Bu sezon Serie A'ya yükselen Bari Amerikanlar tarafından satın alındı. Çok önemli görünmese de İtalya'da İngiltere'dekine benzer bir yabancı sermaye işgalinini kapılarını aralayabilir.
Bu sezon Serie A'ya yükselen Bari Amerikanlar tarafından satın alındı. Çok önemli görünmese de İtalya'da İngiltere'dekine benzer bir yabancı sermaye işgalinini kapılarını aralayabilir.
Mourinho çok çirkef bir insan. Gerçekte öylemi bilmiyorum ama. Medya karşısında öyle.
bu mourinho beni çok güldürüyo yahualem adam
![]()
Cassano: "Lippi ile Mourinho'yu ben barıştırırım çünkü..."
İkili arasında devam eden söz düellosunu durdurabileceğini iddia eden Sampdorialı oyuncu, her iki teknik adamın da ortak paydasının kendisi olduğunu söyledi! Ünlü golcü, iki çalıştırıcıyı nasıl olup da kendisinin barıştıracağınıysa, "yılın sözü"nü sarfederek açıkladı...
Goal.com
İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Marcello Lippi ile Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho arasındaki ağız dalaşına, Sampdorialı oyuncu Antonio Cassano da dahil oldu. Lippi'nin "Bu sene Juventus şampiyon olur" açıklamasıyla başlayan tartışmayı değerlendiren Cassano, öyle bir açıklama yaptı ki, İtalyan futbol kamuoyunu bir hayli güldürdü.
Sky Sports Italia'ya konuşan Cassano, olayı farklı bir açıdan değerlendirerek, "Onlara barıştırabilecek olan tek kişi benim. Çünkü her ikisi de beni istemiyor" dedi.
Her zaman çok yetenekli bir oyuncu olarak gösterilen Cassano, yine de bir türlü istediği yere gelemedi.
Bu konudaki fikirlerini belirten İtalyan golcü, takım arkadaşına da gönderme yapmayı ihmâl etmeyerek, "Eğer bende Palombo'daki kafa olsaydı, şu anda dünyanın en iyisi olan Messi ile bile birlikte oynuyor olabilirdim. Ama kafamdakileri bir türlü değiştiremedim. Annem bile aklımdan geçenleri bilmiyor" diye konuştu.
Kaka ve Ibrahimovic'in gitmesiyle İtalya Ligi'nin seyir zevkinin azaldığı iddialarını kabul etmeyen oyuncu, "İki yıldız isim de gitti; ama Samuel Eto'o gibi dünyanın en iyi golcülerinden biri geldi. Ayrıca Diego'yu da oldukça beğeniyorum. Bu sezon Serie A'ya damgasını vuracaktır" şeklinde konuştu.
Gercekten guzel yaklasmis, ayrica neden istenmediginide kendisi biliyormus. O Nedenle sorun yok![]()
cassano bencede yetenek olarak dünyanın en iyi oyuncularından biridir fakat dediği gibi pek kafası çalışmadığı için bu durumda fakat yinede italyanın en büyük hücum silahıdır her ne kadar milli takımda oynamasada.
bu arada yine gereksiz bir muhabbet ve yine içinde mourinho var![]()
Saygidan bir haber Morinho, dunya futbol kamuoyunun taktik bilgisini ve tecrubesini kabul ettigi Lippi'ye zeki degilsin demekle zaten ne oldugunu ortaya koyuyor ki Lippi kendisinden kac yas buyuk olmasina ragmen.
Bende Morinho'yu begenmiyorum, cunku gercektende cok bencil ve despot bir adam. Hakli ama cok abartili bir tepki koymus ortaya.
Kayıp Aranıyor : İtalya Serie A
Akşam 19.00'da Fiorentina yerel çapta bir derbi sayılabilecek maçta komşu bölgenin takımı Bologna'ya misafir olacak ve İtalya'da heyecan tekrar başlayacak. Başlayacak da, şöyle bir sorun var, kendisi halihazırda öksüz konumda. FOX TV söylentileri fos çıktı, ne kanal böyle bir duyuru yaptı ne de başka bir yetkili ağızdan bu onaylandı. Zaten cumartesi günü akşam saatlerinde Bez Bebek, pazar günü de Arka Sıradakiler gibi izleyici kitlesi azımsanmayacak seviyedeki iki diziyi yayınlıyorlar. Diziler 20.00'de yayına başlasa reklamlar dahil 1.5 saatte bitiremezler o yayını. FOX'un bu işe hiç girişmeyeceği en başında belliydi zaten. O söylenti nasıl ortaya atıldı nereden akla geldi bilinmez ama Serie A bu sezon henüz yayınlanmıyor ülkemizde. Aşağıdaki iki linke bakınca zaten Serie A yayınının olmadığını görüyoruz ne FOX'ta ne de başka bir Türk kanalında.
- http://acetobalsamico.blogspot.com/2...futbol_21.html
- http://www.fox.com.tr/yayin_akisi
Benim adıma Süper Lig'den sonra en fazla izlenecek ligdir Serie A, ülkemizde henüz bir yayıncıya sahip olmamaları üzücü. Ligin başlamasına kısa süre olsa kabul edilirdi ancak gün içerisinde başlıyor lig, çok yazık oluyor. Hatırlatalım ligde ilk 4 hafta yabana atılamayacak 4 maç içeriyor ki bir tanesi Milano derbisi :
2. hafta : Roma - Juventus, Milan - Inter
3. hafta : Lazio - Juventus
4. hafta : Roma - Fiorentina
Türk futbolsver şu an Milano derbisini izleyebileceği bir kanala sahip değil. Ve o kanal umarım bu hafta içerisinde bulunur. Tabii bazı gereksiz dijital platformların olaya bulaşmamasını temenni ediyoruz. Digiturk alsa bir derece de, diğeri çekilmez be. İtalya Ligi izlemek için kahveye de gidemez insan, Bank Asya veya gündüz oynanacak Süper Lig maçları dururken "Fiorentina maçını açar mısınız ?" dersem forma rengine uyum sağlayan gözlerimle geri dönerim eve. Aynısını akşam 21.30'daki bir maç için yaparsam bu defa hayati tehlike söz konusu olur. Bu yüzden dijital platforma bağlı olmayan bir kanal yayın hakkını alırsa iyi olacak. Mesela geçen sezonki yayıncı Kanal 24 olabilir.
http://artemiofranchi.blogspot.com/2...lya-serie.html
italya süper kupa maçını nasıl verdi o zaman fox bence yayın haklarını aldılar ama öyle kaldı isterlerse yayınlarlar.ama şimdilik yalan oldu gibi.
2 gün önce NtvSpor'da ki elemanlar Serie A hakkında konuşuyordu bir taneside hangisi hatırlamıyorum bizim maçlarını yayınladıgımız Serie A cümlesini kullanmıştı.
Ağlamak istiyorum yaa. Başıma gelebilecek en kötü olaylardan biri. Sinirden ne yapacağımı bilmiyorum. Bu işe bir çözüm bulmaları gerek.
Açılış karşılaşması
Bologna 1-1 Fiorentina
Osvaldo(B) - Mutu(F)
Nicolas Burdisso Roma'da !
Serie A'da bu sezon şampiyonluk potasında yer almak isteyen Roma, Inter'in Arjantinli milli futbolcusu Nicolas Burdisso'yu kadrosuna kattı. Nicolas Burdisso, mavi-siyahlı ekibin Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho'nun kadroyu küçültmek amacında olduğunu belirterek, Roma'ya transfer olduğunu söyledi. Arjantinli defans oyuncusu, ''Her şey tamam. Artık Roma'nın oyuncusuyum. Valizlerimi Roma'ya gitmek için hazırlıyorum'' dedi. Bir dönem Boca Juniors'da da forma giyen Burdisso 6 senedir Inter'in başarısı için ter döküyordu.
Kaynak--->LigTv
Kaka'nın transferi sonrasında Ntvspor'da program sırasında Güntekin Onay, "zaten yayın hakkımızı da bitirdik, artık yayınlamayacağız" demişti. Bir yerlerde Fox aldı deniliyordu ama görünüşe göre Fox'un bi alakası yokmuş.
Bari kanallar tek tek maçları satın alsa da bazı önemli maçları izleyebilsek.
Inter daha ilk maçtan
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=X2ZzI1C9C6M[/YOUTUBE]
Inter tutuk başladı
Son İtalya şampiyonu, 2009/10 sezonuna 1-1’lık Bari beraberliği ile başladı. Konuk ekip son dakikalarda galibiyeti kaçırdı.
Inter 1-1 Bari
Goller: Eto (54'), Kutuzov (74')
İlk yarıda gol yok
Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Inter oldu. 6. dakikada Diego Milito ile verkaç yapan Eto’o’nun şutu, Bari kalecisi Gillet’de kaldı. 27. dakikada elinden bir sakatlık geçiren Muntari, yerini Balotelli’ye bıraktı. 33. dakikaya çizgiye inen Milito’nun ortası kaleci Gillet’in arkasında kaldı fakat savunma uzaklaştırdı. Kalan dakikalarda da başka önemli pozisyon olmadı ve ilk yarı başladığı skorla sona erdi.
İkinci yarıda karşılıklı goller
İkinci yarının başlarında Inter biraz daha istekli gözüktü. 54. dakikada kendini yerde bulan Milito’nun ceza sahası içerisinde düşürülmesini faul olarak yorumlayan hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Eto’o skoru 1-0’a getirdi. 66. dakikada ise rakibini güzel bir şekilde geçtikten sonra topu ortaladı ancak Eto’o, bu müsait pozisyonu gole çeviremedi. Dakikalar 74’ü gösterdiğinde ise Inter tribünleri sessizliğe büründü. Sol kanattan ilerleyen Langella, topu Kutuzov’a çıkarttı. Onun da vuruşu Cesar’ı geçerek ağlarla buluştu. Bu golden sonra Inter savunmasında iyice boşluk yakalayan Bari, 80. dakikada direğe takıldı. 90+2'de ise, ortada boş olan Alvarez'e pas vermek yerine kendi giden Rivas, kaleciyle karşı kaldı fakat %100 lük gol pozisyonunda topu dışarı attı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve taraflar sahadan birer puanla ayrıldı.
Genoa 3-2 Roma
Goller: Criscito (49'), Zapater (68'), Biava (83')(Genoa), Taddei (53'), Totti (63')(Roma)
Stat: Luigi Ferraris, Cenova
Serie A'nın iddialı ekiplerinden Roma ise, Genoa deplasmanından puansız ayrıldı.
İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında tam 5 gol oldu. Criscito, ev sahibi ekibi Zapater'in pasında attığı golle 1-0 öne geçirdi.
53. dakikada kornerden gelen topta Taddei'nin golüyle skoru eşitleyen Roma, 63'te kaptanı Totti ile 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.
Ancak ev sahibi ekip çabuk toparlandı ve 68'de ilk golün pasını veren Zapater'in frikik golüyle skora dengeyi getirdi: 2-2.
83. dakikada Biava'nın golü, ev sahibi ekibe 3-2'lik galibiyeti getirdi.
Serie A'da bu akşam oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar şöyle:
Juventus 1-0 Chievo
Genoa 3-2 Roma
Catania 1-2 Sampdoria
Lazio 1-0 Atalanta
Livorno 0-0 Cagliari
Palermo 2-1 Napoli
Udinese 2-2 Parma
Güncellendi
Sneijder Inter'e.
Fiorentina, Lazio'nun genç defans oyuncusu Lorenzo De Silvestri'yi transfer ettiğini açıkladı.
Laziolu Lorenzo De Silvestri'nin Fiorentina'ya transferinin gerçekleştiği Mor Menekşelerin resmi sitesinden duyuruldu. Geçtiğimiz gün sağlık kontrolünden geçen genç oyuncunun Floransa ekibine maliyetinin 6 milyon avro olduğu açıklandı.
Tüm kariyeri boyunca Lazio forması giyen 21 yaşındaki oyuncu, 2008-2009 sezonunda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine toplamıştı ve Milan'ın transfer listesinin başına yerleşmişti.
De Silvestri, Fiorentina ile beş yıllık sözleşmeye imza attı ve yarın Artemio Franchi Stadı'nda gerçekleştirilecek bir basın toplantısı ile taraftara tanıtılacak.
Goal
Çok Beğendiğim Bir Futbolcuydu Güzel Transfer Fio İçin
İtalya Müslüman Cemaati Başkanı Mohamed Nour Dachan, Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho için ''Bence, biraz az konuşsun'' dedi.
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Pazar günü Bari ile 1-1 berabere biten maçın ilk yarısında, Ganalı orta saha oyuncusu Sulley Muntari'yi ''oruç tuttuğu için'' oyundan alan, maçın ardından yaptığı açıklamada da Muntari'nin düşük performansını, oruç tutmasına bağlayarak, profesyonel bir futbolcunun, sıcakta oruç tutmasının doğru olmadığını savunan Mourinho'ya, İtalya'nın Müslüman cemaati önderi Dachan'dan yanıt geldi.
Dachan, Sky Televizyonu'na yaptığı açıklamada, ''Hristiyanlığı, Yahudiliği veya Müslümanlığı benimsemiş bir futbolcu, şüphesiz sağlam bir psikolojiye sahiptir. Bence, Mourinho biraz az konuşsun'' diye konuştu.
LigTv
Bence Mohamed Nour Dachan konuşmasın. Elbette eleştirecek o takımın patronu Mourinho. Maç günü oruç mu tutulurmuş? Birşey olsa susuzluktan falan? Hadi performansını düşünmüyorsun onu bir kenara koy kendini hiç mi düşünmüyorsun be adam?
Mohamed Nour Dachan'dan gereksiz bir çıkış olmuş. Gerçi Mourinho ağzının payını verir kesinlikle.![]()
mourinho çıkıp daha sertini söyler bu ismi uzun beyefendi de susar herhaldesonuçta mourinho yanlış bişey söylememiş maça aç çıkarsan performansın düşer.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Söylediği Çok Saçma O Takımın Patronu Jose Mourinho Onun İstediği Olur
Canlı izlemedim ama 2008'in ilerleyen senelerinde taş gibi bir adam oluyordu, oldum olası italyan oyuncuları sevmişimdir hele ki böyle kuvvetli bek oyuncuları...
Kadrosunu yıldız isimlerle dolup taşıran Real Madrid kadroya giremeyecek oyuncuları paraya çevirmeye devam ediyor. Huntelaar'ın Milan'a transferinin ardından Real'in bir diğer Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'i Inter'e sattığı ve transferin resmen duyurulmasının an meselesi olduğu öğrenildi.
Transfer gündemini uzun süredir meşgul eden bir yılan hikayesinin daha sonuna geldik. İtalya'nın Sky Sport 24 kanalı Weslej Sneijder'in 15 milyon avro karşılığında Real Madrid'den Inter'e transfer olduğunu belirtti.
Her iki kulüpten de resmi bir açıklama yapılmazken, Sky Sport Sneijder'in 4 yıllık sözleşmeye senede 5 milyon avro karşılığında imza attığını net bir şekilde duyurdu.
Florentino Perez'in gelmesiyle beraber Kaka ve Ronaldo gibi dünya yıldızlarını kadrosuna katan Real Madrid'de Sneijder'i parlak bir gelecek beklemediği ve Hollandalı yıldızın satılacaklar listesinin üst sıralarında yer aldığı biliniyordu.
Kaynak: Goal
Bence kalmalıydı kadroda ama satmışlar İnterin işine yarar bir isim olacak.
intere bu bölgede oyuncu gerekliydi sakatlık falan yaşamaz umarım
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly