1 ile 30 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Serdar kurtuLuşta ciddi bir fizik kaybı var. Bunu uzun süre oynamamasına veriyorum ama eğer bir kaç maç sonra yine pat, küt her darbede yerLerde geziniyorsa burda benim savunduğum en önemLi özeLLiği fiziki yapısıdır tezini çürütücek. Biraz daha dikkatLi izLemek gerek.

Ekrem konusunda bende bir kaç şey ekLemek istiyorum, Ekrem beni herkes gibi çok şaşırttı. Ben onu Antep de ofansif kanat oyuncusu oLarak izLiyordum o geLdi Beşiktaş gibi bir takımda iLeri geri giden Lahm tarzı bir adam oLuverdi. Çok hızLı değiL ama çok iyi hızLanan bir isim, Vasatın üstünde orta açabiLen ayrıca da çok cesur ve dengeLi bir yapısı var. Zayıf gibi gözüken bir fiziğe sahip oLmasına rağmen ikiLi mücadeLeLerin çoğunda ayakta kaLmayı başarıyor. Tek zaafLarından biri son vuruşLar. Çizgiye iniyor bomboş vursam mı, pas mı atsam derken bocaLıyor, ya da tam çizgi üzerine kadar çok iyi getiriyor içeri çıkaramıyor. Bu özeLLiğinide geLiştirirse son anLarda doğru karar verme yeteğinide arttırsa süper bir isim oLur.

Doğru söylüyorsun, S.Kurtuluş kendini hiç geliştiremedi aksine geri gidiyor gibi. Fiziki yapısı en önemli özelliği gibi görünüyor diyorsun sanırım fiziksel üstünlüğünden kastın yaşıtlarına göre güçlü ve sağlam oluşu demek istedin, çünkü bilindiği üzere ağır sayılabilecek bir oyuncu, hantal ve tembel. Bu şartlarda bir dönem gözümüzde abarttığımız S.Kurtuluş'u hiç göremeyecek gibiyiz. Bu kadar genç ve gelişime açık bir oyuncu kendini geliştiremeyecekse, biraz olsun hız ve çevikliği bu döneminde kazanamıyorsa, agresif ve cesur oynamaktan kaçıyorsa, tansiyonu düştüğü bir maçtan sonra neredeyse diz kapağı kırılan Uğur Uçar kadar futboldan uzak kalıp kendini toparlayamıyorsa sıkıntı vardır. Zaten düz bir oyuncu, teknik açıdan vasatı geçen tek özelliği orta açması (o da vasatın çok üstünde değil zaten) bu kadar vasat bir oyuncu, bu vasatlığını kapatmak için tıpkı S.Özkan'ın vasatlığını kapattığı gibi hızını, isteğini ve mücadelesini ortaya koyamıyorsa hiçbir esprisi kalmıyor. Bu yamada biraz daha düştü..

Ekrem'i Antep'te hiç izlemedim, bu sezon öncesi hazırlık kampında izlediğimde eğer adil davranılırsa kadronun değişilmezi olacağını anlamıştım (tabi sağ bek yada sol bek olarak değil sağ açık yada sol açık olarak ) Onun da teknik açıdan vasat olduğunu söyleyebiliriz aslında S.Kurtuluş ile teknik açıdan çok benzer, ama dediğim gibi hızlı, çevik, istekli, çalışkan ve mücadeleci ve tüm bunlar ikisi arasında birden bire büyük fark oluşturuyor. Ekrem'in profilinde çok büyük bir fark olmayacak, ama aslında gayet yükselmiş ve iyi bir oyuncu olacak Ekrem, çünkü zayıf olan ayağı da etkili olduğundan iki ayağını da kullanan ( preferred foot: both) ayrıca wb/amrl olduğundan kanatların her bölgesinde kullanılabileceğinden gayet etkili olacaktır.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Zaten düz bir oyuncu, teknik açıdan vasatı geçen tek özelliği orta açması (o da vasatın çok üstünde değil zaten) bu kadar vasat bir oyuncu, bu vasatlığını kapatmak için tıpkı S.Özkan'ın vasatlığını kapattığı gibi hızını, isteğini ve mücadelesini ortaya koyamıyorsa hiçbir esprisi kalmıyor. Bu yamada biraz daha düştü.
    serdar kurtulus icin dediklerine aynn katiliyorum agir ve tembel bir oyuncu ayrica karar vermesi de cok vasat izledigim kadariyla ne yapacagina bir turlu karar veremiyor. dediginiz gibi orta acmasi bence gayet basarili bitek. takimin hala en isabetli orta yapan adami o kadar mac eksigine ragmen.

birde `tipki serdar ozkanin vasatligini kapaattigi gibi` demissin. burdan ben serdar ozkan vasat serdar kurtulus gibi yetenekleri kisitli sadece hiziyla vasatligini kapatiyor gibi bir dusunce algiladim. eger dogruysa hic katilmiyorum. serdar ozkan en az arda turan kadar yetenekleri ust duzey bir oyuncu. her zaman bunu soylemistirim. iki eksigi vardi fizik ve kafa yapisi ,oyun zekasi. fizik olarak son maclarda gayet iyi gordum. birde oyun zekasini gelistirse arda kadar emin olun en az arda kadar basarili olucak.

Mesaj Yetkileri