Sayfa 6 / 9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 253 sonuç

Konu: Dur İsrail!!!

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Bugün Gazze, Beyrut, Nablus'ta kendi bayraklarından çok Türk bayrağı vardı.
    Daha açıklayıcı olayım o zaman. İstanbul'da yapılan protesto gösterisinden behsetmiştim. Kalabalık arttığında Türk bayrakları da artmıştı ama yeterli seviyede değildi bence.

Filistin'de yapılan protestolarda, Türk bayrağını gördüğümde de demiştim zaten, bizim ülkedekinden fazla bayrak var ellerinde diye.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Sanırım şehid vermeye alışık olan millet, bugün İSrail'e daha fazla tepki gösterdi... Yani şehid haberleri çok şaşırtmamış insanları.. Ama bana göre bu iki olayda kuvvetle muhtemelki İsrail'in işi..

Zaten bu ülkede en ucuz şey, insan hayatı...

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Araplar benim umrumda falan değil. Beni sinirlendiren TÜRK bayraklı bir gemide ve TÜRK yolcuların olduğu gemide bunu yapmaları. 1. dünya savaşını ben hala unutmadım. Sizden farklı değilim. Arapların en son güvenilecek insanlar olduklarını çok iyi biliyorum. Mitinglerde neler döndüğünüde gördüm merak etmeyin.. Hiçbiri umrumda değil. Filistin için indirdikleri hatim veya başka birşey. Tek umrumda olan orda hayatını kaybeden veya yaralanan TÜRK vatandaşları.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Arapların o zamanki tutumlarında mevcut şartları falan göz önüne almak lazım. Şimdi sıkı fıkı ilişkiler içinde olduğumuz, aralarına girmeye uğraştığımız Almanlar, İngilizler, Fransızlar hatta Ruslarla neler yaşamışız kurtuluş mücadelesinde.

Turgut Özakman müthiş bir laf etmişti hala aklımdadır. Bu ülkenin o yılları tekrar yaşamasını istemiyorsak çocuklarımıza Sevr'i, Lozan'ı, kurtuluş mücadelesini çok iyi anlatmalıyız diye. Lozan'da İsmet Paşa'ya yapılanları açıp bir okumak lazım.

Eğer böyle geçmişte o böyle yaptı, şu şöyle yaptı dersek cidden Türkün Türkten başka dostu yoktur olur. Kimse dost değildir ama kimseyi de düşman etmemek lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM'de öyle sözler etti ki tarihe geçecek. İşte sert ve bir o kadar haklı ifadeler;

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu BM Konseyi'nde İsrail'in gerçekleştirdiği terör saldırısıyla ilgili tarihe geçecek bir açıklama yaptı. Davutoğlu'nun ses tonu sert, sözleri ise bugüne kadar İsrail için yapılmış en ciddi açıklama olarak tarihe geçti.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları;

Bu gemide çocukların oyun oynamaları için oyuncaklar vardı. Tüm dünya bunu görmezlikten geliyordu.

YARDIM İÇİN GİDENLER CESET TORBALARIYLA ÇIKTI

Bugün yaşadığımız bu olay uluslararası gemilerde bir barbarlık yapıldığını gördük. Onlarca insani yardım gönüllüsü ceset torbalarıyla alında o gemiden. Burası medeniyetin oludğu yerdir. Bizim ihtiyacı olan insanlara el uzatmamızı söyleyen dinlerin topraklardır bu topraklar. İsrail'in yaptığı hukuka aykırıdır, bu saldırının hiçbir açıklaması olamaz.

İSRAİL ULUSLARARASI HUKUKU HİÇE SAYMIŞTIR

İsrail, uluslararası kanunları hiçe saymış ve yıllardır devam eden seyahat özgürlüğü gibi kanunları çiğnemiştir. Gemiler, kanunların izin vermediği biçimde durdurulamaz, bu uluslararası sularda kesinlikle yapılamaz. Bugün yapılan hareket insani yardım talebindeki insanları asker gibi görmek yanlıştır. Bu saldırıları kesinlikle kanunileştirmeyecektir. İsrail'in daha farklı davranması gerekirdi.

TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Geçtiğimiz yüzyılda, bir halkı soykırımdan kurtaran bir milletten olduğum için gurur duyuyorum.

İSRAİL YALAN SÖYLEYECEK KADAR ALÇALMIŞTIR

İsrail, saldırılardan sonra yalan söyleyecek, uyduracak kadar alçalmışlardır. Bu ülkede 32 ülkeden gemide insanlar vardır. BM bunu bilmeliydi aslında. Aslında bu saldırı BM'ye yapılmış bir saldırıydı ve BM ağır bir darbe almıştır. Uluslararası kanunlara öncelik gösterilmesi için bir kararlılık gösterilmesi kesindir ve kanunlara uymayanları cezalandırmalıyız. Aksi takdirde bunu dünyaya anlatamayız.

İSRAİL CEZALANDIRILMALIDIR

İsrail bu suçu kabul etmeli ve cezalandırılmalıdır. Dünya çok büyük bir darbe almıştır. Bu olayda bile barış zedelenmiş ve İsrail yine saldırgan olarak ortaya çıkmıştır. Bugün İsrail halkına çağrıda bulunuyoruz. BM'nin bir açıklama yaparak kesinlikle protesto etmelidir.

ÖZÜR DİLENMELİ TAZMİNAT ÖDENMELİ

Bu kararda, uluslararası toplumda mutlaka öldürülen va yaralanan insanlardan özür dilenmelidir ve acilen soruşturma yapılmalıdır. Bu soruşturma da BM tarafından yapılmalıdır. Ölen ve yaralananlar en kısa zamanda teslim edilmeli, gemiler serbest bırakılmalı ve varacağı hedefe yönlendirilmelidir. Ölen ve yaralalanlara tazminat ödenmelidir. Filistin'e yapılan ambargo en kısa sürede kaldırılmalıdır.

TERÖRİSTLER VE DEVLET ARASINDAKİ ÇİZGİ KALKMIŞTIR

Bugün karanlık bir gün ve teröristler ile devletler arasındaki çizgi ortadan kalkmıştır. Bunu gösterilmesi gerekiyor ve dünya bunu mutlaka göstermelidir.

İnternethaber

________

Kalınlaştırdığım kısmın BM'de söylenilmesi çok önemliydi, hatta direkt olarak terörist devlet İsrail denilseydi daha da sert ve yerinde olabilirdi.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

evet olması gereken de böyle tokat gibi bir açıklama ve devamının getirilmesi hatta bugünün tarihini her yıl anma törenleriyle hatırlatmalıyız.. Sevgililerin bile günü var bu yalan dünyada...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şimdi yaptırım uygulatma zamanı, bu açıklamalar icraata da dönerse İsrail olumsuz etkilenecektir, devamında Filistin'e uygulanan ambargo bile kaldırılabilir yeter ki bu krizi iyi yönetebilsinler.
    "YÜCE ATATÜRK"

Del Piero_10 Misafir

En büyük sıkıntı ne biliyor musunuz? Ülkemizin azınsanmayacak bir kısmı İsrail'in ''vadedilmiş toprakları'' içinde yer alıyor. Filistin, Irak, Afganistan derken henüz boyun eğmemiş olan Suriye ve İran da düşerse sıranın bize gelmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Bu yüzden bu mesele sadece 'Arap meselesi' değildir.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    İsrail zaten bunu yapacağını deklare etmişti. Bu yapılan yasal değil ben bilemem ne taşıyorlar bomba taşımadıkları ne malum deyip kara sularına girdiğinde ya da tehdit oluşturduğunu hissettiğinde müdahale edeceğini zaten söyledi. O yüzden yaşananlar süpriz değil.

İSrail açısından bakarsak yukarıda bir arkadaşın dediği gibi adamlar o oluşumu bizim pkkyı gördüğümüz gibi görüyor. O yüzden empati kurmak lazım. Aynı durumda pkkya insani yardım gidiyor olsa -bu kadar vahşi olmasa da- Türkiye'de bizlerde tepki gösteririz.

Ama böyle olması demek yapılanların haklı olduğunu göstermez. Yapılanlar çok yanlıştır.
    aradaki fark birisinin hicbir zaman kendi ülkesi olmadi digerinin ise kendi ülkesi göz göre göre elinden alindi...

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

o topraklarıda arapların para ile sattığını unutmamak lazım. yahudilerin yeryüzünde toprakları yokken.

birde aşağıdaki linkte görüldüğü gibi maalesef bizim türkler büyük tepki göstermişler. adamlar zaten silahlı ne diye böyle bir şey yaparsın anlamam. 2 israilli asker ölmüş bu arada. biri mermi diğeri bıçak ile. böyle bir durumda 19 insanımızı kaybetmek olası bir şeydi zaten. böyle bir hata yapmamalıydık.

http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    o topraklarıda arapların para ile sattığını unutmamak lazım. yahudilerin yeryüzünde toprakları yokken.
    tarihten haberin olmadigi belli.. filistin ingilizler tarafindan isgal edildi sonrasinda hitlerin yaptigi soykirim yüzünden bircok yahudi avrupayi terketti ingilterede onlara filistinde kendi devletlerini kurma izni verdi.. yani anlayacagin kimse kimseye parayla toprak satmadi.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

birde aşağıdaki linkte görüldüğü gibi maalesef bizim türkler büyük tepki göstermişler. adamlar zaten silahlı ne diye böyle bir şey yaparsın anlamam. 2 israilli asker ölmüş bu arada. biri mermi diğeri bıçak ile. böyle bir durumda 19 insanımızı kaybetmek olası bir şeydi zaten. böyle bir hata yapmamalıydık.

tepki yerinde bir tepki sen olsan ne yapardin teslimmi olurdun? ben olsam aynisini yapardim niye teslim olayim ? hakli olan taraf benim hakkimi sonuna kadar savunurum.. ayrica israil askerleri gemiye inmeden önce zaten uzaktan hedef alarak ates etmisler ve bircok insani yaralamislar.

Del Piero_10 Misafir

Nerede okudun bilmiyorum ama israil'den kimse ölmedi. Ölse şimdiye davulla zurnayla duyururlardı.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Bir tane ülkeyi yöneten adam Cüneyt Özdemir kadar olamadı yahu. Helal olsun Cüneyt Özdemir.

http://video.habervitrini.com/video.asp?vid=3993

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Ben bugün medyadaki yorumları görünce şunu bir defa daha yüreğim yanarak anladım: İsrail lobisinin en güçlü olduğu ülkelerden birisi malesef Türkiye... Hatta Türkiye'deki İsrail, İsraildeki İsrailden bile daha kuvvetli...

Bu cinayeti sözgelimi Yunan ordusu yapsaydı şimdi böyle konuşuyor olmazdık. Türk savaş uçakları Atina semalarında olurdu. Tv.lerde elbirliği ile Yunanistana tavır alınırdı. Şimdi ise neleri tartışıyoruz. Nasrettin hoca hesabı kimse hırsızın hırsızlığını konuşmuyor; yazzık...

Bu saldırı Türk milletine yapılmış bir saldırı ve meydan okumadır. Malesef ki, kimse bu gerçeği görmeye yanaşmıyor, kılıf bulmaya çalışıyor. İsrail lobisi bu memlekette bu kadar güçlüyse daha ne diyeyim. Sabetay Sevi'nin çocukları büyük medyanın köşe başlarını tutmuş; ait oldukları yerin tetikçiliğini yapıyor. İsraile olan öfkeyi; "olanları tasvip etmiyor, kınıyoruz..." diye başlayıp "ama..." diye devam eden münafık cümlelerle yumuşatabildikleri kadar yumuşatmaya, zihinleri bulandırabildikleri kadar bulandırmaya ve dikkatleri cinayet dışında her yere çekmeyi başarmaktadırlar. Yazzık gerçekten.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    tarihten haberin olmadigi belli.. filistin ingilizler tarafindan isgal edildi sonrasinda hitlerin yaptigi soykirim yüzünden bircok yahudi avrupayi terketti ingilterede onlara filistinde kendi devletlerini kurma izni verdi.. yani anlayacagin kimse kimseye parayla toprak satmadi.
    "Yahudiler satın aldıkları toprakları kendi adamları olan yerli halktan kimselerin üzerine tapu çıkararak alıyorlardı.Tıpkı bugün GAP ta ve diğer bölgelerde yaptıkları gibi.Yahudi göçmenlerin bazı engellere rağmen kolayca toprak satın almaları yahudi milyarderleri ve yahudi dünyasında ilgiyle karşılandı."

benim tarihten haberim yoksa sen dünyada yoksun maalesef.

http://efgan.net/index.asp?PageID=230

tepki yerinde bir tepki sen olsan ne yapardin teslimmi olurdun? ben olsam aynisini yapardim niye teslim olayim ? hakli olan taraf benim hakkimi sonuna kadar savunurum.. ayrica israil askerleri gemiye inmeden önce zaten uzaktan hedef alarak ates etmisler ve bircok insani yaralamislar.
    haklıyken haksız duruma düşmemek şartıyla. zaten adamlar silahlı sen silahsızsın büyük bir olay yaşanmaması için gerekirse teslim olacaktın.

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Nerede okudun bilmiyorum ama israil'den kimse ölmedi. Ölse şimdiye davulla zurnayla duyururlardı.
    zaten duyuruluyor. başbakan basın sözcüsü (yanlış hatırlıyor olabilirim) birinin mermi, diğerinin bıçak ile öldürüldüğünü söyledi.
    Last edited by gerrrard : 01.Haziran.2010 at 01:39

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Ben bugün medyadaki yorumları görünce şunu bir defa daha yüreğim yanarak anladım: İsrail lobisinin en güçlü olduğu ülkelerden birisi malesef Türkiye... Hatta Türkiye'deki İsrail, İsraildeki İsrailden bile daha kuvvetli...

Bu cinayeti sözgelimi Yunan ordusu yapsaydı şimdi böyle konuşuyor olmazdık. Türk savaş uçakları Atina semalarında olurdu. Tv.lerde elbirliği ile Yunanistana tavır alınırdı. Şimdi ise neleri tartışıyoruz. Nasrettin hoca hesabı kimse hırsızın hırsızlığını konuşmuyor; yazzık...

Bu saldırı Türk milletine yapılmış bir saldırı ve meydan okumadır. Malesef ki, kimse bu gerçeği görmeye yanaşmıyor, kılıf bulmaya çalışıyor. İsrail lobisi bu memlekette bu kadar güçlüyse daha ne diyeyim. Sabetay Sevi'nin çocukları büyük medyanın köşe başlarını tutmuş; ait oldukları yerin tetikçiliğini yapıyor. İsraile olan öfkeyi; "olanları tasvip etmiyor, kınıyoruz..." diye başlayıp "ama..." diye devam eden münafık cümlelerle yumuşatabildikleri kadar yumuşatmaya, zihinleri bulandırabildikleri kadar bulandırmaya ve dikkatleri cinayet dışında her yere çekmeyi başarmaktadırlar. Yazzık gerçekten.
    Üzülerek dediklerine % sonsuz katılıyorum abi. Hangi kanalı açtıysam hep aynı

O yüzden haberleri buradan takip ediyorum buradaki yazarlar (arkadaşlar) daha mantıklı şeyler söylüyor(yazıyor).

Her Sene Klasikleşmiş Şeyler Her Sene İsrailin Belirli Dönemlerde Yaptıkları Şeyler Artık O Kadar Alıştımki Bunlara Hiç Şaşırmadım. Her Sene Bir İsrail Boykotu Gündeme Gelir Bişeyler Yapılmaya Çalışılır Ama Hep Bir Yerde Tıkanır.

Birşeyle Mücadele Edeceksen Kararlılığını Hiç Yitirmeyeceksin...

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

tarihten bence senin haberin yok. arapların o toprakları sattığı bilinen birşeydir. bence açıp araştırmalısın körü körüne bazı şeyleri savunmadan önce.

Doğrudur Tarihte Kaynakları Mevcut Bunun Arapların O Zamanlarda İsrailleri Önemsememesi Nedeniyle Satıldı Topraklar.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Arkadaşlar uyarı veya banlanmayı göze alıyorum Facebook'ta grup açtım oraya gelelim ve de önerelim...Sesimiz çıksın...

NOT: Değerli modlar bu önemli bi konu banlamayın lütfen... Ama banlarsanızda hakkınız ne diyim...
    http://www.facebook.com/#!/pages/KAH...26395030717833

Default Konu : İsrail Saldırısı - Ben Tesadüflere İnanmam, Peki Ya Siz ?

PKK, İskenderun'da saldırı düzenliyor. 6 Şehit !

ve daha 1 saat geçmeden !

Gece Yarısı Saat : 01.30

İsrail, Mavi Marmara adlı Türk Gemisine saldırı düzenliyor !

Ne Yaman Bir Çelişki !

Kaynak : http://turkishfootballmedia.blogspot...uz-ve-pkk.html

Not : Foto yamuk oldu .. Ama saat 05.45 ve daha uyuyamadım.. İdare edin..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

Zaman gösterecek.. 3-4 parçayı birleştirince tesadüfi durmuyor..

Eylem yapmama kararı alan pkknın yardım konvoyu harekete geçince saldırılara başlaması, israilin bilindiği üzere lafta iran koluna olsada pkkya yardım ettiği gerçeği, israil ile aradaki huzursuzluklar, 2 facia ve üzerine pkknın eylemleri arttırma kararı...

Bunların altına TESADÜF yazmak gerçekten zor...

Del Piero_10 Misafir

Filistin'in işgalini tamamen satılan topraklara bağlamak mümkün değil. Bugün israil'in üstüne kurulduğu toprakların çok büyük kısmı işgal edilmiştir. İlk sayfalarda bir harita göstermiştim. Filistin topraklarının nasıl yıl yıl daraldığını görebilirsiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Del Piero_10 Misafir

''Van münüt’le birlikte, doğup büyüdükleri topraklarda hedef haline geldiler... Günahsız Filistinli çocuklar hangi korku titreşimlerini hissediyorsa orada, onlar da aynısını hissediyor burada.''

Musevi vatandaşlarımız için İstanbul Gazze olmuş. Yılmaz Özdil ya Gazze'yi bilmiyor yada biliyor ama farklı konuşuyor. Bu ülkede tarih boyunca Yahudilere karşı bir saldırı olmadı. 2003'te meyada gelen sinagog bombalanmasını saymazsak ki o saldırının kim tarafından hangi amaçla tasarlandğını kısa süre önce gördük.

O çelik kapılara kameralara gelirsek klasik İsrail propagandasıdır. Kendi vatandaşlarının beynini yıkayıp onları çocuk öldürecek ve pişmanlık duymayacak kıvama getirmek için çocukluktan itibaren çelik kapılar ardından tehdit altında oldukları hissini verir, füzelere imza attırırlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yılmaz Özdil ciddi anlamda saçmalamış gerçekten . Musevi çocuklarının hangi şartlarda hangi okullara gittiğini bellidir . Benim tanıdığım birkaç aileden de biliyorum ki onların gittiği okullara bizim "aktivistler" yaklaşamaz zaten . Yılmaz Özdil bu kadar duyarlıysa Kaçak Ermenilerin yaşadığı durumu kaleme alsın . Bodrum katlarında 5 sınıf birarada ders gören çocukları geçen aylarda haber yaptık da onlar için ne yaptık ? İş Musevi olunca çark farklı işliyor . Gazzedeki çocukların durumunu anlatacak yazma yeteneğim yok zaten vicdanı olan anlar onların durumunu

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Adamlar Haklı Beyler (!)

Şu Gemiden Çıkan Mühimmata Bak.

Yersen tabii.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Bizim basin komple satilmis arkadas Israil'in yaptiklarini Israil'li bile bu kadar savunmuyorken bizimkileri gördükce sinirlerim bozuluyor adamlar medyayi ele gecirmis medya bugün en büyük güctür bütün dünya medyasida bu siyonistlerin elinde oldugu sürece sirtlari yere gelmez insanlari istedikleri gibi yönlendiriyorlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Yılmaz Özdil bir saçmalıyor pir saçmalıyor...
    I'm back...

Sayfa 6 / 9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri