1 ile 30 arası toplam 61 sonuç

Konu: Necati Ateş

Hybrid View

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    Elmander second striker olarak oynuyor burda, klasik 10 numara değil. Oyun kurucuları Kallström zaten.

DR DC DC DL
    MR MC MC ML
    .......FC
    .......ST

DR DC DC DL
    .....MC MC
    AML FC AMR
    .......ST

daha doğru olur.

Nesil
    2007

FC zaten Striker'ın arkasında oynar yani.

İyi tamam Gökhan Zan çift ayak, Elmander de AMC. Ben pes ediyorum. Saygılar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    DR DC DC DL
    .....MC MC
    AML FC AMR
    .......ST

daha doğru olur.
    Oyunculari sahada durduklari yer degil, onlara verilen gorevler tanimlamaz mi?

Her AMC oyun kurucu olmak zorunda degil. AMC sadece oyuncunun sahada ortalama bulundugu yer. Savunmada bir forvetten daha fazla orta sahaya yardim eder. Hucumda ise santrafor oynayan oyuncuya yaklasarak forvet oyuncusunu destekler.

Bu oyuncu rakip kaleye hiz, guc ve dripling ile de gidebilir (Milan'da Boateng, Man Utd'da Rooney), ver-kaclarla gidebilir (Alex) veya oyun kurar ama rakip ceza alanina pek girmez (Gourcuff, Sneijder).

FC dedigin oyuncunun ST olarak dusundugun oyuncudan farki top almak icin oyuncunun alan degistirmesidir. Bu da oyuncunun ozellikleriyle ve o ozelliklerini one cikartacak kendisine verilen gorevlerle iliskili, mevkisi degil.

Elmander ne diyor bu konuda:

Futbola başladığımda, küçük bir çocukken, 4-4-2 dizilişiyle oynuyorduk. Bu yüzden 4-4-2’ye çok alışıktım. Ancak kariyerimin ilerleyen bölümünde hedef santrfor, 10 numara, forvet arkası olarak görevlendirildim. İsveç Milli Takımı’nda hâlâ 10 numaralı pozisyonda oynuyorum.

http://www.galatasaray.org/gsdergi/haber/11844.php

Mesaj Yetkileri