bahadır kardeş fenerbahçe ve galatasaray değerlendirmelerini çok beğendiğimi söylemiştim ama hrhalde en fazla beşktaş araştırması konusunda yanlış yaptığını düşünüyorum..fenerbahçe ve galatasaraya verdiğin değerlere ki onları ilgili yerlere yazmıştım bir kaç ufak detay hariç 10 numara çalışma olmuştu...ama beşiktaş konusunda malesef sana katılamayacağım noktaların sayısı braz daha fazlaca neyse farklı düşünmesek daha iyisine ulaşamayız zaten..
öncelikle belirteyim... vermiş olduğun CURRENT ABİLİTY değerlerinin tamamı bence doğru hiç bir sözüm yok...ama
ilk başlayacağım isim mehmet sedef..hani daha öncede tartışmıştık genç oyunculara eksili değerlermi verelim yoksa sabit bir potansiyelmi diye ama ben şu kadar söyleyim mehmet sedefe bence eksili değer vermek adeta br zorunluluk çünkü bu cocuk gerçekten çok kaliteli bir kumaş..ertuğrul hocanında gözün gireceğinden şüphem yok..hakketende şimdi pace dripling vs..tek tek yazsam yazı çok uzayacak onuda yaparım belki ama SEDEF için 135 PA çok zayıf kalmış..
şimdi bu PA değerlerinn anlamlarını yazmışlardı 135 PA demek mehmet sedef hiçbir zaman büyük takımın yıldız oyuncusu olamayacaktır demektir..olsa olsa anadolu takımlarının iyi bir oyuncusu veya büyük takımların sıradanın bir gıdım üstü orta bir oyuncusu demektir..mehmet te yıldız potansiyelini açıkcası ben görüyorum..
şimdi fenerde ALEX cimbomda LİNCOLN bu konuda tereddüt yokki orta sahasının en iyi oyuncuları..peki beşiktaşta kim RİCARDNHO ...eminmisin bu konuda acaba bir çok beşiktaşlı orta sahada beyin olarak orta sahasının en iyi oyuncusu olarak DELGADOYUMU TELLO yumu yoksa RİCARDİNHO yumu görüyür...brezilya milli takımına kadar yükselmiş bir oyuncu RİCARDİNHO ama eğer gerçekçi bir oyun oynayacaksak...ben beşiktaşın FM de menejeri olduğumda gerçek futbolda satılık listesindeki adam oyundaki en iyi oyuncum olmamalı sanırım...
tello konusuna ayrı bir parantez açalım..beşiktaşın son yıllardaki BOBO ile birlikte altın madeni..bakalım 150 pa lar ona yetecekmi..tabi şuan için çok az değil ama bu sezonun sonunu bi beklemek lazım..
açıkcası BOBO ya verdiğin değerleri beğendim..daha önce korayla tarışmasını yapmıştım..oda kısmen katılmıştı..kuşkum yokki türkiyedeki geleceği en parlak forvet oyuncusu ve sanırım beşiktaşta en fazla 2 sezon daha oynar...ama ben Flilip holosko yu sizler kadar beğenmiyorum..şimdi bana juventus istiyordu gibi menejer palavralarını tekrarlamayın..juventus gerçekten isitiyorsa alırdı..yani şimdi HOLOSKO yu juve istedide beşiktaşı tercih etti öylemi..şimdi beşiktaşlı kardeşlerim alınmasın beşiktaş hepimizin takımı ama bir oyuncu yu JUVE isterken oyuncunun ne beşiktaşı ne fenerbahçeyi nede galatasarayı tercih edeceğine inanmıyorum..gerçi holosko konusunda manisasporu inceleyen arkadaşımın verileri sanırım geçerli olacak..ama 161 PA gözlerime nanamadım...
tabi bir uçuk PA da gökhan zana..arkadaşlar hadi PA konusunu geçelim bu adam 5 maçın 2 sainde oynuyor 3 ünde sakat..bir çok yerde sakatlığının kronik müzmin olduğu yazılıyor..tabi oyuncu yalanladı bunu ve inşallah değildir ama ibrahim toromana ayıp olmuyormu..şimdi bakıyorum defans oyuncusu için olmassa olmazlara...
pozisyon alma kesinlikle toroman gökhandan kötü değil
top kapma: aralarında belirgin bir fark kesinlikle yok..
hava hakimiyeti: bakmayın toromanın boyunun kısalığına onun timengi kimde var..
strenght: 5 maçın 3ünde sakat adam hangi ara güçlenecek te 90 dakka mükemmel efor sarfedecek..kendni toparlayacak kadar oynayamıyorki..
work rate: İbrahimin Toromanın gökhan zandan daha az çalıştığını hemen her maçını izlediğim beşiktaşta hiç görmedim..
bunların yanısıra..ibrahimin hucum etkinliği olduğunu gerekirse orta sahanın gerisinde DMC oynayabilecek kadar top yapma becerisininde olduğu ve bu yönüyle Gökhanda iyi olduğuda bir gerçek..
benim kanaatm şu: gökhanda songu toromanı geçecek bir kaitesi yok..olsa olsa onlarla anı olabilir ama fazlası olduğunu düşünemek abartı olur...
bu arada en yerinde değerlerin verildiği oyuncularıda eklemek istiyorum..BOBO,DELGADO, CİSSE,RÜŞTÜ dört dörtlük olmuş...rüştünün PA sına itiraz eden olacaktır ama unutulmamalı ki hala türkyenin en iyi kelceisi rüştüdür..