Ülke futbolunda taraftarın gençleştirmeyi farklı şekilde algıladığı bir gerçek. İbrahim Altınsay'da yönetimde olsaydı şu anki durumdan pek bir farksız olmazdı ki zaten böyle olması gerekiyor. İbrahim Altınsay yönetimde olsaydı belki daha fazla gelecek vaad eden genç oyuncu transfer edilirdi. Oğuzhan gibi. Bildiğim kadarıyla Oğuzhan İbrahim Altınsay'ın transferiydi. Gençleştirme operasyonu ilk 11'de 11 oyuncununda genç olmasıyla olmaz. Gençleştirme operasyonu tecrübeli oyuncuların arasına 2 bilemedin 3 oyuncu sivriltip ilk 11'e monte edebilirsen işte gençleştirme budur. 28 üstü transfer edilen her oyuncudan sonra gençleştirme böyle olacak mıydı diye eleştirmekte ayrı bir olay. Beşiktaş'lı olduğum için yazmıyorum ama forvet transferi bir an önce bitirilir ve gözden çıkartılan oyuncularda bir an önce elden çıkartılırsa çok dengeli bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Samet Aybaba'nın kadroda tuttuğu genç oyuncularda potansiyel var. Bu oyunculardan en az ikisinin kendilerini kanıtlayıp ilk 11'in vazgeçilmezleri olacağını düşünüyorum. Genç oyuncular için durum buna musait. Yeter ki şu artıklardan kurtulup ayak bağı olmasınlar takıma.

Alıntılı Yanıtla