Originally Posted by
bjk4ever
20 degil 20-25 dedim 28 imis, ki 30 olsa bile cok az, bu rakam 45-50 civarlarinda olmali. Sampiyon takim 84 gol atmis, 2. olan takim 69, biz ise sadece 53, sikinti nerede gayet net. 70'lere kadar niye sence gol bulamiyorduk? Gol sikintimiz yok ya? Demek ki varmis. Sende izlemissindir maclari, su enstanteneyi kac defa gordun maclarda; BJK bastiriyor, sonra son cizgiye inip orta yapiyoruz, ceza sahasinda sadece 1 kisi var. Bazen Almeida ceza sahasina cikiyor, orta yapilirken ceza sahasinda 0 adam oldugunu bile gordum ben! Bizdeki sikinti kalite degil, yuksek kaliteli oyuncular hepsi, sikinti oyuncu tarzi.
Genelde buyuk takimlarda forvet disinda ekstra gol katkisi veren bir oyuncu daha oluyor. Uzak direk kosusu yapabilen uzak forvet olabilir (far forward, Ozan Ipek, Tuncay), ceza sahasinda etkili ikinci forvet olabilir (second striker, Alex), iceri kacan golcu kanat oyuncusu olabilir (inside forward, Villa, B.Yilmaz). Ama bizdeki 3'lunun hicbiri bu tarz degil, Almeida da zaten golcu degil, gol sikintisi yasiyoruz. Normalde bir takimin hucum hatti senede 40-45 gol getirmesi lazim, ama bu 4'lu anca 20-25 gol getirir. Bildigim kadariyla bunlar arasinda kariyerinde 15 gol uzerine cikmis olan yok, Guti bir sene cikti, ama artik o kosulari yapacak fizik guc de yok onda, birde Almeida kariyerinde ilk defa bu sene cikti. Bunlar ekstra katki elbette verir, Quaresma 40 metreden cakar, Simao frikigi atar, Guti cok ekstra bir asist yapar, ama bunlari anca 3-4 macta bir yaparlar, oyuncu tarzi olarak surekli gol atabilecek bir oyuncumuz yok. Bu dediklerimin en guzel ornegi Trabzonspor. Kalite ve yetenek olarak bizim 4'lunun belki ceyregi bile etmezler, ama o kadar efektif ve direkt gole giden oyuncular ki, Umut haric arkadaki uclu golcu ve cok kolay gol atabiliyorlar (Alanzinho, Burak, Jaja). Mac icerisinde hic gormuyorsun, ama gole yakin oyuncu olduklari icin bu eksiklikler hic gozukmuyor, ki bizdeki eksiklik de bu zaten.