Quote Originally Posted by sentugo View Post
Arkadaşım burada ikili konuşmaya girmek istemiyorum. Sonuçta ikiside iyi kaleciler ama senin Onur'u çok koruman ile ilgili bir kaç şey söyleyeceğim..

Bir kere Onur daha çok gelişir, bunun nedeni verilen pa dır. Sinan Bolat'a sabit 150 pa veriliyor. Onur Kıvrak ise sabit olmayan bir değer alıyor. Ama bu değer Sinan Bolat'ın aldığı pa değerinden yüksek. Bir oyunda 159 çıkar, bir oyunda 164 çıkar farketmez.. Önemli olan hangi özelliklerinin geliştiğidir!

Bir kalecide olması gereken en önemli özellikler şunlardır;

Aerial Ability,Command Of Area,Handling,One On Ones,Reflexes,Compouse,Concentration
Decisions,Positioning,Agility

şimdi bir bir inceleyelim

Aerial Ability: 13
Command Of Area: 12
Handling: 11
One On Ones: 12
Reflexes: 17
Compouse: 11
Concentration: 15
Decisions: 10
Positioning: 13
Agility: 16

Benim iyi bir kaleci demem için, bu özelliklerin hepsinin 15 ya da üstü olması gerekir. Hadi bazı özellikler diğerlerinden daha önemli onlar 15 olsun bari. Oysaki ilerideki yıllardaki profilinde dahi bu özelliklerin hepsinin 14 ve üstü bile olamadığını görüyoruz. Zaten öyle olsa bile muhteşem olur. İnanmayan olursa elimde bir 2014 yılı görüntüsü de var...

Sinan Bolat'ın özelliklerine bakıyoruz

Aerial Ability: 14
Command Of Area: 16
Handling: 15
One On Ones: 13
Reflexes: 16
Compouse: 9
Concentration: 9
Decisions: 13
Positioning: 8
Agility: 16

Gördüğün üzere kalecilik yönünden Onur'dan çok daha üstün.. Sadece positioning antremanı ile daha az gol yiyen bir kaleci oluyor oyunda..

Ben kalecilerden çok çektim. O yüzden olaya her yönüyle bakabilmeyi öğredim. Bence bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok
sadece bilgi edinme amaçlı soruyorum;

decisions,
agility,
compusure (topu oyuna sokarkenki işlevi dışında) özellikleri bir kaleci için nasıl bir önem teşkil ediyor, neyi etkiliyor tam olarak?