Quote Originally Posted by Belgorth View Post
Taraftarı olmadığım takımın forumuna yazmak adetim değildir ama yazmadan edemedim. Dikkat çekmek istediğim bir husus var ve bunu kendi takımım olan Galatasaray'ın bir örneğinden vereceğim. Ribery davasında da Galatasaray'ın elinde, Ribery'nin alması gereken ücretin sözleşmedeki maddeler çerçevesinde ödendiğini gösteren dekont vardı. Sonuç: Ribery yaklaşık 2 yıl geçici lisansla oynadı ve sonunda da Galatasaray haksız bulundu. Kısaca, şayet herhangi bir şekilde sözleşmedeki maddeler ihlal ediliyorsa hiçbir Avrupa kulübü bir oyuncuyu transfer etmez. Kaldı ki Betis'in de kendi avukatları var ve en ince ayrıntısına kadar incelemişlerdir sözleşmeyi. Önümüzdeki günlerde, sözleşmede "Her iki taraftan birisi aksini istemedikçe opsiyon geçerlidir." gibi bir madde çıkarsa hiç şaşırmayın derim ben.
Roma'nın Mexes için yaptığını, bir transfer sezonu oyuncu transferi yasağı aldığını, yüklü paralar ödeyerek işin içinden çıktığını çok çabuk unuttuk galiba.

Galatasaray'ın parayı zamanında ödemedi, Ribery FIFA'ya başvurup kararı çıkarttırınca hemen ödediler ama zamanında ödenmez ise hiç bir anlamı yok zaten.

Ayrıca para ödemeden borcu yoktur yazısı aldıkları için FIFA olaya tamamen Ribery tarafından yaklaştı, FIFA ek sözleşmelere, ek protokollere, ek dosyalara kesinlikle karşı, bu sözleşmeler tamamen yok sayılıyor.

Ödeme dediğinin makbuzu olur, hiçbir maaş elden ödenmez futbol dünyasında, o zaman adı vergi kaçırmak olur maalesef, ödemeler için protokoller var, usülünce ödeme yapmak zorundasın, kurallara uymadan yaparsan ödesen bile ödememiş sayılabilirsin işin vahim kısmı..

--

Cuma günü kadroya katılmazsa FIFA kanalı ile Aurelio'ya ihtar çekilecek, opsiyon UEFA ve TFF onaylı, imzalarsa konu FIFA'ya taşınmadan bile çözülür, 7M$ hemen gelir merak etmeyin..

Ayrıca imzaladığı anda Betis'in soruşturması başlar, sonunda ceza yiyecekler, tazminat ödeyecekler, ödemezler ise transfer hakları kapanır..