Evet hocam oyunda bir hata var gerçekten Türkiye kupası'nı kazanabiliyor Fenerbahçe
pardon ama golü kim atıyor?
yani biri defansif,öbürü geriye dönükse "ileriye dönük" olan kim?
bu taktikle gol kralı çıkartıyorsan ya oyunda bir hata var yada diğer takımlarda iş yok![]()
Hocam Ortasahaya kadar gelip pres yapıyorlar topu kapıncada tek paslarla gidiyoruz.Belfodil ve Emenike hızlı forvetler olduğu için rakip defansı geçmeleri kolay oluyor.Birçok taktik denedim en iyisi bu bence![]()
hızlı hucumcularla oynatdıgın hucum anlayışı mantıklı
Çeyrek finalde şansız şekilde elendik.
Ligde eminim şampiyon olacağız.Keşke yarı finali görseydik.Neyse sağlk olsn.başarılar.
Hocam artık avrupada bi şampiyonluk görmek istiyoruz![]()
Yarı Finalde elendik.
Türkiye Ligi Gol Kralı
En İyi Yabancı Oyuncu
En İyi Kaleci
En İyi Defans Oyuncusu
Yılın Karması
bence yani benim görüşüm
eğer oyun olmasa idi şöyle düşünürdüm:
şimdi adam geriden hareketleniyorsa koşusu daha çok artacaktır,ileride beklese daha az yorulur,
ama geriden hareketlenince daha çok alan koşması gerekir bu da daha hızlı yorulmasına neden olacaktır,bu yüzden ileride bekleyen bir forvet mesela hakan şükür diyelim o oyuncu rakip defansı yorsun,geriden gelen mesela ona da arif diyelim hızla topla buluşup golü atsın.
gene de hızlı adamlar varsa sonuçta oyun senin, o da tutabilir
ama birisi hedef ise dediğim gibi herhalde daha uygun olacaktır.
2side hızlı ise dediğin de olabilir.sonuçta değişik bir düşünce.
yalnız oyuncular dediğim gibi bu durumda daha fazla yorulmazlar mı?
bişey farkettim.
iki maça da bak herhalde aynı şeyi farkedeceksin.kendi evinde yenememişin ve tur atlaman
deplasmana kalmış,deplasmanda da başarılı olamamışın.
demekki birkaç değişiklik yapmak lazım gibi?
ek:zor da olsa şamp.olmuşun,kutlarım.
Evet haklısın genelde deplasman maçına kalınca eleniyoruz.
Lig : 34 Maç 24 Galibiyet 8 Beraberlik 2 Mağlubiyet 80 Gol attık 12 Gol yedik. Şampiyon
Türkiye Kupası : 8 Maç 4 Galibiyet 3 Beraberlik 1 Mağlubiyet 9 Gol attık 3 Gol yedik Yarı Final
Şampiyonlar Ligi : 10 Maç 7 Galibiyet 2 Beraberlik 1 Mağlubiyet 15 Gol attık 5 Gol yedik. Grubu 3. tamamladık Uefa liginde yolumuza devam ettik.
Uefa Avrupa Ligi : 6 Maç 3 Galibiyet 2 Beraberlik 1 Mağlubiyet 7 Gol attık 2 Gol yedik. Çeyrek Final
peki forvetler dediğim gibi yorulmuyorlar mı? maç sonu kaç ile bitiriyorlar ?
benim nss 3 ten örnek vereyim.
ben nss 3 te orta saha başlıyorum ama bir süre sonra forvete geçmemi istiyorlar,bende kabul ediyorum.
oysa oyunda forvet gibi değil de amc gibi oynuyorum yani geriden gelerek oynuyorum dolayısı ile topu kendim kapıyorum asisti kendim yapıyorum golü ben atıyorum
bu da zaten düşük puan alan orta saha oyuncularının iş yapmamasına ve pas vermemesine gidiyor,bende yoruluyorum haliyle ve şöyle bir yazı çıkıyor:
-çok koşuyorsun,bu da senin topla buluştuğunda yorgun olmanı sağlıyor bu nedenle çok gol kaçırıyorsun.
şimdi nss 3 ne alaka deme.anlattığım bir olay.oyundan bir örnek vermek istedim.
demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
ek:bu oyunda amc yok,sadece mc ve fc var;mc seçersem düşük puan alıyorum,fc mecburi seçim yani.
nss4 te var amc var ama o da oynanılmıyor.
tabii ki alternatif oyuncu her zaman iyidir.
ben asistana veriyorum takım seçimini ama o 17 kişi seçiyor oyunumda;
ve 2 forvet seçiyor(forvetimiz iyidir) bende de en çok mcler yoruluyor.ama kenarda
mc olmuyor 17 de;bende 18.yi eksik olanla tamamlıyorum bu da ya mc yada drl oluyor.ve 18 yaşaltı olması gerekiyor.
forvetleri değiştirmem genelde çünkü çok yorulmuyorlar.2 kişi çoklukla boşuna bekliyor yani.
1 tane değiştirdiğim de az oluyor.hiç midfielder falan koymadığı zaman 1ini çıkarıp 1mc 1 defans yada 2 midfield alabiliyorum.(17 kişi alıyor ya)
dediğim gibi bende de en çok mcler yoruluyor,çoklukla da 2 mc bir kanat değiştirmem gerekiyor
ama kenarda 1 mc yi zor alıyorum 2 hiç olmuyor bende 2.mc yerine 2 kanat oyuncusunu değiştiriyorum,öbürü yorgun argın devam etmek zorunda kalıyor.
ben genelde yedeklerde 1 forvet 1 kaleci 1 dl 1 dr 1 dc 2mc koyuyorum.Tabi bende ortasahada yorulan oyuncular oluyor ama en çok kanatlarda oluyor.Bence 1 oyuncu yetiştirmelisin hocam 1 yedek eksik olması kötü bir şey.Ben 18 yaş altı takımımın kalecisini yedek alıyorum.Risk yok mu var ama Ruffier'in maşallahı var 1 kez uzun süreli sakatlandı.Sezon başında özellikle geniş kadro kurdum maçın zorluğuna göre değişiklik yapıyorum oyuncularımda çok fazla yorulmamış oluyor.
ben asistana bırakıyorum.o kesin 2 forvet alıyor,1 gk,1-2 defans (dlrc toplamı) 1 en fazla 2 orta saha alıyor toplam ise 6 yedek alıyor.bende hangi mevki eksik kaldıysa 18.yi 18 yaşaltı olan oyunculardan seçiyorum ama son maçımda gene 3 değişikliği orta sahadan yaptım bir dc oyuncusu dmc de de oynuyordu onu dmc ye koydum,bir mr değiştirdim ve 3.yüde gene 18.olarak koyduğum mcden yana kullandım.
dmc sakatlık dolayısı ile oldu.diğerleri yorgunluk.
kariyerim aşağıda,resimlerini de ekledim şimdi bu maçın.
eksik değil yalnız,oyuncu/asistan 18.yi almıyor,bu da hep 18 yaşaltı oyuncusu oluyor.
var ama almıyor oyuncu.33 kişilik as takım var,toplam 86 tane oyuncu var ama
editörden oluşturduğum ligde sadece 33 kişi kayıt edilebiliyor,33 kişi de kayıt ettim hatta asistanın dediklerinin de bazısını çıkararak yerine oyuncu alarak.
İyi transferler yaptım diye düşünüyorum elimizdeki kaliteli yabancıları istediğim fiyatlara satamayınca kiralama yoluna gittim.Yeni sezonda hedefleri büyütüyoruz.
Sezonu kupayla açtık moraller yerinde
Hulk iyi transfer olmuş ilk maçında da etkisini göstermiş.
Zorlu sayılabilecek tüm maçlarımı yaptım sanırım bu sezon fark gelebilir.
Chelsea'yle yaptığımız maçta golü bulduk herşey çok güzel giderken Hulk takımı 10 kişi bıraktı ve Chelsea'ye direnemedik.11-11 olsaydı en kötü beraberlik alırdım diye düşünüyorum.
Sağlık olsun.Gruptan çıkalım yeter.Ancak 2. çıkarsak ters bir takım gelme ihtimali çok yüksek.
İnşallah ikinci maçta yener ve 1. çıkarsın.
başarılar.
transferler avrupaya yatırım olmuş bu sene yarı final yaparız
Gruptan kesin olarak 4.maçla beraber çıktık çok zorlu bir grup gibi dururken rahat çıktık.Ama 2.ci olarak çıkacağız.
Herhangi bir sakatlıkta yerine oynayacak oyuncuda en az çıkan kadar kaliteli gidebildiğimiz kadar gideceğiz.Umarım iyi bir başarı sağlarım klüp mali açıdan çok iyi durumda yarıfinal oynar ligtede şampiyonluğu yakalarsam rüya takım kurabilirim seneye.