-
07.Aralık.2010, 01:45
Ben tek tek özellik tartışmaya girmiyorum, bu aslında göreceli bir kavram ve geçmişte bu tartışmaların ortaya benim açımdan bakıldığında pek faydalı şeyler koymadığımı gördüğümden, araştırma bölümünde artık yorum yazmıyorum pek.
Emenike hızlanma konusunda belki önde olabilir, hızları konusunda ise hala çok fark olduğunu sanmıyorum hatta aynıdır diyebilirim. Defans adamıyla forvet adamını bu konuda kıyaslamak, arada çok büyük fark yoksa zor. Defans adamı pozisyon alma konusunda usta değilse zaten ne kadar hızlı olursa olsun, forvet daha erken depara kalktığından kimi pozisyonlarda yetişememesi normaldir.
Yobo'nun hızından ziyade diğer özellikleri de tartışılmalı aslında. Mesela Pino'yu da hızlılardan saymışsınız, Galatasaray maçında Pino'ya uzun şutlar hariç adım attırmadı ilk dakika yaşanan pozisyon haricinde, her topu Pino'nun önüne geçip almıştı mesela. Yani bu isimleri sonuçta yan yana koyup yarıştıramayacağımız için, genel ortalamaya bakmalıyız. Emenike'nin kaçırıldığı 1 pozisyon var bu maçta da, orada da eksiklik hız ve hızlanma değil diye düşünüyorum hala.
Yobo sert bir defans değil, rakibe yapışan bir defans değil, orada yakın dursa rakibe belki dönmesine izin vermeyecekti belki de sarı görme pahasına daha erken faul yapacaktı ama bunları yapmıyor Yobo. İngiltere'de onca sezon boyunca zaten 14 ya da 16 sarı kart görmüş, çok düşük, Lugano zorlasan 1 senede bu kadar kart görüyor.
Bu yanları da yeniden ele alınmalı, eğer kalıcı olacaksa.
Mesaj Yetkileri