Quote Originally Posted by Muhammet Celik View Post
Merhaba,

Şimdi biz oyunda futbolcu arıyoruz fakat ararken CA'sını bilmediğimiz için(editörden bakıp hile yapanlar hariç) oyuncunun özelliklerine bakıyoruz. Özellikleri iyi olan bir oyuncu buluyoruz ve hemen gözlemci raporu alıyoruz fakat rapordan beklediğimiz çıkmıyor çünkü gözlemci 2 yıldız vermiş. Bizde ulan bu gözlemci çok dandikmiş bu adama 2 yıldız verilir mi deyip kovuyoruz fakat futbolcuyu aldığımızda gerçekten futbolcunun ne kadar kötü olduğunu anlıyoruz. Başka bir futbolcuya bakıyoruz ve özelliklerinin kötü olduğunu görüyoruz fakat gözlemci 4 yıldız vermiş biz yine bu gözlemcide çok salakmış deyip kovuyoruz fakat alacak başka futbolcu olmadığından da almak zorunda kalıyor ve futbolcu gerçekten 4. yıldızlı futbolcu diyoruz.

Ben burdan şunu çıkartıyorum;

2 futbolcu olduğunu varsayalım ve,

1. futbolcunun bütün özelliklerinin 20 olduğunu da varsayalım fakat ca'sı 1 ise o futbolcu çok kötüdür(3. lig futbolcusu).

2. futbolcunun ise bütün özelliklerinin 1 olduğunu varsayalım fakat ca'sı 200 ise Maradonadır.

İzlenimden çıkarttığım durum doğru mu? Doğru ise bu kadar ters orantılı olması çok saçma değil mi? Doğru değilse nasıl bir orantı var?
bende bu yazından şunu çıkarıyorum:
scout programı gerek ben oyundaki scoutlara zaten güvenmem dediğin gibi olduğunu bildiğim için.
bütün değerleri 20 ama ca 1 bütün değerleri 1 ama Maradona???
ben şahsen editörden bi oyuncuma 16 18 tüm değerleri nerdeyse böyle girdim ca 135 pa 155 falan dedim oyuna girdim hiç 16 18 i yok oyun 135 e göre ayarladığından düşürmüş (fm 2006 da bunun tersi olarak fb den mi bi oyuncuyu aldım kiralık her özelliği 16 17 üzeri ama sezonda 1 maç oynamadı asistan da almaya değmez dedi kiralık bitince geri gönderdim hatta 1 maçta oynatmıştım da oyun kopunca oynamadan gitmişti. bu istisna hariç)
şöyle olabilir ama değerleri düşüktür almazsın mesela ca 80 ortalama 8 diyelim yeteneklerine ama pa 172 yabancı almış kiraya vermiştim oynayamazdı zira.
ayrıca ca dan ziyade pa önemlidir(24 yaş üzeri hariç)
gözlemcinin 2 yıldız verdiği takıma göredir 4 yıldız verdiği de gene takıma göredir (yaş ta önemli)fm 2006 da ben a.sebatı 2.ligde çalıştırırken hepsi 5 ti ama orada maradonamı var yok tabi.
ca sı 1 olan oyuncu 3.lig topçusu değildir 90 altı pa olan 3.lig topçusudur ca 1 de olmaz pek hele 20 20 ama ca 1 hiç olmaz 1 1 ama 200 olmayacağı gibi oyun onu ayarlıyor merak etme bu arada ben kendimden örnek verim bende de pa 200 oyuncu kaleci falan var ama editörden 20 20 demedim ve öyle de çıkmadı 200 demek o mevkide iyi demek ve her yeteneği 20 olacak demek te değil
umarım açıklayıcı olmuşumdur.iyi oyunlar.