-
Anlaşılamayan nokta var, Stoch oyunda 15 gol atıyor, uzaktan şut arttırılırsa bu 20 olur 25 olur mantığı kabul edilemez.
Oyunda Dia'ya mesela 25 gol attırdım ben, gerçekte bu performansa ulaşabilir mi? Hayır. Stoch'un da üzerinde durdum, aynı gerçekte oynadığı gibi oynatmaya çalıştım 10 civarı gol attı ama hiç de gol dağılımına baktığımızda gerçeğe uygun değildi.
Yani demek istediğim, oyunda bir oyuncunun üzerine düşerseniz, onu kral yapabilirsiniz. Görüyoruz 50 gol atan oyuncuları bolca kariyerlerde, hani gerçekte nerede 50 gol atan oyuncular?
Stoch oyunda da bu gollerden bolca atsın, yani Stoch attığı gollerin %80-90'ını bu şekilde atıyorsa ve oyunda o sezon 25 gol attıysa, bunun 20 tanesini böyle atması gerekiyor. Eğer bazı verileri, istatistikleri ele alacaksak böyle düşünmeliyiz. Stoch 10 gol attıysa 8-9 tanesini bu şekilde atmalı çünkü gerçekte Stoch'un ceza sahası dışından gol/toplam gol oranı budur.
Bu eğer 17 değeriyle sağlanacaksa 17 olmalı, 10 ile sağlanacaksa 10 olmalı ki tek bir değere göre de bu olmayacaktır muhtemelen.
İstatistik basit, yukarıda yazdığım gibi, gerçek hayatta Stoch'un ceza sahası dışından gol/toplam gol oranı oyunda da bir şekilde sağlanmalı.
Sonuçta bu oyun, gerçekçi olmasını ne kadar beklesek de, gerçek olmayacaktır. Defans adamının 20 gol attığı nerede görülmüş? O nedenle ben bu oyunda Stoch'a 50 gol attırabiliyorsam 40 tanesi bu şekilde atılmış gol olmalı, 5 tane attırabiliyorsam 4 tanesi bu şekilde olmalı.
Mesaj Yetkileri