Geçen serilere göre transferde oyuncu satmanın zorlaştığı aşikar.Hatta biraz abartılmış zorluk bakımından.

Ama olaya birde şu açıdan bakalım, belki şimdiye kadar alışageldiğimiz oyuncu satışı abartı olarak iyiydi?Hep örneriğini veririm, Fm09'da Güiza'yı 50M$ peşin paraya(ki aynı teklifi ManU'da vermesine rağmen oyuncu Madrid'i tercih etti) Real Madrid'e satmıştım.Yani?Buda biraz abartı olmuyor mu?Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir.Nitekim herkes en iyi kendini bilir bu bakımdan, ne oyuncuları ne paralara satıyorduk.Bir takımın başına geçtiğinizde kadroda istemediğiniz futbolcuları satışa çıkararak ki fiyatlarının en az iki katına da sattığımızı düşünürsek, inanılmaz gelirler elde ediyorduk.Birde bu noktadan değerlendirelim.Belkide yıllardır çizginin epey bir öteki tarafındaymışızdır.

Benim Fb'de 3 sezondur satamadığım tek adam Baroni oldu.Ki onuda 3 yıldır kiralama paralarından elde ettiğim gelir neredeyse bonservisini bulmuştur emin olun.Oyuncuyu elden çıkartmaya çalışırken, kiralama olarak önerip,kiralama bedelini yüksek tutmayı deneyin.Marseille'ye(1 yıl 2M$, 1 yıl 1M$) ve sanırım Frankfurt'a(1M$) kiraladım 3 yıl boyunca.Bunun dışında maaşından kurtulmak istediğiniz oyuncuyu bedavaya da önerebilirsiniz ki Selçuk'u bu şekilde gönderebildim.Tabi bu en son çare elden çıkartmak adına.Geçen serilerdeki kadar kar yapılmıyor satışlardan.Neredeyse listeye koyduğum tüm oyuncularımı bonservis bedellerine satabildim.Epureanu (3.5M$'a alış, 15M$ satış) ve Bassong'dan (5.5M$ alış, 16 M$ satış) kar ettim diyebilirim.Ki bence işin normali budur.Epureanu'yu sattığım takım Man City, Bassong'u sattığım takımın Real Madrid olduğunu düşünürsek, bu oyuncuları geçen serilerde olsa kaç paralara satabileceğimi tahmin edebiliyor musunuz?Ben söyliyim en az 50M$ gelir elde ederdim ikisinden toplam.

Satış olayı biraz zorlaştırılmış olsa da uçuk fiyatlara satmaktan daha gerçekçi en azından.Bonservis bedelindeki kar marjlarının düşmüş olmasından daha can sıkıcı bir durum varki benim adıma, oyuncuyu daha düşük bir klübe veriyoum mesela, atıyorum adamın daha 3 yıllık sözleşmesi var, neredeyse maaşının yarısını talep diyor sözleşme tarihi dolana kadar.Bu bence daha rahatsız edici.Nufc'da Coloccini'yi Villarreal ile anlaşarak göndermek istedim.Coloccini yıllık 6.75M$ maaş alıyor ve 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.Kalkıp benden sözleşme tarihi dolana kadar yıllık 3.2M$ maaşını vermemi istemez mi?Oldu olacak maaşını ben veriyim sen Villarreal'de oyna.