1 ile 30 arası toplam 97 sonuç

Konu: Servet Çetin

Hybrid View

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Hatta soyle bir ornek vereyim:

diyelim ki X oyuncusunun erismek istedigi hiz 14 m/s. Hizlanmasi ise 0.6 m/s^2

14 m/s / 0.6 m/s^2 = 23.3 saniye eder. Yani bir oyuncu hiz = 0'dan hiz = 14 m/s'ye ulasmasi 23.3 saniye surer.

14 m/s hiza ulasmak isteyen ve 1.2 m/s^2 hizlanmaya sahip bir oyuncunun tam hizina ulasmasi ise 14m/s / 1.2 m/s^2 = 11.6 saniye surer.

Edit: Rakamlarin tartisilan oyuncularin ozellikleri ile benzerligi sizi yaniltmasin. Hiz ve hizlanma icin kullanilan ornekler sadece basit bir ornek.
    Verdiğiniz bu örneğe de bakarsak en son ulaştığımız değerler hep süre , 14 m /s ye ulaşması 23.3 saniye sürmesi --> bu hıza ulaşmak için geçen süreyi bulmadık mı?

Bu konu kafama yatmadı gerçekten yoksa bu kadar uzatmazdım. Msn , Ö.M gibi iletişim araçlarınız da bulunmadığı için sadece buradan yazabiliyorum.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Verdiğiniz bu örneğe de bakarsak en son ulaştığımız değerler hep süre , 14 m /s ye ulaşması 23.3 saniye sürmesi --> bu hıza ulaşmak için geçen süreyi bulmadık mı?

Bu konu kafama yatmadı gerçekten yoksa bu kadar uzatmazdım. Msn , Ö.M gibi iletişim araçlarınız da bulunmadığı için sadece buradan yazabiliyorum.
    Buradan yazmak sorun degil cunku bence onemli bir nokta.

Hiza ulasmak icin gecen sureyi bulmasina bulduk.

Mesela soyle bir ornek vereyim. Hizlanma sadece sure olsa, hizi 1 olan oyuncularin hizlanmasi hep 20 olurdu cunku zaten nispeten yavas olan ust hiz limitine cikmak pek fazla zaman almazdi.

Hizlanma, hizin degisim oranini gosterir.

Mesela bir cisim diyelim ki 0 m/s hizdan 120 m/s hiza cikiyor ve bunu 12 saniyede yapiyor.

Cisimin hizlanmasi = (120 m/s - 0 m/s) / 12 s = 10 m/s^2

Yani cisim her saniye hizini 10 m/s yukseltiyor.

(Ekonomi, finans ve diger bilim dallarinin yanina fizigi de ekledik arastirma bolumune )

Mesaj Yetkileri