Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 70 sonuç

Konu: [12.0.0] Sabri Sarıoğlu

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eLastik View Post
    Transfermarkt'tan baktım. Gökhan Gönül geçen sezon 8 asist yapmış Sabri Sarıoğlu ise 5 asist yapmış. Bek oyuncusunun yaptığı asistler genelde orta şeklindedir değil mi ? Burda da Gökhanın üstünlüğü var ama oyunda Sabrinin .. Birde Sabri'nin pas yüzdesi nereden baktınız öğrenebilirmiyiz Bega Tarkan ?
    Bunu diyebilmeniz için elinizde şöyle bir istatistik olsa daha iyi olur. Kaç orta açtığı ve kaç isabet elde ettiği. isabetli orta/Açtığı orta oranından yaklaşık olarak bir değer verilebilir ancak bu bile başlı başına sonuç vermez. Gözlemlerde hangi şartlar altında orta açtığına da yer vermek gerekir.

Basit bir örnek verirsek NBA'da genelde yüksek 3 sayı yüzdesine sahip olanlar biraz daha az ve boş durumda deneyenlerdir. Ama ondan daha düşük yüzdesi olup daha çok ve el üzerinden atan adamlar da olabiliyor. Hangisi daha iyi diyeceğiz?

Transfermarkt'tan baktım. Gökhan Gönül geçen sezon 8 asist yapmış Sabri Sarıoğlu ise 5 asist yapmış. Bek oyuncusunun yaptığı asistler genelde orta şeklindedir değil mi ? Burda da Gökhanın üstünlüğü var ama oyunda Sabrinin .. Birde Sabri'nin pas yüzdesi nereden baktınız öğrenebilirmiyiz Bega Tarkan ?
    http://www.castrolfutboltr.com/playerComp.aspx?type=2&typeId=1 Buradan Bakabilirsiniz.

Ayrıca Geçen Sezonkiler de Bunun Gibiyse Sabri Değerlerini Hakediyor

Aşağıdaki Resim Karşılaştırmak İçin Yetersiz Ama Yine de Bir Fikir

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2003

Cok az mac oynanmis ve cok az veri var. Ilerleyen aylarda tekrar kontrol edersiniz. Gecen yil ikisi kafa kafayaydi.

Tabii oyunda da deneyin. Ben rahatim. Sabri'nin ortalarla etkili olma yuzdesinin oyunda dusuk olacagini biliyorum. Gecen yil da oyleydi.

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Ne gereksizce uzadı?

Perpetua isimli kişi, Sabri'nin orta açma özelliğini antrenmanda yaptığı ortalara göre veriyormuş arkadaşlar.

Bunu kendi söyledi...

Ve bunu buraya yazıyorum diye siliyor...

Orta açmasıı çok fazla abartılmış.. Diğer özelliklerden banane affedersiniz?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Klavooz View Post
    Ne gereksizce uzadı?

Perpetua isimli kişi, Sabri'nin orta açma özelliğini antrenmanda yaptığı ortalara göre veriyormuş arkadaşlar.

Bunu kendi söyledi...

Ve bunu buraya yazıyorum diye siliyor...

Orta açmasıı çok fazla abartılmış.. Diğer özelliklerden banane affedersiniz?
    Bir cok farkli sekilde anlatmayi denedim. Anlamiyorsan artik yapacak bir sey yok.

Oyunu oyna, Sabri'yi izle. Ortalari fazla iyiyse o zaman konusalim.

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bir cok farkli sekilde anlatmayi denedim. Anlamiyorsan artik yapacak bir sey yok.

Oyunu oyna, Sabri'yi izle. Ortalari fazla iyiyse o zaman konusalim.
    Hala anlatamadım sana derdimi.

Puanlamalar 20 üzerinden yapılıyor mu? Evet

Her bir özellik için mi üzerinden yapılıyor? Evet

Tamam, Diğer özellikler Gökhan'ın altında ama ; Demek istediğim Gökhan neden bu kadar az alıyor? Sabri 14 alıyorsa Gökhan da 15 falan almalı yani.

Ya da Gökhan'ın Orta Açması hiç değişmeden, Sabri'nin orta açması 10-11'e düşürülsün istiyoruz.

Eşitlik istiyoruz bu kadar...

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Sabri'nin orta konusunda kendisini geliştirdiğini düşünüyorum şahsen.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Her şey puanmı kardeşim oyna oyununu baktın Sabri,Gökhan'dan iyi orta açıyor o zaman eleştirini yap...

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Tamam, Diğer özellikler Gökhan'ın altında ama ; Demek istediğim Gökhan neden bu kadar az alıyor? Sabri 14 alıyorsa Gökhan da 15 falan almalı yani.

Ya da Gökhan'ın Orta Açması hiç değişmeden, Sabri'nin orta açması 10-11'e düşürülsün istiyoruz.

Sabri kanattan değilde daha çok ortasahadan veya daha geriden yapıyor ortalarını. Yaptığı çoğu ortada tam yerine gidiyor. Oyunda uzun pas özelliği olmadığı için crossing ve pas değerleri yükseliyor. Sabri'nin crossing yeteneği bana göre Gökhan'dan iyi fakat Gökhan nerede ne yapacağını ve hangi bölgeye atacağını daha iyi biliyor Sabri'den. Buda onun yeteneğini gölgede bırakıyor.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

peste 84 olan sabri reyizin profilini çok görmeyin beyler

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

İkinci yılında 88 oluyor

Sabri'nin zihinsel özellikleri iyi değil ama mental özellikleri iyi.Fakat mental özellikleri ne kadar iyi olursa olsun zihinsel özellikleri kötü olduğundan sahaya yansıtamıyor.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Yolcu hocam zaten pesden hiç bahsetme ben geçen sene Mehmet Batdal'ın 89 Overall'a ulaştığını görmüştüm master lige başlar başlamaz ilk 11'e seçiliyordu adam. Bunun dışında bir bek olarak iki futbolcuyu görevlerine göre değerlendirmek gerekirse Gökhan çok daha iyi Sabri'den. Fatih Terim'in Sabri'yi ortasahada kullanma amacıda uzun paslarda iyi ve hızlı bir oyuncu olmasıydı. Fakat kısa paslarda çok pas hatası yapan Sabri, diğer ortasaha oyuncularında dengesini bozuyor haliyle.

Fakat benim gözümde Sabri yetenekli bir futbolcu en azından Mustafa Sarp tarzında düz bir oyuncu değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

sabri reyiz bi halk kahramanı lütfen profile falan takılmayın

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Sabri kanattan değilde daha çok ortasahadan veya daha geriden yapıyor ortalarını. Yaptığı çoğu ortada tam yerine gidiyor. Oyunda uzun pas özelliği olmadığı için crossing ve pas değerleri yükseliyor. Sabri'nin crossing yeteneği bana göre Gökhan'dan iyi fakat Gökhan nerede ne yapacağını ve hangi bölgeye atacağını daha iyi biliyor Sabri'den. Buda onun yeteneğini gölgede bırakıyor.

Boldladığım yerleri okuduktan sonra, Sabri ile ilgili herhangi bir mesaj daha yazmayacağım. Sabri'yi mi izliyorsunuz, Dani Alves'i mi belli değil.

Nesil
    2003

Yorumun icin tesekkurler. Degerlendirecegiz.

eLastik Misafir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yorumun icin tesekkurler. Degerlendirecegiz.
    İmşallah dikkate alarak değerlendirirsiniz.

Nesil
    2003

İmşallah dikkate alarak değerlendirirsiniz.
    Dikkate almadan degerlendirme olmaz zaten.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Allahtan Denizlispor araştırmacılığında böyle ekşın yok.

Mustafa abi yazmıştı galiba,orta açma'yı etkileyen zihinsel değerler Sabri'de düşük olduğundan dolayı ortalar yine isabetsiz gidecektir,Gökhan Gönül'de daha isabetli olacaktır. Eğer Sabri'nin değeri 10-11 olursa hiçbir ortası isabetsiz olmaz sanırım.
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Boldladığım yerleri okuduktan sonra, Sabri ile ilgili herhangi bir mesaj daha yazmayacağım. Sabri'yi mi izliyorsunuz, Dani Alves'i mi belli değil.
    Şöyle söyliyeyim. Ben Galatasaray taraftarıyım, fakat son 2 yıldır kendi takımımın maçlarını doğru düzgün izleyemiyorum imkanlarımdan dolayı. 5-6 ay önce Sabri ile ilgili orta açamıyor, orta açmayı bilmiyor, doğru düzgün şut çekemiyor gibi dalga maksatlı yazılar gördüm. Bu durumdan sonra sırf meraktan dolayı Türkiye liginde ki hemen hemen tüm maçları izlemeye çalıştım. Benim anladığım kadarıyla Crossing değerini sadece kenarlardan açılan ortalar ile değerlendiriyoruz. Fakat fm'de bu özellik sadece kenarlardan açılan orta değil genel olarak sahanın her yerinden gönderilen uzun toplarda dahil. Sabri kenarlardan çok etkili orta açamıyor evet, fakat ortasahadan ve daha geriden gönderilen uzun ortaları gayette düzgün ve isabetli bir şekilde gidiyor. Ama adamın adı çıkmış 9a inmez 8e. İstersen milimetrik pas atsın yinede yaranamaz bu saatten sonra.

Yukarıda dikkat ettiysen Crossing yeteneğinden bahsediyorum. Sadece Crossing yeteneği ne gerçekte nede oyunda tek başına bir işe yarayabilir. İyi orta açıyorsun, fakat hangi bölgeye, ne sıklıkla ve hangi futbolcuya atacağın bana göre yetenekten daha önemli. Bu bahsettiğim özelliği Gökhan çok iyi yapıyor, Sabri ise Gökhan kadar devamlı olamıyor fark budur. Oyunda ise, Kararlar, konsantrasyon ve soğukkanlılık özellikleriyle bu belirleniyor. Fakat iki profile baktığımız zaman Sabri'nin bu özellikleri düşük, Gökhan'ın ise yüksek olduğu bariz olarak gözüküyor. Fakat Sabri'nin orta açma yeteneği Gökhan'dan daha yüksek olmasına rağmen bu yeteneğini pekiştirecek mental özelliklere sahip değil, olay bu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Perpetua, sizin savunma şekliniz aslında yanlış. Yani "oyunda zaten o kadar iyi orta açamıyor" demek yerine, "hayır kardeşim crossing yeteneği 14 olacak seviyede Sabri'nin, gerçekte şu şu sebeplerden dolayı ortaları isabetsiz oluyor ama tekniksel olarak orta açma yeteneği gökhan gönül'den daha iyi, şu şu sebeplerden dolayı..." deseniz zannedersem herkes rahatlamış olurdu, tabii sizin takdirinize kalmış bir durum

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Perpetua, sizin savunma şekliniz aslında yanlış. Yani "oyunda zaten o kadar iyi orta açamıyor" demek yerine, "hayır kardeşim crossing yeteneği 14 olacak seviyede Sabri'nin, gerçekte şu şu sebeplerden dolayı ortaları isabetsiz oluyor ama tekniksel olarak orta açma yeteneği gökhan gönül'den daha iyi, şu şu sebeplerden dolayı..." deseniz zannedersem herkes rahatlamış olurdu, tabii sizin takdirinize kalmış bir durum
    Valla hangi yolu denersen dene anlatamiyorsun. Bu dedigin sekilde de yazdim, farkli sekilde de yazdim, ozelden de anlattim. Anlamak istemiyorlar herhalde.

Gelecek sene bu kadar detayli arastirma bolumu acma konusunda bile emin degilim bu son 1 haftadan sonra. Kimsenin fikrini almadan, elestirilere kulak tikaip bu isi 10 seneden fazladir yapan arastirmacilari cok daha iyi anliyorum artik.

Begenmeyen de kendi yamasini yapar ve oynar. Iyilikten anlamayanlar kazanir, iyilikten anlayanlar da gume gider bu arada.

Mevkisel olarak Sabrinin AMR oynadıgı hic bir macı hatırlamıyorum(Rijkaard ile 1-2 mac dısında) , sadece kanat oynama becerisinden bunu yüksek göremeyiz. 14 fazla olmus , 13 veya 12 daha mantıklı diye dusunuyorum.

IMPORTANT MATCHES konusunda ise 12 nin biraz az kaldıgını , bunun 13 olması gerektigini düsünüyorum. Kariyerine bakarsanız aklıma sabri nin en iyi oynadıgı macların milli takımdaki yüksek oneme sahip olan maclar oldugu geliyor. Sene olarak biraz geriye gitmemiz , oyuncunun bu tecrübeyi zamanla kaybetmeyecegini gösterir diye dusunuyorum.. 12 yerine 13

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Yahu abi bıktık artık her araştırma konusunda kıyaslama yapmaktan. Resmi araştırma forumunda sadece araştırmacılar tartışsın. Forumda böyle bir konu fazla lüks kaçıyor. Burasının işlevi araştırmacılara yardım etmekten çok herkesin tutturduğu bir adamın değerlerini yükseltmek için kullandığı bir alan oldu. Bana göre ilerki seriler için bu kadar kapsamlı bir bölüme gerek yok.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

düşmesi gereken özellikleri:
    top sürme - 9
    orta açma - 13
    pas - 12
    karar verme - 5
    hız -15
    güç - 10

artması gereken özellikleri:
    markaj - 10
    cesaret-agresiflik - 16
    konsantrasyon - 13
    takım oyunu - 17
    çalışma gücü - 19
    hızlanma - 20
    sağlık - 18

ca dengesi bozulmuyorsa böyle bir düzenleme olabilir kanaatindeyim.
    sabri türk futbolunun değişik ve sempatik figürlerinden birisi.
    teknik ve futbol zekası bakımından zaafları olduğu aşikar.
    fiziksel ve mental anlamda ise tartışmasız türkiye liginin en iyi oyuncularından biri.
    oyuna da bu şekilde yansımalıdır diye düşünüyorum.

osmannuriguzel Misafir

Bence Sabri'de mental olsa kale hariç sahanın her yerinde oynar. Teknik özellikleri yüksek (gerçekte) ama kullanma kılavuzu olmadığından dalga malzemesi oluyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by S4mp1y0N View Post
    düşmesi gereken özellikleri:
    top sürme - 9
    orta açma - 13
    pas - 12
    karar verme - 5
    hız -15
    güç - 10

artması gereken özellikleri:
    markaj - 10
    cesaret-agresiflik - 16
    konsantrasyon - 13
    takım oyunu - 17
    çalışma gücü - 19
    hızlanma - 20
    sağlık - 18

ca dengesi bozulmuyorsa böyle bir düzenleme olabilir kanaatindeyim.
    sabri türk futbolunun değişik ve sempatik figürlerinden birisi.
    teknik ve futbol zekası bakımından zaafları olduğu aşikar.
    fiziksel ve mental anlamda ise tartışmasız türkiye liginin en iyi oyuncularından biri.
    oyuna da bu şekilde yansımalıdır diye düşünüyorum.
    Sabri o kadar cabuk olsaydi, emin ol ortalari cok daha isabetli olurdu cunku rakibini cabuklugu ile ekarte edebilirdi.

Ben sahsen Sabri'nin profilinden gayet memnunum ve oyunda ayni gercekteki Sabri gibi oynuyor. Kendi savunmasinin ortasina dogru isabetsiz paslar dahil.

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

sabrinin özellikleri ideal.kesinlikle hiçbir özelliklerine dokunmamak lazım.aynı oyunu oynuyor resmen.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

perpetua Sabri araştırmanın en yerli yerinde ürünlerinden Ama bu eleştiriler nedir be abi...valla ben bunaldım okurken ...

eLastik Misafir

Sabri de Sabri diyenler gördü sanırım bu akşam Sabri'yi ? Bide hala GG ile kıyaslıyosunuz ya yazık

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Sabri de Sabri diyenler gördü sanırım bu akşam Sabri'yi ? Bide hala GG ile kıyaslıyosunuz ya yazık
    biz demekten biktik 6-7 hafta oynuyamayan adamdan ne yapmasini bekliyorsun ?

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri