anladım.
ama dediğim yine geçerli. şimdi nounkeu olmadık yerde bunu yapıyor diye flair verdik diyelim, quaresma da rabona hareketiyle orta açıyor diye flair verdik. ama özele indiğimizde hangisinin tam olarak hangi hareketi yapacağı belli değil. yani nounkeu rabona hareketi yapabilen bir oyuncu olmasa bile ona verilen flair değeri bir başka açıdan buna zemin hazırlıyor. demem o ki, her futbolcu farklı şeyleri deniyor, bunun faydası getirisi çok çok başka olabilir. tek bir flair hesabıyla işin içinden nasıl çıkılıyor onu sormak istiyorum. misal arda turan'a 18 flair verilirdi. sadece dribbling yeteneğinin karşılamadığı gerçekteki çalım yeteneğine(dar alanlarda becerdiği işler. mesela bence bu tarz hareketleri yapabilen oyuncu sayısı çok az. ne quaresma böyle bir adam ne de stoch örneğin. quaresma topuğuyla falan hareket halindeyken dar alanda bile olsa adam geçiyor ama arda'nınkiler çok çok başka. quaresma'nınki kalıp hareketler, heryerde işleyen çok işlevli hareketler değil ama arda turan her zaman heryerde 2-3 kişinin arasından yavaş çekim top çıkarabilen bir adam. bileklerinin çok yönlü kullanabiliyor. ) istinaden verilmiş bir değer. ben oyunda bir kez olsun mesela köşe gönderinde sıkışan topu 3 kişi arasından çıkardığını görmedim.
vs vs umarım anlatabilmişimdir