Quote Originally Posted by perpetua View Post
Ben biraz da soyle bakiyorum olaya.

Son iki sezonda Fenerbahce'nin mac basina yedigi gol sayisi 1. Hatta gecen sezon ligin ilk yarisindaki 17 macta 21 golluk istatistik var, ligin ikinci yarisinda vites arttirmadan once. Bu sezon da ligin ikinci yarisinda 17 macta 20 gol var.

Gecen yilki degerlendirmemize gore Lugano ve Yobo ligin en iyi iki savunma oyuncusuydu. Gokhan Gonul ligin en iyi sag beki. Andre Santos ligin en iyi sol beki. Volkan da tabii ligin en iyi kalecisi. Hatta 15 CA puani fark ile.

Bu savunma nasil mac basina 1 gol yer?

Peki oyunda neler oluyor? Fenerbahce'nin 34 macta yedigi gol sayisi 20'yi gecmiyor. Bir yerde hata olmasi lazim, degil mi?

Ne demisiz? Eger Fenerbahce'nin iyi savunmasi hata yapar da, adam kacirirsa Volkan bu hatalari telafi etmekte cok iyi degil demisiz. Bu yanlis mi? Belki oyledir ama en azindan bir aciklamadir.

Bana farkli bir aciklama getirin tartisalim.
Bu Volkanın Birebirlerinin düşük olması için yeterli sebep midir ? Bir hatayı bir hata ile kapatmak bence yanlış. Özellikle son zamanlardaki Volkan'a bakarsak bu değeri hak etmediği bir gerçek. O yüzden kesin bir yükselişe gidilmeli .. Gol mevzusuna gelelim .. Öncelikle bu bir oyun ve ne kadarda geliştirilse geliştirilsin gerçek gibi olmayacağı bir gerçek. Ve oyundaki oyuncularda gerçekte ki gibi düşünemez ve hareket edemez. Gerçekteki oyuncularının duygu ve düşüncelerinin olduğunu herşeyden önce bir yaşamının olduğunu bilmek gerek o yüzdendir ki ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın gerçek hayat gibi olamayacak .. Neyse fazla uzatmak istemiyorum sizin göreviniz oyuncunun profilini gerçeğe en yakın şekilde yansıtmaktır .. Oyunu yapanların görevi ise bu oyunun gerçeğe en yakın şekilde yapıp müşterilerine sunmak. Ama ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın bu iniş ve çıkışların oyuna yansıtılamaması oyunun yapay zekasından kaynaklı bir durum olduğu için bunu bir neden olarak sunmanın yada bakın gerçekde şu kadar gol yemiş ama oyunda yemiyor demenin bir anlamı yok bana kalırsa ..