Sayfa 7 / 9 İlkİlk ... 56789 SonSon
181 ile 210 arası toplam 253 sonuç

Konu: Dur İsrail!!!

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Adamlar siz musevileri koruyamazsınız biz koruruz mantığıyla hareket ediyorlar zaten, bunu da açıkladılar. Bu açıklamayı yaparken, okullarında böyle şeyler yapmaları çok normal.

İsrail, istedikten sonra o gemiye hiç çıkmadan kontrolü alabileceği ve gemiyi istediği yere götürebileceği teknolojisi varken, neden bile bile bunu gerçekleştirdiler?

1 tane İsrail askeri ele geçirildi diye yıllardır Gazza'ye yapılan vahşeti görüyoruz. Hani biz diyoruz ya 1 Türk dünyaya bedeldir diye, her gün 2-3 şehit veriyoruz hem de bedelsiz ama adamlar kaçırılan 1 askeri için misket bombası bile kullanıyorlar. Eğer orada askerleri ölseydi, emin olun çoktan o gemide yer alan herkesi öldürmüşlerdi, hatta bize saldırmışlardı.

O nedenle inanmıyorum 2 askerlerinin öldüğüne, İsrail daha baskını yapmadan nasıl propaganda yapacağını hazırlamış bunların çekimini yapmış, şimdi de mağdur, haklı konumuna geçmek istiyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Adamlar Haklı Beyler (!)

Şu Gemiden Çıkan Mühimmata Bak.

Yersen tabii.
    Bunlar bir orduyu devirmeye yetecek mühimmatlar tüh adamların günahını aldık.

Del Piero_10 Misafir

Gemiden füze çıksa ne yazar ayrıca. Uluslararası sularda gemide silah olup olmadığını bile sorma hakları yok. Bu saatten sonra o gemiden ne çıksa onlar koymuştur. Daha geçtiğimiz aylarda bir Suriye gemisine silah yerleştirip bunu yayınladılar, gerçek ortaya çıkınca üstüne kapamaya çalıştılar.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Hiç vakit kaybetmiyoruz.

http://www.israilboykot.com/logolar.php

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Hiç vakit kaybetmiyoruz.

http://www.israilboykot.com/logolar.php
    (son guncelleme:17.12.2009)

yeni bir uygulamaya benzemiyor bayagi eski

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Yayılması konusunda

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

İngiliz gazeteleri bugün kanlı baskını ilk sayfadan gördü. İstisnasız hepsi İsrail´i yerle bir etti. Hatta kendi başbakanlarını da eleştirdi.

İsrail´in Gazze´ye yardım götüren gemilere saldırısı‚ İngiliz gazetelerinin bugünkü sayılarının çoğunda manşetten verildi ve haberlerde İsrail´in tutumunun küresel öfkeye yol açtığı vurgulandı.

Obama´nın açıklaması ´zavallıca´‚ BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun´un açıklaması ise "gülünç" olarak yorumlandı.

Times gazetesi‚ "Açık denizlerde ölüm" manşetini atarak‚ başyazısında konuyu irdeledi. Gazete‚ okuyucularına şu soruları sordu: "Komandoları helikopterden indirerek onları saldırı tehlikesine açık hale getirmek mantıklı mıydı?‚ Türk vatandaşlarını hedef alarak‚ bir zamanlar yakın siyasi ve askeri ilişkilere sahip olunan Müslüman bir komşuyla ilişkileri daha da bozmak siyasi açıdan zeki bir adım mıydı?‚ Okul çocukları için boya kalemi‚ hastaneler için ilaç‚ bombaların yıktığı evlerin tamiri için çimento taşıyan gemileri engellemeye çalışmak‚ halkla ilişkiler açısından iyi bir fikir miydi?"

Independent gazetesi de‚ "İsrail´in hücumbot diplomasisi küresel öfkeye neden oldu" manşetini attı. Gazetenin Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn‚ "İsrail´in müdahalesinin Türkiye ile ilişkilere büyük darbe indirdiğini" belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye şu anda Orta Doğu´da‚ geçmişte olduğundan çok daha hayati bir müttefik . Amerikan askerlerinin daha kolay bir şekilde çekilmesine yardımcı olarak‚ Irak´ta kritik bir rol üstleniyor. Ankara´nın İsrail ile ittifakı‚ Amerika´nın Orta Doğu politikasında kilit önem taşıyor. Türk Dışişleri Bakanı daha önce‚ yardım filosuna müdahalenin geri dönülmez sonuçlar doğuracağı konusunda uyarmıştı. Galiba bu diplomatik klişe ilk kez doğru çıkacak."

ROBERT FISK´TEN BATILI LİDERLERE AĞIR ELEŞTİRİ-

Independent gazetesinin bir diğer deneyimli Orta Doğu muhabiri Robert Fisk ise‚ "Batılı liderlerin insanların hayatını kurtarmaya yardımda çok korkakça davrandıklarını" yazdı.

Beyaz Saray açıklamasını "zavallı"‚ BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun´un açıklamasını "gülünç" olarak niteleyen Fisk‚ "İngiltere Başbakanı (David) Cameron neredeydi? Başbakan Yardımcısı (Nick) Clegg neredeydi?" diye sordu. Fisk‚ yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bu noktaya nasıl geldik? Belki de hepimiz İsrail´in Arapları öldürmesine alıştık. Belki de İsrail Arapları öldürmeye alıştı. Şimdi de Türkleri öldürüyorlar. Ya da Avrupalıları. Son 24 saatte Orta Doğu´da birs şeyler değişti ve İsrailliler‚ (bu katliama verdikleri son derece aptalca tepki düşünüldüğünde)‚ olan biteni kavrayamamış gibi görünüyor. Dünya artık bu zorbalıklardan bıktı usandı. Sadece politikacılar sessiz."

GUARDIAN´IN BAŞYAZISI: "ABLUKADAN KATLİAMA"-

Guardian gazetesi de 5 tam sayfasını ayırdığı haberle ilgili‚ "İsrail kanlı saldırının ardından devlet terörü uygulamakla suçlanıyor" manşetini attı.

Gazete‚ İsrail´in oynadığı kumarın kendisine çok pahalıya mal olacağını savunarak‚ İsrail´in uluslararası alanda daha da yalnızlaşmak ve Orta Doğu´da hayati önem taşıyan halkla ilişkiler savaşını kaybetmek gibi bir bedelle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Guardian´ın Orta Doğu editörü Ian Black‚ olayın ardından‚ İsrail´in üzerindeki Gazze ablukasını kaldırma ve Hamas ile temas kurma baskısının artacağı ancak İsrail´in politikasında bir değişiklik olmayacağı yorumunu yaptı.

Gazete başyazısında da konuya yer verdi ve İsrail´i eleştirdi. "Ablukadan Katliama" başlıklı başyazıda‚ Somalili korsanlar dün uluslararası sularda 6 gemiye çıkıp 10 yolcuyu öldürse ve onlarcasını da yaralasa‚ bugün NATO´ya bağlı bir görev gücünün Somali kıyılarına doğru yola çıkmış olacağı yazıldı. Guardian buna karşın bugün İsrail kıyılarına doğru yol alan NATO gemilerinin olmadığını kaydetti.

İsrail donanmasından gelen‚ "kendilerine ateş açıldığı‚ linç edilmekten kurtulmak için karşılık verdikleri" açıklamasına da tepki gösteren Guardian‚ "Komandolar Filistin yanlısı aktivistlerin ne yapmasını bekliyordu ki? Kendilerini kaptanla köprü üstünde çay içmeye davet etmelerini mi?" ifadesini kullandı.

FT: "İSRAİL DENİZDE BOĞULDU"

Financial Times (FT) gazetesi ise "İsrail küresel tepkiyle karşı karşıya" manşetini atarak‚ dünkü olayın hem İsrail´in Türkiye ile ilişkilerini daha da bozacağını hem de bu ülkenin uluslararası alandaki itibarının zarar göreceğini yazdı.

İsrail´in Avrupa´dan gelen tepkiler nedeniyle bu bölgeyle de ilişkilerinin olumsuz etkileneceği yorumunu yapan FT‚ İsrail´in‚ Avrupa hükümetlerinin tepkisinden çok Avrupa kamuoyunun tepkisinden çekindiğine dikkati çekti.

İsrail´in yardım gemilerine saldırısının ABD´de memnuniyetsizlik yaratan tarafının ise başka olduğunu kaydeden FT‚ ABD Başkanı Barack Obama´nın İran üzerindeki baskıyı arttırmak gibi önem verdiği daha başka konularla ilgilenmek yerine‚ İsrail saldırısının yarattığı bu diplomatik krizle uğraşmak zorunda kaldığını belirtti.

Gazete başyazısında ise‚ "İsrail denizde boğuldu" başlığı altında‚ İsrail´i korsanlık yapmakla suçladı. Yazıda Orta Doğu Dörtlüsü ve BM Güvenlik Konseyi´ne çağrı yapılarak‚ İsrail´e artık çok ileri gittiğinin açıkça söylenmesi gerektiği ifade edildi.

Bu arada BBC‚ Sky gibi İngiliz haber kanalları saldırıya ilişkin son gelişmeleri haber bültenlerinde ilk sırada duyurmayı sürdürüyor.

İnternethaber
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Adamlar Haklı Beyler (!)

Şu Gemiden Çıkan Mühimmata Bak.

Yersen tabii.
    Söz konusu biz Türkler olunca silahlara karşı çakı bile korkutuyor onları anlaşılan...
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

Eğer yiyorsa bu fotoğraflar yerine gemide bulunan tarafsız 60 gazetecinin kamera kayıtlarını yayınlasın israil.. Haklı çıkmak adına kendi askerini bile öldürebilecek vahşiyata sahip insanlar bunlar..

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Fotoğrafta bıçakların üstüne konduğu bayrak da ilginç.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Yılmaz Özdil'in yazısı çok güzelmiş. Yazının tamamını okumuyorsunuz ya da okusanız bile anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz, bu yüzden saçmalıyor demişsiniz adama herhalde. Orada savunmak istediği şey israilli çocuklar veya museviler değil. bizi veya diğer ülkeleri temsil eden devlet büyüklerinin, milletlerini düşürdüğü durumdur.

Mısır sınır kapısını açmış diye haberler yayılıyor.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

http://webtv.hurriyet.com.tr/categor...1&hid=14892277

işte böyle bir milllete sahibiz. Yılmaz Özdil bunu öngörüp yazmış. ne farkımız kalır sivil halka saldırırsak onlar gibi?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Yılmaz Özdil'i tanımasak dediğin doğru diyeceğiz de

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Doğruları söyledikten sonra tanısan ne olur tanımasan ne olur?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu yazıdan o anlamı çıkaran sensin Neye göre doğru bunu tartışmak bile saçma . Sen okudun bu anlamı çıkardın saygı duyarım Ben hiç de öyle bir anlam çıkarmadım . İsrailin yaptıklarını 1 cümle ile geçip "sayduğu çağrısı" yaparken Gazze çocuklarının dramını nasıl denklemin bir yanına koyabilir ?

Öldürülen 2 Leeds taraftarından sonra "Two Size" diye başlık atarken bu sağduyuyu neden gözetmedi ? Irkçılığa varan yazılarda bulunurken de bu sayduğuyu hiç önemsemedi . İş Musevi cemaatine gelince ha bak burada şöyle şöyle durumlar var . Geçiniiz

Ayrıca Ben burada hiçbir ayrımcılık filan yapmak istemiyorum Çünkü hayat görüşüme son derece ters . Ama denklemin bir yanına Türkiyedeki Musevi vatandaşları bir yana Gazze çocuklarını koyarsanız Bu açık bir saçmalık olur . Yoksa sağduyuya hepimizin ihtiyacı var Ülkenin ihtiyacı var

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

van minit diyerek şov yapan (ki van minit demeden önce haması öven ve hamas sizden az adam öldürdü diyerek haması savunan başbakanımıza gelen tepkilerden sonra sözünün kesilmesi üzerine van minit demiştir) ve ilişkileri geren, kendi halkının olmasa bile azınlıkların huzurunu bozan bir başbakanımız var.

o yazıda farkındaysan ülke dışındaki Türklerin de hamaslı gibi gözüktüğünden ve onların da tedirgin olduklarından bahsetmiş. bunlar orada açıkça yazarken "yılmaz özdili bilmesek neyse" diyorsun. geçmişte ne kadar yazı yazarsa yazsın, ne kadar taraflı bir kişi olursa olsun, bahsettiği şey gerçekler ise "aman bu adam zaten goygoycu" diyerek yazdıklarından başka anlamlar çıkartan da sensin.

kendin dilediğin gibi anlam çıkartabilirsin buna saygı duyarım. ama gelip de "bu adam zaten Yılmaz Özdil" diyerek yazdıklarındaki doğruluk payını da görmezden gelmemelisin bence.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu konu ideolojiler ve siyaset üstü bir konu . Gazze'de yaşananlar , Filistin'in geçmişten bu güne yalnızlığı bunu yazalım bir kenara . Ondan sonra İsrail'in hiçbir zaman hiçbir konuda hukuku tanımayışını da yazalım bir yana . Şimdi tüm bunlar ortadayken Belli bir ideolojik görüşün kaygısını dile getirmek ve buradan Hükümete vurmak ahlaki bir durum değil . Bunu olayların ertesi günü için söylüyorum . Yılmaz Özdil tüm bu dramı , İsrail'in tavırlarını sadece 4 kelime ile geçip sonra da bak hükümet bunu bunu yanlış yapıyorsun demesi yapsa yapsa Yılmaz Özdil yapar dedirtti açıkcası . Tüm bu olaylar dışında Hükümetin birsürü yanlışı samimiyetsizliği ikiyüzlülüğü var Bu zaten eleştirilcek ama bunun da bir zamanı olmalı . Olay gerçekten çok ciddi . Hani argo filan olacak ama Açıkcası Uluslararası alanda İsrail çok pis ayar verdi Türkiye'ye . Bu durumda bence bir olup Hepimiz o gemideyiz demek lazımdı.Bu konuda bile bölünüyoruz buna vurgu yapmak lazım özellikle

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Dünyanın en organize, en gelişmiş ve en acımasız terör örgütü İsrail'dir.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

İsrail'in genişlemeci politikasından vazgeçeceğini sanmıyorum. 2-1=1 formülüyle, 2 adım işgal, 1 adım geri çekilme, sonuçta 1 adımlık ele geçirilmiş topraklar... Kesinlikle tüm dünyayın İsraili'e düşman olmasını sağlayacak kadar sert açıklamalar yapmak lazım. Direkt terörist denmesinden yanayım.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Konunun o kadar penceresi var ki nerden bakıp yazsam sayfalar tutacağından o kadar derine inmenin gereği yoktur.

Türkiye penceresinden baktığımızda asla sırtımızı dönmeyeceğiz diyoruz ama bu zulüm daha yeni başlamış birşey değil ki. Bu mantığa göre bizim bu işin peşinde sürekli olmamız gerekmiyor mu? Kimse bizim sorunlarımız yetmiyor mu demesin. Yurtta sulh cihanda sulh'u cebine koymuş bir milletiz. Ayrıca Türkiye'nin mazlumun yanında olması beni gururlandırıyor. Düşünsenize Filistin halkının güvendiği bir ülke var. Bugün Başbakan'ın ortaya attığı laflar bize şov gelsede Filistin halkı bunu izleyebildiyse onların içine su serpen, umutlarını artıran bir gelişmedir.

İsrail'in sevdiğim tek bir yönü bulunuyor. Yaparım dediğini yapıyor. Ama doğru ama yanlış ancak yapıyor. Gemiyi yanaştırmayacağını söylemişti. Zaten bu işi organize edenlerde bunun bilincinde olduğundan farklı ırka,renge ve dine sahip insanlarıda gemiye aldılar. Bu sayede İsrail'e saldırısında tüm dünyaya saldırmış izlenimi sağlanacaktı. Nitekimde bu başarıldı. Ancak bu başarının ne getirisi oldu onuda bilemiyorum. Lanetlemekten başka... Bu kadar dayanan İsrail bilmem kaç mil daha dayanamadı mı? Kendi karasularında da saldırabilirdi. O zamanda kağıt üzerinde İsrail haklı olurdu. Yanaştırmam dedim, karasularıma girdi ve yanaştırmadım. İsrail bizim sınırlarımızda roketli saldırı yaparak ve uluslararası kara sularda saldırarak mesaj verdi.

Türkiye ayağını denk al. İstersek ülkeni karıştırırır, istersek hak hukuk dinlemeden uluslararası platformda istediğimizi yaparız. Biz ne yapıyoruz. Yeni yetme değiliz, bizi başkalarına benzetmeyin deyip tribünlere oynuyoruz. Savaş mı çıksın. İstediğim şey buda değil. Çünkü biz hala eski insan gücüyle savaşıldığını zannediyoruz. Bende öleyim, gerekirse bende giderim. Devir o devir değil. O devirde olsak bile askerlerimize yazık. Bu olay Türkiye - İsrail meselesi değil. Müslüman ve diğerleri meselesi. Ben zannetmiyorum ki olası bir cihadta müslüman ülkeler yanımızda yer alsın. İran'ından aklınıza gelecek diğerlerine kadar.

Nasıl bir yol izlensin konusunda ise fikir sahibi değilim. Elçiliği kapat, onları elçisinide elleri kelepçeli getir havaalanına geri gönder. Anlaşmaları iptal et. Hatta tanımadığını açıkla. Zulüm devam ediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Yahudi'ler müthiş zenginler ve dünyanın tüm kritik noktalarında yahudilere rastlayabiliriz. Aynı şekilde A.B.D.'ninde bir çok önemli noktasında Yahudi'ler vardır. Bu yüzden İsrail'e savaş açmak felan kolay değil. Ha açsınlar gitmezsem adam değilim bu kadar söylüyorum. İsrail'e savaş açtığın zaman bir sürü ülkeye savaş açarsın. Ama İran ile işbirliği içinde olunursa bilemem. Müthiş bir savaş çıkabilir. Hatta 3. Dünya Savaşı çıkabilir. Yıllardır İsrail'liler bu sebeplerden dolayı Filistin'i inceden inceden ele geçiriyorlar ve hangi Hristiyan ülke çıkıpta; "Ya siz ne yapıyorsunuz?" dedi? Gazze'de daha silah nedir bilmeyen çocukları öldürürken niye Hristiyan ülkeler çıkıpta; "Bu nasıl birşeydir? İnsan haklarını çiğniyorsunuz." demedi. Ama ne hikmetse İmralı'dakinin odası küçük diye Türkiye Cumhuriyeti insanlık suçu işledi. İmralı'daki asılmasın diye hepsi yalvar yakar oldu tabiri caizse.

Gözümüzü açmalıyız artık. Biz millet olarak enteresan bir yapıya sahibiz. Bize karşı bir olay olduğu zaman suçu kendimizde aramayı alışkanlık edinmişiz. Ya da bir şekilde empoze ettirilmiş bize. Suçumuz olmasa bile suç yaratıyoruz kendimize. Kesin suç bizdedir diyoruz. Neden bu aşağılık kompleksi? Neden bu kendimize saygısızlık? Dünyanın bütün devletleri toplansın bizim gibi bir devlet olamazlar. Tarihte hangi ırk 17 kere yıkılmasına rağmen tekrar bir devlet kurabilmiştir? Hangi ırk kağnıyla kamyonu yenebilmiştir? Hangi ırk yoktan bir ülke var etmiştir? Gözümüzü açalım, eski gücümüze kavuşalım.

Birde dün olan şehitlerimizde var tabi. Ben ikisinin bağımsız olaylar olduğunu sanmıyorum. Ancak dikkatimi çeken bir nokta örgütün yayılma politikası. İyice azıttı onlarda. Acaba İsrail'le yanyana gezmekten olabilir mi? Geçenlerde Giresun'da olmuştu bir çatışma, şimdide Hatay'ta. Aç gözünü Türkiye'm geleceğin karanlıkta....
    I'm back...

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Dünyanın en organize, en gelişmiş ve en acımasız terör örgütü İsrail'dir.

Olay bu işte. Hakan abinin sözünün altına imzamı atarım.

Gemi de ki insanlar sonuçta işgal altında olan, her gün bomba patlayan, yaşlıların, çocukların öldürüldüğü bir yere yardım götürüyorlar. Sende helikopterden komando indirip onları masum insanları öldürüyorsun. Birde plastik kelepçe takıyorlar utanmadan. Bunlara ne denirki başka. Bizim başbakanımız da van minut der anca. Hiç bir somut adım yapamaz anca kınar.
    Last edited by BaFraLı : 01.Haziran.2010 at 20:08

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Bu olayda İsrail'in düşüncesi ve yaptıkları ne kadar iğrençse; Hitler'in savunmasız, silahsız, suçsuz Yahudilere yaptıkları da o kadar iğrençtir. Filistin halkının durumuna üzülüp de Hitler'i savunmak da aynı şekilde iğrençtir. O zaman Yahudileri yakıyordu Hitler ideolojisi, dün gurbetçilerimizi yakıyordu. Bugün de yakmanın yollarını arıyorlar. Hala görüyorum facebook'ta, msn'de Hitler savunucularını. İnsanlığımdan utanıyorum. Yakın gördüğümüze yapılana karşı çıkarken, karşı çıktığımız şeyi başkaları için savunmak ikiyüzlülüktür. Filistin halkının durumu ne kadar kötü olursa olsun, bu tüm İsrail'lileri katil ilan etmemize hak vermez, vermemeli.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Adamlar siz musevileri koruyamazsınız biz koruruz mantığıyla hareket ediyorlar zaten, bunu da açıkladılar. Bu açıklamayı yaparken, okullarında böyle şeyler yapmaları çok normal.

İsrail, istedikten sonra o gemiye hiç çıkmadan kontrolü alabileceği ve gemiyi istediği yere götürebileceği teknolojisi varken, neden bile bile bunu gerçekleştirdiler?

1 tane İsrail askeri ele geçirildi diye yıllardır Gazza'ye yapılan vahşeti görüyoruz. Hani biz diyoruz ya 1 Türk dünyaya bedeldir diye, her gün 2-3 şehit veriyoruz hem de bedelsiz ama adamlar kaçırılan 1 askeri için misket bombası bile kullanıyorlar. Eğer orada askerleri ölseydi, emin olun çoktan o gemide yer alan herkesi öldürmüşlerdi, hatta bize saldırmışlardı.

O nedenle inanmıyorum 2 askerlerinin öldüğüne, İsrail daha baskını yapmadan nasıl propaganda yapacağını hazırlamış bunların çekimini yapmış, şimdi de mağdur, haklı konumuna geçmek istiyor.
    evet serkan haklı kusura bakmayın arkadaşlar, 2 israil askeri yaralanmış sanırım. başbakan sözcüsü ntv ye konuşmuştu. dediğim gibi biri bıçak, biri mermi ile.

bu arada o geminin hala yardım için götürüldüğünü düşünen arkadaşlar var. israil diyorki "kızılay getirsin." sen reddediyorsun. ozaman sonuçlarına katlanacaksın arkadaş.

gemide bebeğin ne işi var? bi kerede şov yapılmasa? israil zaten söylemişti yapacağını yapmasa dünyada hangi ülke israil'i ciddiye alır?

ayrıca yahudi lobisinin çok güçlü olduğunuda söylemekte yarar var.

Nesil
    2006

Türkiye şuan siyasi olarak büyük bir sınava giriyor. Türkiye'nin savaş açacağını düşünmüyorum. Ama alacağı tavır yapacağı davranışlar, Türkiye'nin önümüzde ki on-yirmi yılı etkileyecek. Başbakan büyük bir sınav verecek. Ama şunu bilmemiz gerek, savaşa girmek bizi haksız duruma düşürür. İsrail'den çok daha güçlü ve önemli bir ülkeyiz. Dış Politika'da artık İsrail üstüne bir kamplaşma yapıp, onların ne kadar haksız olduğunu göstermemiz gerek. Ama Türkiye dış politikada alacağı tepkiler hamasçı olmamalı. Eğer olursa devamını getirmiyorum çok fazla siyasete girmiş olacağım, yasak olan bir forumda...

Ek olarak bu gün bir yazar yazmış; "İsrail’in amacı Türkiye’de, “Batı düşmanı” manzaralar yaratmaktır..." Belkide amaç bu olabilir.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Bu yaşananlardan sonra Fİlistin ikinci planda kalıyor benim için. İsrail uluslararası sularda Türkiye bandıralı gemiye saldırmış, Türk vatandaşlarını öldürmüştür. İsrail'in yaptığı savaş sebebidir. Ben hükümetimizden beklerdim ki sert tepki gösterilsin. Ama Başbakanımız ilk demecini olaydan 10 saat sonra verdi. Şili'de olabilir. Olayı geç duyması imkansız. Keşke diyebilseydi; İsrail'in yaptığı savaş sebebidir, İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır. İsrail ile savaş düşüncesine ben de karşıyım. Ancak hiçbir büyük devlet kendisine yapılan bu tarz saldırıda bu kadar pasif bir siyaset izlemez. Bu kadar pasif bir siyaset izlerseniz eğer yapılanları sineye çekmek anlamına gelir. İsrail'e nota verebilselerdi keşke, ambargo uyguluyoruz İsrail'e diyebilselerdi. Yapılan açıklamalar geçiştirmeci açıklamalar. İsrail bir askeri Filistin'lilerin eline düştü diye katliam yaptı. Biz katliam istemiyoruz; keşke sert durabilseydik İsrail karşısında.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Bu yaşananlardan sonra Fİlistin ikinci planda kalıyor benim için. İsrail uluslararası sularda Türkiye bandıralı gemiye saldırmış, Türk vatandaşlarını öldürmüştür. İsrail'in yaptığı savaş sebebidir. Ben hükümetimizden beklerdim ki sert tepki gösterilsin. Ama Başbakanımız ilk demecini olaydan 10 saat sonra verdi. Şili'de olabilir. Olayı geç duyması imkansız. Keşke diyebilseydi; İsrail'in yaptığı savaş sebebidir, İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır. İsrail ile savaş düşüncesine ben de karşıyım. Ancak hiçbir büyük devlet kendisine yapılan bu tarz saldırıda bu kadar pasif bir siyaset izlemez. Bu kadar pasif bir siyaset izlerseniz eğer yapılanları sineye çekmek anlamına gelir. İsrail'e nota verebilselerdi keşke, ambargo uyguluyoruz İsrail'e diyebilselerdi. Yapılan açıklamalar geçiştirmeci açıklamalar. İsrail bir askeri Filistin'lilerin eline düştü diye katliam yaptı. Biz katliam istemiyoruz; keşke sert durabilseydik İsrail karşısında.
    Siyasete falana filana girmem ama Başbakan'ın bugün yaptığı açıklama son derece yerinde,son derece mantıklı,son derece sert geldi bana;

Erdoğan'dan İsrail'e çok sert tepki

Başbakan'ın grup konuşması iki dile tercüme edildi.

Başbakan Erdoğan AK Parti Grubu'nda konuştu. Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

"Bugün sadece aziz milletime değil bütün insanlığa seslenmek istiyorum. Duygularımı açık yüreklilikle seslendirmek istiyorum. Gecenin en karanlık anında iki kanlı saldırı gerçekleşti. Biri İskenderun'daki terörist saldırıydı. Altı askerimiz şehit oldu, yedi askerimiz yaralandı.

İkincisi İsrail'in saldırısı. Yükü merhamet olan gemiler mevzilerine ulaşamadı, kana bulandı. İsrail ordusuna ait silahlı unsurlar 32 ülkeden 600 insanın bulunduğu gemiye uluslararası sularda hukuksuz bir şekilde saldırıda bulundu. Masum insanların kanını döktü. Ölü ve yaralıların olduğu gemilere el konuldu. Kadınlar, çocuklar ve tamamen sivillerin bulunduğu bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.

Bu saldırı uluslararası hukuka karşı yapılmıştır. İnsanlığın vicdanına yapılmıştır. Her milletten insanlar, insani yardım götürüyorlardı. Bütün dünyaya yüklerini deklare etmişti. Dünyadan ve ülkemizden 60 tane gazeteci gemilere binmişti. Açık denizde mazlum insanlara, evleri yıkılmış insanlara yardım götüren 600 insana yapılan bu saldırıının BM'nin felsefesine yapıldığı açıktır.

Gemilere beyaz bayrak çekilmişti. Gemiler silahlı saldırıya maruz kalmıştı. Hatay'da meydana gelen saldırı ve İsrail'in hukuksuz saldırısı nedeniyle Şili'deki temaslarımızı keserek yurda döndük. Gereken adımları Türkiye'deki arkadaşlarımızla atmaya başladık.

Dışişleri Bakanımız ve Savunma Bakanımız tepkimizi ve hassasiyetlerimizi ortaya koydu. Ben de Türkiye ile sürekli temas halinde oldum. Uluslararası camia ile temasta bulunduk ve bu süreç devam ediyor. Türkiye diplomasinin bütün imkânlarını kullanmaktadır.

Tel Aviv büyükelçimiz geri çağırıldı. 3 askeri tatbikat iptal edildi. BM acilen toplantıya çağırılarak olağanüstü görüşme yapılması sağlandı. İsrail'i kınayan açıklama yapılması sağlanmıştır. Genç milli takımının yapacağı maçlar iptal edildi. NATO toplantıya çağırıldı. Uluslararası kuruluşlar göreve davet edildi.

Konvoydaki vatandaşlarımızın güvenliklerinin sağlanması için gereken yapılmıştır. İsrail 'yaralıları biz gönderelim' dedi. Biz kendi yaralılarımızı alacak iradeye sahibizi dedik ve bunu reddettik. 2 askeri uçak yaralılarımızı almak için gitti. Sivil uçaklar da gitti.

Tüm yaralıların tedavisinin Türkiye'de yapılması için gereken tedbirler alındı.

"AMBARGO DERHAL KALDIRILMALIDIR"
    İsrail'in dünyayı doğru bilgilendirmesi ve işbirliğinden kaçınmaması gerekiyor. İsrail'in bu aşamada sergileyeceği tavır tüm dünyada ibretle izlenmektedir. İsrail, Gazze'ye yönelik insanlık dışı ambargoyu derhal kaldırmalıdır. Filistin halkına gönderilen yardımların yerine ulaşmasına engel olmamalıdır.

Dün yaşanan olaylar insanlığın ortak medeniyeti açısından kara bir leke olmuştur. Masum insanları katletmek, sivillere terörist muamalesi yapmak alçakça bir pervasızlıktır. Savaşın da barışın da bir hukuku vardır. Savaşta çocuklara, kadınlara, yaşlılara, din adamlarına, beyaz bayrak çekenlere saldırılmaz. Savaşta değil barışta bunları yapanlar insanlıktan çıkmış olurlar.

Zorbaların, korsanların bile belli ahlâk kuralları olur. Hiçbir ahlâk kuralına uymayanlara bu sıfatları yakıştırmak iltifattır. İsrail adeta dünyaya meydan okumuştur. İsrail hükümetinin bu pervasız saldırısı mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalıdır.

Yalan söylemeyi devlet yönetimi olarak görenleri uluslarararası camia soruşturmalı ve cezasını vermelidir.

"DOSTLUĞUMUZ KIYMETLİ, DÜŞMANLIĞIMIZ ŞİDDETLİDİR"
    Türkiye yeni yetme köksüz bir devlet değildir. kimse Türkiye ile aşık atmaya, sabrını test etmeye kalkmamalıdır. Türkiye'nin dostluğu ne kadar kıymetliyse düşmanlığı da o kadar şiddetlidir. Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek bile başlı başına bedeldir.

İsrailli insanlar bu olayın ne kadar yanlış olduğunu çok iyi anlamaktadır. Mesele Türkiye ve İsrail arasında yaşanan bir mesele değildir. Mesele mevcut yönetimin barışı tehdit eden yaklaşımlar sergilemesidir.

İsrail yaptığı haksızlıkları güvenlik endişesiyle, anti-semitizmle açıklayamaz. Ortada şiddeti politika haline getiren, kan akıtmaktan çekinemyen bir yönetim bulunuyor. BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail hakkında verdiği kararları tanımayan İsrail'dir. BM de dün akşam aldığı kınama kararıyla yetinmemeli. BM Sekreteri aradı, akşam da sayın Obama ile görüşeceğim. Onlara bunları anlatacağım. İsrail bunları bir yerlerden aldığı güçle yapıyor.

Ortadoğu'yu barışın zeminini yok etmek isteyen İsrail'le baş başa bırakamayız. Bu yönetim bunların bedelini ödemelidir. Kendi halkının güvenliğini düşünen devlet bütün dünyanın nefretini kazanarak bunu yapamaz. İsrail etrafındaki savunma kalkanlarını bir bir yok etmekte.

Kin ve nefreti yaygınlaştırarak, etrafını istikrarsızlaştırarak, bir çıban başı olarak iyot gibi açığa çıkıyor. İsrail halkına seslenmek istiyorum. Anti semitizme karşı olduk. Şimdi aynı duyarlı tavrı sergilemek sırası İsrail halkı olarak sizdedir. Hükümet ortaklarının her türlü şiddet politikası İsrail'in menfaatini ortadana kaldırmakta sizin güvenliğinizi ortadan kaldırmaktadır.

İsrail, devletini korsanlık yapar duruma düşürmektedir. Devlet terörü yapmakla, kan dökmekle devlet yönettiğini zanneden bu pervasız politikacılar öncelikle İsrail halkına kötülük etmektedir.

"BU YALANLARINIZDAN ARTIK BIKTIK"
    Türk Musevi cemaatine de teşekkür ediyorum. Musevi vatandaşlarımız Türkiye'nin haklı konumunu savunuyor. Onlara kem gözle bakmak kimsenin hakkı değildir.

Bugün yeni bir gündür. Milattır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikârdır.

Alenen cinayet işleyenlerin özür dilemeden insanlığın yüzüne bakması mümkün değildir.

Masum insanlara silahla saldırarak kan akıtmak devlet terörüdür. Bize ateş açıldı, diyorlar. Artık sizin bu yalanlarınızdan bıktık. Dürüst olun. El konulan gemiler, personel ve gönüllerle birlikte derhal serbest bırakılmalıdır. Bu saldırı İsrail'in Gazze'ye reva gördüğü zulmü ortaya koydu.

Öldürmeyi iyi bildiklerini yüzlerine söylediklerimiz insanlığa bunu tekrar gösterdi. Sedyedeki yaralıyı bile kelepçeliyorlar. İnsanlıktan bunların ne kadar nasibi olduğunu dünyaya anlatmak mümkün değil.

Kuru kuruya lanetlemek yetmiyor artık netice almamız gerekiyor. Artık gücün değil adaletin yerini bulacağı bilinmelidir.

"İSRAİL TÜRKİYE'Yİ BAŞKALARINA BENZETMESİN"
    Türkiye hukukun kurallarını uygulayacak. Kan dökücü siayasetiyle İsrail bu cinayeti meşru gösteremez. İsrail hiçbir gerekçeyle elindeki kanı temizleyemez. Akdeniz'deki saldırının ortaya çıkardığı sorun artık dünyanın sorunudur. Hiçkimsenin bu boyutta işlenen cinayete seyirci kalmayacağını düşünüyoruz. Her kim kanlı saldırıları görmezden gelirse onlar da bu saldırıda suç ortağıdır. Meselenin terörle mücadele olmadığı, bir şehrin insanlarını katletmek olduğu ortaya çıkmıştır.

O insanların üzerine fosfor bombaları atacaksınız, camileri, hastaneleri bombalayacaksınız, bunlar yetmez gibi o insanları her türlü ihtiyaçlarından mahrum bırakacaksınız. Yardım görevlilerinden insanlık dışı vahşetinizi esirgemeyeceksiniz. Herkes mazur görebilir, göz yumabilir, sinsice destek verebilir ama İsrail Türkiye'yi başkalarına benzetmek gibi bir hatanın içine düşmesin. Bedeli ağır olur. Açık denizde cinayet işleyen İsrail kanlı eylemiyle bütün dünyaya karşı tecrit olmayı seçmiştir. Herkes sırtını dönse bile biz Türkiye olarak Gazze'ye sırtımızı dönmeyeceğiz. Herkes sussa biz Filistin için haykırmaya devam medeceğiz.

Milletimiz metin olmalıdır. Türkiye'ye yakışır bir vakar içinde olmalıdır. Yaralılarımızın yaralarını birlikte saracağız. İnsanımıza yaraşan da budur. Herkes bilsin ve emin olsun ki insanlığın vicdanından süzülen dostluk gemileri bir gün menziline ulaşacaktır. Bu insanlık dışı operasyonun arkasında olanlara bir kez daha sesleniyorum. Siz ne kadar saldırganlığın arkadındaysanız biz o kadar barışın, adaletin arkasındayız.

Siz ne kadar Gazzeliler'in karşısındaysanız biz o kadar Filsitinliler'in, Gazzeliler'in arkasındayız, yanındayız. İsrail'in saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

İsrail hükümeti yaralıları, cenazeleri ve yardım görevlilerini bir an önce teslim etmelidir."

"BİZ DEMOKRASİ DEDİKÇE BİRİLERİ SİLAHA SARILIYOR"
    Başbakan Erdoğan, İskenderundaki terör saldırısıyla ilgili ise şöyle konuştu:

"İskenderun'daki nöbet değişimi sırasında vuku bulan hain saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Terör örgütü alçak ve kanlı yüzünü ortaya koymuştur. Huzur ve güvenliği hedefleyen bu saldırı amacına ulaşamayacaktır.

Biz analar ağlamasın istedik, demokratik açılımı bir sürece soktuk. Türkiye demokratik standartlarını yükseltiyor. Türkiye ne zaman yükselişe geçse bir karanlık el devreye giriyor. Bu süreci akim bırakmaya çalışıyor. Biz demokrasi dedikçe birileri silaha sarılıyor.

Biz anayasa değişikliği yapıyor, referanduma gidiyoruz, süreç sabote edilmeye çalışıyor. Bu karanlık senaryolar görülmelidir. Demokratikleşmeyi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör örgütü ve yandaşları asla hain emellerine ulaşamayacaktır.

Ermeni diasporasının eylemleri kimseye fayda sağlamaz. Diasporanın eylemleri Ermenistan'ı zor durumda bıraktığı gibi Arjantin'de olduğu gibi üçüncü ülkelere de zarar vermektedir."

"ARAPÇA VE İNGİLİZCE'YE TERCÜME EDİLDİ"
    İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasının ardından Şili gezisini yarıda keserek yurda dönen Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Meclis Grubu'ndaki konuşması iki saat ertelendi ve saat 13.10'da başladı.

Konuşmadan önce Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner ile bir araya geldi. Erdoğan'ın Şili'den dönerken uçakta yaptığı açıklamada "Son attığımız adımlar, son aldığımız kararların da ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" demişti. Erdoğan'ın bu sözleri ve ardından Ankara'da yaşanan hareketli dakikalar akıllara "Başbakan hangi karardan bahsediyor? Alınan kararı Grup Toplantısı'nda mı açıklayacak?" sorularını getirmişti.

Bu arada İran Büyükelçisi'nin de takip ettiği Erdoğan'ın grup konuşması Arapça ve İngilizce'ye tercüme edilerek yabancı televizyonlar tarafından da yayınlandı.

ABD Başkanı Obama'nın da Başbakan Erdoğan ile görüşme talebinde bulunduğu, gelen bilgiler arasında.

Bu arada yeni bir gelişme;

Nihayet!
    İsrail, Gazze’ye insani yardım götüren sivilleri serbest bırakıyo
    r

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü, ''Mavi Marmara''" gemisi dahil Gazze'ye yardım filosundan gözaltına alınanların derhal serbest bırakılacağını açıkladı.

İsrail Bakanlar Kurulunun kararında, ''İsrailli askerlere saldırdığı'' ileri sürülen 24 kişinin de derhal sınırdışı edileceği belirtildi.

Serbest bırakılarak sınırdışı edileceklerin toplam sayısının 680 olduğu bildirildi.

Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez, ''Tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılacak'' dedi.

Haberin duyulduğu sırada HABERTÜRK TV'de Teke Tek programında konuşan eski Dışişleri Bakanı İlter Türkmen, Erdoğan'ın konuşmasından sonra bu kararın alınmasına dikkat çekti.

Bu haberin duyulmasından kısa bir süre sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi başladı.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Ben sertliği konusunda aynı şekilde düşünmüyorum anilton.

Başbakan bu saldırı olduğu anda haberini almıştır. Bu olay olur olmaz, İsrail'e karşı sert bir açıklama yapsaydı keşke Şili'den. İsrail saldırısı geceyarısı başladı, gündüz de devam etti. Erkenden tepki gösterilseydi en azından saldırının uzamasına mani olunabilirdi. BM'nin toplanması, NATO'yu toplantıya çağırmak, uluslararası boyutta tepkileri dile getirmek son derece yerinde adımlar. Ancak arkamıza BM, NATO ve uluslararası camiayı almadan da açıklamalarımızı yapabilmeliydik diye düşünüyorum. Siyasi bir çizgiye geliyor bu tartışmalarla konu sanırım. Yöneticiler kusuruma bakmasın. Ancak bu olayı siyasetten bağımsız yorumlamak çok zor.

Sayfa 7 / 9 İlkİlk ... 56789 SonSon

Mesaj Yetkileri