SPOR TOTO SÜPER LİG 7. HAFTA
Brezilyalı yıldızımız Douglas'ın nefis golleriyle sonuca gitmesini bildik.
SPOR TOTO SÜPER LİG 8. HAFTA
Jovial Aykut'u kepaze etti, Alanzinho'ya yaptığı müthiş asistle de perdeyi kapattıran isim oldu. Nefis bir oyun çıkardık; nefis de bir galibiyet aldık.
SPOR TOTO SÜPER LİG 9. HAFTA
Ligdeki domine etme havamızı Antalyaspor karşısında da sürdürdük.
SPOR TOTO SÜPER LİG 10. HAFTA
Bu maçta Jovial-Janczyk ikilisini ilk defa çift forvet oynatmayı denedim; defansta da biraz formsuz olunca sonuç böyle oldu
SPOR TOTO SÜPER LİG 11. HAFTA
Ligin demirbaş ekiplerinden Ankaragücü karşısında Henrique'nin golüyle rahatladık; Jovial'in ikinci yarıda attığı nefis goller ise hem beni, hem de taraftarı mest etti.
UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP 2. MAÇ
Yok arkadaş, bu Lopez oyunun en iyi forveti. Adam her yerden, her şekilde gol atıyor yav. Ağlayacaktım resmen.
UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP 3. MAÇ
CSKA Moskova'yı Rusya'da ezdik! Defansın inanılmaz hatasını Keko affetmedi, sonrasında ise hakemin abartılı penaltı kararı nedeniyle maçı 1-1 bitirdik, ve çok avantajlı bir skorla evimize döndük.
UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP 4. MAÇ
Janczyk'in 40. saniyede attığı golle öne geçtik. O dakikadan sonra öyle bir futbol oynadık, CSKA'ya öyle bir futbol dersi verdik ki; bir an farka gideceğimizi sandım. Taa ki, kaptan Yiğit'in atılmasına kadar.
CSKA çok hafif öne geçti, ve hemen de golü buldular. Yediğimiz golün ardıdnan biz de atak yapmayı düşündük, ve oyunu dengeledik.
Ardından Cosmin Moti atıldı. O dakikadan sonra; bir top oynadık ki sormayın gitsin... Milyon dolarlık oyuncuları rezil rüsva ediyor, dünyanın sayılı savunma oyuncularını ardımızda mücadele ederken yere kapaklandırıyor, belki de dünyanın en kaliteli forvet hatlarından birini stoperlerimizin arasında kaybettiriyorduk.
Fakat bir faktörü unutuyorduk, ONUR KIVRAK...
Onur, adeta ahtapot gibi oldu. Adam kalesini gole kapadı ya, yaptığı şey bu cümleyle açıklanabilir yani! Neler getirdik, neler kaçırdık; bir ben bilirim. Onur, adeta şampiyonluk maçında Fenerbahçe'ye yaptıklarını bu maçta da bize yaptı.
Yine de, Avrupa'da bu denli isim yapmış bir kulübü, tanınmamış takımımızla iki maçta da dize getirmekten gurur duyuyoruz. İşte bu da grubumuzdaki puan durumu:
Mücadelemizi aynı zamanda, Şampiyonlar Ligi'nde bulunan tek Türk takımı olmanın verdiği baskıyla yürütüyoruz. Gelelim kalan maçlarımıza.
Bana göre, artık PSV'nin gruptan çıkma imkanı kalmadı. Lyon ise koptu gidiyor. Kalan maçlarda, ne benim ne de CSKA'nın Lyon'dan puan koparması im-kan-sız. Bu nedenle geriye tek maçımız kalıyor, o da PSV.
Eğer PSV'yi kendi sahamızda yenersek, gruptan kesinlikle çıkarız ve adımızı Türk tarihine altın harflerle yazdırırırz. Bütün çabamız bunun için.
*
İşte bu da ligdeki durumumuz:
Ligdeki dominasyonumuz tam gaz devam ediyor. Çok rahat maçlar çıkarıyor ve çoğu istatistikte başı çekiyoruz. Böyle gidersek, çok rahat bir şekilde şampiyon oluruz ve geçen seneki başarının tesadüf olmadığını tüm dünyaya haykırırız.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
ŞL'de gruptan çıkarsan tamamdır bu iş.![]()
TariboWest
Gruptan çıkmak her zaman daha iyidir.
Kendi evinde Psv'ye yenilmessen uefa garanti oluyor zaten bana sorucak olursan.Uefa'ya gitmen senin için daha iyi olabilir.Lig maçları zaten çok iyi gidiyor.
Tebrikler sonuçlar gayet iyi.
Save ini uploadlar mısın ? Biraz oynamak isterim.
Kusura bakmayın arkadaşlar, eve yetişemedim. Save dosyasını da bu yüzden paylaşamadım. Yarın sabahtan kesin paylaşırım ama. Bekleyiniz![]()
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
Kusura bakmayın arkadaşlar dün evde olmadığım için dosyayı upload edemedim. Buyrun hemen linki vereyim:
http://www.mediafire.com/?rndlm36arr16yb1
Not1: Oyunumun 11.0 olduğunu hatırlatmak isterim.
Not2: Number of Processors yazısı kısa süren Fildişi Sahili teknik direktörlüğü maceram yüzünden 2'dirFildişi'ni yönetmeye başlamıştım ancak sonrasında esas hedefimin Adanaspor'u yükseklere taşımak olduğunu anlayınca maç bile oynamadan Fildişi'nden istifa ettim.
Sağolasın.
SPOR TOTO SÜPER LİG 12. HAFTA
Topu ayağında tutan taraf bizdik ancak Trabzon mükemmel bir ofsayt taktiği uyguladı. 3-4 net pozisyonumuz ofsayta takıldı, 1 golümüz de ofsayt nedeniyle sayılmadı. Sıkıcı bir beraberlik.
SPOR TOTO SÜPER LİG 13. HAFTA
Maç rüya gidi başladı ancak defansın inanılmaz hataları sonucu Turgay'ın ayağından golleri yiyince moralman çöktük. 56'da Yiğit de atılınca oyunun hakimiyetini iyice kaybettik ama 1 puanı kurtardık.
SPOR TOTO SÜPER LİG 14. HAFTA
4-3-3 sistemini denedim; ve sonuçlarını aldım
SPOR TOTO SÜPER LİG 15. HAFTA
Oyunun kontrolünü elimizde tutmamıza rağmen bir türlü istediğimiz pozisyonları bulamayınca 1 puana razı olduk.
SPOR TOTO SÜPER LİG 16. HAFTA
Kasımpaşa çok şanslıydı.
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI GRUP 1. MAÇ
Antalya'yı rahat geçtik.
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI GRUP 2. MAÇ
Ümit Davala'dan taraftarlara güzel bir hediye daha.
UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP 5. MAÇ
Mükemmel bir takım oyunu, mükemmel bir uyum, mükemmel bir dominasyon; mükemmel bir galibiyet! Stadımızın tamamen dolduğu bu maçta her şey bizim adımıza harikaydı! PSV'yi sahaya gömen takımımız, gruptan çıkma iddiasını sürdürdü!
(Fakat CSKA'nın evinde Lyon'u yenmesiyle hayallerimiz yıkılmıştı. Hala 2 puan öndeydik fakat haftaya Lyon'dan puan koparmamız imkansız gibi görünüyordu.)
UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP 6. MAÇ
Ümit Davala, bu denli kötü oynamasına rağmen az kalsın galibiyet alacakmış
HER ŞEYE RAĞMEN, GRUBUN DİĞER MAÇINDA CSKA'NIN PSV DEPLASMANINDA BERABERE KALMASIYLA, CSKA'NIN 1 PUAN ÖNÜNDE İKİNCİ OLARAK TARİHİMİZDE İLK KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUPLARINDAN ÇIKIYORUZ!
ADANA TURUNCUDUR!
Gerçekten mükemmeldi. Şampiyonlar Ligi yolculuğumuz çoğu otoritenin düşündüğü gibi itaatkar değil, isyankar oldu; ve Avrupa'nın büyük kulüplerine karşı galibiyetler, puanlar alıp gruptan çıkmaya hak kazandık!
HEDEF ÇEYREK FİNAL!
*
İşte bu da ligimizdeki puan durumu:
Ligdeki rakiplerimizi biraz küçümseyince üst üste beraberlikler aldık ve Beşiktaş başta olmak üzere takımları kendimize yaklaştırdık. Artık ligde biraz daha ciddi oynayıp galibiyet serisine başlamak istiyoruz...
Hahahahah gerçekten pek şanslıyızUefa'ya kalsaydık keşke yav
SPOR TOTO SÜPER LİG 17. HAFTA
Kötü futbol oynayıp yenildik ve liderliği de kaptırdık.
*
Birazdan: Devre arası transfer çalışmaları.
ADANASPOR DEVRE ARASI TRANSFER ÇALIŞMALARI
GİDENLER
GÜLE GÜLE POLONYALI!
Kulübümüzün emektar santrforu Dawid Janczyk, 4.7m€ karşılığında Olympique Lyonnais'e satıldı.
ALAN MEMNUN, SATAN MEMNUN!
Sezon başında 3m€'ya aldığımız playmaker'ımız Douglas, yine 3m€ karşılığında Bologna'nın yolunu tuttu.
Bu transferlerden 7.7m€ gelir eden Adanaspor'un finansı coştu.
GELENLER
MOUSSA MAAZOU ADANASPOR'DA!
Janczyk'in yerine serbestten transfer ettiğimiz Nijerli yıldız, ilk maçlarında göz doldurdu.
ANDREZINHO ADANASPOR'DA!
Douglas'ın yerine serbestten aldığımız Brezilyalı oyuncudan beklentilerimiz büyük.
MURAT SÖZGELMEZ ADANASPOR'DA!
Freiburg'a giden ancak aradığını bulamayan oyuncuyu, 825k€ bonservis bedeliyle yuvaya döndürdük.
*
Önemli oyuncularımızı iyi fiyata satıp; yerlerine onlardan aşşağı olmayan bedava oyuncular getirdik. Bu bakımdan Janczyk-Douglas satışı ve Maazou-Andrezinho alışı bizim adımıza çok karlı oldu, finansımız bir anda %80'e çıktı, 4m transfer bütçemiz var(bunda devre arasında gelen ''change season expectations'' da etkili oldu) ve önceden normalin 44k€ üstünde olan maaş bütçemiz şimdi normalin 15k€ altında. Bu transferlerin finans olarak bize katkı sağladığına şüphem yok; umarım sportif olarak da katkı sağlarlar. Murat da stoper mevkiine iyi bir yedek olacaktır. Değerlendirmem böyle.
İşte bu da transfer dönemimizin özeti. Kırmızı çizgiden aşağısı devre arasındakileri göstermektedir:
![]()
Nice karlı transfer dönemlerine...
Arkadaşlar kusura bakmayın, ben bugün o heyecanla bütün sezonu bitirdim ve şimdi bütün maçları koymaya çok üşeniyorum. O yüzden bu sezonluk şu şekilde koyayım, gelecek sezonlarda hatamızı telafi ederiz
2. yarı sistem olarak 4-5-1'den 4-3-3'e dönmemle Maazou'nun önderliğinde mükemmel futbol oynadık ve rakipleri gol manyağı yaptık. Hem defans, hem de ofans olarak mükemmeldik. Kupada finaldeki rakibimiz Beşiktaş oldu; Avrupa'da Barça'ya elendik; ligde ise 33 hafta sonunda Beşiktaş'tan bir puan öndeydik ve son hafta Beşiktaş'ı ağırlıyorduk.
SPOR TOTO SÜPER LİG 34. HAFTA
Bütün maç dengede geçiyordu; beraberlik de bize yeteceği için taktiğimi ve sakinliğimi koruyordum. Fakat dakika 67'de penaltı oldu; yüreğim ağzıma geldi ancak Baptista topu auta yolladı. O dakikadan sonra, Moussa Maazou şov başladı. İnanılmaz, akılalmaz goller atan Nijerli yıldız, sezonu hat-trick'le bitirdi ve şampiyonluğu getiren isim oldu. Gerçekten nefis bir futbol oynadı ve Beşiktaş savunmasını yerle bir etti; izlerken mest oldum.
Bu ss de sezon ortasından kalma. Bir aralar o kadar iyi oynamıştık ki; ayın oyuncusu ödülünde ilk 3 sırayı da biz almıştık.
Şampiyonlar Ligi gerçekten bizim için mükmmel bir gelir kapısı oldu. Sezon başından itibaren sadece Şl'den 17m€ gelir kazandık.
*
Birazdan: Kupa finali. Rakip Beşiktaş.
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNAL
Üzerimizde gerçekten büyük bir heyecan vardı. Geçen seneki başarımızı tekrarlamak istiyor, taraftarlara övgü dolu bir sene daha kazandırmak istiyorduk. Bu duygular altında maça başladık.
Maç boyuncxa Beşiktaş'ı ezdik ancak golü bulamadık. Penaltılarda ise büyük bir soğukkanlılıkla 5'te 5 yaparak üst üste 2. kez kupaya uzandık!
*
Gerçekten rüya gibi bir sezonu geride bıraktık. Hem sportif başarı, hem de finansal yönden büyük gelişim gösterdik. Artık gelecek seneye, gelişmiş finansın da etkisiyle yönetimden süper bir bütçe bekliyorum. Bu bütçe doğrultusunda da yaşlı olan kadromu gençleştirecek, bu gençleşmenin verdiği dinamizm ve istekle yeni kupalara uzanmaya çalışacağım... Her şey Adanaspor'umuz için...
Bu arada, pilot kulübümüz Dardanelspor'a kiraladığımız genç oyuncumuz Fatih Atik Bank Asya'da yılın genç oyuncusu ödülünü aldı![]()
Kulüp geçen sezondaki gelir ve giderlerini açıkladı. Sezon boyunca 55m€ gelir elde eden kulüp, 42.5m€ ise harcama yaptı. 12.5m€ net karı bulunan kulüp, finansal olarak altın sezonunu yaşıyor.
Hem transfer bütçesi, hem de maaş bütçesi mükemmel. Bu sene de takımımıza elimizden geldiğince kaliteli isimler kazandırmak istiyoruz.
Transfer bütçesi mükemmel Adana'ya müthiş isimler getirirsin umarım Bu sene şampiyonlar Liginde bir çeyrek final yakışır Başarılar
Gerçekten muhteşem işler yapıyorsun. Bir kulübün yavaş yavaş büyümesine ve zirveye çıkmasına tanık oluyoruz. Bu sezon çok daha iyi olacağını düşünüyorum ve transferleri merakla bekliyorum.
Anket için de yorumda bulunayım. Önce sportif başarı gelirse finans da o yönde gelişir zaten.![]()
TariboWest
Teşekkürler Ümit, gerçekten de tanık olduğumuz bu olaylar, gelecekte adından saygıyla söz ettirecek diye düşünüyorum
Onun dışında; fena transferler yaptık. Verilen güzel bütçenin yanında bolca da oyuncu satarak çok fazla para elde ettik ve çok kaliteli oyuncular aldık. Takımı hatırı sayılır bir raddede gençleştirdik. Bütün transferlerimizi yarın paylaşacağım. Bekleyiniz.
Tekrar teşekkürler yorumun için
Bu sene de, verilen mükemmel bütçe ve önemli oyuncularımızı iyi paraya satmamızla hatrı sayılır bir para elde ettik ve finansı bozmadan kadromuzu en iyi şekilde takviye etmeye çalıştık. İşte yeni Adanasporlular:
1. Anthony Le Tallec
Serbestten aldığmız Fransız oyuncu, sezon boyunca Maazou'nun arkasında forma arayacak.
2. Atila Turan
Sol beke takviye lazımdı. Biz de iki sezon önce alamadığımız Atila'yı bu sefer takıma katmayı başardık.
3. Barbaros Öztürk
Bucaspor altyapısından kadromuza kattığımız oyuncu, biraz gelişirse as kadroda düşüneceğimiz son forvet olabilir
4. Benoit Costil
Burnley'de de kalecim olan ve beni çok etkileyen Costil, bu sezon da tabiri caizse arkamızı toplayacak
5. Dinho
Dinho bu sezon takımıma katmaktan en çok mutluluk duyduğum oyuncu oldu. Şu anki profili bile müthiş olan Dinho, henüz 18 yaşında. Ve daha gelişeceğini düşünürsek, ileride çok canlar yakabilir. Zaten bonservisine de 1.4m€ para saydım. Next Paulo Henrique.
6. Emre Çolak
Serbestten aldığımız genç oyuncu, oyun kurucumuz Andrezinho'nun yedeği olacak.
7. Ermin Zec
Eski Gençlerbirliği oyuncusu serbest kalınca acımadık. Bu sezon ondan çok şeyler bekliyoruz.
8. İbrahim Kaş
Satılıkta olan oyuncuyu yuvaya döndürdük ve sağ beki emin ellere teslim ettik.
9. Şahin Aygüneş
Şahin Aygüneş de serbest kalan, ve yedek olarak kadromuza kattığımız oyunculardan.
10. Sinan Karasu
Yine Bucaspor altyapısından serbest transfer olarak aldığımız oyuncu, iyi gelişirse yeni Emre Çolak olabilir.
11. Murat Ceylan
Murat, bu sene en çok bonservis verdiğimiz oyuncu oldu. Orta alana ilaç olacaktır.
12. Vincent Kompany
Serbestten transfer ettiğimiz Belçikalı oyuncu, aynı zamanda bu sezon aldığımız en itibarlı futbolcu. Henrique ile birlikte stoper mevkiini etten duvara çevireceklerdir.
*
İşte transfer dönemimizin genel özeti:
Kadromuza önemli oyuncular katarken önemli oyuncularımızla da yollarımızı ayırdık. Yaşlanan Brice Jovial ve Marin Skender, mutsuz olan Bekir Yılmaz, sistemimizin 4-3-3'e dönmesiyle yer bulamayan Keko, Kompany'nin gelmesiyle yabancı sınırına takılan van Eijden ve güçleri acayip düşen Ceyhun Gülselam gidenler kısmında göze çarpan en önemli isimlerdi.
Gurbetçi oyuncu Tunay Torun'u da alarak transferi kapattık. Bonservisi için Hamburg'a 900k€ ödendi. Tunay, sezon boyunca, Alanzinho oynayamadığında (Türk oyuncu gerekiyor çünkü Alanzinho artık Türk) santrfor mevkii için Şahin'le kapışacak.
TFF SÜPER KUPA
İki senedir şanssızlıklar yüzünden alamadığımız Süper Kupa'yı bu sefer mükemmel bir oyunla Beşiktaş'ı devirerek alıyoruz ve benim yönetimimdeki ilk Süper Kupa'yı, toplamda ise 5. kupayı müzemize götürüyoruz!