkcası BOBO ya verdiğin değerleri beğendim..daha önce korayla tarışmasını yapmıştım..oda kısmen katılmıştı..kuşkum yokki türkiyedeki geleceği en parlak forvet oyuncusu ve sanırım beşiktaşta en fazla 2 sezon daha oynar...ama ben Flilip holosko yu sizler kadar beğenmiyorum..şimdi bana juventus istiyordu gibi menejer palavralarını tekrarlamayın..juventus gerçekten isitiyorsa alırdı..yani şimdi HOLOSKO yu juve istedide beşiktaşı tercih etti öylemi..şimdi beşiktaşlı kardeşlerim alınmasın beşiktaş hepimizin takımı ama bir oyuncu yu JUVE isterken oyuncunun ne beşiktaşı ne fenerbahçeyi nede galatasarayı tercih edeceğine inanmıyorum..gerçi holosko konusunda manisasporu inceleyen arkadaşımın verileri sanırım geçerli olacak..ama 161 PA gözlerime nanamadım...

tabi bir uçuk PA da gökhan zana..arkadaşlar hadi PA konusunu geçelim bu adam 5 maçın 2 sainde oynuyor 3 ünde sakat..bir çok yerde sakatlığının kronik müzmin olduğu yazılıyor..tabi oyuncu yalanladı bunu ve inşallah değildir ama ibrahim toromana ayıp olmuyormu..şimdi bakıyorum defans oyuncusu için olmassa olmazlara...

pozisyon alma kesinlikle toroman gökhandan kötü değil
    top kapma: aralarında belirgin bir fark kesinlikle yok..
    hava hakimiyeti: bakmayın toromanın boyunun kısalığına onun timengi kimde var..
    strenght: 5 maçın 3ünde sakat adam hangi ara güçlenecek te 90 dakka mükemmel efor sarfedecek..kendni toparlayacak kadar oynayamıyorki..
    work rate: İbrahimin Toromanın gökhan zandan daha az çalıştığını hemen her maçını izlediğim beşiktaşta hiç görmedim..

bunların yanısıra..ibrahimin hucum etkinliği olduğunu gerekirse orta sahanın gerisinde DMC oynayabilecek kadar top yapma becerisininde olduğu ve bu yönüyle Gökhanda iyi olduğuda bir gerçek..

benim kanaatm şu: gökhanda songu toromanı geçecek bir kaitesi yok..olsa olsa onlarla anı olabilir ama fazlası olduğunu düşünemek abartı olur...

bu arada en yerinde değerlerin verildiği oyuncularıda eklemek istiyorum..BOBO,DELGADO, CİSSE,RÜŞTÜ dört dörtlük olmuş...rüştünün PA sına itiraz eden olacaktır ama unutulmamalı ki hala türkyenin en iyi kelceisi rüştüdür..

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

@xxestergonxx:değerlere göre yazmak yanlış istersen 200 yap değerler ortalama 10 olsa bile 200'ün hiçbir işe yaramadığını biliyorsundur.Kaldıki hazırlayan kişi güncellemeyle ilgilenen kişi değil.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

Quote Originally Posted by bjk_melo_151 View Post
    @xxestergonxx:değerlere göre yazmak yanlış istersen 200 yap değerler ortalama 10 olsa bile 200'ün hiçbir işe yaramadığını biliyorsundur.Kaldıki hazırlayan kişi güncellemeyle ilgilenen kişi değil.

tamam dostumda veriler sadece CA ve Pa lardan ibaret onlara göre yorum yaptım..

bahadır kardeşimin verdikleri olmayabilir ben öyle sandım

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Şimdi test aşamasındaki yamaya baktım açıkçası oyuncu özellikleri içime çok sindi, gerçekçi bir takım yaptığımı düşünüyorum. Umarım tüm Beşiktaşlıları memnun ederiz. İlhan senin de beğenmene mutlu oldum, senin fikirlerin çok önemli benim için. Ömer Abi'ye datayı gönderdikten sonra bir kaç özellikle oynamak istedim onları Ömer abi dataya tekrar ekledi fakat onların değişip değişmeyeceği çok net değil, çok da önemli değişiklikler değildi zaten ama umarım eklenmiş olurlar.

Holosko profili açıkçası beni çok tatmin etmedi fakat Manisaspor araştırmasını kim yapıyor bilmiyorum onunla görüşme şansım olmadı, Manisaspor sayfasına Holosko profilini görmeyi istediğimi belirttim ama cevap gelmedi. Neyse onu da artık seneye inşaallah gözden geçiririz, hem o zamana kadar daha fazla izleme şansımız olur.

Bu arada oyunda birden sürpriz olmasın diye belirteyim Tello'nun CAsı 146dan 135 indirildi Şili şeflerinin isteği doğrultusunda. 130 olmasını istemişler ama Ömer Abi sağolsun direterek 135te karar kılmışlar. Bu iyi olmadı tabiki şimdi hem Beşiktaş takımı içinde hem de Türkiye ligi içinde Tello'dan daha iyi olmayan bazı oyuncular ondan daha iyi olacaklar. E tabi mecburen 135 CA ya uydurmak için özelliklerinde kısılmalar oldu.
    Özellikle Gökhan Zan, Matias Delgado profilleri harika. Aslında Tello da iyiydi ama 135 ca az olmuş onun için. Dribbling'inden biraz kısabilirdiniz. Sen update etmişsindir de, ben yine de yazayım: Bobo'nun home rep'ini artıralım.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yabancı uyruklu olduğu için Bobo'nun da home rep'ine dokunamıyoruz, Brezilya şefinin ayarlaması gereken bir konu.

Tello'da dribbling'ten kıstık ama 11 puanlık bir CA indirimini sırf dribblingle yapmak mümkün değil, bir kaç özelliğinden 2şer 3er kesmek yerine bir çok özelliğinden birer puan düştük, daha mantıklı oldu, açıkçası çok da fark olmadı, Tello hala gayet iyi.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    bahadır kardeş fenerbahçe ve galatasaray değerlendirmelerini çok beğendiğimi söylemiştim ama hrhalde en fazla beşktaş araştırması konusunda yanlış yaptığını düşünüyorum..fenerbahçe ve galatasaraya verdiğin değerlere ki onları ilgili yerlere yazmıştım bir kaç ufak detay hariç 10 numara çalışma olmuştu...ama beşiktaş konusunda malesef sana katılamayacağım noktaların sayısı braz daha fazlaca neyse farklı düşünmesek daha iyisine ulaşamayız zaten..

öncelikle belirteyim... vermiş olduğun CURRENT ABİLİTY değerlerinin tamamı bence doğru hiç bir sözüm yok...ama

ilk başlayacağım isim mehmet sedef..hani daha öncede tartışmıştık genç oyunculara eksili değerlermi verelim yoksa sabit bir potansiyelmi diye ama ben şu kadar söyleyim mehmet sedefe bence eksili değer vermek adeta br zorunluluk çünkü bu cocuk gerçekten çok kaliteli bir kumaş..ertuğrul hocanında gözün gireceğinden şüphem yok..hakketende şimdi pace dripling vs..tek tek yazsam yazı çok uzayacak onuda yaparım belki ama SEDEF için 135 PA çok zayıf kalmış..

şimdi bu PA değerlerinn anlamlarını yazmışlardı 135 PA demek mehmet sedef hiçbir zaman büyük takımın yıldız oyuncusu olamayacaktır demektir..olsa olsa anadolu takımlarının iyi bir oyuncusu veya büyük takımların sıradanın bir gıdım üstü orta bir oyuncusu demektir..mehmet te yıldız potansiyelini açıkcası ben görüyorum..

şimdi fenerde ALEX cimbomda LİNCOLN bu konuda tereddüt yokki orta sahasının en iyi oyuncuları..peki beşiktaşta kim RİCARDNHO ...eminmisin bu konuda acaba bir çok beşiktaşlı orta sahada beyin olarak orta sahasının en iyi oyuncusu olarak DELGADOYUMU TELLO yumu yoksa RİCARDİNHO yumu görüyür...brezilya milli takımına kadar yükselmiş bir oyuncu RİCARDİNHO ama eğer gerçekçi bir oyun oynayacaksak...ben beşiktaşın FM de menejeri olduğumda gerçek futbolda satılık listesindeki adam oyundaki en iyi oyuncum olmamalı sanırım...

tello konusuna ayrı bir parantez açalım..beşiktaşın son yıllardaki BOBO ile birlikte altın madeni..bakalım 150 pa lar ona yetecekmi..tabi şuan için çok az değil ama bu sezonun sonunu bi beklemek lazım..

açıkcası BOBO ya verdiğin değerleri beğendim..daha önce korayla tarışmasını yapmıştım..oda kısmen katılmıştı..kuşkum yokki türkiyedeki geleceği en parlak forvet oyuncusu ve sanırım beşiktaşta en fazla 2 sezon daha oynar...ama ben Flilip holosko yu sizler kadar beğenmiyorum..şimdi bana juventus istiyordu gibi menejer palavralarını tekrarlamayın..juventus gerçekten isitiyorsa alırdı..yani şimdi HOLOSKO yu juve istedide beşiktaşı tercih etti öylemi..şimdi beşiktaşlı kardeşlerim alınmasın beşiktaş hepimizin takımı ama bir oyuncu yu JUVE isterken oyuncunun ne beşiktaşı ne fenerbahçeyi nede galatasarayı tercih edeceğine inanmıyorum..gerçi holosko konusunda manisasporu inceleyen arkadaşımın verileri sanırım geçerli olacak..ama 161 PA gözlerime nanamadım...

tabi bir uçuk PA da gökhan zana..arkadaşlar hadi PA konusunu geçelim bu adam 5 maçın 2 sainde oynuyor 3 ünde sakat..bir çok yerde sakatlığının kronik müzmin olduğu yazılıyor..tabi oyuncu yalanladı bunu ve inşallah değildir ama ibrahim toromana ayıp olmuyormu..şimdi bakıyorum defans oyuncusu için olmassa olmazlara...

pozisyon alma kesinlikle toroman gökhandan kötü değil
    top kapma: aralarında belirgin bir fark kesinlikle yok..
    hava hakimiyeti: bakmayın toromanın boyunun kısalığına onun timengi kimde var..
    strenght: 5 maçın 3ünde sakat adam hangi ara güçlenecek te 90 dakka mükemmel efor sarfedecek..kendni toparlayacak kadar oynayamıyorki..
    work rate: İbrahimin Toromanın gökhan zandan daha az çalıştığını hemen her maçını izlediğim beşiktaşta hiç görmedim..

bunların yanısıra..ibrahimin hucum etkinliği olduğunu gerekirse orta sahanın gerisinde DMC oynayabilecek kadar top yapma becerisininde olduğu ve bu yönüyle Gökhanda iyi olduğuda bir gerçek..

benim kanaatm şu: gökhanda songu toromanı geçecek bir kaitesi yok..olsa olsa onlarla anı olabilir ama fazlası olduğunu düşünemek abartı olur...

bu arada en yerinde değerlerin verildiği oyuncularıda eklemek istiyorum..BOBO,DELGADO, CİSSE,RÜŞTÜ dört dörtlük olmuş...rüştünün PA sına itiraz eden olacaktır ama unutulmamalı ki hala türkyenin en iyi kelceisi rüştüdür..
    Teşekkürler abi ama ben Beşiktaş analizimin en az Fenerbahçe ve Galatasaray analizim kadar başarılı olduğunu düşünüyorum ama futbol analizi göreceli bir olay tabi, herkesin yorumu birbirini tutmuyor ama genede çok vasat bir değerlendirme olduğunu düşünmüyorum.

Mehmet Sedef'te ben pek ışık göremedim ama gelişebilir tabi genç oyuncu. Benim verdiğim değerlere +5 ya da -5 verenlere itirazım olmaz. Yine bana forumda çok kızacaklarlar ama söylemeden geçemeyecem; ben Mehmet Yıldız'ı da beğenmiyorum.

Ricardinho'yu ben beğenirim zaten çok iyi oyuncudur ama Beşiktaş'ta gözden düştüğü ve bir ara gönderilmesi gündeme geldiği için özelliklerinde düşüş yaptım. Yoksa özel bir oyuncudur severim ama şu anki performası ile Brezilya milli takımında oyanayamaz oda ayrı bir konu. O günler biraz mazide kaldı gibi...

Tello'yu eski araştırma takımımda ki araştırmacı arkadaşlarımla incelemiştim ve değerlerinde daha da artış yapmayı düşünüyorduk. Bu verdiğim değerler 10-12 gün önce düşündüğüm değerler. Bu yıl Beşiktaş'ın en iyi oyuncularından biridir.

Bobo'nun çok kaliteli ve geleceği parlak bir oyuncu olduğunu biliyordum ama Brezilya milli takımına çağırılacağını da tahmin etmiyordum açıkcası. Ben milli takıma çağırılmadan önce vermiştim o değerleri, şimdi pa ve ca değerlerini bir daha gözden geçirmek gerekecek gibi.

Abi senden birgün oturup sadece Holosko'yu izlemeni rica ediyorum. Ligimizin çok kaliteli defans oyuncularından olan Bekir İrtegün'ü Gaziantep maçında resmen sahadan sildi. Uzun boylu ve iri yapısına rağmen inanılmaz top sürüyor ve birebirde çok başarılı. Ben çok beğeniyorum ve Bobo kadar yükseleceğine inanıyorum. Juventus istediyse şaşırmam çünkü bu kaliteye sahip. Beşiktaş çok iyi bir transfer yaptı.

Size en katılmadığım nokta ise Gökhan Zan yorumu. Sakatlık değerini oyundaki Injury Proneness yeteneğini yüksek girerek oyuna yansıtabiliriz ama onun dışında benim verdiğim değerlerden -10 kadarlık düşüş yapılmasıda çok yanlış olur diye düşünüyorum.

İbrahim Toraman'ı da tıpkı Servet gibi beğenmiyorum. Bu iki oyuncuyuda halı sahada maç yapsam bile takımıma almam. Ben şahsım bu iki oyuncudan daha kaliteli futbol oynuyorum.

Cisse'ye 10 gün önce verdiğim bu değeri yükseltmeyi düşünüyorum bu ara çünkü beğenmeye başladım, yaptığı işlerle beni etkiledi.

Rüştü zaten tartışılmaz. Dünya üçüncülüğü ve Barcelona kariyeri olan bir kalecidir ve kimse kariyerini tartışamaz. Formda olduğu dönemlerde bire bir özelliğinde (one on ones) en az Oliver Kahn kadar başarılıydı hatta belkide daha iyiydi.

tello'nun özelliklerini düşürmek zorunda kalmanız çok kötü olmuş
    acaba ilk başta yaptığınız özelliklerini burda yayınlasanızda biz oyuna başlamadan önce editorla düzeltsek olur mu?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bobo nun bitiriciliği 16 olursa çok abartı olur. ü.karanın 20 olması lazım en fazla 14 bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Yabancı uyruklu olduğu için Bobo'nun da home rep'ine dokunamıyoruz, Brezilya şefinin ayarlaması gereken bir konu.

Tello'da dribbling'ten kıstık ama 11 puanlık bir CA indirimini sırf dribblingle yapmak mümkün değil, bir kaç özelliğinden 2şer 3er kesmek yerine bir çok özelliğinden birer puan düştük, daha mantıklı oldu, açıkçası çok da fark olmadı, Tello hala gayet iyi.
    Mümkünse bildirelim onu da Koraycığım. Gerçi Portekiz şefi Ze Cheira'ya mesaj attığımda bana dönmedi ama Brezilya araştırmacısı sana döner umarım. Tello driblling yapmayı çok seven bir oyuncu olmadığı için özellikle dribbling üzerinde durdum zaten. Mental özelliklerinin çoğu 14-15 civarındaydı. Konsantrasyonu çok iyi bir oyuncu, sağukkanlılığı standart. Belki composure'dan kısabilirdin, ama sen gereğini yapmısşındır.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by heimdall View Post
    tello'nun özelliklerini düşürmek zorunda kalmanız çok kötü olmuş
    acaba ilk başta yaptığınız özelliklerini burda yayınlasanızda biz oyuna başlamadan önce editorla düzeltsek olur mu?

.
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by peluk View Post
    Mümkünse bildirelim onu da Koraycığım. Gerçi Portekiz şefi Ze Cheira'ya mesaj attığımda bana dönmedi ama Brezilya araştırmacısı sana döner umarım. Tello driblling yapmayı çok seven bir oyuncu olmadığı için özellikle dribbling üzerinde durdum zaten. Mental özelliklerinin çoğu 14-15 civarındaydı. Konsantrasyonu çok iyi bir oyuncu, sağukkanlılığı standart. Belki composure'dan kısabilirdin, ama sen gereğini yapmısşındır.

Ömer Abi, Bobo'nun home rep işini halletmiş, 122 olan home rep 142'ye yani CA'sı ile eşit seviyeye getirilmiş.
    Last edited by koray_capello : 07.Şubat.2008 at 20:47 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tellonun özeliikleri neden düşürülmek zorunda onu tam anlayamadım. Biri açıklarsa sevinirim..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Tello' nun hızı 14 çok fazla bence. Tello' nun hızı en fazla 12 olur.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir-Ordu

Tello'nun teknik mental özellikleri iyi olmuş da fizik özellikleri hız dışında çok düşük olmuş.Bu fizikle Bjk ve şampiyonlar ligi maçlarında as oynayamaz ki

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by mkkadi View Post
    Tellonun özeliikleri neden düşürülmek zorunda onu tam anlayamadım. Biri açıklarsa sevinirim..
    Hemen bu sayfanın üst kısımlarında yazıyordu baksaydın görebilirdin, Şili araştırma şefi Tello'nun bir anda bu kadar yükselmesini anlayamıyor (haklı olarak)

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Tello' nun hızı 14 çok fazla bence. Tello' nun hızı en fazla 12 olur.
    Tello bence o kadar yavaş bir oyuncu değil fakat Ca da düşük yaptıktan sonra acc ve pace 13 şuanda.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Sili arastirmacisini anliyorum iyi guzel hos da Tello'yu su anda o mu izliyor yoksa biz mi? Belli ki portekizli arastirmacilar Tello konusunda cok basarisiz olmuslar veya oarada kendini gosterememis ama su anda en az Portekiz ligi kadar iyi bi ligde gayet basarili bi performans gosteriyor ve bu ligin ust dusey hatda yildiz seviyesindeki oyuncularinda biri degil mi? Buyuk takimlarindan birinde oynamiyorum mu? Bu sorularin yanitlari evet ise ve Tello bu degerleri hak edicek performans gosteriyorsa Sili arastirmacisi neden buna karsi cikiyor bende buna pek anlam veremedim. Yani mesela bizim lig'den bi oyuncu Sporting'e gitse ve cok basarili olsa bizim gormedigimiz bi performans gosterse Portekizli arastirmacilara karsi mi cikicaz mesela? Yok bizdeyken bu adam bole degil di hic bi yerde olamaz mi dicez? Yani Tello bu degerleri hak ediyorsa ve siz bunu gozlemliyorsaniz size saygisizlik olmuyor mu bu? Hadi simdilik bole olsun ama sezon sonu bu knuyu mutlaka konusmaniz lazim yeniden gozden gecirilmesi gerek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Sili arastirmacisini anliyorum iyi guzel hos da Tello'yu su anda o mu izliyor yoksa biz mi? Belli ki portekizli arastirmacilar Tello konusunda cok basarisiz olmuslar veya oarada kendini gosterememis ama su anda en az Portekiz ligi kadar iyi bi ligde gayet basarili bi performans gosteriyor ve bu ligin ust dusey hatda yildiz seviyesindeki oyuncularinda biri degil mi? Buyuk takimlarindan birinde oynamiyorum mu? Bu sorularin yanitlari evet ise ve Tello bu degerleri hak edicek performans gosteriyorsa Sili arastirmacisi neden buna karsi cikiyor bende buna pek anlam veremedim. Yani mesela bizim lig'den bi oyuncu Sporting'e gitse ve cok basarili olsa bizim gormedigimiz bi performans gosterse Portekizli arastirmacilara karsi mi cikicaz mesela? Yok bizdeyken bu adam bole degil di hic bi yerde olamaz mi dicez? Yani Tello bu degerleri hak ediyorsa ve siz bunu gozlemliyorsaniz size saygisizlik olmuyor mu bu? Hadi simdilik bole olsun ama sezon sonu bu knuyu mutlaka konusmaniz lazim yeniden gozden gecirilmesi gerek.

Söylediklerinin hepsinde haklısın. Böyle bir şeye karıştıklarını duyunca ben de şaşırdım zaten fakat elimden şuan için hiçbir şey gelmiyor. Yalnız burada Şili şefine de kızamıyorum, kızılacak birileri varsa onlar da Tello Lizbon'da oynarken onu araştıran daha doğrusu araştıramayan görevliler. Bir araştırma bu kadar mı kötü olabilir, Tello her maç ilk 11 oynayan birisi değil fakat 6 senedir Lizbonda oynuyor, en az 50 kere forma giymiştir, fakat adamların Tello'nun yarıdan fazla özelliğini boş bırakmışlar ve 120küsür bir CA layık görmüşler. Şimdi 120den 146'ya çıkartınca Şili şefi de şaşırıyor ve diyor ki: Bu adam senelerdir 120li CAlarda, yaşı da genç değil, Şili'nin sıradan bir oyuncusu konumundayken nasıl oluyorda yarım sezonda Şili'nin en iyi oyuncularından biri konumuna geliyor. İşte sıkıntı burdan kaynaklanıyor, bizim yapmamız gerekenTello'yu 2.devre de izleyip gelecek sene için istediğimiz CA'yı verebilmek için Şili şefiyle anlaşmak.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Koray 12 değeri yavaş değil ki özellikle Türkiye bazında düşünürsek hızlı bile sayılabilir. Bu sene belki senın kadar değil ama bir çok kez Beşiktaş maçında Tello' yu izledim gerçekten hızı ortalama bir oyuncu. Ben şahsen onun hızındaki bir oyuncuya 12 den fazla vermedim vermem de.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Koray 12 değeri yavaş değil ki özellikle Türkiye bazında düşünürsek hızlı bile sayılabilir. Bu sene belki senın kadar değil ama bir çok kez Beşiktaş maçında Tello' yu izledim gerçekten hızı ortalama bir oyuncu. Ben şahsen onun hızındaki bir oyuncuya 12 den fazla vermedim vermem de.

12 değeri yavaş demek değil özellikle ligimizde, o noktada kesinlikle sana katılıyorum. Tello da dediğin gibi çok hızlı bir oyuncu değil, fakat Tello'da bir aldatıcı nokta var kendisi topla dribbling yeteneği pek fazla olmadığı için özellikle top ayağındayken ağır davranıyor, fakat topsuz pozisyonlarda örneğin savunma arkasına bir top atıldığında yada ortada kalan bir topu kazanmak için koştuğunda nispeten daha hızlı diyebilirim.

abi chile şefine ne oluyor ya

Nesil
    2003

Biz ne kadar yurt disindaki oyuncular hakkinda biraz soz sahibiysek, ulkemizde oynayan oyuncular icin de yabanci arastirma sefleri soz sahibi.

Mesela bir kac hafta once Emre Belozoglu'nun CA'sinin dusmesine biz karsi cikma firsati bulduk.

Sili'li arastirma sefi de Tello'nun Mark Gonzales'den daha yuksek CA sahibi olmasina karsi cikti ki bence de cok da mantikli bir dusunce idi. 146 CA ile Tello Sili'nin en iyi 5 oyuncusundan birisi olacakti hatta.

Simdi dusunun, birisi cikip bize dese ki bu Erol Bulut iyi oyuncu, bunun CA'sini biz 145 yapacagiz ve Turk milli takiminin en iyi 5 oyuncusundan birisi yapacagiz, emin olun biz de karsi gelirdik. Tello bir Erol degil ama mantik cok da farkli degil.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Böylece yabancı oyuncuların CA değeri kullanıcının kendi verdiği değere kalıyor.Sonuçta oynayanlar onlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Konu madem Tello, CA belirlerken Şili bazında işe yarayabilecek bir haber:

Her yerde zirvede!

Rodrigo Tello, Şili'nin yurtdışında oynayan en iyi futbolcusu olma yolunda ilerliyor. Siyah-beyazlı ekibe katılır katılmaz kendini kabul ettiren ve görev yapmadığı maçlarda Beşiktaş'ın puan kaybetmesine neden olan futbolcu, ülkesinde yapılan bir ankette ilk sırada ilerliyor.
    Şili'de yayınlanan Mercury gazetesi, "Şili'nin Avrupa'da oynayan en klas futbolcusu"nun belirlenmesi için bir anket başlattı. Villarreal'den Matias Fernandez, Inter'den Luis Jimenez, Roma'dan David Pizarro ve Fenerbahçe'den Maldonado'nun bulunduğu listede şu an zirvede bulunan Tello, ilk üç arasında gidip gelmeye başladı.

Şubat ayı boyunca devam edecek anketin ilk haftasında oylamaya 11 bin 700 kişi katıldı, Tello bunlardan yüzde 21'inin oyunu almayı başardı. Anket sırasında yapılan yorumlarda, Sporting Lizbon'dan Beşiktaş'a transfer olan oyuncunun büyük bir çıkış yakaladığı ve siyah-beyazlı takımın ligdeki başarısında bu futbolcunun önemli başarısı bulunduğu vurgulandı. Ara transferde Fenerbahçe'ye katılan Maldonado'nun da ilk 10'da yer aldığı ifade edildi.
    Diğer bir yorumda ise Tello'nun en fazla prim yapacak futbolcuların başında geldiği belirtilerek, yıldız futbolcunun şimdiden bonservis ücretini katladığı duyuruldu.

Kaynak: Milliyet

Elbette Koray bu habere bakarak Tello'ya 146 CA vermedi, ama düşürülecekse de 135 civarında değil de, 140 civarında bir rakama düşmesi daha doğruydu bence.

Nesil
    2003

Form ile beceriyi karistirmayalim.

Tello cok iyi bir sol ayak. Ayrica birbirine aykiri bir kac pozisyonda oynadigi icin de (DL, ML, MC) ozellikleri zaten ust seyiyede. ML pozisyonundaki Ca'si 140, DL pozisyonundaki CA'si 121 ve MC pozisyonundaki CA'si 133. Hepsinin agirlikli ortalamasi olarak ortaya cikan CA 135.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Rüştü'nün durumu çok kötü bence Hakan ondan daha yetenekli siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

hakan bence bomba bir maç ipten alabilr takımı bir maç yakabilir refleks leri üst düzeyde teknik acıdan sadece yan toplar ve alan idare etmede kötü diğer özellikleri çok iyi ama geç kaleci oldugu için fundemantalı kötü mesala bir orkun kadar kaleci değil mesala futbola kaleci başlasaydı daha iyi olabilirdi

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Yani diyosun ki Hakan Arikan da "consistency" (istikrar) dusuk olmali. Command of area (alan idare etme) de dusuk olmali. Bence rakamlar uzerine konussan daha yararili olur mesela su su degeri hak ediyo, sunu sole yukseltmek lazim veya indirmek lazim gibi.

Ayrica Hakan Arikan 25 yasinda yani Volkan Demirel'den 1 yas kucuk artik nereye genc oluyorlar? Tamam bi kaleci icin 30 yas bile pek de yasli sayilmaz ama 25 yasinda ole genc'te sayilmaz artik. Yani Orkun da 27 yasinda o da mi genc simdi?

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Süreklilik(Consistency)'in düşük yada yüksek olmasını belirleyen şey oyuncunun çok sayıda karşılaşmada yer almasına bağlıdır.Hakan sene başında oynadı birkaç karşılaşmada sonra yoktu.Kaleci olarak diğer kalecilere göre genç elbette ligdeki as kalecilerin yaşlarına bakarsan görürsün bu farkı 30 yaşının üstünde çoğu.Hakan, Beşiktaş'a as kaleci olarak alındı.Biz diğerlerine göre kıyaslıyoruz.Yoksa bu oyun için genç değil.

Exclamation

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Yani diyosun ki Hakan Arikan da "consistency" (istikrar) dusuk olmali. Command of area (alan idare etme) de dusuk olmali. Bence rakamlar uzerine konussan daha yararili olur mesela su su degeri hak ediyo, sunu sole yukseltmek lazim veya indirmek lazim gibi.

Ayrica Hakan Arikan 25 yasinda yani Volkan Demirel'den 1 yas kucuk artik nereye genc oluyorlar? Tamam bi kaleci icin 30 yas bile pek de yasli sayilmaz ama 25 yasinda ole genc'te sayilmaz artik. Yani Orkun da 27 yasinda o da mi genc simdi?
    hakan yanılmıyosam 2002 de kocaeli de sağ bek oynarken kaleciliğe başladı o yüzden temel bilgisi kötü bir orkun gibi volkan gibi ezelden kaleci değil

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Form ile beceriyi karistirmayalim.

Tello cok iyi bir sol ayak. Ayrica birbirine aykiri bir kac pozisyonda oynadigi icin de (DL, ML, MC) ozellikleri zaten ust seyiyede. ML pozisyonundaki Ca'si 140, DL pozisyonundaki CA'si 121 ve MC pozisyonundaki CA'si 133. Hepsinin agirlikli ortalamasi olarak ortaya cikan CA 135.
    Çok yerinde kesinlikle katılıyorum sana.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by demand View Post
    hakan yanılmıyosam 2002 de kocaeli de sağ bek oynarken kaleciliğe başladı o yüzden temel bilgisi kötü bir orkun gibi volkan gibi ezelden kaleci değil
    Benim de bildigim kalecilige Petkimspor'da alt yapida iken baslamis oldugu yani 1999-2001 arasi yanilmiyorsam belki daha da once. 1999 desen yasi 17 oluyor yani cok da gec bi yas degil. Sonra Kocaelispor'a gecmis. Ama bu bilgilerin arastirmaya bence pek bi faydasi yok cunku oyunda a bak bu adam su yasta baslamis bu mevkiye ona gore degerlendirelim diye bi olay yok. Yani Hakan Arikan nasil oyunuyosa ona gore degerlendirilir cunku mevkiyi kaleci ozel bi mevki.

Sayfa 14 / 14 İlkİlk ... 4121314

Mesaj Yetkileri