Ben Guizanin profilini abarti buluyorum, tamam composure 10 mus o yuzden kacirmaliymis falan ama ben Guizanin koseye ,iyi bitirici cok fazla gol attigini ozellikle bu sene hic gormedim.Kacirdigi gollerde cabasi,kacirdigi gollerdede soguk kanliligindan daha ziyade decisionsdan kaynaklaniyor.Herkesin soylediginin aksine Guizanin teknigininde kotu oldugunu dusunmuyorum, bence teknik bir oyuncu.

Finishingi 13 14 olsun demiyorum ama 15 idealdir bence.En zayif noktasi bence decisions,Composure 10 ise karar verme 8 falan olmalidir.Guiza bir arkadasinda dedigi gibi Gs macinda 2-1 ken topukla vurabilecek soguk kanliliga sahip ama mesela kaleciyle karsi karsiyayken hep yanlis kararlar veriyor.Kaleciyi gecmesi gereken yerde kaleye vuruyor , kaleye vurmasi gereken yerde gecmeye calisiyor ve kaptiriyor.

Birde soyle genel baktigimda 10 dan asagi topu topu 4 tane ozelligi var.Decisions,Creativity kesinlikle 10 dan asagi olmali bence.

Strength,Balance 10 olmali.Cok gucsuz ve cogu pozisyonda yere dusen bir oyuncu.

Ernstin 12 teknik aldigi yerde Guizanin Teknigi 1-2 puan daha yukselmeli dedigim gibi bence bileklerini iyi kullaniyor .

Headingi 14 cok fazla,ben bir tane kafa vurusu yaptigini hatirlamiyorum,en yakin ornek daha Gs macinda bombos pozisyonda kafayla auta atti.

Yine Ernstin 12 long shots aldigi yerde Guiza nasil 13 long shots olur en cok kafama takilan yerlerden birisi.

Accelaration iyi ama Pace bence 1-2 puan dusurulmeli,hizli bir oyuncu degil ama anlik patlamalari iyi yapiyor bence.

Team Work 11 cok az olmus, 3-4 puan yukselmelidir ayrica Agility de bence 1-2 puan yukselmeli.

Positioning ozelligi bosu bosuna fazla ne alaka anlamadim.

Concentrationda 9-10 olmali, konsantrasyon acisindan cok zorlandigini goruyorum.