Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
biz türkler futbolun mental yanını ne zaman öğreneceğiz ve ne zaman x x değil de xinho olsaydı şu şu takımda as oynar, şu kadar değeri olurdu demeyi bırakacağız acaba...

gökhan gönül hızlı çalışkan agresif iyi top kapan iyi bindirme yapan bir adam. ama bu iyilerin derecelendirmesi de olmalı. misal maicon veyahut alves bir bindirme yapar ama topu ezme olasılığı atağı bitirme olsalığı sıfıra yakındır. öyle hızlı karar mekanizmaları öyle iyi mental yapıları vardır. ama gökhan gönül'de bu oran çok daha fazladır. nedeni de iyi bir mental eğitim almamış olmasıdır. x in adı xinho olunca o kadar da para etmeyeceğinin nedeni budur. avrupa'da altyapı var bizde yok.

ben basit bir fm araştırmasıyla gökhan'dan daha iyi bir sürü sağ bek bulabilirim ... örneğin;

zabaleta, muricio ısla, andreas beck, rafinha, grygera, glen johnson, micah richards, anyukov, cesar azpilicueta... vs vs.

hangi birinin gökhan'dan daha iyi olduğunu iddia edebilirsiniz? gökhan gönül'ü, bunun gibi onlarca aynı kalibredeki sağ beki sollayıp maicon dani alves gibi adamların olduğu elit listeye sokabilirsiniz? bu tercihi yapmak için kaç defa izlediniz bu saydığım ve sayabileceğim bilimum yetenekli sağ beki?
zabaleta, muricio ısla, andreas beck, rafinha, grygera, glen johnson[, micah richards[, anyukov, cesar azpilicueta... vs vs.

Eğer böyle bir liste varsa karşımda açıkçası ben Gökhan'ı o listeye yakıştırmam Sabri falan desek hadi neyse ama Gökhan Gönül diyoruz.Sizin düşüncenize göre Maicon'a Alves'e Gökhan ne kadar uzaksa , Bana görede bu oyuncular Gökhan'a o kadar uzaklar.

Sabri'nin yer yer övüldüğü bir Türkiye futbol kamoyunda yaşıyoruz Gökhan'ın da orta seviye bir topçu olarak görülmesi çok doğal aslında