1 ile 30 arası toplam 72 sonuç

Konu: Moussa Sow

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Gol krali oldugu gecen yildan sonra Sow bu yil hic iyi degildi Fransa'da. Hatta yollanmasinin nedeni de gecen yil attigi gollerle yukselttigi itibarini paraya cevirmek icindi. Profilde ben simdilik pek bir sorun gormuyorum. Belki first touch/teknik dusup, finishing 16 veya 17 olabilir ama yine de biraz daha izlemek lazim.
    Takım da Gervinho'yu kaybedince daha geride oynamak zorunda kaldı yalnız. Düşük skor kapasitesini düşük yenilen gol sayısı ile kapatmaya çalıştılar. Trabzonspor maçında hatırlarsak savunma yaparak kontra hücum etmeye çalışıyorlardı. Bence bu kıstas kabul etmez.

Fikir sahibi olabilmek için dolayısı ile bu seneyi bitirmek zorundayız, henüz takıma alışmış bile değil.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Takım da Gervinho'yu kaybedince daha geride oynamak zorunda kaldı yalnız. Düşük skor kapasitesini düşük yenilen gol sayısı ile kapatmaya çalıştılar. Trabzonspor maçında hatırlarsak savunma yaparak kontra hücum etmeye çalışıyorlardı. Bence bu kıstas kabul etmez.

Fikir sahibi olabilmek için dolayısı ile bu seneyi bitirmek zorundayız, henüz takıma alışmış bile değil.
    Aynısını yazacaktım. Sow bu sene, gol kralı olduğu senedeki kadar ilerde oynamıyordu. Hatta hocasıda gol atamamasını buna bağlıyordu. Kendisine verdiğim görev başka gibi bir açıklamasıda vardı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post

Daha geride oynatilmis olmasi ve performansinin dusmesi bazi seyleri anlatiyor bence. Top kullanma becerisi pek iyi olmayan bir stoper'i on libero oynatinca zaaflari nasil biraz daha iyi ortaya cikarsa, bir santraforu geriye cekince zaaflari daha iyi ortaya cikar. Veya bir sol kanat oyuncusunu, sol beke cektiginizde o mevkide nasil oynadigi oyuncunun sahip oldugu ozelliklere bagli sonucta.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Daha geride oynatilmis olmasi ve performansinin dusmesi bazi seyleri anlatiyor bence. Top kullanma becerisi pek iyi olmayan bir stoper'i on libero oynatinca zaaflari nasil biraz daha iyi ortaya cikarsa, bir santraforu geriye cekince zaaflari daha iyi ortaya cikar. Veya bir sol kanat oyuncusunu, sol beke cektiginizde o mevkide nasil oynadigi oyuncunun sahip oldugu ozelliklere bagli sonucta.
    Tamam da dediğin gibi her bölge farklı bir meziyet gerektirir.. Çaya şeker yerine tuz atarsan o çay tuzlu olur ve bu çayın suçu olmaz, olmamalı..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Tamam da dediğin gibi her bölge farklı bir meziyet gerektirir.. Çaya şeker yerine tuz atarsan o çay tuzlu olur ve bu çayın suçu olmaz, olmamalı..
    Zaten simdiye kadar benim izledigim Sow'un ayaginda top tutma, dripling yapma, top dagitma gibi meziyetleri pek iyi degil. Tek vuruscu bir santrafor gorunumunde. Oyun stili olarak Guiza, Umit Karan veya Baros tipinde bir oyuncu bence. Niang gibi cok yonlu bir oyuncu degil.

Zaten simdiye kadar benim izledigim Sow'un ayaginda top tutma, dripling yapma, top dagitma gibi meziyetleri pek iyi degil. Tek vuruscu bir santrafor gorunumunde. Oyun stili olarak Guiza, Umit Karan veya Baros tipinde bir oyuncu bence. Niang gibi cok yonlu bir oyuncu degil.
    Kesinlikle katılmıyorum. Dün akşam GS maçında da özellikle izledim Sow'u; Ayağında hem top tutan hem top süren, rakibi eksiltmek için çalıma giren ve başarılı olan, son vuruşlarda çok iyi ve çok pres yapıp koşan bir Sow gördüm.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by Jaswege View Post
    Kesinlikle katılmıyorum. Dün akşam GS maçında da özellikle izledim Sow'u; Ayağında hem top tutan hem top süren, rakibi eksiltmek için çalıma giren ve başarılı olan, son vuruşlarda çok iyi ve çok pres yapıp koşan bir Sow gördüm.
    o dediklerin niang icin gecerli daha cok.. sow rakibi eksiltebilen top sürebilen bir forvet degil fakat bos kalirsa genis alanda top sürebilir her forvet gibi mesela niang 2-3 kisi arasindan topu alip kapip giden bir oyuncuydu sow o tarz bir oyuncu degil daha cok ayagina top bekleyen son vuruslari düzgün fakat adam eksiltmesi pek iyi olmayan topu ayaginda niang kadar iyi tutamayan bir oyuncu.

Nesil
    2007

Sow'u aslında Ümit Karan gibi veya Niang gibi golcü şeklinde tek bir kalıba sokulmasını ben pek doğru bulmuyorum. Çünkü Sow gerçekten farklı bir futbolcu. Kendine has özellikleri var.

İlla benzetmek gerekirse, ceza sahasının içinde Ümit Karan tarzı bir golcü evet ama ceza sahasının dışında da (genellikle kanatlarda) bir Niang kadar olmasa da etkili olabilen bir eleman. Bu da hız, dribling ve teknik ile olabilecek bir şey zaten. Fakat kale önünde Niang'dan daha tehlikeli bir golcü olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Jaswege View Post
    Ayaginda top tutma ve arkadaslarina dagitma konusunda Semih veya Necati kadar degil bence.

Dripling konusunda ise Burak Yilmaz da o kadar dripling yapiyor ama onun icin de dripling becerisi iyi olan bir oyuncu diyemeyiz. Genis alan kosucusu bu oyuncular.

Pres yapmaya gelince, bence biraz bataklikta gul bulmak gibi olmus. Diger oyuncular pek pres yapmayinca, cok da iyi olmayan bir ozelligi cok iyiymis gibi gorunuyor bence. Guiza veya Elmander kadar pres yapabildigini gormedim ben simdiye kadar.

Vuruslar cok iyi, topsuz kosular cok iyi, fizik zaten cok iyi ama diger ozellikleri bir forvet oyuncusu icin bile vasat veya vasat alti. Niang'i orta saha oynatsan top teknigi ve pas alis/verisi pek siritmazdi. Sow'un ise siritir/siritiyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Ayaginda top tutma ve arkadaslarina dagitma konusunda Semih veya Necati kadar degil bence.
    Açıkcası ayağında top tutma kısmına katılmıyorum.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Dripling konusunda ise Burak Yilmaz da o kadar dripling yapiyor ama onun icin de dripling becerisi iyi olan bir oyuncu diyemeyiz. Genis alan kosucusu bu oyuncular.

Pres yapmaya gelince, bence biraz bataklikta gul bulmak gibi olmus. Diger oyuncular pek pres yapmayinca, cok da iyi olmayan bir ozelligi cok iyiymis gibi gorunuyor bence. Guiza veya Elmander kadar pres yapabildigini gormedim ben simdiye kadar.

Vuruslar cok iyi, topsuz kosular cok iyi, fizik zaten cok iyi ama diger ozellikleri bir forvet oyuncusu icin bile vasat veya vasat alti. Niang'i orta saha oynatsan top teknigi ve pas alis/verisi pek siritmazdi. Sow'un ise siritir/siritiyor.
    ayağında top tutmak ne ile alakalı teknik mi? öyleyse yıllardır söylüyorum baros'un tekniği düşmeli diye ama hep 13-14. necati de zaten aynı değeri alıyor. oysa sizin de dediğiniz gibi necati topu tutar dağıtır, tıpkı dün elmander'e yaptığı asist gibi. ama baros'un yapması olanaksız bir pozisyon. şimdi oyunda hangi değer fark yaratıyor bu konuda ömer abi?

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Bu tamamen objektif olmayan bir yorum olmuş kusura bakma.

Komple bir forveti sadece tek vuruscu bir forvet yapmak nasıl bir insafsızlıktır.

Anlasılan bırakın profilinde yükselmeyi düşüşe bile gidilebilir sana göre.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Klavooz View Post
    Bu tamamen objektif olmayan bir yorum olmuş kusura bakma.

Komple bir forveti sadece tek vuruscu bir forvet yapmak nasıl bir insafsızlıktır.

Anlasılan bırakın profilinde yükselmeyi düşüşe bile gidilebilir sana göre.
    Sow mevcut performansini devam ettirirse gelecek Ocak ayina kadar bence ne yukselme, ne de dusus olur (CA olarak konusuyorum).

Ama ozelliklerin bazilari farkli degerlendirilebilir. Arastirmacilarca olmasi gerektiginden yuksek olan ozellikler duser, dusuk gorunen ozellikler de yukselir.

Bence Sow cok iyi bitirici vurus yapabilen bir oyuncu ama hic bir zaman bir Mehmet Yildiz gibi topu ileride tutarak butun takimin hucuma cikmasini saglayabilecek bir oyuncu olmadi. Veya Niang gibi top hakimiyeti yuksek, rakibin ayagindan topu almasi zor ve bu beceri sayesinde ileride top tutabilen bir oyuncu da degil. Ben tercihen bu pek yapamadigi isin gerekli olan ozelliklerin daha zayif ve Sow'u one cikartan atletik beceri, pozisyona girme ve son vurus becerilerini daha yuksek gormek isterim.

Sow'u kesinlikle komple forvet olarak gormuyorum. En azindan benim izledigim Sow boyle bir oyuncu degil. Hatta Fransiz arastirmacilar da boyle dusunmus ki verdikleri ozelliklerden de bu goruntu ortaya cikiyor.

Nesil
    2007

Sow, Senegal milli takımında çoğunlukla, Lille'de de zaman zaman sağ açık olarak oynatıldı.

Demek ki bu adam sadece bir ceza sahası içi golcüsü değil.

Mesaj Yetkileri