Work rate konusunda ise Fernandes kesinlikle zaman zaman parlayan ve yuksek tempoda oynayan, zaman zaman da sonen bir oyuncu. Belki de konsantrasyon daha zayif, work rate daha yuksek olabilir.
Buna kesinlikle katılıyorum. Bu yüzden Work Rate yüksek olmalıydı biraz daha dedim zaten. Çünkü özellikle form olarak çıkışa geçtiği zamanlar yüksek bir tempoda oynuyor, sürekli olmasa da sık sık basıyor ve baskı uyguluyor. Hatta bazen hırsı sayesinde baya bir top kovalıyor kaptırdığında. Bu özelliğini de seviyorum Fernandes'in.

Fernandes'in bir orta saha oyuncusu icin cok fazla top kaybetme gibi bir zaafi var. Dripling yetenegi oldugu icin iyi pozisyon alip, cabuk paslar vererek degil, top ayagina geldikten sonra dogaclama kararlar vererek oynadigi ve pozisyonlari zorladigi icin top kayiplari da cok oluyor gibi geliyor bana.

O dripling yetenegini cok ihtiyaci oldugu zamanlar icin saklayarak, daha basit oynasa ve rakibin dizilisi kotu oldugunda o yetenegini kullansa cok daha etkili bir oyuncu olur bence.

Bu pencereden bakarsak muhtesem olani yapabilen (flair) ama bunun zamanlamasini iyi secemeyen (decisions) ve basit olani yapmaktan zaman zaman kacinan (teamwork) bir oyuncu cikiyor ortaya.
Aslında ben çok fazla top kaptırdığını düşünmüyorum. Genelde bireysel olarak hareket ettiğinde değil de pas verirken kaptırıyor. O pas dengesini son zamanlarda bariz bir şekilde yapamadığını görüyorum. İyi oynadığı maçlarda bile oluyor bu. Mesela önündeki bir oyuncuya şut çeker gibi pas veriyor. Ama bu sanıyorum pas özelliğiyle alakalı bir durum. Diğer bağlantılı özellikleri var mı orasını bilmiyorum tam olarak. Hani demek istediğim bireysel oynarken değil de pas verirken kaptırma sorunu var Fernandes'in.

Alex gibi basit düşünmüyor fazla evet haklısın. Biraz çalıma giderek ve şansını zorladıktan sonra pasını atıyor ama bunu genelde başardığını söyleyebiliriz. Hele ki top saklaması ve o uzun bacakları çok işe yarıyor bazen. Tempoyu bu nedenle bazen düşürüyor mu, evet bazen düşürüyor. Ama ben genel anlamda Fernandes'i tüm açıklamalarınıza rağmen bu söylediğim nedenlerden bir takım oyuncusu görüyorum. Biraz dikkat ederseniz göreceksiniz ki Fernandes genel olarak pas atarken top kaybı yaşıyor. Bunu lütfen göz önünde bulundurun.