Bence Ziegler'in 17'sini, Mehmet Topuz'un 12'sini (3-4 puan yukseltilmesi isteniyordu diger basltikta hatta) de eklersen objektif yorum yapmaya calistigin, veritabanini daha dengeli olmasini istedigin izlenimi ortaya cikar.
Hak vermiyorum demiyorum sana. Melo Italya'dan degil de Ingiltere'den gelse uzun sutlari saniyorum 11'den fazla olmazdi. Bizde de mevcut seviyesinde kalacagini hic sanmiyorum.
Caglar'in ise ozellikle 30-35 metreden sut atip kaleyi bulabilen, bir oyuncu oldugunu biliyoruz, Denizli gunlerinden. Ama o sutlari surekli atabilecek yetenegi yok cunku topu alip kafasini kaldirip kendisine bos alan yaratan ve sut ceken bir oyuncu degil. Stoch bir mac icinde 4 sut atma sansini yakaliyorsa, Caglar 0.1 sut atma sansini yakalar.
Riera da Caglar'dan cok farkli degil. 16 bence yuksek olsa da gecmisinde 30-35 metreden de sutlar atip goller atabilmis bir oyuncu. Ama onun da Caglar gibi kendisine sut pozisyonu yaratacak ozelligi yok. Nispeten agir ve hantal bir oyuncu oldugu icin de onune birakilan topa vurma durumunda olan bir futbolcu.
Stoch toplara iyi vuruyor, evet. Ama cok daha onemlisi 90 dakika basina 4'den fazla sut atiyor. Yani Stoch'un esas one cikan ozelligi cok denemesi. Denediklerinin cok yuksek bir yuzdesini gole cevirmesi veya cok uzak mesafelerden goller atabilmesi degil. Cok sut denemek ile denediklerinin cogunu gole cevirmek arasinda fark var. Cok sut denemek oyuncu tipine gore fiziksel ozellikler, dripling, topsuz alan, ilk temas, teknik, soguk kanlilik (ters oranti), yaraticilik (ters oranti) gibi ozelliklere bagli. Denediklerinin daha fazlasini gole cevirmek de soguk kanlilik (dogru oranti) ve sut ozelligine bagli.
Mehmet Topuz da Kayseri'de cok deneyen bir oyuncuydu. Surekli deniyor, arada da jeneriklik gol atiyordu. Fenerbahce'ye gelince sut sayisi azaldi, goller de.
Ziegler ise pek denemeyen bir oyuncu. Kendisine pozisyon yaratacak ne dripling ozelligi var, ne de cevikligi. Belki antrenmanda 30-40 metreden muthis vuruyordur ama macta bunu gosteremiyordur. Bu nedenle uzun sutlarin ne olmasi gerektigi tamamen muamma. Binanaleyh Ziegler 17, Stoch 13 bu adaletsizlik demek de dogru degil bence.