Bunu biz diyince olay oluyor o yüzden söyliyemedi kimseİki kulüp de anlaşıp amaç olarak Frank Rijkaard'ı mı unutturmaya çalışıyorlar anlamadım kiTürkiyeye unutturabilirler ama avrupaya asla. UEFA sitesinin manşet haberi hala
![]()
Bunu biz diyince olay oluyor o yüzden söyliyemedi kimseİki kulüp de anlaşıp amaç olarak Frank Rijkaard'ı mı unutturmaya çalışıyorlar anlamadım kiTürkiyeye unutturabilirler ama avrupaya asla. UEFA sitesinin manşet haberi hala
![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Ben yarın Bjk muhabiri Hakan Gündoğar'ı arar, 1. elden bilgiyi yazarım buraya.
Aydın Hakan zaten Mehmet iLe oLan görüşmesini Bir saat önce canLı yayında NTV spor da açıkLadı..
Ama sen yine de bir haL hatır sor![]()
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Ha ben bilmiyordum açıkladığını. O zaman emesenden de sorarım.
Kleberson bizden gittiğinde aşağı yukarı Topuzla aynı yaşlardaydı, Kleberson için izin hemen çıkmıştı ve dava biraz uzun sürse de çok cüzi bir rakam (3 küsur milyon dolar) karşılığında, 4 ay da oynamama cezası alarak (bilemiyorum uygulandı mı) işten sıyırmıştı. Bana kalırsa Kayseri birilerinin de gazına gelerek çok gereksiz bir gerilim yaratılmasına ön ayak oldu. Topuz'a "madem öyle kardeşim, sen bize para kazandırmak için 2 sene önce sözleşme de uzatmıştın, gelsin Beşiktaşlı yöneticiler, fenerbahçenin verdiği rakamı versinler, hayırlı uğurlu olsun" diyebilirlerdi. Bunu yapmamışlarsa, yapmadıkları gibi apar topar bonservis satmışlarsa Fenerbahçe ile Kayserispor yönetimlerindeki kişiler arasında başka türlü bağlar var demektir. O bağlar da oyuncuyu bağlamaz. Fenerbahçe bu işten ne kazanır (Topuzu alsalar bile oynatamayacaklar, G. Emreciksinden de bundan sonra hayır bekleme) bilemem ama Kayserispor normalde kazanacağından daha fazlasını kazanmayacaktır. Beşiktaş ise maksimum birkaç ay oyuncusundan mahrum olur.
Tümer örneği var Oktay Derelioğlu örneği var Marco Aurelio örneği var örnek çok Fenerbahçe bu oyuncuları sözleşmeleri bitmeden, kendi klüpleri sözleşme yenilemek için görüşeceği zaman devreye girdi. Klüpler de Fenerbahçe'yle görüştükleri için oyuncuları serbest bıraktılar. Anlaşılan, iş inada bindi yoksa çoktan anlaşılırdı.
Biz paramızı aldıkmı acaba:S
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bahçe ortaya çıkarsa05.06.2009
Ne gündü ama!..
Çiğdemler avuçta bite bite bir hal oldu.
Fakat çok iyi oldu, taşların anlamı anlaşıldı.
Lafı fazla gevelemeye gerek yok.
Olayın nasıl cereyan ettiği açık;
Fenerbahçe Mehmet Topuz için Kayseri kulübüne gidiyor ilk.
Sözünü alıyor, futbolcuya yöneliyor.
Beşiktaş Ali ve Cengiz'i yanına alıp, bir oyun oynuyor.
Beşiktaş'ın Topuz girişimleri bana göre strateji filan değil.
Belki bir şansımızı deneyelim ya da...
Mehmet Topuz'u bir akşam yemeğinde tavlıyor.
Kayserispor'un bundan haberi yok!
Komedinin ebatı o kadar büyük ki!
Mehmet Topuz profesyonel olması gereken anda.
Koca bir cahil oluyor, affetsin ama öyle.
Nasıl bir heyecandır, nasıl bir mantıktır ki bu.
"Ben Beşiktaşlıyım, ailem de öyle" diyerek rest çekmek?
İstersen Barcelona’lı ol, imza atmadan bu açıklama ne demek?
Dakika 1, gol 1 taraftara oynamak?
Topuz hiç konuşmasan sussan Kayseri'de mi kalacaksın?
Bu heyecan neden? Bu panik? Yapacaksın transferini, sakin...
Futbolcusun sen, profesyonel olman gerek ama nerede!..
Beşiktaşlı yöneticiler ise transferi henüz öğrenemediler.
1970 yılında yaşıyoruz zannediyorlar.
Futbolcu kaçırmak, futbolcu bazlı transfer geçmişte kaldı.
F.Bahçe'de de vardı eskiden, hem de çok, Yıldırım dönemi öncesi.
Yusuf Şimşek transferinde de bunu yaptılar, Türkiye sindirdi.
Ya peki bu?
Bu mudur gücü Beşiktaş'ın?
Uçaklara binip futbolcunun olduğu yere çökmek midir?
Mehmet Topuz'un kişisel tercihi ile ilgili bir şey demiyorum.
Futbolcu istediği yerde oynayabilir ama;
Cin olup adam çarpmazsa!
Beşiktaşlılık duruşu bu mudur?
Kulübe gitmeden oyuncuya gitmek midir?
FIFA'nın transfer ilkelerinden hiç mi haberi yok Beşiktaş'ın?
FIFA diyor ki önce kulübüne gideceksin izin alacaksın.
Kulübü izin verirse git transfer görüşmesi yap.
Daha 3-4 sene önce Ada'da Ashley Cole ile Mourinho basılmıştı..
Bir restoranda görüntülenmenin bedeli ne oldu?
350 bin avro ceza ve Chelsea'nin 3 puanı silindi.
Beşiktaş yatsın ve kalksın.
Sonra bir daha yatsın ve kalksın bence dua etsin.
Fenerbahçe yumruğunu masaya vurmamış olsa.
Kayserispor FIFA'ya gitse düşünemiyorum..
Fenerbahçe'ye gelince.
Durdular, durdular, durdular.
Son 4-5 yıldır o kravatlı transfer protokollerinden yılmadılar.
İşte ilk defa kurumsallığın sonucu, ilkeli duruşun sonucu.
17:00 olmadan saat "Mehmet Topuz Fenerbahçe'de" açıklaması.
Futbolcu ile anlaşmadan bu açıklama biraz sert olabilir ama.
Tahminimce futbolcu ile anlaşamazlarsa yine ders verecekler.
Bırakacaklar Mehmet Topuz'u...
Sözün özüyle Fenerbahçe yönetimi bir ders verdi.
Transferde etik olma konulu.
Aynı şekilde Kayserispor da.
İnatlarından ötürü geçmiş yıllarda çok eleştirilmişlerdi ama...
Duruşları onlara yakıştı, bunu kimse unutmaz.
Kaynak: sporx.com ESAT DERGI
Last edited by deniz.91 : 06.Haziran.2009 at 13:28 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Çok güzel bir yazı olmuş.
(/s)
Kayseri yönetimi bas bas bağırıyor 'Mehmet isterse gidebilir, emeklerinden dolayı teşekkürler' diye, kulübün gidebilir dediği bir oyuncuyla oturup anlaşma sağlamak ne zamandan beri transfer etiğine aykırı oldu anlamadım. Yönetim deseki 'biz bu oyuncuyu satmıyoruz arkadaslar, bizde kalacak' anlarım o zaman ahlaksızlıgın en buyugu olur kulübün izin vermediği oyuncunun aklını çelmek.. Ama burda öyle bir durum yokki ..
Gel gelelim Fenerbahce cephesine.. Bir gece önceden taraftarı oldugum takımla anlastım, çok mutluyum dıye acıklama yapan oyuncuya neden kanca takarsın? Bizim artıklarımızı topluyorlar diye safsata yapan arkadaslar, Ben Beşiktaşlıym! diyen bir oyuncuyu kulüplerinin almasını nasıl sindirebiliyorlar ?? Yıldırım Demirören'e hayatımda ilk kez katıldıgım bir nokta oldu:
'Üstüne basa basa ben BEŞİKTAŞLIYIM diyen bir oyuncuyu almaya çalışmak, o kulübün ezikliğinin göstergesidir' .. Fazla söze gerek yok bence ..
yahu neye göre eziklik, Fenerbahçe oyuncunun kulübünden önce söz almıştır ve çok iyi bir tutumla Kayserispor Mehmet Topuz'u Fenerbahçeye satmaya karar vermiştir.
Fenerbahçe'nin yaptığı ezikliktirde, Beşiktaş'ın yaptığı nedir ? oyuncunun kulübü ile görüşmeden oyuncunun aklını çelmek kurnazlara oynamak. Beşiktaş bunu hep yapıyor, herkes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. onun için bencede fazla söze gerenk yok.
bekleyip göreceğiz.
Madem öyle niye Kayserispor Fenerbahçe ile anlaştığını açıkladı. Ben bu olaylardan sonra hem Kayserispor'un hem de Mehmet Topuz'un geri adım atacağını sanmıyorum.
Beşiktaş ve Fenarbahçe içinde geçerli dediklerim, inada bindi bir nevi bu olay.
Peki bu sonucla ne olur, Mehmet Topuz bir sezon daha Kayserispor ile idmanlara çıkar, sözleşmesi bittiğinde ise kendi istediği kulübe gider. tabii bu sonucla zararlı çıkan Kulüp Kayserispor olacaktır. Şuan nereden bakılsa 7-8 M£'ya satabileceği oyuncuyu sözleşmesi bittiği taktirde elinden para kazanamadan kaçıracak.
bu da Kayserispor'un canını sıkabilir, Fenerbahçe ile yapılan görüşmelerde geri adım atabilir Beşiktaş'a gitmesine izin verilir. bir diğer seçenek ise Mehmet Topuz'u ikna edip Fenerbahçeye gitmesini sağlayabilirler.
bu transfer arap saçına döndü, ne sonuç çıkacak çok merak ediyorum açıkçası.
Fenerbahçe geri adam atarsa, Kayserispor satmaya razı olacaktır diye düşünüyorum. 1 sene bekletip 5mn€ zarar etmeyi göze alamazlar.
Ya FB, ya BJK önümüzdeki sezon kesin birinde oynayacak Mehmet.
Bu kadar açıklamanın ardından Fbde oynayacağını sanmıyorum oynasa bile hep bunlar aklında olacak verimli olamaz o şekilde oynarsa..
Yavaş git anıl terbiyesizliğin lüzumu yok.
Şunu anla birde, topuz ne dedi? 10 gündür fenerbahçe benimle ve kulübümle görüşüyordu ama ben beşiktaşlıyım beşiktaşta oynamak istiyorum. Dedi mi hiç bjkde kulüpten istedi beni.
Resmen adama sen tvye çık bunu bunu söyle biz seni alırız sen merak etme demişler ki böyle saçma konuşmalar yaptı.
dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !
Beşiktaş yöneticilerinin cinliği, Topuz'un yanına gidip aklına çelmişler, üstüne formayı da giydirmişler sözleşmesi devam eden bir oyuncuya. Mourinho'nun bir oyuncuyla konuştuğı için Chelsea'nin 3 puanını silmiş federasyon.
Şu eziklik muhabbeti uzarsa, Beşiktaş yönetimi panik için ortamı geren gereksiz açıklamalar yapmaya devam ederse, kısaca iş inada binerse Fenerbahçe geri adım atmaz.
Bu kadar açıklamaya, gerginliğe hiç gerek yok eğer Beşiktaş yönetimi de Topuz'a güveniyorsa getirsin Fenerbahçe Kulübü'ne, Topuz otursun Aziz Yıldırım ile görüşsün. Orada ben Beşiktaşlıyım, burada size faydalı olamam dediğinde silah zoruyla mı imza attıracak Aziz Yıldırım? Tabi ki vazgeçecek transferden.
Böyle çıkıp basına konuşmak falan çok gereksiz uzatıyor olayı. Mehmet Topuz'un direk Fenerbahçe yönetimiyle konuşması gerekiyor, dolduruşa gelip basına konuşması değil. Çünkü dolduruşa gelip daha anlaşma olmadan Beşiktaşlıyım dediği için şimdi sözünden dönemiyor, vazgeçemem diyor.
Üstelk Fenerbahçe'nin hukukçularını hafife almayın derim, tazminat olursa cüzi olacağını sanmam. Tabi bu davaya girer mi Fenerbahçe orasını bilemem, mutlaka vazgeçecektir transferden. Ama Kayseri biz izin vermeden Beşiktaş anlaştı derse ve şu formalı resimleri gönderirse Beşiktaş'ın davayı kaybedeceğini, puan silmeden avrupa kupalarına katılamamaya kadar ceza alabileceğini düşünüyorum. Tabi Kayseri, Fenerbahçe vazgeçtikten sonra 1 sene sonra bedavaya gitmesin diye şikayetçi olmaz ve Fenerbahçe'nin verdiği teklifi yaparak oyuncuyu renklerine bağlar.
"YÜCE ATATÜRK"
Keşke kayseri FIFAya başvursada birde ordan poara alsak![]()
Hepinizin atLadığı Nokta Mehmet Topuz şu şartLar aLtında FİFA ya gitse yine kendisi hakLı oLacak bunu atLıyorsunuz sürekLi, nedeni ise kuLübü kendisine sormadan bonservisini başka bir takıma devretmesi. Eğer Bonservisini vermeden Kayserispor yönetimi FİFA ya başvursaydı Beşiktaş ın başını ciddi anLamda derde sokabiLirdi ama ortada oyuncuya soruLmadan veriLmiş bir bonservis var öyLe aman aman cezaLar geLmeyecek, bunLar dün akşam açıkLadı zaten yeni bir günde yeni senaryoLar yazmayın kafanıza göre.
Beşiktaş yönetiminin de hukukçusu biLmem nesi var, bazı biLdikLeri oLmasa neden diretsinLer, demek ki onLarda bazı şeyLeri biLiyor.
Bu konular aşar biraz bizi herkes kendi takımını haklı çıkarmaya çalışyo sanırım en iyisi beklemek![]()
A.CoLe iLe Mourinho konuştuğunda A.CoLe ArsenaLin oyuncusu konumundaydı, ArsenaL yönetimi kafasına göre bonservisini başkta takıma vermemişti ve doğaL oLaraK Mourinho ve CheLsea nin başı derde girdi ama burda durum farkLı.. O durum iLe bu durum arasında dağLar kadar fark var..Ama ikisinde de sonuçta oyuncu oynamak istediği takımda oynadı demi ??
Bonservisini Fenerbahçe ye devretmeseydi Kayseri yönetimi Beşiktaş ı çok zor durumda bırakırdı ama zaten yöneticiLİkten anLamadıkLarı için bunuda akıL edememişLerdir.
Beşiktaş ceza aLmıyor eğer tekrar söyLüyorum Kayserispor Bonservisi oyuncusuna sormadan verdiği için Beşiktaş herhangi bir ceza aLmıyor, sadece oyuncuya para cezası geLiyor, onuda Beşiktaş yönetimi öder zaten..
Ama ben Kayserispor yöneticisi oLsaydım hem Beşiktaş ı hemde Topuzu bitirmiştim. TV den açıkLamaLarı duyduğum anda derdim ki Fenerbahçe takımına siz bir durun arkadaşLar derdim, adam gibi yapıLması gerekenLeri uyguLar sonunda katı iLe aLacağımı çıkarırdım ama bu durumda Kayserispor yönetimi beLki bonservis bedeLi dahi aLamayacak..
Üç takımda da çok hata var. Kayserisporda da , Beşiktaş ta da, Fenerbahçe de de. Kimse çıkıpta bu takım doğru oLanı yaptı demesin, hepsi aL birini vur ötekine durumunda.
Hataları herkesin üzerine atmaktan vazgeçin yahu. Fenerbahçe nerede hata yapmıştır acaba? Gidip klüpten futbolcuyu istemek hatamıdır? Hayrettin abi lütfen ya.
Fenerbahçe kulübü, Kayserispor'a gitmiştir, bonservisde anlaşılmıdır. Ön protokol ile bonservis verilmiştir. Geriye oyuncu kalmıştır. Oda ikna edilirse Fenerbahçe'ye gelir. Fenerbahçe etik ilerlemiştir. Herşey doğrudur. Sadece Beşiktaş, Kayserispor'un izni olmadan bunları yapıtğı için ceza alması gerekir...
Zaten Beşiktaş bunu hep yapıyor. Bir kaç yıl önce İbrahim Toroman'ı bir gecede Fenerbahçe'den aldılar, Yusuf'u bir gecede Trabzonspor'dan aldılar. Artık Beşiktaş etik olmayan bu hareketlerin engellenmesi lazım, yöneticiliği bilmeyenler Beşiktaş'ı yönetiyor. Yazık...
Fenerbahçe'nin bu olayda hatası varsa o da Mehmet Topuz ile görüşmeden "aldık" denmiş olmasıdır . Onunu dışında herşey hukuka usule uygun yapılmıştır . Fifa'ya gider umarım bu olay Fenerbahçe'yi haksız göreceklerine ihtimal vermiyorum . . . Beşiktaş yönetimi geçmişte uluslarası alanda yaşadığı skandal cezalar belli . Hukukçuların bu konuda ne kadar başarılı olduğu da ortada . Ayrıca Demirören çocukça açıklamalar yapmasaydı bu iş normal yollardan halledilebilirdi ama 10 yaşındaki bir çocuğun inatçılığyla davrandığı için iş iyice çıkmaza girdi . Fenerbahçe'yi eziklik ile suçlamak onun haddi mi ?
Peki o zaman sözleşmelerin ne önemi kalıyor? Her futbolcu sözleşmesi devam ettiği halde "ben şu takımda oynamak isitiyorum" desin ve fifa geçici lisans versin..
Anlaşılmayan nokta, Beşiktaş sözleşmesi devam eden futbolcuyu ayartmıştır ve bu olay fifa kurallarına aykırıdır.
Beşiktaş'ın yaptığının legal olabilmesi için ya Mehmet Topuz'un sözleşmesinin bitmiş olması ya da sözleşmesinin bitimine 6 ay kalmış olması gerekiyor. Bu iki durumda olmadığına göre Beşiktaş haksızdır ve ağır cezalara çarptırılabilir. (Transfer yapamama, puan silme, para cezası vs)
Oyuncu iLe direk anLaşmak etik oLmuyor ama oyuncuya sormadan onu aLmak, satmak, canının istediği gibi geLeceğine karar vermek etik oLuyor öyLemi..?