Sırasıyla, kısaca cevap vermeye çalışayım;

1- Antrenman programının faydası, bir oyuncuyu en kısa sürede geliştirmek. Haklısın zaten gelişiyor o oyuncu ama neden 1-2 yıl daha önce gelişmesin? O 1-2 sene sana kayıp olacağına kazanç olur.

2- Taktik konusu göreceli bir şey. Tamam sen oyunun taktikleriyle de başarılı olabilirsin ama burada önemli olan oyundan zevk almak. Kendi taktiğinle yenmenin, zaferlere ulaşmanın hazzı bir başkadır bence.

3- Oyuncu özellikleri dediğin ( fırsatçı golcü, uç santrafor vs...) şeylere göre yönlendiriliyor. Mesela oyuna girdiğinde, oyuncu ekranında fırsatçı golcü özelliğini seçtiğinde, sana gerekli özellikleri gösteriyor oyuncu üzerinde. Bu gösterdiği özellikler, oyuncuda ne kadar iyiyse okadar iyi görevini yapar. Adam da uç santrafor özelliği olup da, sen fırsatçı yaparsan, sezonda 30 değil de 10 gol atar mesela.

4 - Bu takımın başına geçip, o takımı yönetmene bağlı. Mesela Barcelona'nın başına geçtin, revizyon yaptın diyelim. Kemik kadrosunu bozdun ve kendi istediğin oyuncuları aldın. Tabi ki kadronun oturması zaman alacaktır. Şok yenilgiler alacaksın. Ama bakarsın takım çabuk ısınır ve beklediğinden iyi sonuçlar alırsın. Bu senin elinde. Ama tabi Barcelona takımının bir özelliği olduğu keisn bu oyunda. Tabi ki çok güçlü. Bütün mevkide ki oyuncuları, istenen özelliklerde olduğu için, doğal olarak iyi oynuyorlar.

5- Ben de böyle düşünüyordum. Fakat bu seriyle birlikte baya bir gelişim gördüm maç motorunda. Ama hala sevmediğim yönleri var. Bu yüzden yine 2D ye döndüm. Top out'a çıktığında ya da frikik kullanılacağı zaman, yarım saat topu birinin getirmesini bekliyoruz. Bu düzeltilemedi gitti bir türlü.

Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım