-
Kendi hazırladığım rehber niteliğindeki yazıyı bir görsen şaşırırsın
ancak bu kadar olur, çünkü aynı şeyi düşünmüşüz. Özellikle yazının giriş bölümü neredeyse bire bir benim hazırladığım giriş bölümüyle aynı (akıl akıldan üstündür). Bu yüzden yazın uzun olmasına karşın tamamını okudum ki kendi yazımı gönderme konusunda bir karar verebileyim. Yazarlık başvurumun yanıtlanmasını bekliyorum birkaç gündür ve bu bekleme sürecinde benim dile getirmek istediğim bir çok şeyi benim düşüncelerime ve oyun anlayışıma çok yakın bir şekilde yazmışsın. Kendi yazımı tekrar gözden geçirip göndermeme gerek olup olmadığına karar vereceğim şimdi 
Emeğine sağlık, harcadığın zaman ve paylaşımın için teşekkürler.
Yorumlarıma gelince, taktiksel anlamda ve oyunun saçmalığı konusunda ufak tefek fikir ayrılıklarım var. Bunun sebebi oyunu ilk aldığımdan bu yana sadece bir takımla oynadım ve 2013-2014 sezonundayım. Sistemini, kadro uyumu ve disiplinini, kadro yapısını (oyuncuların kişilikleri ön planda) kısacası herşeyi rayına bir oturttuktan sonra 2-3 sezonda bir ufak tefek rotasyonlar yaparak takımını hep hedeflerine yakın seviyelerde tutabiliyorsun. Mesela bahsettiğiniz kalecinin uzun top atmasıyla yenilen goller ve uzaktan goller konusunda 1-2 sezonluk değil, takımımı belirli bir düzeye getirdiğimden bu yana pek sıkıntı yaşamıyorum, üstelik 3'lü savunma yapmama ve ofansif anlayışla oynamama karşın sezonu genelde 15 gol civarı (lig) yiyerek, açık ara en az gol yiyen takım olarak tamamlıyorum. 3D maç motoru ilk kez olduğu için ben oyunda çok daha fazla hatalar ve bizi soğutacak problemler bekliyordum, en azından hazırlıklıydım. Ancak kişisel fikrimce oyun beklentilerimden çok daha iyi çıktı. Yani bana göre yapımcılar fm2009'u piyasaya deneme amaçlı sürmemişler. Bir süredir bu ortamdayım (Turksportal) ve özellikle diğer arkadaşların oyunla ilgili şikayetlerini okumaya özen gösterdim ve çoğu zaman şaşırdım çünkü yazılanların bir çoğu konusunda pek bir sıkıntı yaşamadım. Bana göre oyunda bir çok şey bir çok etkenle bağlantılı ve etkileşim içerisinde olmasına karşın birçok oyuncu bu durumu ya iyi analiz edemiyor yada uğraşmıyor. Sonuçta FM arcade tarzında bir oyun değil, bir simulasyon olduğu için her detayın önemi var. Bu detayları ve birbirleriyle etkileşimlerini çözdükten sonra "minimum sikayet" ve "maximum gerçekçilik" ile daha çok keyfine vararak oynayabilirsiniz...
uzun yazıya uzun yorum oldu hoşgörüne sığınarak
Mesaj Yetkileri