@Rasant
Benim hatırladığım kadarıyla sen 1-2 senedir yaptığın tüm bu itirazlarda , araştırmacı arkadaşların verdiği istatistikler ve resmi verilerden dolayı hiçbir zaman haklı durumda konuşmadan ayrılamadın. Galatsaray fakir dedin sana resmi belgeler konuldu , sayfalarca açıklandı ama neredeyse resmi belgelere yalan diyecek kadar gözün kapalı bir şekilde inanmamaya devam ettin. Düşün ki seni takmıyorlar (öyle birşey yok ama misal olarak) bu yüzden bu yanlışlar senelerdir devam ediyor. Ancak Fenerbahçe araştırmacısı ABOOO zannetmiyorum ki böyle birşeye izin versin. Görmezden gelsin. Öyle birşey olsa ilk olarak o itiraz eder ve önlemeye çalışır zannediyorum.
Öte yandan Yobo konusunda , "ben kesinlikle haklıyım" diyorsun her mesajında. Böyle düşünerek bir tartışmaya girdiğinde o tartışmadan hiçbir sonuç elde edemezsin. Biraz objektif ve kendi düşüncenin de yanlış olabileceği ihtimalini düşünerek gir tartışmaya ki o tartışmadan bir sonuç çıksın.
Yobo yıllarca EPL' de oynadı ve yüksek statlar ile değerlendirildi. Ancak nedense Everton' dan ileriye gidecek performansı bir türlü gösteremedi. Oyundaki statlarını gerçekte hakettiğini hiç göremedik. Bu stoper Türkiye' ye geldiğinde ise şişirilmiş tarafları düşürüldü ve daha mantıklı değerler verildi. Yobo tarzı bir örnek olarak şu an oyunda "KARA" diye bir stoper var. Özelliklerine baksanız Man. Utd neden almıyor bu oyuncuyu dersiniz ancak gerçekte transfer söylentilerinde çok çok nadir ve vasat takımlar ile ismi geçti belki siz bile duymamışsınızdır. Kısacası Yobo yanlış hatırlamıyorsam 31 yaşında bir futbolcu ve o Everton' da ilk 11 oynayan Yobo değil. Bu yüzden özellikleri biraz düşüyor. Öte yandan Semih yükselişe geçmiş ve ileride iyi bir stoper olacağı konusunda işaretler gösteren bir oyuncu. Soru işaretleri yok mu ? Tabiki var. Siz Semih' i 15 maç ya izlediniz ya izlemediniz fakat bu araştırmacılar Semih' i belkide 3-4 yıldır takip ediyorlar. Bir zahmet sizden daha iyi gözlem yapmış olsunlar 
Benden naçizane bir öneri ; Gözlem yaparken Fenerbahçe Türkiye' nin en büyük takımı değilmiş, Yobo' da Türkiye' nin en büyük stoperi değilmiş, bu takımı ve bu oyuncuyu ilk defa izliyormuş gibi düşünüp izleyin. Bir bakın aslında kimmiş bu Yobo ?
Football is simple,but Football Manager is not