1 ile 12 arası toplam 12 sonuç

Konu: 'Atatürk Malatyalı, yeğenleri de yaşıyor'

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ThersoN View Post
    bu saatten sonra evet öyleydi dense kabul edilse ne değişir ki
    Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli insanının hayatının ilk 20 yılını yanlış biliyor olacaktık, tarih bilimine en büyük hakaretlerden biri olur bu da. Senin, benim günlük hayatımız çok etkilenmez belki; ama tarih bilimine hayatını adamış insanların bile bunları yanlış bilmesi, ders kitaplarınca yıllarca çocuklara anlatılmış, ezberletilmiş şeylerin - senin benim de çocukken ezberlediğimiz şeylerin- yanlış olması çok dramatik olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Estranged View Post
    Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli insanının hayatının ilk 20 yılını yanlış biliyor olacaktık, tarih bilimine en büyük hakaretlerden biri olur bu da. Senin, benim günlük hayatımız çok etkilenmez belki; ama tarih bilimine hayatını adamış insanların bile bunları yanlış bilmesi, ders kitaplarınca yıllarca çocuklara anlatılmış, ezberletilmiş şeylerin - senin benim de çocukken ezberlediğimiz şeylerin- yanlış olması çok dramatik olur.
    bu ülkede yıllarca ne dramatik olaylar oldu da senin beklediğin tepkiler olmadı.. bence hiç birşey olmaz hatta 1-2 hafta tv tartışma programları olur sonra unutulur.. devlet eğer resmi belgelerin doğruluğunu kabul ederse okul kitaplarını, tarih kaynaklarındaki bilgileri değiştirir olur biter ( ki bu bile 2-3 yıldan aşağı bir araştırma ile gerçekleşmez.)

bugün Atamızın kişiliğine ve bilhassa gerçekleştirdiklerine dil uzatılmaktan daha öteye geçen insanlar ve topluluklar var.. durum böyle iken eğer bu durumun gerçek olduğu ortaya çıkarsa kesinlikle birileri bundan nemalanacak ortam yaratacaktır.

Mesaj Yetkileri