Alex Parma'da 5 maçta 2 gol atıp 7 asist yapmıştır.( Bu 5 maçta Parma 4 galibiyet 1 mağlubiyet almıştır.) Bu küçük tablo gösteriyor ki, Alex'in Parma'dan ayrılış sebebinin sahadışı faktörler olma ihtimali daha yüksek.

2007/2008

Beşiktaş 1 - 2 Fenerbahçe ( Goller: Alex ( 2 ) )

Fenerbahçe 1 - 0 Inter Şuan Barcelona'da olan Maxwell'in yerlerde süründürerek Deivid'e yolladığı adrese teslim pas ve Deivid'ten güzel gol. O maçta Fenerbahçe çok önemli farkı kaçırmıştır.

CSKA 2 - 2 Fenerbahçe ( Goller: Alex, Deivid)

Fenerbahçe 3 - 1 CSKA ( Alex'in jeneriklik golü )

Fenerbahçe 1 - 0 Anderlecht ( Gol: Alex )

Anderlecht 0 - 2 Fenerbahçe ( Goller: Kezman, Alex )

Fenerbahçe - Sevilla maçları ( Spikerin Alex -şuan Barcelona'da oynayan- Keita'yı maymun etti gafı. )

Sivasspor, Gaziantepspor, Kayserispor gibi zor maçlarda yaptıkları eklenmemiştir. ( İstenilirse ekleyebilirim )

2008/2009

Trabzonspor 1 - 2 Fenerbahçe ( Goller: Alex, Güiza )

Beşiktaş 0 - 2 Fenerbahçe ( Goller: Alex [2] ) Süper Kupa

Fenerbahçe 2 - 5 Arsenal ( Güiza'ya gol rekoru kırma şansını verebilecek kadar savunma arkasına Güiza'yı kaçıran Alex ) Alex'in farklı mağlubiyete rağmen iyi oynadığı maçtır.

Partizan [2] Gençlerbirliği, Bursaspor [2], Eskişehirspor, Kayserispor gibi zor sayılabilecek maçlarda yaptıkları da eklenmemiştir. ( İstenilirse ekleyebilirim. )

[2]=rövanşlı maçlar

Aragones'in sisteminde Alex'e verilen görevin de şuan Emre'nin yaptığına benzer olduğunu da unutmamak lazım.

2009/2010

Bu sene oynadığımız önemli maçlara gelince;

Bursaspor 0 - 1 Fenerbahçe ( Gol: Alex )

Sherrif 0 - 1 Fenerbahçe ( Gol: Alex )

Fenerbahçe 3 - 1 Galatasaray ( Goller: Alex [2] )

Aslında ben bu tip tek tek çıkarmayı Alex için doğru bulmuyorum. Türkiye'de zor maç dediğimiz nedir ? Derbilerdir. Alex'in derbi karnesinde 27 maçta 13 gol yazıyor, asist sayısını bilmiyorum ama muhtemelen asist sayısı da gol sayısına yakındır. Bir Türk takımı için zor maç nedir ? Şampiyonlar Ligi maçlarıdır. Şampiyonlar Ligi'nde asist kralı olmuş bir oyuncu için de önemli maçların oyuncusu değil demek bu adamın akıttığı tere saygısızlıktır.

Mehmet Demirkol geçenlerde programda güzel bir söz söyledi: Alex oyunun içinde fazla gözükmese bile tabelaya baktığınızda Alex gözüküyor. Tabelayı değiştiren adama biz şimdi nasıl lafa edelim ki ? benzeri birşeydi. Belki de bu önemli maçların adamı değil şeklindeki şehir efsanesi de Alex'in oyun içinde fazla gözükmemesinden kaynaklanıyor olabilir.

Alex'in bu önemli maçlar konusunda böylesine araştırmacılara isyan edilmesinin asıl sebebi ise; bana göre Alex'in yaptıklarını yapamamış oyuncuların important matches özelliğinin Alex'ten daha yüksek olmasıdır.