Açıkçası bu transferi bekliyordum, fakat transferi etüd ettiğimde ilk söylentilerin çıktığı günden beri yanlış adım olacağını düşündüm, hala aynı düşüncedeyim.

Bugün Beşiktaş'ın kadrosuna baktığımızda ben Tabata'nın yerini doldurabilecek 4 adet oyuncu sayabilirim. Peki o halde neden Tabata?

Birçoğumuz transferin mali boyutundan bahsediyor. Elbette şaşılacak bir rakam önerilmiş. Tabata 20 yaşında olsa buna anlam verilebilir. Ancak Tabata'nın ne yazık ki "yarını" yok. Beşiktaş'ta inanılmaz bir performans sergilerse maksimum 3 milyon euroluk bir teklif alır yurtdışı alıcılarından.İsteneni veremezse de muhtemelen karşılıklı fesih söz konusu olur.

Kaldı ki ben Beşiktaş'ta Tabata'nın ekstrem bir performans sergileyeceğine de inanmıyorum. Bunu dayandırdığım nokta ise Tabata'nın oyun anlayışı ile Beşiktaş'ın ondan istedikleri arasındaki Everest Tepesi kadar fark. Ben Tabata'nın üst düzey bir yeteneğe sahip olduğunu da düşünmüyorum.

Ben bir Galatasaray'lıyım. Lig için elbette Beşiktaş'ın yabancı hakkını böylesine yanlış bir seçimden yana kullanması beni sevindirmeli. Ancak ben herşeyden evvel bir Türk futbolseverim. Bu takım Şampiyonlar Ligi'nde bizi temsil edecek. Şu halde de böyle yanlış bir seçime elbette ki üzülürüm. Tek tesellim böylesine fahiş bir paranın yurtdışına değil de Gaziantepspor'a gitmiş olması...