...
Dünya Kupası Çeyrek Finalinde İlk günde Uruguay ve Fransa karşı karşıya geldi. Castelao'da oynanan maçı 58400 biletli seyirci takip etti. Baştan sona maçta büyük bir üstünük kuran Fransa Locy Remy'nin 1 ve 61 Franck Ribery'nin 29. dakikada attığı gollerle sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak Yarı Final'e adını yazdıran ilk takım oldu. Fransa'nın Yarı Finaldeki rakibi ABD veya İsviçre olacak.
...
Dünya Kupasında Çeyrek Finaldeki Rakibimiz Hollanda...
Yer:Maracana,Rio de Jenario
İlk 11'ler
Maç Sonucu
Veriler
Basın Açıklaması
Bazı anlar vardır anlatılır yaşanmaz bazı anlar vardır yaşanır anlatılmaz...
İşte öyle bir şeydi bu gece bizim için, Grup aşamalarında denk ülkelerle oynamamıza rağmen hem ikinci tur'da hemde çeyrek final'de futbol kültürü büyük olan köklü ülke milli takımlarıyla mücadele ettik. İspanya karşısında galip gelsekte çoğu kesim tarafından oynadığımız futbol eleştirilmişti ama bazen kazanmak iyi futbolunda önüne geçmeli diye düşünüyorum.
Bugün İspanya maçından cok cok farklı sayılmayacak stratejimizle sahada yer aldık. Oyuncularım maç öncesinde uygulamış olduğum taktiği harfiyen uyguladı geride rakibi bekleyip hızlı kontralarla gol arayacaktık nitekim bunda başarılı olduk.
15.dakikada Mevlüt çok iyi ceza alanına girdi çarprazda olmasına rağmen şut açısı vardı ama o aklını kullandı vurmadı ve altıpasta boş durumdaki hamit'e topu bıraktı onun dokunması yetti. Bu golden sonra Hollanda ağırlığını oyuna koysada oyuncularım oyun disiplininden kesinlikle kopmadı 42 dakika'da Mevlüt belkide Turnuvanın en güzel gollerinden birine imza attı kaleye 30 metre uzaklıkta Nuri'den aldığı pası rakibini iki defa çalımlayarak girdiği ceza alanında yaptığı usta vuruş Hollanda'nın belini kırmıştı bi kere...
İkinci yarıya'da fırtına gibi başladı Hollanda bir umut çeviririm diye... Ama Mevlüt Orta sahada Batuhan'a verdiği pastan sonra müthiş bir koşuyla girdiği ceza alanında Batuhan'dan tekrar aldığı topu filelere göndermesi maçı orada bitirdi. (bu pozisyonda batuhan sakatlandı)
Kalan dakikalarda skoru kabullenen Hollanda maçıda rolantiye alınca bu denli zorlu bir karşılaşma kolay görünecek şekilde bitti bizim için... Şimdi sıra Yarı Final'de ve rakibimizi beklemekte olacak.
...
YARI FİNALDE RAKİP KAMERUN
Estadio Nacional de Brasillia'da 71.000 biletli seyircinin izlediği maçta Kamerun çekişmeli geçen maçın ardından İskoçya'yı Eric Matoukou'nun 27.dakikada attığı golle 1-0 yenerek Yarı Final'de Milli Takımımızın rakibi oldu. Yarı Final maçı 8 Temmuz'da Estadio Castelao'da oynananak.
...
Dünya Kupasında Çeyrek Finallerin Son Maçında İsviçre ABD'yi 35. dakikada Jahon Djourou'nun attığı golle 1-0 Yenerek Yarı Final'de Fransa'nın rakibi olmaya hak kazandı. Karşılaşmada türk asıllı oyuncular Eren Derdiyok ve Gökhan İnler ilk 11'de başlarken Gökhan İnler kaptan olarak sahaya çıktı.
...
2014 Brezilya Dünya Kupası Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu.
...
Finalde yer alacağımızı düşünüyorum.Fransa Türkiye finali bizi bekliyor.
Türkiye'nin finale çıkacağından ve kupayı alacağından hiç şüphem yok.
Başarılar.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
TebriklerYarı finaldeki rakibimizi eleyeceğimizi ve finale çıkacağımızı düşünüyorum
Finalde hangi takım olursa olsun çekişmeli bir final olacak
Gönlüm İsviçre-Türkiye finalinde
![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Başarılar...
Bana göre şampiyon oluruz Dünya Kupasında![]()
Final yolu gözüküyor ama kamerunda şok yapabilir dikkatli olmalıyız
Umarım, Teşekkürler
Tabi Fransa'ya nazaran İsviçre denge anlamında daha iyi bir rakip olur benimde gönlümden o geçiyor
Teşekürler inş
Doğru sonuçta buralara kadar geliyosa onunda bi ağırlığı vardır elbet.
...
Müthiş bir kupa oluyor bizim açımızdan.Finalde İsivçre-Fransa farketmez bu kupayı alacağız![]()
Dünya Kupasında Yarı Finalde Rakip Kamerun...
Emre Güngör Batuhan Karadeniz sakatlıktan ve Gökhan Gönül cezalı olmasından dolayı bu maçta forma giyemedi.
Yer:Estadio Castelao, Sao Luis
İlk 11'ler
Maç Sonucu
Veriler
Basın Açıklaması
Dünya Kupasına şuana kadar damga vuran 3 ekipten ikisinin mücadelesi oldu bugün. Kamerun'u kupa başındandır takip ediyorum sert futbolunun yanında duran toplar ve kontra ataklarla rakiplerine üstünlük kurmaya çalışan bir yapıları var bizde sert futbol oynuyoruz ama sistemimiz tamamen kontra atak'a dayalı olmaktan ziyade biraz daha futbol oynama amacı gütmeye çalışıyoruz. Maçtan önce özellikle Batuhan ve Gökhan'ın eksikliği oyun planımızda değişikliklere sebep oldu. İleri Üçlüyü Mevlüt,Ozan ve Arda'dan kurarak hızlı ve etkili bir oyun oynamayı arzuladık ve zaman zaman bunda başarılı olduk. Ama rakibin maçın ilk dakikasından itibaren oynadığı sert futbol oyunumuza engel oldu.
30.dakikada Eren'in sakatlığı bizim için zor bir maçın ilk sinyali oldu ama devre biterken defansın arkasına atılan topta kaleciyi çalımlayıp ağları sarsan Mevlüt bize rahat bir nefes aldırdı.İkinci yarıya da aynı istek aynı arzuyla başladık ama Kamerun turnuva boyunca uyguladığı duran top etkinliğini yine kullandı ve 52.dakikada topu ağlarımızda gördük. Bu dakikadan sonra Kamerun iyice oyunu sertleştirdi ama Hakemin ortamı yumuşatma çabaları ilerleyen dakikalarda aleyhimize olacaktı.
Maçın normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlandı. 98.dakika da Hasan Ali'nin ortasında ceza alanına bir ceylan gibi giren Sabri Reisharika top kontrolü Şahin hızı ve Kartal vuruşuyla bizi öne geçirdi. Kamerun yediği golün hırsından olsa gerek oyunu iyice sertleştirdi ve Nuri ile Sabri oyunu tamamlayamadı kalan dakikalarda topu şişirerek zaman geçirdik ve Finale uzandık şimdi rakibimizi ve kupayı bekliyoruz.
Not: Finalde Sabri,Eren,Emre Güngör ve Batuhan sakatlıktan dolayı büyük ihtimalle oynamayacak Mevlüt ise cezalı durumda olduğundan finali kaçıracak.
...
...
Isvicre Bekliyoruz Finalde O Zaman Kupa Senin Elinde Olur
VE BEKLENEN FİNAL EŞLEŞMESİ
Maracana'da 76.000 biletli taraftarın önünde oynanan mücadelede İsviçre Fransa'yı 38.dakika da Nassim Ben Khalifa'nın attığı golle 1-0 yenerek dev finalde Milli takımımızın rakibi olmayı başardı. Fransa ise Finalden bir gün önce Kamerun ile 3.lük mücadelesine çıkacak.
@urwrdskkn
Aslında sürpriz olmadı İsviçre'nin çıkması çünkü İsviçre'nin kalecisi Benaglio turnuvada şuana kadar 1 gol yedi (ikinci tur portekiz maçı) ve Batuhan ile Mevlüt'süz çıkacağımız bir maçta inanılmaz bir handikap olacak bizim açımızdan.
...
Milli Takımımızın Dünya Kupasında Finale Çıkmasının Çoşkusu Yaşanırken Bütün Yurtta Sevinç Gösterileri Yapıldı. Bunun Yanında Finalde Santrforsuz oynayacak olmamız büyük tartışmalara yol açtı İşte futbolun duayenlerin bu konudaki söylemleri...
Ahmet Çakar:Bakın Beyler çok tehlikeli sularda yüzüyoruz ben başındandır İbrahim efendiden bir halt olmayacağını söylemiştin kupada finale çıkmak falan bunlar hikaye buradan federasyona sesleniyorum EYY FEDERASYON sizde bir parça gurur varsa finale çıkmazsınız
Erman Toroğlu:Bence forvetler çok gol atmaktan sakatlanıyor tabi bu goller sahada mı atılıyor tartışılır federasyonun duruma at gözlüğüle bakmaması gerek
Ömer Üründül:Elimizde kullancağımız bir Tuncay Şanlı var. Tuncay futbolu biliyoo orda oynayabilir Hakan Şükür tipi çağdaş bir forvet bloklar arası bağlantı kurarak organize bir şekilde kollektif bir uyumla maçı kazanabiliriz buna dikkat etmek lazım erdoğan
Gökmen Özdenak:Forvet alıyorsun Kanat yok, Kanat alıyorsun Forvet yok ağmğğma kğaoaoyuim bu nasıl iş?
Rıdvan Dilmen:Tuncay'ın bu eksikliği gidereceğini düşünüyorum, Tuncay iyi bir forvet ama bir Alex değil
Ali Sami Alkış:Turgay abi şimdi Federasyon dese, çık Ali Sami forvet oynasa dese...
Turgay Şeren:Yok ebenin ama ali sami
Can Bartu:Bugün antrenmanlarda Batuhan'ı çok etkisiz görüyorum Muhabir: Efendim Batuhan sakat antrenmanda yok
Serhat Ulueren:Bu konuda çok önemli bir gizli tanığımız itirafçımız var evet sizi dinliyoruz.
İtirafçı:8 kişiydiler ayaklarında top vardı karanlıktı içkiliydim göremedim![]()
...
@urwrdskkn
Umarım öyle olur![]()
...
kupayı alacağına inanıyorum başarılar dostum
Gönlümden geçen olmuşİsviçreyi yeneceğine inanıyorum
Fransa bize çok ters geliyor iyi ki o gelmemiş
Goller: Nihat ve hamit skor : 3-0 ikisinden biri 2 gol atar
![]()
dur bi dakika nihat nerde ?
![]()
Umarım kupayı alırsın başarılar.
Sabrinin golüyle yenmek dahada güzel olmuş![]()
Gökmen Özdenak ve Turgay Şeren abilerimize saygılar 2'sinede tüm içten dileklerimle katılıyorum.
Finalde işimiz zor. Nassim'i tutarsan arkası gelecektir. Senin oyundaki profili bilmiyorum ama devasa bir profile sahip oluyor bildiğim kadarıyla.
umarım teşekkürler
bu maçta gol beklentim tuncay'dan var ama çok vasat oynuyor arda'da da var bir durgunluk ama ikisinden biri patlama yapar artık bu maç.
umarım teşekkürler.
reyis 10 numara adam vesselamama nazar değdi sakatlandı finalde oynamayacak büyük ihtimalle.
...
...
Resme koptum![]()
...
Merak ettim sabrinin değeri ne kadar ?![]()