1 ile 30 arası toplam 1016 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması FM2008 - 8.0.2

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    25 yasina geldikten sonra, 12-13 yil gelisim gostermek doga kanunlarina aykiri. Ozellikle yas ilerledikce cok calissa bile fizigin dusecegini goz onunde tutarsak. Su anda Semih asagi yukari en parlak donemine girdi. Onumuzdeki 1-2 yil olabilecek en iyi Semih'i gorecegiz.
    Luca Toni 28-29 yaşlarında yıldız oldu, ama şu an PA değeri 183. Yani belki İtalyanlar Toni 25 yaşındayken senin dediklerini söylüyorlardı birbirlerine ama daha sonra yanıldılar bunda ve çark edip PA değerini yükselttiler. Aynı şekilde Güiza da bu yıl yükselişe geçti ve şu an PA değeri 165.

Semih patlama kapasitesi pek olan bir oyuncu degil. Yani yavas degil, yuksek hizda kosabiliyor. Ancak rakip gecmek icin ani hizlanma ozelligine sahip olmayan bir oyuncu, yani pek de dusuk olmayan hizina yavas ulasiyor.
    Topla beraber hızını kullanarak adam eksiltemediği doğru ama kendisi çok ağır olmadığını söylüyor, hani belki bu göz önüne alınarak 1-2 puan hızı arttırılabilir, yoksa ben de Semih'i hızlı bulmuyorum.

Sadece takim kaptani yapildi diye liderlik vasiflarina sahip bir oyuncu diyemeyiz. Bir cok takimda kaptanlar en kidemli/tecrubeli oyuncular arasindan secilir ve Alex'de ustun liderlik ozellikleri icin degil, takim icindeki kidemi nedeniyle secilmis bir kaptan goruntusu veriyor.
    Sadece takım kaptanı olmasından değil, söz geçirme özelliğinin de yüksek olmasından yapılmış olabilir. Bu yıl içinde Alex'in Uğur'u azarladığını hatırlıyorum mesela, Kezman'a pas verip de onu ofsayta düşürdüğünden dolayı Alex onu fırçalamış maç içinde ve görev bölgesine dönmesini söylemişti. Ayrıca Alex'in söz geçirme özelliğinin sadece oyuncular üzerinde değil, yöneticiler üzerinde bile olabileceğini düşünüyorum. Alex'e büyük saygı duyan ve ona güvenen yöneticiler, onun da görüşlerini alarak Maldonado, Deivid gibi isimleri aldılar. Bence Alex pek fazla dışarıya yansıtmasa da söz geçirme özelliği yüksek olan bir kişi, en az 16 olmalı diye düşünüyorum.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Luca Toni 28-29 yaşlarında yıldız oldu, ama şu an PA değeri 183. Yani belki İtalyanlar Toni 25 yaşındayken senin dediklerini söylüyorlardı birbirlerine ama daha sonra yanıldılar bunda ve çark edip PA değerini yükselttiler. Aynı şekilde Güiza da bu yıl yükselişe geçti ve şu an PA değeri 165.
    CA ile PA arasindaki fark ne Toni'nin?

Ayrica Toni hep yetenekli idi. Ancak ikinci ligde oynarken cesur olmadigi icin elestiriliyor, yetenegine ragmen yeterince etkili olmamasi ustunde duruluyordu. Brescia'da Baggio ile oynarken, daha sonra da Palermo'da bunu ustunden atinca Serie A'da herkezin dikkatini cekti.

Guiza'nin CA ile PA arasinda 10 puanlik farki var. 28 yasinda bir oyuncu icin oldukca yuksek bir fark.

Topla beraber hızını kullanarak adam eksiltemediği doğru ama kendisi çok ağır olmadığını söylüyor, hani belki bu göz önüne alınarak 1-2 puan hızı arttırılabilir, yoksa ben de Semih'i hızlı bulmuyorum.
    Hizlama ile hiz farkli seylerdir. Semih 100 metrede oldukca hizlidir, ama 15 metrede yavas kalir. Yani hiz yuksek olabilir ama hizlanma yuksek degildir. Euro 2008'de olculen hiz istatistikleri de bunu gosteriyor zaten.

Sadece takım kaptanı olmasından değil, söz geçirme özelliğinin de yüksek olmasından yapılmış olabilir. Bu yıl içinde Alex'in Uğur'u azarladığını hatırlıyorum mesela, Kezman'a pas verip de onu ofsayta düşürdüğünden dolayı Alex onu fırçalamış maç içinde ve görev bölgesine dönmesini söylemişti. Ayrıca Alex'in söz geçirme özelliğinin sadece oyuncular üzerinde değil, yöneticiler üzerinde bile olabileceğini düşünüyorum. Alex'e büyük saygı duyan ve ona güvenen yöneticiler, onun da görüşlerini alarak Maldonado, Deivid gibi isimleri aldılar. Bence Alex pek fazla dışarıya yansıtmasa da söz geçirme özelliği yüksek olan bir kişi, en az 16 olmalı diye düşünüyorum.
    Liderlik firca atmaktan ibaret olsa, her asabi insan iyi lider olurdu.

Alex asabi bir insan demiyorum, yanlis anlasilmasin. Ancak saha icinde iyi bir lideri olan Fenerbahce, gecen sezon ligin nispeten gucsuz takimlara sactigi puanlari sacmazdi. Zaten Denizlispor'a fark atarken, Ugur'a attigi fircanin pek bir degeri de olmamali zaten. Alex'in takimi toplamasi, ateslemesi IBB maclarinda neredeydi diye sormak geliyor icimden.

Mesaj Yetkileri