-
10. gün yenilenmiş 3 boyutlu maç görüntüleri ve animasyonlar
"Önümüzdeki iki gün boyunca sizlere maç motorunda geçen yıla göre yapılan değişiliklerden bahsedeceğim. Ancak çncelikle maç motoru hakkında bilgi vermek istiyorum.
Bizim FM ile asıl yapmak istediğimiz, piyasadaki aksiyon futbol oyunlarından farklı olarak size tanıdığımız esnekliklerin yani taktiksel değişikliklerin oyuncuların karaterine de bağlı olarak maç motoru tarafından istenildiği gibi görsel hale getirilerek gerçek bir futbol maçının 90 dakikasını simüle etmektir.
Geçmiş maçlardaki şutları, pasları, müdahaleleri, kurtarışları vb. olayları eski oyunculardan Roy Houghton ile değerlendirerek maç motoru yardımı ile daha iyi görselleştirebilmek, oyunun akışını, futbolcuların yerleşimlerini ve hareketlerini sizin taktiğinizde istediğiniz gibi yapabilmek için uzun süreler harcıyoruz.
Bu yüzden daha çok oyunun nasıl göründüğü ile değil nasıl oynandığına odaklanıyoruz, bizim için asıl önemli olan oyunun inandırıcılığıdır. Biz futbolcuları gerçek hayattaki gibi yapmakla uğraşmıyoruz, zaten oyuncu ve diğer teknik adamlar ile birlikte 430000 kişiyi modellemek imkansız, biz onları sadece futbolcuya benzetiyoruz.
Bu yıl özellikle animasyonlara odaklandık. Her bir animasyonu tekrar gözden geçirdik ve geliştirdik.
100 den fazla animasyon ilavesi var bu yıl. Bunlar arasında şutlar, kafa ile müdahaleler, topun üzerinden adım atma gibi rakibi kandıran hareketler ve duyguların anime olarak dışa vurumu var.
FM 2011 de duygusal davranışlar yeni bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular karakterlerine bağlı olarak olaylara farklı tepkiler veriyorlar. Takımınız gol yediğinde bazıları arkadaşlarını morellendirerek santraya hazırlarken, bazıları ise başlarını ellerinin arasına alabilecek. Veya takım arkdaşının yanlış attığı bir pastan sonra takım arkadaşı ile münakaşa eden veya ona destek olan oyuncular ile karşılaşabileceksiniz.
Ayrıca yine gollerden sonra farklı gol sevinçleri izeleyeceksiniz bunlara ait örnekleri zaten önceki videolarda paylaşmıştık.
Bütün duygusal dışa vurumlar değiştirildi ve düzenlendi. Ancak bunları yarınki yazımda anlatacağım.
Son olarak oyunun demosunun ne zaman yaınlanacağı hakkında çok fazla soru alıyorum. Oyunun demosunda yarım sezonu oynayıp oynayamayacağınıza dair bir bilgim yok açıkçası. Veya bu oyununuzun satın aldığınız oyunda kullanıp kullanamayacağınızıda bilmiyorum.
Demo ile ilgili sorulara gelince tek yapmanız gerekn beklemek. Oyunun demosunun müşteriye ulaşacak olan ürünün son hali olması gerekiyor ve bundan tam olarak emin olmak istiyoruz. Aynı zamanda bu oyunun üretimi ve dağıtımı gibi konular ile ilgilenerek size tam bir tarih vermek zorunda kalmak istemiyorum.
Genelde demolar oyundan iki hafta önce yayınlanır. Bu yıl 5 kasım da oyun satışa sunulacak. Ama size 5 kasımdan iki hafta önce demo çıkacak kesinlikle diyemem. Bununla ilgli lütfen yazılarımı takip edin."
Saygılarımla…
Last edited by deacon frost : 14.Ekim.2010 at 17:52
Mesaj Yetkileri